Padaz Bloody Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Σκέφτομαι να αγοράσω ψύκτρα για την κάρτα γραφικών amd 6870 saphire. έχω αυτήν την κάρτα Έχει την stock ψύκτρα πάνω και θέλω να βάλω κάτι καλύτερο λόγω λίγο overclocking αλλά και λόγω θορύβου. Πιστεύω ότι η καινούρια ψύκτρα θα είναι τελείως αθόρυβη, αν και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με θόρυβο, μιας και έχω καλό case όπως θα δείτε και στην υπογραφή μου, συν ότι έχω βάλει και 12 cm ανεμιστήρα να φυσάει από κάτω προς τα πάνω. Παρόλαυτά έχω καταλήξει εδώ: arctic cooling accelero Να την τσιμπήσω? Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο? Να πω ότι σε γενικές γραμμές το κουτί μου είναι αθόρυβο απλά έχει μείνει η κάρτα γραφικών και θέλω να ακούσω μερικές γνώμες. Επίσης στο μέλλον σχεδιάζω να πάρω και δεύτερη amd 6870 και να τη βάλω σε crossfire. Λέτε να έχω πρόβλημα με το μίνι καλωδιάκι crossfire, γιατί σαν ψύκτρα μου φαίνεται λίγο τεράστια? Έχει πάρει κάποιος arctic cooling accelero και έχει crossfire? Ας πει την γνώμη του. Νομίζω ότι στο youtube είχα δει παλιότερα ένα βιντεάκι που τις είχε ένας τύπος σε crossfire.
outlaw star Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 πριν την αγοράσεις δοκίμασε αυτό...βγάλε τη ψύκτρα αφαίρεσε τελείως τη ξεραμένη...ξέρεις τι.. που και καλά βάζει η sapphire για πάστα και βάλε arctic cooling silver πάστα...μετά βάλε την ίδια ψύκτρα, χωρίς όμως το πλαστικό που έχει..εγώ που δυστυχώς έχω μια 6950 με παρεμφερές σύστημα ψύξης (δεν είναι το στοκ, είναι ένα χειρότερο της sapphire) με αυτό που σου είπα κέρδισα περίπου 7 βαθμούς... με το να βάλεις αυτό που προτείνεις σίγουρα θα κερδίσεις περισσότερους βαθμούς, αλλά για μένα δεν αξίζει μιας και όσο και να την κλοκάρεις πάλι οι διαφορές πολύ μικρές θα είναι..κάνε καλύτερα αυτό που σου λέω και κράτα τα λεφτά για μια δεύτερη μεταχειρισμένη 6870
Padaz Bloody Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 πριν την αγοράσεις δοκίμασε αυτό...βγάλε τη ψύκτρα αφαίρεσε τελείως τη ξεραμένη...ξέρεις τι.. που και καλά βάζει η sapphire για πάστα και βάλε arctic cooling silver πάστα...μετά βάλε την ίδια ψύκτρα, χωρίς όμως το πλαστικό που έχει..εγώ που δυστυχώς έχω μια 6950 με παρεμφερές σύστημα ψύξης (δεν είναι το στοκ, είναι ένα χειρότερο της sapphire) με αυτό που σου είπα κέρδισα περίπου 7 βαθμούς... με το να βάλεις αυτό που προτείνεις σίγουρα θα κερδίσεις περισσότερους βαθμούς, αλλά για μένα δεν αξίζει μιας και όσο και να την κλοκάρεις πάλι οι διαφορές πολύ μικρές θα είναι..κάνε καλύτερα αυτό που σου λέω και κράτα τα λεφτά για μια δεύτερη μεταχειρισμένη 6870 Σαν καλή ιδέα και αυτή, από θόρυβο πως τα πας? Σου ανεβάζει πολλές στροφές η κάρτα? Παραδέχομαι ότι έκανα @@@@κία και δεν αγόρασα μία κάρτα με καλύτερη ψύξη πχ msi 6870 twin hawk, αλλά τότε που πρωτοβγήκε η κάρτα δεν είχανε βγει άλλες υλοποιήσεις από άλλες εταιρείες. Βγήκανε μετά από μερικούς μήνες. Το ίδιο συμβαίνει για την κάθε κάρτα που πρωτοβγαίνει - πρώτα κυκλοφορεί σαν block με το χειρότερο σύστημα ψύξης και πολύ αργότερα βγαίνουνε άλλες υλοποιήσεις.
outlaw star Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Σαν καλή ιδέα και αυτή, από θόρυβο πως τα πας? Σου ανεβάζει πολλές στροφές η κάρτα? Παραδέχομαι ότι έκανα @@@@κία και δεν αγόρασα μία κάρτα με καλύτερη ψύξη πχ msi 6870 twin hawk, αλλά τότε που πρωτοβγήκε η κάρτα δεν είχανε βγει άλλες υλοποιήσεις από άλλες εταιρείες. Βγήκανε μετά από μερικούς μήνες. Το ίδιο συμβαίνει για την κάθε κάρτα που πρωτοβγαίνει - πρώτα κυκλοφορεί σαν block με το χειρότερο σύστημα ψύξης και πολύ αργότερα βγαίνουνε άλλες υλοποιήσεις. στη δική μου περίπτωση συνέβη το αντίθετο!!βγήκαν πρώτα οι καλές ref και μετά οι άλλες!! θόρυβο έχω γιατί την έχω κλοκάρει, αλλά αυτό το κοιτάς με το trixx, ώστε να φτιάξεις fan profiles..επίσης αν δε βαριέσαι τη μοντάρεις και πάνω στο μεταλλικό της ψύκτρας (χωρίς να βάλεις το πλαστικό όπως είπα) μπορείς να βάλεις και ένα ή δύο extra fanakia
Padaz Bloody Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Παίζει δηλαδή να βγάλω πλαστικό και να δέσω με λίγο σύρμα 2 πχ 9cm fans? Το έχεις δοκιμάσει? @@μώτο δεν θα φαίνεται λίγο χάλια? Σαν προχειροδουλειά μου κάνει. Αν είχα κλειστό pc ίσως και να το έκανα να είσαι σίγουρος, γιατί γενικά γουστάρω να ανακατεύομαι με διάφορους πειραματισμούς. Έχω haf 932 με ανοιχτό side panel (παράθυρο) κοίτα και στην υπογραφή μου.
caution Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Αλλάζεις πάστα, αφαιρείς (και αποθηκεύεις) το πλαστικό της ψύκρας και βάζεις έναν καλό χαλαρό 120mm με δερματικά. Θα δείχνει πράγματι άθλιο αλλά θα έχεις πληρώσει <10ευρώ και θα είσαι τουλάχιστον 10 *C κάτω, και αν επιλέξεις και καλό fan δεν θα έχεις αυξήσεις και ιδιαίτερα τον θόρυβο. Decisions decisions...
dangar Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Σε μία 4870 (χτυπούσε 100C για πλάκα) είχα παρόμοιο cooler που σε φουλ στροφές έκανε σαν αεροπλάνο. Άλλαξα με αυτήν http://www.hardwaresecrets.com/article/Arctic-Cooling-Accelero-Twin-Turbo-VGA-Cooler-Review/630 ( παλιότερο και υποδεέστερο μοντέλο ) και έσωσα την κάρτα (-25C σε σχέση με το στοκ) και τα αυτιά μου. Τα συμπεράσματα δικά σου. Υ.Γ. :Θέλει προσοχή να περιλαμβάνει τα κατάλληλα ψυκτράκια για Vram και VGA mosfets.
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Παρόλαυτά έχω καταλήξει εδώ: arctic cooling accelero Να την τσιμπήσω? Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο? Μηπως να κοιταγες σε κατι φθηνοτερο απο ~57ευρω? Δες για παραδειγμα, τη Zalman VF1000: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007857 Παιζει @ 5850 (οποτε θα αντεχει 6870) http://www.yougamers.com/forum/showthread.php?t=122288 http://imageshack.us/photo/my-images/687/img2656n.jpg/ Κανει και η Accelero S1 Rev.2, αλλα αν της προσθεσεις fan(s), "παχαινει" πολυ
Padaz Bloody Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Η zalman δεν μου γεμίζει πολύ το μάτι· με ένα ανεμιστήρα? Δεν θα έχω τον ίδιο θόρυβο με τη μαμά ψύκτρα? Η ARCTIC COOLING ACCELERO S1 REV.2 μου αρέσει αλλά αν θέλω να κάνω crossfire δεν θα έχω πρόβλημα με το πάχος της κάρτας αφού προσθέσω ανεμιστήρες επάνω? Δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 θέσεις. Τους ανεμιστήρες πως θα τους κουμπώσω πάνω σε αυτήν την ψύκτρα, είναι δύσκολο? Παίρνει μόνο συγκεκριμένους ανεμιστήρες? :cool:
dangar Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν θες να ξεπερνά τις 2 pci θέσεις μην κοιτάς την Arctic Cooling Accelero Twin Turbo II PRO , πιάνει τρεις.
Padaz Bloody Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά άκυρο για την προηγούμενη κάρτα που ήτανε γύρω στα 59 ευρώ, βρήκα κάτι άλλο στα 31 ευρώ πολύ καλή τιμή (συμπεριλαμβάνονται και μεταφορικά): Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro VGA Cooler Ε δεν πιστεύω να πιάνει 3 θέσεις και αυτό?
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά άκυρο για την προηγούμενη κάρτα που ήτανε γύρω στα 59 ευρώ, βρήκα κάτι άλλο στα 31 ευρώ πολύ καλή τιμή (συμπεριλαμβάνονται και μεταφορικά): Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro VGA Cooler Ε δεν πιστεύω να πιάνει 3 θέσεις και αυτό? Μας ρωτας ή μας απαντας? (Ειναι φανερο πως) πιανει 3! http://www.overclockersclub.com/vimages/twin_turbo/install.jpg Since the Twin Turbo measures 54mm tall, it will occupy 3 PCI slots when installed. A heatsink this tall might interfere with adjacent PCI-E slots on certain motherboards. Take this into consideration when installing an SLI or CrossFire setup. H 1000αρα Zalman ειναι μια χαρα, ή Accelero S1 fanless, αλλα risky..
outlaw star Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 δοκίμασε πρώτα αυτό που σου λέω πρώτα και αν δε μείνεις ικανοποιημένος κοιτάς για αλλαγή..
Padaz Bloody Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Ok thanks DevilMayCare θα το έχω υπόψη. Μάλλον πρέπει να κοιτάω για μητρικές που οι pcie θύρες τους να είναι σε απόσταση 3 θέσεων για να μην έχω πρόβλημα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Επισης ριξε μια ματια και σε αυτα εδω τα review/test: http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17890394 και http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/vga-coolers2.html Περιλαμβανουν και τις Zalman VF1000-Accelero S1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα