Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, μένω σε 3οροφη μονοκατοικία 200 τετραγωνικών, και σημερα το πρωι μου τρύπησε ο λέβητας του πετρελαίου, και οι εκτιμήσεις των υδραυλικών, ειναι οτι δεν επισκευάζεται, αλλα πρεπει να αλλαχτει. Ρωτησα τριγύρω για pellet, ιόντων,αεριο κτλ μιας και θα χρειαστεί μια αλλαγη, αμα συμφέρει να αλλαξω το ολο θεμα. Μου ειπαν οτι δεν συμφερει μια τετοια επένδυση μιας και δεν καιω πανω απο 1500 λιτρα τον χρονο με τιποτα, και μου ζητανε 1000 ευρω για καινουριο λεβητα μαρκας Thermostal και τοποθετηση. Ειναι πολλα? όντως δεν με συμφέρει η αλλαγη? αν υπαρχει καποιος που του συνέβη προσφατα κατι παρομοιο και γνωριζει πανω στο θεμα τιποτα ας μου πει την γνωμη του.

Δημοσ.

Καλησπερα, μένω σε 3οροφη μονοκατοικία 200 τετραγωνικών, και σημερα το πρωι μου τρύπησε ο λέβητας του πετρελαίου, και οι εκτιμήσεις των υδραυλικών, ειναι οτι δεν επισκευάζεται, αλλα πρεπει να αλλαχτει. Ρωτησα τριγύρω για pellet, ιόντων,αεριο κτλ μιας και θα χρειαστεί μια αλλαγη, αμα συμφέρει να αλλαξω το ολο θεμα. Μου ειπαν οτι δεν συμφερει μια τετοια επένδυση μιας και δεν καιω πανω απο 1500 λιτρα τον χρονο με τιποτα, και μου ζητανε 1000 ευρω για καινουριο λεβητα μαρκας Thermostal και τοποθετηση. Ειναι πολλα? όντως δεν με συμφέρει η αλλαγη? αν υπαρχει καποιος που του συνέβη προσφατα κατι παρομοιο και γνωριζει πανω στο θεμα τιποτα ας μου πει την γνωμη του.

δεν σου ζητανε και πολλα

Δημοσ.

νομιζω οτι ειναι πολλα.

Eγω θα το κοιτούσα σε pellet. Ενας γύρω στα 35-40kw που εκτιμω οτι σου χρειάζεται κοστιζει μαζι με δεξαμενη (pellet), αυτοματο τροφοδότη και εγκατασταση, γύρω στα 1500-1600. Επίσης, πως ειναι δυνατό σε τόσο μεγάλο σπίτι να μην καις 1500λ το χρονο...;

Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα pellet με κλειστα ματια...

Δημοσ.

Χωρίς να αντιπροσώπευε καμία εταιρεία είδα σε φιλο μου λεβητα πυρολησης με συνοδεία ένα δοχείο αδράνειας 1000 λίτρων και μου άρεσε πολύ.ο φίλος μου ξοδεύει για 2σπίτια των 120τμ ένα καροτσι ξύλα την ημερα.το γεμίζει μια φορά το πρωί πριν φύγει στην δουλειά και μια φορά το βράδι στις 9.μειονέκτημα θέλει μόνο ξερα ξύλα.δηλ να τα αγοράσεις μάιο να τα αποθηκευσεις σε σκιερό μέρος να στεγνώσουν.αυτα.

android.png

Δημοσ.

Επίσης, πως ειναι δυνατό σε τόσο μεγάλο σπίτι να μην καις 1500λ το χρονο...;

Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα pellet με κλειστα ματια...

Για pellet μου ζητησαν γυρω στα 3k. Α και η μανα μου την αραζει στο σαλονι που εχει τζακι και δεν εχει προβλημα, αδερφια λείπουν για σπουδες, και γω ειμαι 21 χρονων στα ντουζενια μου, βαζω μια ζακετα και το γλιτώνουμε. Καίμε μονο κανα 2ωρο το πρωι που θελει η μανα μου ζεστη οταν ξυπναει και κανα 2ωρο οταν γυρναει απ τη δουλεια να χαλαρωσει και να αναψει κανα τζακι πιο μετα. Οικονομικη κριση λεμε.

Δημοσ.

ε ειναι τραγικο μειονεκτημα τα ξυλα

πρεπει να χουν και χαμηλο συντελεστη αποδοσης...

Απόδοση τιμή όμως?

android.png

Φαίνεται ότι οι λέβητες πυρόλυσης δέχονται και Pellet αν και μάλλον έχουν υψηλό ( ; ) κόστος πχ http://karaisaridis.gr/index.php?route=product/product&path=59_92&product_id=380

Πελλετ είναι καλό να ξέρεις από ποιον θα το πάρεις.πολύ στην περιοχή μου το βρίζουν μέρα νύχτα.και αυτό γιατί αυτοί που παράγουν Πελλετ βάζουν ότι νάναι μέσα στις πρεσσες με αποτέλεσμα να χαλαν εύκολα οι καυστηρες και να θέλουν καθαρισμα κάθε βδομάδα

android.png

Δημοσ.

.... ένα καροτσι ξύλα την ημερα.το γεμίζει μια φορά το πρωί πριν φύγει στην δουλειά και μια φορά το βράδι στις 9.μειονέκτημα θέλει μόνο ξερα ξύλα.δηλ να τα αγοράσεις μάιο να τα αποθηκευσεις σε σκιερό μέρος να στεγνώσουν.αυτα.

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας.

Δημοσ.

Για pellet μου ζητησαν γυρω στα 3k.

:shock: :confused: :shock: :confused: :shock:

Που ζεις; στην ελβετία; ειναι τρελοι...; εγω αγορασα ηδη εναν απο τη βουλγαρία με 590 ευρω ολα μαζι + 30 ευρω μεταφορά....

(μη μιλησει κανείς για προδιαγραφές εκει ειναι ευρώπη εδω ειμαστε μογγόλοι)

(δε θα δεχτώ σχολια περί ενισχυσης της ελλάδας κλπ., μιας και ηδη ειπα την ελληνική προοπτική των 1500-1600 και ακουσατε και την εκδοχή του δημητρη με 3000+)

Ο νοων νοείτω.

Τα ξύλα ειναι καλη εναλλακτική αλλα:

θελει 2 φορες τη μέρα γεμισμα (όπως προαναφέρθηκε)

παραγει πολυ στάχτη

αν παρεις υγρα ξύλα την εβαψες...

Η ενα΄λλακτική του καυστηρα 2 σε 1 (ξυλολεβητας - λεβητας πελλετ) ειναι πολυ καλη αλλα ακριβη γιατι ουσιαστικά δεν αγοράζεις 1 αλλα 1,5 καυστηρα... Ενδεικτικά ενας ξυλολέβητας της bosch 35 kw στην ελλαδα κοστίζει περίπου στα 900-1000€ και η δυνατότητα καυσης πελλε αυξάνει την τιμή του στα 1700-1800.

Δημοσ.

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας.

Όλα μετριούνται σε χρήμα σήμερα και το αίμα και τα δάκρυα και ο ιδρώτας.το θέμα που θα δώσεις πιο λίγα με την μέγιστη δυνατή απόδοση.δεν είναι και ο κόπος να γεμίζεις 2 ΦΟΡΈΣ την ημερα το λεβητα πυρόλυσης.και αν δεν το γεμίσεις συνεχίζει για μια ημερα το δοχείο αδράνειας.

Άλλος τρόπος φίλε είναι να πάρεις τζάκι καλοριφέρ.με 1500 μπορείς να πάρεις ένα με 30 kw αλλά με τα τετραγωνικά σου δεν σου φτανει.θέλεις ενίσχυση από κανα aircomdition

android.png

Δημοσ.

αφου δεν καις πανω απο 1,5 τονο πετρελαιο,εγω θα προτεινα να δεις κατι σε μεταχειρισμενο.......οι περισοτεροι που αλλαξανε απο πετρελαιο σε πελετ ή ξυλο,τον πετρελαιολεβητα τον δινουν οσο-οσο.....ασε που και το πελετ και το ξυλο θελουν καθαρισμα και αποθηκευτικο χωρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...