antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 πολακι, απλα να σου πω οτι τη συγκεκριμενη εκεινη ημερα, η φρεγατα ηταν τοσο κοντα μας,που βλεπαμε τους τουρκους (κ εμεις ημασταν 14 γιωταδες σε ενα φυλακιο)!!!!!τελος παντων,ετσι κ εκαναν ντου,με εβλεπα να κολυμπαω μεχρι πειραια!!! οσο για τα "συνορα",νομιζω,χωρις να ειμαι σιγουρος,οτι ειναι ιδια σε αερα κ θαλασσα! κ τελος παντων,για το δικο μου μυαλο,καλυτερα 10 παραβιασεις,παρα ενα παιδι νεκρο!
DrLo Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 οσο για τα "συνορα"' date='νομιζω,χωρις να ειμαι σιγουρος,οτι ειναι ιδια σε αερα κ θαλασσα![/quote'] Δεν είναι. Η Ελλάδα έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 (η αλήθεια είναι πως δε ξέρω πως). Η τουρκία ισχυρίζεται ότι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι μόνο 6 μίλια (όσο και να χωρικά ύδατα). Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια (και συνεπώς και τον εναέριο χώρο της) αλλά η τουρκία το θεωρεί "αιτία πολέμου".
antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δεν είναι.Η Ελλάδα έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 (η αλήθεια είναι πως δε ξέρω πως). Η τουρκία ισχυρίζεται ότι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι μόνο 6 μίλια (όσο και να χωρικά ύδατα). Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια (και συνεπώς και τον εναέριο χώρο της) αλλά η τουρκία το θεωρεί "αιτία πολέμου". στα χωρικα υδατα,δεν εχουμε τετοιο δικαιωμα,γιατι ΟΛΟΙ οι παγκοσμιοι οργανισμοι λενε οτι εχουμε 6 (επαναλαμβανω οηε,νατο,εε). για τον εναεριο χωρο δεν ξερω,αλλα κ παλι,θεωρω απαραδεκτο ακομα κ 10 να εχουμε,να κανουμε ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ σε χωρο που δε μας ανηκει....(πιστευω να πειστηκαν ολοι μετα απο αναφορες cnn,bbc,ελληνων δημοσιοκαφρων,κ αξιωματουχων του νατο,οτι το ατυχημα αυτο εγινε σε χωρο ΜΗ ελληνικο)!
DrLo Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 στα χωρικα υδατα' date='δεν εχουμε τετοιο δικαιωμα,γιατι ΟΛΟΙ οι παγκοσμιοι οργανισμοι λενε οτι εχουμε 6 (επαναλαμβανω οηε,νατο,εε).για τον εναεριο χωρο δεν ξερω,αλλα κ παλι,θεωρω απαραδεκτο ακομα κ 10 να εχουμε,να κανουμε ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ σε χωρο που δε μας ανηκει....(πιστευω να πειστηκαν ολοι μετα απο αναφορες cnn,bbc,ελληνων δημοσιοκαφρων,κ αξιωματουχων του νατο,οτι το ατυχημα αυτο εγινε σε χωρο ΜΗ ελληνικο)![/quote'] Νομίζω πως κάνεις λάθος. Ναι έχουμε 6 μίλια αλλά διατειρούμε το διακίωμα επέκτασής τους στα 12. Μάλιστα πριν κάποια χώρα που δώθηκε μεταξύ άλλον και στην Ελλάδα το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, υπήρξε πρόταση να τα επεκτέινει αρχικά στο Ιόνιο και να διατηρήσει το δικάιωμα να τα επετείνει αργότερα και στην υπόλοιπη Ελλάδα (δεν ξέρω μάλιστα αν έγινε - δεν νομίζω). Ο μόνοι λόγοι που δε το κάνει είναι 1. Η σαφής θέση της τουρκίας ότι αυτό αποτελεί αιτία πολέμου (δηλ. την επόμενη μέρα που θα το κάνει η Τουρκία θα κυρήξει πόλεμο στην Ελλάδα) 2. Η πιέσεις από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας ότι έτσι τους κλείνεται ο δρόμος προς την Μεσόγειο.
firewalker Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Εμείς παραβιάζουμε τον δικό τους εναέριο χώρο περισότερες φορές απο ότι αυτοί.!!! Μάλιστα έχουμε βρεί και μια πορεία του αεροσκάφους που περνάμε πάνω απο κάποιο μεγάλο ορυχείο(δεν θυμάμαι τι ορυχείο) χωρίς να μας πιάνουν τα ραντάρ τους. Μας είχε πεί πως αυτή η πορεία' date=' μας βγάζει πολύ κοντά στην ʼγκυρα.!!! Τώρα αλήθεια ή ψέματα δεν το ξέρω σίγουρα. [/quote'] Μπορώ να σε επιβεβαιώσω σε αυτό που λες. Μένω δίπλα στην 111 πτέρυγα μάχης. Ο πατέρας του παιδιού που καθόμουν μαζί στο θρανίο τρία χρόνια στο λύκειο πραγματοποιούσε πτήσεις με τα F16 (block 30 νομίζω είχαμε τότε) και μου το είχε πει πολλές φορές. Το ίδιο λέγανε και παιδιά άλλων πιλότων στα F16.
chill Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Και αυτό δεν είναι ηλιθιότητα δηλαδή? Να έχουμε κατοχυρωμένο το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων και να μην το κάνουμε επειδή οι κουραδόμαγκες απειλούν? Αυτή τη λογική του ραγιαδισμού που μας διακατέχει ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω. Δεν σαν λέω να κάνουμε πόλεμο, είναι το μόνο που δεν θέλω, αλλά και η υπομονή έχει και τα όρια της. Δεν μπορώ να δεχτώ δηλαδή ότι οι απέναντι μας απειλούν συνεχώς και εμείς συνέχεια στα τέσσερα να υποχωρούμε σε κάθε απαίτηση τους, να τους στηρίζουμε για τα ευρωπαϊκά τους σχέδια (EΛΕΟΣ) τη στιγμή που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι εναντίων, να τους βάζουμε στην βουλή και στις νομαρχίες μας, να........., να............. Εγώ προσωπικά φίλος με αυτούς δεν θα γίνω ποτέ όσο διατηρούν αυτήν την πολιτική του νταβατζή της περιοχής. Και μην βάζουμε ίσα και όμοια τις ενδεχόμενες παραβιάσεις μας, με τις αντίστοιχες δικές τους. Δεν νομίζω να έχει βγει κανένας έλληνας πολιτικός και να έχει πει ότι "η Σμύρνη είναι δική μας και γι'αυτό πετάω εκεί" εν αντιθέσει με αυτούς που νομίζουν ότι το Αιγαίο τους ανήκει. Εγώ πάντως θαυμάζω την υπομονή αυτών που πετάνε εκεί. Τι να σας πω πιστεύω ότι τα αεροπλάνα πετάνε χωρίς πυρομαχικά. Μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως κάτω από τέτοιες συνθήκες πίεσης δεν τους κοπανάνε στο ψαχνό. Ευτυχώς για όλους μας και για την Ελλάδα που δεν είμαι πιλότος .
antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 ChrisAce κ firewalker , εισαστε ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ,κομμουνια που πρεπει να γινουν σαπουνια,αλητες του δρομου,τουρκογλυφτες του κω*ου, εθνικοι προδοτες, ραγιαδες, και ολα αυτα που λετε ειναι αισχρα ψεμματα,γιατι εμεις οι ελληνες αποκλειεται να μην εχουμε 1000% δικιο σε οτι λεμε κ κανουμε.... ΦΤΟΥ ΣΑΣ,προδοτες!!!
DrLo Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Ευτυχώς για όλους μας και για την Ελλάδα που δεν είμαι πιλότος . Ίσως ακόμα καλύτερα που δεν είσαι Α/ΓΕΑ. [offtopic] @andreaslam : Και εγώ Παναθηναϊκός είμαι .... αλλά πως τις βγάζεις 485 τις κούπες ? Μετράς και αυτές στην τράπουλα ? [/offtopic]
antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 off topic: οι επισημα καταγεγραμενοι τιτλοι απο την ελληνικη γραμματεια αθλητισμου,σε ολα τα αναγνωρισμενα αθληματα! του γαβρου ειναι καπου 250-280 νομιζω off topic σορυ για το off topic
KaizerSoze Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 [offtopic] @andreaslam : Και εγώ Παναθηναϊκός είμαι .... αλλά πως τις βγάζεις 485 τις κούπες ? Μετράς και αυτές στην τράπουλα ? [/offtopic] Δεν το ξεραμε την περιοδο 92-97 να μετραμε μονο τις κουπες στο μπασκετ και 97-2006 μονο στο ποδοσφαιρο. Επισης δεν καταλαβα απο ποτε κοροιδευουμε ενα τιτλο στο βολλευ αλλα εχουμε πρωτοσελιδο ενα τιτλο στο πολο
vagpap Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Επειδή γράφτηκε ότι μια τουρκική φρεγάτα έκοβε βόλτες 1,5 μίλι από την ακτή και δεν κάναμε τίποτα, να παραθέσω και εγώ την άποψή μου. Το Αιγαίο επειδή είναι κλειστή θάλασσα έχει περάσματα μεταξύ των νησιών τα οποία είναι λιγότερα από 12 μίλια. Συνεπώς δεν υπάρχουν κανονικά διεθνή ύδατα μεταξύ αυτών των νησιών. Δεν ισχύει αυτό. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν δίαυλοι διεθνούς ναυσιπλοΐας τους οποίου πρέπει τα σκάφη να ακολουθούν με κάποιους κανόνες. Για παράδειγμα, μιας και στον συγκεκριμένο δίαυλο έχω άποψη (λόγω θητείας), το στενό Κυθήρων-Αντικύθήρων αποτελεί διεθνή δίαυλο προσέγγισης σκαφών στο Αιγαίο Πέλαγος από δυτικά. Εκτός αυτού, πλοία μπορούν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα κάθε χώρας ακολουθώντας κανόνες (εξαίρεση αποτελούν οι περιοχές απαγορευμένης ναυσιπλοΐας, όπως πχ οι Ναύσταθμοι και τα λοιπά σημεία στρατιγικής σημασίας, οι οποίες σημειώνονται καθαρά σε κάθε ναυτικό χάρτη - πολιτικό ή στρατιωτικό). Για παράδειγμα, αν δεν κάνω τεράστιο λάθος, ένα πολεμικό σκάφος μπορεί να εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα, ακολουθώντας σταθερή πορεία, με ταχύτητα 10 κόμβων και σαφώς με καλυμμένα τα όπλα του. Σε αυτή την περίπτωση το ΠΝ μπορεί να συνοδεύει το πολεμικό σκάφος και να επέμβει σε περίπτωση που παρατηρηθεί απόκλιση από τους κανόνες ασφαλούς διέλευσης. Οπότε είναι φυσιολογικό να βλέπουμε κάποιες φορές πολεμικά σκάφη των γειτόνων να κάνουν βόλτες στα Ελληνικά νερά, πάντα βρίσκονται όμως υπό επιτήρηση. Το θέμα επέκτασης στα 12ν.μ. βρίσκει αντίθετη την Τουρκία, κυρίως λόγω της δημιουργίας λιγότερων διεθνών διαύλων στο Αιγαίο, καθιστώντας το έτσι κλειστή θάλασσα, λόγω του ότι τα πολλά Ελληνικά νησιά έχουν το καθένα και χωρικά ύδατα, πολλαπλάσια των υδάτων που έχουν αυτοί στο Αιγαίο, παρόλη την μεγάλη ακτογραμμή τους.
firewalker Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 ChrisAce κ firewalker ' date=' εισαστε ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ,κομμουνια που πρεπει να γινουν σαπουνια,αλητες του δρομου,τουρκογλυφτες του κω*ου, εθνικοι προδοτες, ραγιαδες, και ολα αυτα που λετε ειναι αισχρα ψεμματα,γιατι εμεις οι ελληνες αποκλειεται να μην εχουμε 1000% δικιο σε οτι λεμε κ κανουμε....ΦΤΟΥ ΣΑΣ,προδοτες!!![/quote'] Ευχαριστώ...
antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 firewalker ....παρακαλω! vagpap : εγω ειπα για τη φρεγατα στο 1,5 μιλι,απο το αγαθονησι! ημουν εκει,επικεφαλης ομαδας σε φυλακιο(ως λοχιας),κ πηραμε διαταγη απο την ταξιαρχια της Κω,επειτα απο επικοινωνια δικη τους με το στρατηγειο, να μην προβουμε σε καμια αλλη ενεργεια γιατι βρισκονταν σε διεθνη χωρικα υδατα.
DrLo Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 firewalker ....παρακαλω! vagpap : εγω ειπα για τη φρεγατα στο 1' date='5 μιλι,απο το αγαθονησι! ημουν εκει,επικεφαλης ομαδας σε φυλακιο(ως λοχιας),κ πηραμε διαταγη απο την ταξιαρχια της Κω,επειτα απο επικοινωνια δικη τους με το στρατηγειο, να μην προβουμε σε καμια αλλη ενεργεια γιατι βρισκονταν σε διεθνη χωρικα υδατα.[/quote'] Σε απόσταση 1,5 μίλι από ελληνικό έδαφος (εξερούνται ίσως βραχονισήδες) δε μπορεί να είναι διεθνή ύδατα. Μπορεί να είναι Ελληνικά ή Τούρκικά (σε σημεία που η απόσταση Ελλάδας-Τουρκίας είναι μικρότερη από 3 μίλια (όπου και στη μέση της απόστασης τα ύδατα από ελληνικά γίνονται Τουρκικά) αλλά όχι διεθνή. Το Αγαθονήσι είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Απέχει 36 ν.μ. από την Πάτμο και μόλις 8 ν.μ. από τις Μικρασιατικές ακτές. Εκεί δηλαδή η ελλάδα έχει χωρικά υδατα 4 μίλια και άλλα τόσο η Τουρκία. Εάν το πλοίο ήταν στα 4+ μίλια βρισκόταν σε Τουρκικά χωρικά ύδατα. Αν ήταν κοντίτερα σε Ελληνικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.