Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παίδες!! Χρονιά πολλά! Καλή Χρονιά! Σήμερα έκανα και εγώ αίτηση στην CYTA και συγκεκριμένα στο κατάστημα τους που έχουν στο περιστέρι και όχι σε εξωτερικό συνεργάτη. Να ομολογήσω ότι με πληροφορήσανε ότι το σταθερό τηλέφωνο θα δουλεύει μόνο όταν είναι ενεργός ο ρουτερ και ότι θα είναι συνδεδεμένη η τηλεφωνική συσκευή πάνω στον ρουτερ, και μάλιστα μου έδειξαν σε ποια υποδοχή θα βάλω το τηλέφωνο. Επίσης με ενημέρωσαν ότι τεχνικός μπορεί να ενεργοποιήσει και τις υπόλοιπες τηλεφωνικές γραμμές. Εσείς ξέρετε πως μπορώ να τις ενεργοποιήσω μόνος μου ώστε να μη χρεωθώ τεχνικό? Να υποθέσω ότι και ακόμα και ενεργές να ειναι ο ρουτερ πάντα θα πρέπει να δουλεύει ώστε να δουλεύουν οι τηλεφωνικές συσκευές που θα είναι συνδεδεμένες.

Δημοσ.

Οι τηλεφωνικες γραμμες της cyta ειναι μεσο voip οποτε θελεις παντα το modem ανοικτο. Μηπως εννοουσε τεχνικος μεσο τηλεφωνου?

Δημοσ.

Ναι, αυτο που λες αγαπητε μου το καταλαβα, οτι παντα θα πρεπει να ειναι ο ρουτερ ενεργοποιημενος! Αλλα πως μπορω να ενεργοποιησω πχ την τηλεφωνικη μπριζα του δωματιου της μανας μου που υπαρχει και εκει μια τηλεφωνικη συσκευη? ωστε να δουλευει και αυτο ταυτοχρονα με το αλλο πυ ειναι πανω στο ρουτερ, μου ειπαν πως γινεται αλλα χρειαζεται τεχνικος και μαλιστα χρεωνει, κανενα 40ευρω.

Δημοσ.

Θα πρεπει να αποσυνδεσεις απο την κεντρικη μπριζα την "γεφυρα" που παει στις αλλες. Τοτε θα παρεις ενα 2ο μπριζακι και θα βαλεις τα καλωδια πανω. Μετα θα παρεις ενα διακλαδωτη http://www.ipshop.gr/product-id-31024.html θα τον βαλεις πανω σε αυτο το μπριζακι και στη μια θα βαλεις το καλωδιο απο το modem και στην αλλη τη συσκευη που θα εχεις εκει. Ετσι θα περνουν και οι αλλες μπριζες γραμμη.... Δεν ειμαι τεχνικος αλλα φανταζομαι πως αυτο θα κανει και αυτος....

Δημοσ.

εχουμε και λεμε.αναλογως αν εχεις utp πισω απο τον τοιχο η τα κλασσικα μπλε και κοκκινα καλωδια υπαρχουν και διαφορετικες λυσεις.επισης παλι αναλογως ποσα καλωδια εχεις υπαρχουν και μια η περισσοτερες λυσεις.εμεις θα παρουμε την απλη λυση οτι υπαρχει ενα ζευγαρι καλωδιων το οποιο περναει απο ολα τα πριζακια.εκει ανοιγεις το κεντρικο πριζακι.βρισκεις 4 καλωδια.τα 2 ειναι που ερχονται απο τον οτε και τα αλλα 2 που συνεχιζουν στο σπιτι.παιρνεις ενα πριζακι με 2 πριζακια πανω.διπλο κοινως.στο ενα πριζακι βαζεις τα 2 καλωδια που ερχονται απο τον οτε και τα συνδεεις μετα με τον ρουτερ κανονικα στο adsl για να συγχρονισει το ρουτερ.στο δευτερο πριζακι συνδεεις τα καλωδια που πανε στο υπολοιπο σπιτι και μετα με τηλ καλωδιο πας στο phone 1 του ρουτερ.ετσι παιζει.αν δεν θες να αγορασεις διπλο πριζακι εκει πρεπει να ενωσεις με ματιση το τηλεφωνικο καλωδιο με τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα δωματια.εκει απλα οταν κουμπωσεις το τηλ.πριζακι στον τοιχο αφηνεις λιγο κενο για να περασει το δευτερο καλωδιο.επισης μπορεις αν τα καλωδια ειναι μεγαλα να αφησεις το κανονικο πριζακι που ειναι μονο και τα 2 καλωδια που πανε στο υπολοιπο σπιτι να τα βγαλεις εξω απο το πριζακι και να τα βαλεις σε ενα δευτερο αυτοκολλητο πριζακι που θα ειναι διπλα.στο χερι σου ειναι πως θα το κανεις.αν εχεις παραπανω ζευγαρια καλωδιων εκει μπορεις να παιξεις και με το Phone 1 και με το Phone 2 συν οτι αν εχεις παραπανω ζευγαρια δεν εισαι υποχρεωμενος να εχεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα που συνηθως ειναι η πρωτη στο σαλονι η στο δωματιο που ειναι πρωτο οταν μπεις στο σπιτι.συνηθως το σαλονι.απλα οπως ειπα υπαρχουν πολλες παραλαγες γιατι εχω δει σπιτια που την ενωση αντι να την εχουν πισω απο το πριζακι την εχουν πισω απο τον τοιχο.

Θα πρεπει να αποσυνδεσεις απο την κεντρικη μπριζα την "γεφυρα" που παει στις αλλες. Τοτε θα παρεις ενα 2ο μπριζακι και θα βαλεις τα καλωδια πανω. Μετα θα παρεις ενα διακλαδωτη http://www.ipshop.gr...t-id-31024.html θα τον βαλεις πανω σε αυτο το μπριζακι και στη μια θα βαλεις το καλωδιο απο το modem και στην αλλη τη συσκευη που θα εχεις εκει. Ετσι θα περνουν και οι αλλες μπριζες γραμμη.... Δεν ειμαι τεχνικος αλλα φανταζομαι πως αυτο θα κανει και αυτος....

δεν χρειαζεται διακλαδωτης υποχρεωτικα.αν εχει δευτερη συσκευη για εκει μπορει να βαλει τον διακλαδωτη ειτε πανω στον ρουτερ η πολυ απλα αν του εχουν ενεργοποιησει την Phone 2 να χρησιμοποιησει αυτην.

Δημοσ.

Εγώ μιας και έχω κάνει αίτηση στην cyta θα με ενδιέφερε μια επίσκεψη τεχνικού, και μόνο για να φτιάξει ένα πριζάκι στον τοίχο και να μην είμαι στην χύμα κατάσταση που είμαι τώρα.Αναλαμβάνουν τέτοια πράγματα οι τεχνικοί της cyta?

Δημοσ.

Εγώ μιας και έχω κάνει αίτηση στην cyta θα με ενδιέφερε μια επίσκεψη τεχνικού, και μόνο για να φτιάξει ένα πριζάκι στον τοίχο και να μην είμαι στην χύμα κατάσταση που είμαι τώρα.Αναλαμβάνουν τέτοια πράγματα οι τεχνικοί της cyta?

Και να το κάνει θα το αναλάβει απο μεριά του εξολοκλήρου οχι σαν τεχνικός της cyta και θα σου πάρει και αρκετά χρήματα (εκτος και αν έρθει για κάποια αλλη εργασία σπίτι σου για την γραμμή σου και σου φτιάξει και αυτο αν θέλει δωρεάν) δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Νομίζω πως δεν εχει και το δικαίωμα να το πράξει για την ιδια την εταιρία.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσυ φώναξε εναν φίλο σου η εναν ηλεκτρολόγο που ξέρει πως.

Δημοσ.

ναι θα το κανουν με το αζημιωτο οποτε φωναξε φιλο η καντο εσυ.δεν ειναι κατι

Και να το κάνει θα το αναλάβει απο μεριά του εξολοκλήρου οχι σαν τεχνικός της cyta και θα σου πάρει και αρκετά χρήματα (εκτος και αν έρθει για κάποια αλλη εργασία σπίτι σου για την γραμμή σου και σου φτιάξει και αυτο αν θέλει δωρεάν) δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Νομίζω πως δεν εχει και το δικαίωμα να το πράξει για την ιδια την εταιρία.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσυ φώναξε εναν φίλο σου η εναν ηλεκτρολόγο που ξέρει πως.

και σαν εταιρεια μπορει να το κανει.σαν εταιρεια θα παρει η cyta το ποσο που χρεωνει για εγκατασταση adsl δηλαδη κανα 60 αρι λογικα.σαν ιδιωτης αμα παει για καποιο λογο εκει και του πει οτι θελω να μου το φτιαξεις στο Prive αναλογως τον τεχνικο.αν θελει να το κανει ποσο θα χρεωσει κτλ.αν ερθει για κατι αλλο οκ στο φτιαχνει δωρεαν και αμα θες δινεις εσυ κατι.εγω νομιζω οτι αν μιλησει με την εταιεια η εταιρεια θα στειλει τεχνικο να του φτιαξει το πριζακι.το λεω γιατι η cyta με χρεωση σου βαζει διπλο πριζακι στο σπιτι λογω voip.

Δημοσ.

poulinos : Έχω το κλασικό με τα 6 βιδάκια να κρέμεται ανοικτό.Το αρχικό πριζάκι ήταν αυτό με τις 2 τρύπες οπότε δε βόλευε.

Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο?

(Δε τα έχω έτσι από τεμπελιά απλά με τα μικρά αυτά καλωδιάκια φτύνεις αίμα)

Αν θέλεις μπορώ να τραβήξω και φωτογραφία!

Δημοσ.

poulinos : Έχω το κλασικό με τα 6 βιδάκια να κρέμεται ανοικτό.Το αρχικό πριζάκι ήταν αυτό με τις 2 τρύπες οπότε δε βόλευε.

Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο?

(Δε τα έχω έτσι από τεμπελιά απλά με τα μικρά αυτά καλωδιάκια φτύνεις αίμα)

Αν θέλεις μπορώ να τραβήξω και φωτογραφία!

απλα ωραια πριζακια ειναι τα κλασσικα με τα 6 βιδακια απο πισω.εσυ πρεπει να βαλεις τα καλωδια στα 2 μεσαια.αν δεν φτανουν ευκολα να μπουν στις τρυπες τοτε αφου βαλεις ολα τα κοκκινα μαζι και ολα τα μπλε μαζι και τα στριψεις θα παρεις δυο καλωδιακια που θα τα στριψεις και αυτα(ενα στο μπλε ενα στο κοκκινο) και θα βαλεις αυτα στις 2 μεσαιες τρυπες σαν επεκταση.απλα εκει που ειναι η ενωση βαλε λιγο μονωτικη ταινια.αν θες κατι καλυτερο απο αυτο το πριζακι και πιο μουρατο παιρνεις της legrand.απλα θελει λιγο προσοχη γιατι ειναι 4 βλακειες που βαζεις μεσα τα καλωδια και τα στριβεις για να κλειδωσουν.απο τις 4 τρυπες να το πω ετσι που τις αριθμει 1-2-3-4 εσυ βαζεις στο 2 και στο 3.το 2 εχει δυο τρυπες και αλλες δυο το 3.μαχ δυο καλωδια στο 2(ενα σε καθε τρυπα).αν εχεις παραπανο απο 2 κοκκινα και 2 μπλε τοτε κανεις την πατεντα με την επεκταση καλωδιου και την μονωτικη

Δημοσ.

Θα σου ανεβάσω μια φωτογραφία σε λίγο να μου πεις τη γνώμη σου.Για δώσε κανένα link για το legrand.

Δημοσ.

legrand εσωτερικα πως ειναι

http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=43124&thumb=1&d=1229679268

legrand εξωτερικα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752540

υπαρχει και χωρις τα πρασινα γυρω γυρω οπως υπαρχει και σε πολλα χρωματα.

διπλη Legrand πισω οψη

http://images02.olx.pt/ui/11/99/98/1311679032_63569198_2-Material-Electrico-Tomadas-RJ11-Duplas-Legrand-Suno-Carregado.jpg

Δημοσ.

εσυ θες χωνευτη πριζα και αυτοι εχουν βγαλει την χωνευτη εχουν αφησει μονο την βαση της και σου εχουν βαλει τα καλωδια σε αυτοκολλητο επιτοιχιο εξωτερικο πριζακι.εσυ βγαζεις το πριζακι βγαζεις και το σιδερο απο τον τοιχο και βαζεις εκει μια νεα χωνευτη πριζα.

αν το καλωδιο που βλεπω το γκρι που περναει κατω απο το σιδερο δεν το χρειαζεσαι(λογικα πηγαινει σε καποιο αλλο πριζακι)τοτε βγαλτο.

λογικα το σπιτι να υποθεσω εχει ενα πριζακι και καποιος τραβηξε ενα εξτρα καλωδιο απο το κεντρικο πριζακι και το πηγε σε αλλο δωματιο.αμα στο σπιτι εχεις μια πριζα μονο με κοκκινα μπλε καλωδια(εξαιρειται η πριζα που περνει απο το γκρι εξωτερικο καλωδιο) και στο κεντρικο πριζακι εχεις 2 ζευγαρια καλωδιων τοτε ενα απο τα 2 ειναι το αναπληρωματικο οποτε αποσυνδεσε το.

Δημοσ.

Βασικά εγώ το έκανα έτσι γιατί η αρχική πρίζα ήταν με δύο τριπίτσες και όχι rj11.Όπως φαίνεται ίσως και από τη φωτογραφία δεν υπάρχει χώρος να μπει κάτι μέσα χωνευτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...