bigot Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Έχω κοντά στα 30 μηχανήματα συνδεμένα στο μαγαζί μου και έχω έναν φάκελο από Server PC τον οποίο τον έχουν κοινό όλοι αυτοί οι υπολογιστές. Έχω το εξής πρόβλημα. Με το που θα ανοίξω τους υπολογιστές είναι θέμα τύχης το σε ποιον υπολογιστή θα πιάνει μια καλή ταχύτητα (περίπου 70mbps) ή θα κολλάει και με το ζόρι θα μπορώ να μετακινούμε από φάκελο σε φάκελο... Τι μπορεί να φταίει; Έχετε καμιά ιδέα; Ο Server τρέχει Windows Server 2003 και οι Client Windows 7
SwAToNeR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Έχεις 1 κάρτα δικτύου 100mbps και προσπαθείς απο 30 υπολογιστές να τραβίξεις αρχείο ταυτόχρονα. Τη μέτρηση πως την έκανες; Θες διπλή κάρτα δικτύου ικανή να κάνει network balancing είτε δύο κάρτες που να μπορούν να τρέξουν σε 2003 drivers κλπ και να κάνουν balancing
Bspus Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μπορεις να αγορασεις 1gbit switch και καρτα αντιστοιχη για το σερβερ, και αντιστοιχο καλωδιο φυσικα. Οι αλλοι ας μεινουν στα 100mbit
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει κάποιο Domain? Τι Service pack έχει ο Server ? Τι hardware έχει και τι switch χρησιμοποιείς?
bigot Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Τώρα τα έπιασα αυτά τα μηχανάκια στα χέρια μου παίδες και δεν τα έχω μελετήσει καλά... Είναι ένα σύστημα το οποίο μου το έχουν συνδέσει και μου το παρέδωσαν έτοιμο με τα βασικά πάνω. Δεν έκανα μετρήσεις απλά πχ μπαίνω στον φάκελο Public από το PC5 και αντιγράφω τοπικά ένα αρχείο ISO το οποίο είναι 4GB ξέρω γω, μου κάνει την αντιγραφή σε φυσιολογικά επίπεδα (περίπου 70mbps), μετά από μισή ώρα κάνω επανεκκίνηση το PC5 και μόλις ξανακάνω αντιγραφή το ίδιο αρχείο μου δείχνει 300klbs και κολλάει ενώ στην επόμενη επανεκκίνηση μπορεί να μου δίνει πάλι καλή ταχύτητα... Α! και όλα αυτά χωρείς να είναι υπερφορτωμένο το δίκτυο...
NetServer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ξανά κάλεσε αυτούς που στο στήσανε και πες του ότι δεν έκαναν σωστή δουλειά.. Χαχαχα
mharis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Το πρόβλημα παρατηρείται μόνο όταν πας να κάνεις κάποια μεταφορά από ή προς τον server η και μεταξύ των άλλων υπολογιστών του δικτύου? δηλαδή αν κάνεις ένα φάκελο shared σε ένα άλλο pc και προσπαθήσεις να το πάρεις από το PC5 το αποτέλεσμα είναι ίδιο? Τι switch χρησιμοποιείς?
bigot Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Το πρόβλημα παρατηρείται σε τυχαίες στιγμές κυρίως κατά την εκκίνηση κάποιου Client, σαν να καθυστερεί να επικοινωνήσει με τον Public. Μήπως πρέπει να κάνω ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου IPv6; Έχω σε λειτουργία μόνο το IPv4. Το Hardware μου είναι το εξής: 2 D-Link Gigabit Switch DGS-1024D και ένα TP-Link TL-R488T Quad-WAN SMB Broadband Router και έχω Windows Server 2003 Service Pack 2. Καμία ιδέα φίλοι μου;
leonidas_fs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Ή δομή του δικτύου πως είναι? Αν έχεις 1 μεγάλο δίκτυο, καλύτερα να το κόψεις σε 2 μικρότερα. Ετσι θα επιτυχεις καλύτερα ταχύτητες λόγω μικρότερης συυμφόρισης.
bigot Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Υποθέτω ότι γιαυτό έχει 2 switch κάτω για να τα διαμοιράζει καταλλήλως. Στο μαγαζί έχουμε δύο Server. Ενώ στον έναν η ανταπόκριση και η απόδοση είναι καλή στον άλλο είναι ανάλογη... Αυτό είναι το περίεργο! Και οι δύο Server περνάν από τις ίδιες καλωδιώσεις, άρα τι μπορεί να φταίει;...
leonidas_fs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Ισως κάποια κάρτα δικτύου του server. Να τα χωρίσεις με router οχι switch. Το switch είναι Layer 2 συσκευή οπότε δεν κάνει κάτι σοβαρό. Απλά παίρνει και δίνει.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Σε ξαναρωτάω , τί Domain έχει, τι Forest και Domain Functional level τι Hardware έχει ο Server,
rfc Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Σε πρωτη φαση κανε καλο σκαν με malwarebytes στο σερβερ και δες αν βελτιωθηκε.
bigot Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Σε ξαναρωτάω , τί Domain έχει, τι Forest και Domain Functional level τι Hardware έχει ο Server, Από που τα βλέπω τα Domain, Forest, Domain Function Level? Το Hardware του ενός Server είναι ίδιο με το Hardware του άλλου Server οπότε αυτό δεν μπορεί να φταίει γιατί ο άλλος δουλεύει μια χαρά... Θα κάνω ένα τσεκάρισμα για Ιούς και Spyware γιατί όντως αυτόν τον Server τον χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε αρχείο.. Δεν το είχα σκεφτεί!
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μου κάνει εντύπωση πως έχεις 2 Servers 2003 και 30 μηχανές Windows 7. Πως έγινε η επιλογή ? Επίσης μου κάνει εντύπωση πως δεν ξέρεις άμα έχει Domain η όχι. Οι προκάτοχοι δεν άφησαν κάποιο Whitepaper για το τι κάναν? Domain θα καταλάβεις εαν έχεις αν πας στο υπολογιστής μου-> δεξί κλικ ιδιότητες και δεις κάτω κάτω θα λέει domain και θα γράφει κάτι. Το να σπάσεις το δίκτυο για 30 υπολογιστές είναι λάθος τακτική αφού δεν θα καταφέρεις τίποτα ούτε προσθέτωντας router ίσα ίσα που σε μεγάλο όγκο αρχείων θα είναι πιο αργό. Για να πάρεις σοβαρό L3 switch gigabit θα μιλάς για 2 χιλιάδες ευρώ , ποσό που Α)Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις Β)Μπορείς να το αξιοποιήσεις αγοράζοντας έναν 2008 Server με τα όλα του που θα σου κάνει και File Screening για να μην μπορούν να κάνουν Save mp3,iso ταινίες ,exe και ότι δεν θέλεις οι χρήστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα