antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 drLo,κ παλι σου λεω τι μας ειπαν απο την ταξιαρχια της Κω. αν εκεινοι ειπαν μπουρδες,σου λεω κ εγω μπουρδες.
DrLo Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 ή αυτό ή υπολόγισαν την ακριβή θέση και να την βρίκαν 4+ μίλια. Το να υπάρχει πέρασμα ασφαλούς ναυσιπλοίας (με την έννοια που περιέγραψε προηγουμένως άλλο μέλος) σε στενό 8 μιλίων το βλέπω χλόμο. Αν ισχύει κάτι άλλο εκεί πέρα από το κανόνα της μέσης γραμμής ... δεν ξέρω.
wgibson Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 καταρχας η ελλαδα εχει υπογραψει την διεθνη συμβαση για το δικαιο της θαλλασας του 1982 η τουρκια οχι η ελλαδα υποστηριζοντας πως εχει 10 ν,μ εναεριο χωρο και 6 ν.μ θαλασσιο προβαινει σε μια τρομερη αντιφαση : συμφωνα με τους κανονες διεθνους δικαιου ο εναεριος χωρος ακολουθει τον θαλασσιο αρα θα επρεπε ο εναεριος χωρος να ειναι 6ν.μ. ωστοσο η ελληνικη πλευρα ισχυριζεται οτι εχει 10 νμ θαλασσιο χωρο αρα και εναεριο αλλα εχει παραχωρησει τα 4νμ της θαλασσας σε διεθνη δικαιοδοσια κατι το οποιο δεν προβλεπεται απο την συμβαση του 82 τετοιες νομικες κατασκευες εκμεταλλευονται οι γειτονες και εν μερει εχουν δικιο, βεβαια μια χωρα που δεν εχει υπογραψει μια συνθηκη δεν μπορει να την επικαλειται αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα αυτα
Petza Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 καταρχας η ελλαδα εχει υπογραψει την διεθνη συμβαση για το δικαιο της θαλλασας του 1982 η τουρκια οχι η ελλαδα υποστηριζοντας πως εχει 10 ν' date='μ εναεριο χωρο και 6 ν.μ θαλασσιο προβαινει σε μια τρομερη αντιφαση : συμφωνα με τους κανονες διεθνους δικαιου ο εναεριος χωρος ακολουθει τον θαλασσιο αρα θα επρεπε ο εναεριος χωρος να ειναι 6ν.μ. ωστοσο η ελληνικη πλευρα ισχυριζεται οτι εχει 10 νμ θαλασσιο χωρο αρα και εναεριο αλλα εχει παραχωρησει τα 4νμ της θαλασσας σε διεθνη δικαιοδοσια κατι το οποιο δεν προβλεπεται απο την συμβαση του 82 τετοιες νομικες κατασκευες εκμεταλλευονται οι γειτονες και εν μερει εχουν δικιο, βεβαια μια χωρα που δεν εχει υπογραψει μια συνθηκη δεν μπορει να την επικαλειται αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα αυτα[/quote'] Απ' ότι γνωρίζω δεν έχουμε απεμπολήσει το δικαίωμα στα 12 ναυτικά μίλια (άλλο το ότι δεν τα επεκτείνουμε) έτσι δεν είναι δυνατόν όπως γράφεις να υποστηρίζουμε ότι έχουμε 6 ναυτικά μίλια ......λίγη σοβαρότητα
DrLo Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 καταρχας η ελλαδα εχει υπογραψει την διεθνη συμβαση για το δικαιο της θαλλασας του 1982 η τουρκια οχι η ελλαδα υποστηριζοντας πως εχει 10 ν' date='μ εναεριο χωρο και 6 ν.μ θαλασσιο προβαινει σε μια τρομερη αντιφαση : συμφωνα με τους κανονες διεθνους δικαιου ο εναεριος χωρος ακολουθει τον θαλασσιο αρα θα επρεπε ο εναεριος χωρος να ειναι 6ν.μ. ωστοσο η ελληνικη πλευρα ισχυριζεται οτι εχει 10 νμ θαλασσιο χωρο αρα και εναεριο αλλα εχει παραχωρησει τα 4νμ της θαλασσας σε διεθνη δικαιοδοσια κατι το οποιο δεν προβλεπεται απο την συμβαση του 82 τετοιες νομικες κατασκευες εκμεταλλευονται οι γειτονες και εν μερει εχουν δικιο, βεβαια μια χωρα που δεν εχει υπογραψει μια συνθηκη δεν μπορει να την επικαλειται αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα αυτα[/quote'] Σε αυτό το post μου παραθέτω δύο links από την Σελίδα του ΥΠ.ΕΞ. Στο πρώτο αναφέρεται στο θέμα Εναέριος χώρος-Χωρικά ύδατα. Διάβασέ το. Όντως και εμένα αντίφαση μου κάνει αλλά δεν είμαι και ο master του διεθνούς δικαίου. Κάποια επιχειρήματα έχει και η Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.