Chris92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα,συντομα προκειται να φτιαξω για εναν φιλο ενα νεο υπολογιστη και για επεξεργαστη εχω καταληξει στους :Phenom II x4 960T Black Edition ή τον FX4100.Γενικα εχω διαβασει και στο φορουμ οτι οι bulldozer ειναι ψιλομουφα αλλα εγω που τον εχω δοκιμασει δεν μου φανηκε να κολλαει πουθενα,πηγαινε αερα.Οποτε θα ηθελα να ρωτησω θα δω ουσιαστικη διαφορα σε καθημερινη χρηση αν επιλεξω τον phenom ή θα ηταν καλυτερα να παω σε bulldozer?Γιατι αν ειναι επιλεγοντας τον phenom να κερδισω 10 fps τοτε καλυτερα να επιλεξω fx με λιγοτερα fps αλλα νεα αρχιτεκτονικη/μεγαλυτερη cache κλπ.Ο υπολογιστης προοριζεται για παιχνιδια και για επεξεργασια video/photos .
timos_som Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα, ουσιαστικη διαφορα ο 960t= GUADCORE, fx4100= DUALCORE!!!!
venumis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Πέρα απο τα Αγγλικά υπάρχουν και τα ελληνικά, και ο AMD FX 4100 είναι με 4 (τέσσερις) πυρήνες και οχι με 2 (δυο) οπως γράφεις Timos_som. Χρήστο καλύτερα πήγαινε σε "μπουλντόζα" νεα αρχιτεκτονική και πολύ καλές τιμές για τις επιδόσεις τους.
MaXmaD Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 ρε παιδια εμενα εδω http://www.insomnia.gr/topic/432193-amd-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%80%CF%89%CF%82-intel/ μου ειπαν να παω σε 960!
georger_volos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 o 960T ακόμα κ να μην ξεκλειδώσει έχει καλύτερες επιδόσεις από τον FX4100. > αν γίνει κ χ6 δεν το συζητάμε καν.
Chris92 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 επομενος μαλλον προς 960t πρεπει να κινηθω.σωστα?
bigmom Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 960 τα των κρυφων πυρηνων τα ακουω βερεσε!..τους κλειδωσανε για καποιο λογο (ασταθεια πυρηνα-παρτιδα-διαφημιστικο τρικ)..διαλεξτε ποιο ειναι παιχνιδι με την ζωητου επεξεργαστη σου!!! ...και την εγγυηση Eγω προτημω Intel (να το ξεκαθαρισω) καποια στοιχεια που βρηκα στο νετ 960T Frequency (MHz) 3000 Turbo frequency (MHz) 3400 Features ΜΜΧ,3DNoW!,SSE,SSE2,SSE3,SSE4a,Advanced Bit Manipulation,AMD64 technology AMD-V (virtualization) technology,Enhanced Virus Protection,Turbo Core technology* Low power features Cool'n'Quiet 3.0 [η Turbo Core technology 100 MHz σου δινει επιπλεον σε σχεση με τον 960 (..δωρον αδωρο) 960 Frequency (MHz) 3300 Features ΜΜΧ,3DNoW!,SSE,SSE2,SSE3,SSE4a,Advanced Bit Manipulation,AMD64 technology AMD-V (virtualization) technology,Enhanced Virus Protection Low power features Cool'n'Quiet 3.0 CoolCore Technology Dual Dynamic Power Management Core C1 and C1E states Package S0, S1, S3, S4 and S5 states ειναι αρκετα τα εξτρα..στην μειωση καταναλωσης φυσικα εσυ θα αποφασησεις,εγω παντως δεν θα εκανα πειραματα με την "ζωη" των πραγματων που πληρωνω! :P φιλικα παντα υ.γ τις πληροφοριες τις βρηκα εδω http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20960%20-%20HDX960WFK4DGM.html http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20960T%20Black%20Edition%20-%20HD96ZTWFK4DGR.html
LouCi4er Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Πέρα απο τα Αγγλικά υπάρχουν και τα ελληνικά, και ο AMD FX 4100 είναι με 4 (τέσσερις) πυρήνες και οχι με 2 (δυο) Εχει δυο modules με δυο cores μεσα στο καθενα.Δεν ειναι καθαρος τετραπυρηνος και γι 'αυτο ειναι και πιο αδυναμος σε σχεση με Phenom ii x4.Ο 960 ειναι πολυ καλυτερη επιλογη.
Chris92 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 τα των κρυφων πυρηνων τα ακουω βερεσε!..τους κλειδωσανε για καποιο λογο (ασταθεια πυρηνα-παρτιδα-διαφημιστικο τρικ)..διαλεξτε ποιο ειναι παιχνιδι με την ζωητου επεξεργαστη σου!!! ...και την εγγυηση Eγω προτημω Intel (να το ξεκαθαρισω) καποια στοιχεια που βρηκα στο νετ 960T Frequency (MHz) 3000 Turbo frequency (MHz) 3400 Features ΜΜΧ,3DNoW!,SSE,SSE2,SSE3,SSE4a,Advanced Bit Manipulation,AMD64 technology AMD-V (virtualization) technology,Enhanced Virus Protection,Turbo Core technology* Low power features Cool'n'Quiet 3.0 [η Turbo Core technology 100 MHz σου δινει επιπλεον σε σχεση με τον 960 (..δωρον αδωρο) 960 Frequency (MHz) 3300 Features ΜΜΧ,3DNoW!,SSE,SSE2,SSE3,SSE4a,Advanced Bit Manipulation,AMD64 technology AMD-V (virtualization) technology,Enhanced Virus Protection Low power features Cool'n'Quiet 3.0 CoolCore Technology Dual Dynamic Power Management Core C1 and C1E states Package S0, S1, S3, S4 and S5 states ειναι αρκετα τα εξτρα..στην μειωση καταναλωσης φυσικα εσυ θα αποφασησεις,εγω παντως δεν θα εκανα πειραματα με την "ζωη" των πραγματων που πληρωνω! :P φιλικα παντα υ.γ τις πληροφοριες τις βρηκα εδω http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20960%20-%20HDX960WFK4DGM.html http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20960T%20Black%20Edition%20-%20HD96ZTWFK4DGR.html Καταρχας ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες.Εγω για να ειμαι ειλικρινης δεν ειχα ποτε amd επεξεργαστη(intel fan) αλλα για τη συγκεκριμενη συνθεση επειδη ειναι πολυ περιορισμενο το bugdet και ο υπολογιστης χρειαζεται αμεσα,κατεφυγα στην amd.Η σχεση αποδοσης/τιμη ειναι θεωρω πολυ καλυτερη απο της intel(διορθωστε με αν κανω λαθος).Δεν προκειται να ασχοληθω με ξεκλειδωμα πυρηνων κλπ γιατι οπως ανεφερα ο υπολογιστης δεν ειναι για μενα αλλα για εναν φιλο μου που γνωριζει λιγα πραγματα για τους υπολογιστες.Οποτε δεν θα διακινδυνευσω να του προκαλεσω καποια ζημια απο τη στιγμη που δεν ειναι δικο μου.
georger_volos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 τα των κρυφων πυρηνων τα ακουω βερεσε!..τους κλειδωσανε για καποιο λογο (ασταθεια πυρηνα-παρτιδα-διαφημιστικο τρικ)..διαλεξτε ποιο ειναι παιχνιδι με την ζωητου επεξεργαστη σου!!! ...και την εγγυηση Eγω προτημω Intel (να το ξεκαθαρισω) καποια στοιχεια που βρηκα στο νετ 960T Frequency (MHz) 3000 Turbo frequency (MHz) 3400 Features ΜΜΧ,3DNoW!,SSE,SSE2,SSE3,SSE4a,Advanced Bit Manipulation,AMD64 technology AMD-V (virtualization) technology,Enhanced Virus Protection,Turbo Core technology* Low power features Cool'n'Quiet 3.0 [η Turbo Core technology 100 MHz σου δινει επιπλεον σε σχεση με τον 960 (..δωρον αδωρο) 960 Frequency (MHz) 3300 Features ΜΜΧ,3DNoW!,SSE,SSE2,SSE3,SSE4a,Advanced Bit Manipulation,AMD64 technology AMD-V (virtualization) technology,Enhanced Virus Protection Low power features Cool'n'Quiet 3.0 CoolCore Technology Dual Dynamic Power Management Core C1 and C1E states Package S0, S1, S3, S4 and S5 states ειναι αρκετα τα εξτρα..στην μειωση καταναλωσης φυσικα εσυ θα αποφασησεις,εγω παντως δεν θα εκανα πειραματα με την "ζωη" των πραγματων που πληρωνω! :P φιλικα παντα υ.γ τις πληροφοριες τις βρηκα εδω http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20960%20-%20HDX960WFK4DGM.html http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20960T%20Black%20Edition%20-%20HD96ZTWFK4DGR.html από τη στιγμή που όπως φαίνεται δεν έχεις επαφή με amd(επιλογή σου κ σεβαστό),μην γράφεις ότι του κατέβει...δεν είναι έκθεση ιδεών... στο ψητό! > όταν έναν επεξεργαστής δουλεύει εντός τάσης λειτουργίας, θερμοκρασίας και άλλων παραμέτρων που ορίζει ο κατασκευαστής, η ζωή της cpu δεν μειώνεται! Καταρχας ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες.Εγω για να ειμαι ειλικρινης δεν ειχα ποτε amd επεξεργαστη(intel fan) αλλα για τη συγκεκριμενη συνθεση επειδη ειναι πολυ περιορισμενο το bugdet και ο υπολογιστης χρειαζεται αμεσα,κατεφυγα στην amd.Η σχεση αποδοσης/τιμη ειναι θεωρω πολυ καλυτερη απο της intel(διορθωστε με αν κανω λαθος).Δεν προκειται να ασχοληθω με ξεκλειδωμα πυρηνων κλπ γιατι οπως ανεφερα ο υπολογιστης δεν ειναι για μενα αλλα για εναν φιλο μου που γνωριζει λιγα πραγματα για τους υπολογιστες.Οποτε δεν θα διακινδυνευσω να του προκαλεσω καποια ζημια απο τη στιγμη που δεν ειναι δικο μου. Σου προτείναμε το συγκεκριμένο cpu ,ακριβός για το λόγο ότι αν είσαι τυχερός μπορεί στα ίδια χρήματα μπορεί να σου "κάτσει" χ6, και δεν θα δοκιμάσεις να τον ξεκλειδώσεις ?δεν βρίσκω το λόγο πραγματικά! (είναι σαν να σου λέγανε αγόρασε αυτό το αυτοκίνητο γτ με ένα κουμπί από 90hp θα το κάνεις 120hp...κάτι τέτοιο για να σου δώσω να το καταλάβεις)
benign Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Η σχεση αποδοσης/τιμη ειναι θεωρω πολυ καλυτερη απο της intel(διορθωστε με αν κανω λαθος). Επιπλεον δεν κανεις καθολου λαθος,παντα η AMD ειναι κατα πολυ ανωτερη σαν value for money και σου δινει περισσοτερο χρονο αναβαθμισης.Αντιθετα με την Intel που χρεωνει ακριβα και καθε χρονο,βγαζει νεους καλυτερους υποτιθεται επεξεργαστες καννιβαλιζοντας την προηγουμενη σειρα cpus που η ιδια ειχε βγαλει χωρις να σου δινει την δυνατοτητα αναβαθμισης στην καινουργια πλατφορμα.Ετσι οταν αγορασεις intel cpu το παντρευεσαι. Για τον μεσο χρηστη και gamer συμφερει παντα η φτηνοτερη λυση και κανει την δουλεια τους οχι απλα αριστα αλλα υπεραριστα.Αλλιως ειναι απλα κοροιδο. Επιπλεον οι ξεκλειδωτοι πυρηνες της AMD ειναι πραγματικο δωρο.Εδω στο ινσομνια παρα πολλα εμπειρα και παλια μελη εχουμε ξεκλειδωσει ,χωρις προβλημα.Απλα πας στο bios και με μερικες ρυθμισεις τους ξεκλειδωνεις.Mετα τρεχεις ενα prime 95 που στρεσαρει τους επεξεργαστες και αν δεν βγει μπλε οθονη σε μια ωρα,αυτο σημαινει οτι ειναι αριστοι και εχεις 2 πυρηνες δωρο απο την AMD! Αν εισαι στο 10% των ατυχων και σου βγαλει μπλε οθονη,πας πισω στο bios και τους απενεργοποιεις τους δυο εξτρα πυρηνες και εισαι μια χαρα.Σε καμμια περιπτωση και το τονιζω εμφατικα αυτο δεν διατρεχει το συστημα σου τον παραμικρο κινδυνο.Ειναι μια απολυτα ασφαλης διαδικασια.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Απόλυτα ευχαριστημένος από τον FX 4100. Πετάει το μηχάνημα αλλά για να σου λένε οι μάγκες για τον 960T , τότε κάνε τα κουμάντα σου.
Chris92 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 πολυ ωραια θα αγορασω το 960 be αλλα κατι τελευταιο,σε περιπτωση που καταφερω και ξεκλειδωσουν επιπλεον πυρηνες η στοκ ψυκτρα θα με καλυψει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα