nakostyphoon Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Ρε παιδιά προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε επί του θέματος. Το τελικό συμπέρασμα από αυτά που λέτε όλοι το ξέρουμε ποιό είναι: Ότι η ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ο πιο μεγάλος, έξυπνος, γενναίος, πατριωτικός, λεβέντης, ηρωικός, και και και ΛΑΟΣ. Υ.Γ. Και μόνο που τα έγραφα αυτά ανατρίχιασα, τόσο μεγάλη ευθύνη νιώθω για τον λαό μου
romios78 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Εγώ και μόνο που τα διάβασα αυτά με έπιασε ένα εθνικιστικό τρέμουρο... Δεν λέω έχουμε πολλά χαρίσματα αλλά και πολλά ελαττώματα... Δεν είμαστε ούτε χαζοχαρούμενα ναζιστάκια ούτε και κατηφείς μητραλοίες... Δεν υπάρχουν άπεφθες φυλετικές ανωτερότητες του τύπου εμείς είμαστε και μετά το χάος,΄διότι αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο τότε εμείς πιάσαμε χάος και θα μείνουμε στο χάος του αυτοδικαιουμένου εθνικιστικού παρδαλοεγωϊσμού μας... Μη χειρότερα..
AdHoul Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 nakostyphoon ελπίζω να τα λες για πλάκα αυτά που λες.. ή τουλάχιστον τα περί του καλύτερου και μεγαλύτερου και πιο έξυπνου λαού.. dpola2 κατάλαβες πιστεύω ότι δεν είχες και τόσο δίκιο στα περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ΙΝΚΑΣ και αποικιοκρατίας.. δεν μπορούμε τα πάντα να τα συγχέουμε.. άλλο Τούρκοι άλλο αποικιοκράτες.. άμα δεν ήταν οι Τούρκοι ίσως η Γη να μην ήταν ένα συνεχές πολεμικό τοπίο.. άμα δεν ήταν η αποικιοκρατία δεν θα ήταν η αστική τάξη.. δεν θα ήταν η βιομηχανική επανάσταση .. δεν θα ήταν η Γαλλική Επανάσταση.. θα είχε καθυστερήσει πάρα πολύ η εξερεύνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη.. δεν πιστεύω ότι νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να εξισώσει τους παράγοντες Τουρκία και αποιοκρατία...
nakostyphoon Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Σε ένα μεγάλο βαθμό τα πιστεύω αυτά .Για΄τί λαός χωρίς φιλοδοξίες και εγωισμό δεν έχει μέλλον
KaizerSoze Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 AdHoul said: nakostyphoon ελπίζω να τα λες για πλάκα αυτά που λες.. ή τουλάχιστον τα περί του καλύτερου και μεγαλύτερου και πιο έξυπνου λαού.. dpola2 κατάλαβες πιστεύω ότι δεν είχες και τόσο δίκιο στα περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ΙΝΚΑΣ και αποικιοκρατίας.. δεν μπορούμε τα πάντα να τα συγχέουμε.. άλλο Τούρκοι άλλο αποικιοκράτες.. άμα δεν ήταν οι Τούρκοι ίσως η Γη να μην ήταν ένα συνεχές πολεμικό τοπίο.. άμα δεν ήταν η αποικιοκρατία δεν θα ήταν η αστική τάξη.. δεν θα ήταν η βιομηχανική επανάσταση .. δεν θα ήταν η Γαλλική Επανάσταση.. θα είχε καθυστερήσει πάρα πολύ η εξερεύνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη.. δεν πιστεύω ότι νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να εξισώσει τους παράγοντες Τουρκία και αποιοκρατία... Ela re maga,imarton re sy!!Oxi kai na eimaste yper tis apoikiokratias gia ta paraplisia kerdi!!Auta na ta peis s'aytous pou tin xwra tous tin exoun apoikisei,kai akoma kalytera tha itan na ta eleges se ekeinous pou zousan otan idrythikan poi apoikies.Einai san na mou les"Kalos o polemos giati vrika nea farmaka,eixame texnologiki proodo ktl"
AdHoul Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 KaiserSoze μήπως δεν κατάλαβες τι είπα? 4η φορά που λέω ότι οπωσδήποτε υπήρξαν και αρνητικά στην αποικιοκρατία αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί η Τουρκική πολεμική πολιτική με την αποικιοκρατία. εάν απλά επαναπαύεσαι στο να λες " οχι πόλεμος , κακό αυτό κακό το άλλο ΟΛΑ κακά όλα το ίδιο όλοι κακοί όλοι αρνητικοί ίδιο πράγμα Τουρκία ίδιο πράγμα αποικιοκρατία " προφανώς δεν γνωρίζεις για τι μιλάς ή τουλάχιστον διαπράττεις σφάλμα. διότι αν δεν καταλάβεις τα θετικά των αποικιών τότε βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος? θα σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα.. γνωρίζεις ότι λόγω της αποικιοκρατίας δημιουργήθηκε η αστική τάξη?? γνωρίζεις τι είναι η αστική τάξη?? γνωρίζεις τι επικρατούσε πριν την αποικιοκρατία?? γνωρίζεις τι χάλια επικρατούσαν με την φεουδαρχία?? γνωρίζεις?? ή απλά τα ισοπεδώνεις όλα και λες " ήμαρτον ήμαρτον " 5η ΦΟΡΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ. είναι τόσο απλό KaiserSoze.. τόσο απλό και όμως διαφωνείς μαζί μου δυστυχώς όχι επί της ουσίας.. εσύ γενικολογείς δυστυχώς..
Nemo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 "gνωρίζεις ότι λόγω της αποικιοκρατίας δημιουργήθηκε η αστική τάξη?? γνωρίζεις τι είναι η αστική τάξη?? γνωρίζεις τι επικρατούσε πριν την αποικιοκρατία?? γνωρίζεις τι χάλια επικρατούσαν με την φεουδαρχία?? γνωρίζεις?? ή απλά τα ισοπεδώνεις όλα και λες " ήμαρτον ήμαρτον " symfvno kakos leei imarton... stin prokeimeni periptosi tairiazei o "skopos agiazei ta mesa" pantos adhoul i sxsesi soy me tin koinoniologia prepei na einai dynatoteri apo tin akadimaiki soy sxesi me tin istoria
AdHoul Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 μπα Nemo και στα δύο είμαι κατώτερος του μετρίου.. αλλά γιατί το λες αυτό με την Ιστορία? έχω πει κάτι που να είναι ιστορικά λάθος?
Nemo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2003 apo ton tropo theasis kai topothetisis sta gegonota tote isos i koinoniologia na itan tote poio agapimeno nathima
KaizerSoze Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 AdHoul said: KaiserSoze μήπως δεν κατάλαβες τι είπα? 4η φορά που λέω ότι οπωσδήποτε υπήρξαν και αρνητικά στην αποικιοκρατία αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί η Τουρκική πολεμική πολιτική με την αποικιοκρατία. εάν απλά επαναπαύεσαι στο να λες " οχι πόλεμος , κακό αυτό κακό το άλλο ΟΛΑ κακά όλα το ίδιο όλοι κακοί όλοι αρνητικοί ίδιο πράγμα Τουρκία ίδιο πράγμα αποικιοκρατία " προφανώς δεν γνωρίζεις για τι μιλάς ή τουλάχιστον διαπράττεις σφάλμα. διότι αν δεν καταλάβεις τα θετικά των αποικιών τότε βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος? θα σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα.. γνωρίζεις ότι λόγω της αποικιοκρατίας δημιουργήθηκε η αστική τάξη?? γνωρίζεις τι είναι η αστική τάξη?? γνωρίζεις τι επικρατούσε πριν την αποικιοκρατία?? γνωρίζεις τι χάλια επικρατούσαν με την φεουδαρχία?? γνωρίζεις?? ή απλά τα ισοπεδώνεις όλα και λες " ήμαρτον ήμαρτον " 5η ΦΟΡΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ. είναι τόσο απλό KaiserSoze.. τόσο απλό και όμως διαφωνείς μαζί μου δυστυχώς όχι επί της ουσίας.. εσύ γενικολογείς δυστυχώς.. Autes tis katigories maga na pas na tis eksigiseis se autous pou skotwthikan kata tin apoikisi!!!Autous tous rwtise kanenas gia "ta kala tis apoikiokratias"? Kai vevea den vrazoun oloi sto idio kazani,kai bebea allo o Attilas,allo o Alexandros.Alla pigene na peis stous Indous gia tin viomixaniki epanastasi twn epoikwn Agglwn,stous Kalidonious gia ta pyrinika piramata twn Gallwn Epanastatwn kai stous NotioAfrikanous gia to Aparhide twn astwn tis Germanias kai tis loipis Eyrwpis Eksigise tous giati einai kalytera pou tous eixan gia sklavous
dpolal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Ρε φιλαράκο Adhoul ήμαρτον... Λες: ""άμα δεν ήταν οι Τούρκοι ίσως η Γη να μην ήταν ένα συνεχές πολεμικό τοπίο"" Δηλαδή τώρα σοβαρά πιστεύεις ότι για ΟΛΑ τα κακά φταίνε μόνο οι Τούρκοι;;; Τώρα εσύ τα ισοπεδώνεις όλα. Δηλαδή οι 2 παγκόσμιοι πόλεμοι που είχαν τα περισσότερα θύματα από όλες τις ένοπλες συρράξεις της ιστορίας μαζί και που ξεκίνησαν από τους πολιτισμένους κατά τα άλλα χριστιανούς δεν συγκρίνονται με τις καταστροφές των Τούρκων;;;; Και αν σου αρέσει τόσο η ιστορία να σου θυμίσω ότι αποδεδειγμένα οι μεγαλύτερες καταστροφές και λεηλασίες στην Πόλη έγιναν όταν την κατέλαβαν οι σταυροφόροι και όχι οι Τούρκοι αργότερα. Για πές μου λοιπόν ποιός ήταν ποιό βάρβαρος οι Χριστιανοί ή οι Μουσουλμάνοι;;; Νομίζω ότι και εσύ τα βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα. Αν είναι τώρα δυνατόν να λέμε ότι μια μέρα ξαφνικά ξεφύτρωσε μια φυλή από το πουθενά που ήταν ταμένη να φέρνει την καταστροφή και τον όλεθρο στο πέρασμα της. Και στο φινάλε να σου πώ ότι δεν έβαλα σε κανένα καζάνι Τούρκους και λοιπούς λαούς-μπουμπούκια. Δεν κατάλαβες ότι αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι τα ΚΙΝΗΤΡΑ είναι παντού τα ίδια. Οι ΛΟΓΟΙ που ο κάθε λαός εκφράζει την βαρβαρότητα του είναι ΚΟΙΝΟΙ για όλους και όχι ο τρόπος που γίνετε αυτό. Και όσο για την εξέλιξη και την πρόοδο που όπως αναφέρεις έφερε ο αποικισμός αυτό πιστεύω ότι ούτε αναιρεί ούτε αγιάζει τον ΤΡΟΠΟ που ξεκίνησαν αυτά. Αυτά τα ολίγα.
AdHoul Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 σαφέστατα δεν πιστεύω ότι για όλους τους πολέμους ευθύνεται η Τουρκία. . . δεν το έθεσα καλά... αλλά είναι πάρα πολλοί οι πόλεμοι που οφείλονται στην Οθωμανική αυτοκρατορία - Τουρκία.. ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΛΛʼ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΒΑΡΒΑΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΙΝΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΟΣΤ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΤΕ ( ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΟΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΛΩΣΗ... Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Δ' ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.. ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ DPOLA2 ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΈΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΟΠΙΠΤΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΩ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΤΙ ΚΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΥΠΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. οσον αφορά το θέμα Γη-πολεμικό τοπίο δεν το έθεσα σωστά ζητώ συγγνώμη βιάστηκα.. αλλο πράγμα εννοούσα.. ελπίζω τώρα να έγινε σαφέστερος..
Netuser Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Oi Stawroforoi to 1204 tesseris meres kai tesseris nyxtes lehlatousan tin Poli. Symfona me istoriko den eixan ksanadei tosa amythita plouti kai polyteleia.
dpolal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2003 Καταρχήν να σταματήσεις να γράφεις με κεφαλαία. Κατά δεύτερον για ποιό ιστορικό ατόπημα μου μιλάς;;;; Έγινε άλωση την Πόλης από τους σταυροφόρους ή όχι;;;; Λεηλατήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αργότερα από τους Τούρκους ή όχι;;;;; Σου συνιστώ επίσης να ηρεμήσεις λίγο, να ρίξεις τους τόνους σου και να μιλάς καλύτερα. Αν δεν είσαι σε θέση να κάνεις επικοδομητικό διάλογο καλύτερα να γυρίσεις στα βιβλία σου και στην ουτοπία σου φίλε. Αυτά για τα οποία μιλάω εγώ τα έχω διαβάσει από βιβλία και άλλες πηγές αλλά τα έχω πρώτα επεξεργαστεί. Τα έχω σκεφτεί, τα έχω φιλτράρει πριν τα υιοθετήσω χωρίς δεύτερη σκέψη όπως προφανώς κάνεις εσύ φίλε. Και ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για την κοινότυπη νεοελληνική λογική μου. Την προτιμώ από την ανύπαρκτη δική σου. Σε χαιρετώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.