panagiotisspu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 καλημερα παιδια και καλη χρονια να εχεται με υγει ευτηχια και οτι αλλο επιθυμειτε..εχω εναν εξωτερικο σκληρο εδω και 6 μηνες 1 τβ η μαρκα ειναι ADATA .. καποια μερα ανοιξα το pc οπως της αλλες φορες και αντι να μου κανει εκκινιση δισκου,μου ζητουσε διαμορφωση..σαφως και δεν εκανα διαμορφωση,μετα απο λιγες ημερες αποφασησα να τν παω σε καποιο τεχνικο γνωστης εταιριας..αυτος χωρις να συνδεση τον δισκο καπου με την πειρα που ειχε μου ειπε,οτι εχει πιθανη βλαβη κεφαλης δισκου..μετα απο 10 ημερες,που τν ειχει εκει μου ειπε..οτι δεν μπορει να κανει κατι..παρα μονο αν του δωσω 450 ευρω για να μου παρει τα αρχεια απο μεσα..θερμη παρακληση αν καποιος γνωριζει κατι και μπορει να με βοηθησει ας το κανει.
nikos903 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Καλή χρονιά. Ξεκίνα το διάβασμα και άμα δεν αποδώσει αρχίνα να φωνάζεις waaaash.... Anyway, με κανένα πρόγραμμα επαναφοράς έχεις δοκιμάσει τίποτα; (έχει γίνει αναφορά στο παραπάνω thread σε μερικά) Απλά μην γράψεις στον δίσκο τώρα. Α, και βάλε HDsentinel και άμα βλέπει τον δίσκο πες μας τι γράφει.
Bspus Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Με 450 ευρω θα σου παρει ολα τα αρχεια σε dvd η σε αλλο δισκο που θα του δωσεις? Αν οντως εχει προβλημα ο δισκος και δεν αποκαθιστασται, συνηθως το κοστος για να παρεις τα αρχεια ειναι πολυ μεγαλυτερο, και δεν ειναι μια διαδικασια που μπορει να κανει ο καθενας. Ειναι τεχνικος γενικης φυσης η απο εξειδικευμενη εταιρια σε τετοια θεματα? Ετσι οπως το λες κατι δεν μου παει καλα παντως. Εγω στη θεση σου θα εβγαζα το δισκο εξω απο το κουτι του (πρεπει να ξεβιδωνει το κουτι απο καπου η στη χειροτερη θα το εσπαγα) και θα δοκιμαζα να τον βαλω σαν εσωτερικο να δω τι θα κανει
TheELF Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Αν έχεις σημαντικά αρχεία πάνω του που να αξίζουν τόσα λεφτά τότε δώστο σε κάποια εταιρία με κύρος,αν είναι έτσι πες και θα βρεθεί έχουν γίνει και στο παρελθόν τέτοιες συζητήσεις. Αν δεν έχει τόοοσο σημαντικά αρχεία τότε άνοιξε το κουτί και σύνδεσε τον εσωτερικά και δώσε αναφορά για το αν τον βλέπει.
panagiotisspu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 τα αρχεια λιγο πολυ ειναι σημαντικα....τοσα λεφτα να δωσω δεν εχω...οποτε,ετρεξα κατι διαγνωστηκα τιποτα..ετρεξα σε live ubuntu linux..τιποτα.οταν συνδεω τον σκληρο στον υπολογιστη..το μονο που ζηταει ειναι η διαμορφωση,τν δισκο τον διαβαζει αλλα λεει 0 ελυθερο 0 δεσμευμενο... παιζει να εχουν χαθει τα αρχεια..σας παρακαλω οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει μην τα κανω χειροτερα πιστευω να με καταλαβενεται/...
Bspus Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Κανε αυτο που σου λεμε. Βγαλτον απο τη θηκη του και βαλτον σαν εσωτερικο. Ειναι πιθανο να εχει χαλασει η πλακετα που εχει το κουτακι που κανει το SATA-USB bridge
washcloud Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Όχι να μην τον βγάλει αμέσως. Παναγιώτη, τρέξε πρώτα το Active File Recovery. AΝ δεν βρίσκει τον σκληρό του εσωτερικού για να ανακτήσει αρχεία, τότε δοκίμασε να του κάνεις quick format πρώτα. Αν αυτό δε γίνει ή αν γίνει αλλά και πάλι, μετά απ' αυτό, το AFR δεν βρίσκει κάτι, μόνο τότε σκέψου το βγάλσιμο από θήκη (καθώς αυτή η διαδικασία θα σου ακυρώσει κατά πάσα πιθανότητα την εγγύηση που λογικά έχεις) για σύνδεση ως εσωτερικό μπας και το πρόβλημα είναι στο κουτί και όχι στον περιεχόμενο σκληρό. Κι αν τον βγάλεις, τουλάχιστον καν' το με πολλή προσοχή, να μην αφήσει τουλάχιστον εμφανή σημάδια, για να μπορέσεις έστω να τον ξαναβάλεις στη θήκη και να δοκιμάσεις να στον αντικαταστήσουν (εννοείται ότι δε θ' αναφέρεις τίποτε για άνοιγμα - απλά δε δουλεύει θα τους πεις). Κι αν δεν σε νοιάζει καθόλου η εγγύηση μέσω αντικατάστασης, μόνο τότε μη δοκιμάσεις καν το quick format που είπα πιο πάνω, αλλά βγαλ' τον απ' το κουτί και βαλ' τον εσωτερικό. Επίσης πριν καν από τα παραπάνω, δοκίμασέ τον σε κάποιον άλλο υπολογιστή (μπας και), κι αν κι εκεί τα ίδια, βρες παρόμοιο USB καλώδιο σύνδεσης, και δοκίμασέ το (1, 2, 3 € θα κάνει, αξίζει τον κόπο η δοκιμή).
panagiotisspu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Όχι να μην τον βγάλει αμέσως. Παναγιώτη, τρέξε πρώτα το Active File Recovery. AΝ δεν βρίσκει τον σκληρό του εσωτερικού για να ανακτήσει αρχεία, τότε δοκίμασε να του κάνεις quick format πρώτα. Αν αυτό δε γίνει ή αν γίνει αλλά και πάλι, μετά απ' αυτό, το AFR δεν βρίσκει κάτι, μόνο τότε σκέψου το βγάλσιμο από θήκη (καθώς αυτή η διαδικασία θα σου ακυρώσει κατά πάσα πιθανότητα την εγγύηση που λογικά έχεις) για σύνδεση ως εσωτερικό μπας και το πρόβλημα είναι στο κουτί και όχι στον περιεχόμενο σκληρό. Κι αν τον βγάλεις, τουλάχιστον καν' το με πολλή προσοχή, να μην αφήσει τουλάχιστον εμφανή σημάδια, για να μπορέσεις έστω να τον ξαναβάλεις στη θήκη και να δοκιμάσεις να στον αντικαταστήσουν (εννοείται ότι δε θ' αναφέρεις τίποτε για άνοιγμα - απλά δε δουλεύει θα τους πεις). Κι αν δεν σε νοιάζει καθόλου η εγγύηση μέσω αντικατάστασης, μόνο τότε μη δοκιμάσεις καν το quick format που είπα πιο πάνω, αλλά βγαλ' τον απ' το κουτί και βαλ' τον εσωτερικό. Επίσης πριν καν από τα παραπάνω, δοκίμασέ τον σε κάποιον άλλο υπολογιστή (μπας και), κι αν κι εκεί τα ίδια, βρες παρόμοιο USB καλώδιο σύνδεσης, και δοκίμασέ το (1, 2, 3 € θα κάνει, αξίζει τον κόπο η δοκιμή). φιλε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου,εχουν δοκιμασθει τα παντα,και σαν εσωτερικο τον εβαλα και αλλου τν εβαλα,και λινουξ ετρεξα..τιποτα..αποφασισα να τν παω καπου να τν δει καποιος τεχνικος αλλος..και το παιδι με ολη την καλη διαθεση τν κρατησε τν ελενξε κι αυτος με την σειρα του..και μου ειπε οτι απομαγνητιστηκε..αν εβρισκα εναν ιδιο 90% να περναμε τα δεδομενα..καποια θα εχανα παλι..απο το ολοτελα καλη και η παναγιωτενα!!!
washcloud Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ...σου έχω γράψει και στο thread της ζήτησης δίσκου που άνοιξες. (...δυστυχώς ξαναβλέπω το "απομαγνητίστηκε" ΚΑΙ εδώ...και κρατιέμαι να μην &@%#%@!) Τεσπα, το να τον βάλεις εσωτερικό έτσι απλά, δε λέει τίποτα. Θέλει και χρήση προγραμμάτων για να δεις τ' αρχεία σου. (Η..."πλάκα" θα είναι να έχει ΑΠΛΩΣ χάσει το partition, το οποίο και ανακτιέται ακολουθώντας τις οδηγίες της NBestgirl, στην 4η σελίδα, του link που σου έδωσε στο 2ο ποστ αυτού του θρεντ, ο Νικος Εννιακοσατρίας, υπογραμισμένου ως "διάβασμα". Για τσέκαρέ το, μιας και τελικά τον άνοιξες τον εξωτερικό, και δες μπας και με χρήση του Test Disk, ξαναδεις τ' αρχεία σου, χωρίς ΚΑΝ να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα ανάκτησης ΑΡΧΕΙΩΝ, που προϋποθέτει και ύπαρξεη ανάλογου διαθέσιμου ελεύθερου χώρου όπου θ' ανακτηθούν - και τότε να δω τί σχόλια θα κάνεις περί "απομαγνητισμού" και "καλής διάθεσης"...). Και σχετικά με το AFR που σου έγραψα, δεν σχολίασες κάτι - και δε νομίζω καν να το δοκίμασες ήδη. Αν όντως έτσι είναι, κατέβασέ το, τρεχ' το, κι αν δε δει αρχεία, συνεχίζουμε μετά... (Άσε τα Linux κατά μέρος για τη συγκεκριμένη περίπτωση).
panagiotisspu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Shot at 2012-01-04 ο σκληρος ειναι αυτος σας ξανα λεω εκανα ολες αυτες της διαδικασιες που μου ειπατε..και ποιο μπροστα..αλλα τιποτα και τν πηγα σε τεχνικο μου ειπε οτι μαγνητηστηκε...δεν ξερω ρε παιδια αν ηξερα δεν θα ρωτουσα,ρωταω για να μαθω και να μην με κλεψουν...
washcloud Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ...για τελευταία φορά από 'μένα : τη σελίδα του thread που λέμε για δοκιμή ανάκτησης του PARTITION μέσω του προγράμματος Test Disk, το διάβασες; Έκανες αυτά που είχε κάνει και τότε η NBestgirl; (ή έστω, το είχες χρησιμοποιήσει από πριν από μόνος σου; ) Aν ναι, το Active File Recovery, το δοκίμασες ΚΑΙ αυτό, για ανάκτηση ΑΡΧΕΙΩΝ; Δεν βλέπει δίσκο; ΑΝ ναι, δοκίμασες να του κάνεις quick format; Εμένα συνεχίζει να μη με καλύπτει το "τα έκανα όλ' αυτά". Αν απαντήσεις συγκεκριμένα, και πεις τί ακριβώς αντιμετώπισες κατά τη διαδικασία, οκ, θα σταματήσω να σκούζω (που για το δικό ΣΟΥ καλό, σκούζω) "αν τα 'κανες". Και μια παράκληση, ΑΝ ΘΕΣ, μην ξαναγράψεις περί "μαγνητισμού" (με στερητικό ή χωρίς), γιατί θα πηδηχτώ απ' τα Windows (και είναι κρίμα, στο άνθος της μεσηλικίας μου).
panagiotisspu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δηλαδη για να καταλαβω κι εγω ο ερμαιος..μαγνητισμος υπαρχει η δεν υπαρχει???να ξερουμε τι μας γινεται και τι να κανουμε απο την αρχη..
TheELF Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μαγνητισμός υπάρχει για να επηρεάσει τα δεδομένα που υπάρχουν σε έναν δίσκο όμως πρέπει να δεχτεί ριπή από κανόνι gauss,μιλάμε για επιστημονική φαντασία εδώ. Είναι βέβαια και το τι εννοεί ο κάθε ένας όταν λέει μια λέξη που δεν καταλαβαίνει το τι σημαίνει όπως το απομαγνητισμός.
cgd_alexander Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Ίσως θα ήταν καλό να ψάξεις τον όρο low level data recovery sto google.Θα χρειαστείς δυο δίσκους. Αν το παλέψεις μόνος σου ίσως τα καταφέρεις. Αν όχι, δεν θα έχεις χάσει τίποτα (εκτός από χρόνο).
washcloud Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Του τα 'χουμε ήδη πει, Αλεξάντερ. Και κάποια -είπε- τα 'χει ήδη κάνει μόνος του. (...πάντως αυτή η γενικότητα που του 'γραψες, δε βοηθάει και πολύ) (...επίσης, το "low level", θα το έλεγα περιττό. Μην πω ότι μπορεί και να μπερδέψει κόσμο με άλλα...) δηλαδη για να καταλαβω κι εγω ο ερμαιος..μαγνητισμος υπαρχει η δεν υπαρχει???να ξερουμε τι μας γινεται και τι να κανουμε απο την αρχη.. ...στην καλύτερη, αυτός που το 'πε, ΙΣΩΣ θα μπορούσε να εννοούσε την "καταστροφή" της επίστρωσης μαγνητικού υλικού στην επιφάνεια των "platters" (μεταλλικά, συνήθως, δισκάκια που περιέχουν οι μηαχανικοί -γνωστοί και ως "σκληροί"- δίσκοι), όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα. Αλλά δε νομίζω καν. Μάλλον περί μπαρουφοκουβέντας επρόκειτο (κρίνοντας και γενικά από ό,τι άλλο σου είπε), όπως συμφωνεί και ο ΤheElf, δίνοντας σχετικό παράδειγμα. Γενικά ξέχνα τον τον "απομαγνητισμό" ενός σκληρού. Αγγίζει τη φαντασία ως κατάσταση, υπο διάφορες έννοιες, καθώς είτε τερατοσημεία πρέπει να συμβούν για να υπάρξει, ή έστω να περάσουν χρόνια και ζαμάνια πάνω από τον δίσκο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα