Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να σπάσεις το δίκτυο για 30 υπολογιστές είναι λάθος τακτική αφού δεν θα καταφέρεις τίποτα ούτε προσθέτωντας router ίσα ίσα που σε μεγάλο όγκο αρχείων θα είναι πιο αργό.

Για πιο λόγο?? Ισα ισα που θα μοιράζεται η κίνηση στο δίκτυο. Ναι μεν είναι λίγοι υπολογιστές, αλλα δεν ξέρεις τι χρήση κάνουν. Μπορεί να είναι όλη την ώρα σε downloading απο ftp..Μπορεί να μην κάνουν και τίποτα.

Δημοσ.

Δύο switch έχει γιατί προφανώς 30 υπολογιστές δε χωράνε σε ένα 24αρι switch όπως είναι το DGS-1024D :rolleyes: πάντως δε νομίζω ότι είναι ανάγκη για 30 host να σπάσεις το δίκτυο σε μικρότερα broadcast domains αν όλα τα άλλα είναι σωστά ρυθμισμένα. Προτείνω θα απευθυνθείς σε αυτό που έστησε το δίκτυο καθώς είναι αρκετοί παράγοντες που μπορεί να δημιουργούν τέτοια κολλήματα, τώρα το ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στον ένα από τους δύο server πιθανόν να σημαίνει ότι έχει θέμα ο συγκεκριμένος.

Δημοσ.

Ίσως μόνο όταν θα είχες multihomed servers ή ανάγκη για isolated δίκτυα , πολύ χλωμό στην περίπτωση αυτή

Δημοσ.

μετά από το σκανάρισμα με το spywarebytes έχω την εντύπωση ότι άρχισε να ανταποκρίνετε πιο γρήγορα αν και μου προκάλεσε άλλο προβλήματα το spywarebytes. Ευτυχώς ο άλλος server τελικά τρέχει λίνουξ και θα χρισιμοποιήσω αυτόν περισσότερο αν είναι να είμαι πιο σίγουρος...

Δημοσ.

malwarebytes σου ειπα.... ή superantispyware. τι προβλημα αντιμετωπισες? χρησιμοποιησε και τα 2 που αναφερω. Update-complete scan.

1) Εισαι υποχρεωτικα σε domain, αλλιως θα εβλεπες το σερβερ σου να κανει μονιμο ρεσταρτ καθε 8 ωρες. Το κανει? δε νομιζω, θα μας τοχες πει.

2) Δεν υπαρχει κανενας λογος να σπασεις το δικτυο σου.

3) Κανε reset στο tcp/ip stack και στο winsock αφου το καθαρισεις πολυ καλα το μηχανημα και ξαναελα να σου δωσω ρυθμισεις ταχυτητος-αποκρισης για το δικτυο σου.

Δημοσ.

Α)Γιατί να κάνει Restart όταν είναι δεν σε Domain??

Β)Τι reset να κάνει στο TCP/IP stack στον server?

Δημοσ.

Α)Γιατί να κάνει Restart όταν είναι δεν σε Domain??

Μηπως εχει μπερδευτει με την ιδιαιτεροτητα του small business server?

O SBS αν δεν ειναι domain controller μετα απο καποια περιοδο παραπονιεται και μετα κλεινει (οχι restart) μονος του.

Βεβαια δεν μας ειπε οτι εχει SBS ετσι και αλλιως

Δημοσ.

Το ξέρω , τον βάζω να διαβάσει , έχει βάση η σκέψη του αλλά όχι σε αυτό το σενάριο.

Δεν είναι το Domain το πρόβλημα μόνο. Είναι και οι FSMO ρόλοι που πρέπει να βρίσκονται σε αυτόν.Επίσης κλέινει σε μια ώρα όχι οκτώ.

Το Tcp/ip stack δε , δε γίνεται να το πειράξει άσε που δεν έχει και τίποτα να πειράξει

Δημοσ.

malwarebytes σου ειπα.... ή superantispyware. τι προβλημα αντιμετωπισες? χρησιμοποιησε και τα 2 που αναφερω. Update-complete scan.

1) Εισαι υποχρεωτικα σε domain, αλλιως θα εβλεπες το σερβερ σου να κανει μονιμο ρεσταρτ καθε 8 ωρες. Το κανει? δε νομιζω, θα μας τοχες πει.

2) Δεν υπαρχει κανενας λογος να σπασεις το δικτυο σου.

3) Κανε reset στο tcp/ip stack και στο winsock αφου το καθαρισεις πολυ καλα το μηχανημα και ξαναελα να σου δωσω ρυθμισεις ταχυτητος-αποκρισης για το δικτυο σου.

Ναι! Με το Malwarebytes ήθελα να πω. Έκανα έτσι όπως λες Update+Full Scan. Εντόπισε κάποια πραματάκια, τα καθάρισα, έκανα και ρεστάρτ τον σέρβερ που το απετούσε και ντα-νταν...... ο Server κλείδωσε. χαχαχα Γάματα! Ευτυχώς μπορώ και συνδέομαι μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας.

1) Όχι δεν κάνει ρεστάρτ ποτέ το μηχανάκι οπότε λογικά ισχύει αυτό που λες εσύ.

3) Θα το δοκιμάσω σε 3-4 μέρες αυτό που θα έχω μεταφέρει όλα τα απαραίτητα αρχεία στον Linux Server για να είμαι και πιο σίγουρος και θα σου πω.

Μηπως εχει μπερδευτει με την ιδιαιτεροτητα του small business server?

O SBS αν δεν ειναι domain controller μετα απο καποια περιοδο παραπονιεται και μετα κλεινει (οχι restart) μονος του.

Βεβαια δεν μας ειπε οτι εχει SBS ετσι και αλλιως

Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι το SBS αλλά φαντάζομαι θα το έλεγε στις Ιδιότητες του Υπολογιστή κάτι τέτοιο. Windows 2003 Server Standar Edition. Service Pack δεν θυμάμαι. Νομίζω 1.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...