Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλη Χρονια.

Έχω έναν i7 2600k και θέλω να πάρω μια ΑΘΟΡΥΒΗ ψυχτρά.

Είμαι ανάμεσα στην Noctua NH-D14 και στην NH-U12P SE2.

To ζητούμενο ειναι ο μηδενικός θόρυβος οπότε τα fans θα παίξουν με ULNA στις 900στροφες.

Επίσης και οι 2 θα παίξουν με 2Χ NFP-12.

Ο 14αρης είναι περισσότερα db.

Ποια είναι καλύτερη ψυχτρα βάση των ανωτέρω προδιαγραφών ?

Δημοσ.

ούτε την μία θα ακούσεις ούτε την άλλη ακόμα και αν έχεις τα φουρούρια στο τέρμα. Εκτός αν μιλάμε για στούντιο και μικρόφωνα όπου θα σε ενοχλεί περισσότερο το τροφοδοτικό και καμιά vga παρά τα Noctua φουρφούρια. Εκει δε σε σώζει τίποτα πέρα απο Passive cooling

ΑΘΟΡΥΒΗ όμως ψύχτρα με φουρφούρια (μηδενικός θόρυβος) όπως το τονίζεις δεν υπάρχει.

προσοχή μόνο αν έχεις μνήμες με μπόι. Θα έχεις θέμα...

Δημοσ.

Φίλε πας κατευθείαν για v8 coolermaster.. (αν και δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει με το socket σου..) Εγώ πάντως την έχω και στο low δουλεύει περίπου στις 750-800 στροφές ενώ στο high 900 και πάνω... είναι και άκρως αθόρυβη....

Δημοσ.

είναι και άκρως αθόρυβη....

...και αποδοτική σε σχέση με την Noctua πιο πάνω...

Ας βάλω και το emoticon μην παρεξηγηθώ :mrgreen: :rolleyes:

Δημοσ.

NH-D14 με τα χιλια,καλυτερη απο v8...η http://www.okcomputer.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_css.tpl&product_id=2074&category_id=46&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56 υπαρχει και η επιλογη της καλυτερης ψυχτρας Thermalright Silver Arrow αλλα ειναι καπως μεγαλη τοποθετειται δυσκολα και ασχημη!αν κανεις oc πανε σε d14 αν οχι στην hyper 212

Δημοσ.

ούτε την μία θα ακούσεις ούτε την άλλη ακόμα και αν έχεις τα φουρούρια στο τέρμα. Εκτός αν μιλάμε για στούντιο και μικρόφωνα όπου θα σε ενοχλεί περισσότερο το τροφοδοτικό και καμιά vga παρά τα Noctua φουρφούρια. Εκει δε σε σώζει τίποτα πέρα απο Passive cooling

ΑΘΟΡΥΒΗ όμως ψύχτρα με φουρφούρια (μηδενικός θόρυβος) όπως το τονίζεις δεν υπάρχει.

προσοχή μόνο αν έχεις μνήμες με μπόι. Θα έχεις θέμα...

Oχι δεν μιλάμε για studio αλλά computer στο υπνοδωμάτιο.

Λοιπόν τα φουρφουρι της NH-U12P πάνω στον 940 το άκουγα και έτσι ελάττωσα στροφές και δεν ακούω τίποτα.

Γιαυτο ειμαι σίγουρος για ULNA και χαμηλές στροφές (900) με 2x12αρηδες.

Aπο θέμα ψυχτρας ποια θα αποδώσει καλύτερα με 2 ίδιους ανεμιστήρες σε χαμηλές στροφές η Noctua D14 η U12P ?

Έχει δίκιο.... :P πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος και από άποψη εμφάνισης και από άποψη ομορφιάς...

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5279

Όντως είναι αποδοτικότερη η χιουμοριστικά το λέτε ?

Δημοσ.

d14 μονοκούκι απο μένα. Εχε υπόψιν σου ότι οι στροφές δεν θα είναι στο τέρμα εκτός αν το Pc πιάσει 90άρες. Θα ρυθμίζονται. Τώρα αν κατάφερες να ακούσεις τα Noctua fans σε θαυμάζω

Όντως είναι αποδοτικότερη η χιουμοριστικά το λέτε ?

Εντελώς χιουμοριστικά όμως

Δημοσ.

NH-D14 με τα χιλια,καλυτερη απο v8...η http://www.okcomputer.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_css.tpl&product_id=2074&category_id=46&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56 υπαρχει και η επιλογη της καλυτερης ψυχτρας Thermalright Silver Arrow αλλα ειναι καπως μεγαλη τοποθετειται δυσκολα και ασχημη!αν κανεις oc πανε σε d14 αν οχι στην hyper 212

Λέω να παίξω σε πολυ χαμηλές στροφές λογο θορύβου.

Ακόμα και έτσι σαν ψυχτρα (μεταλλική κατασκευή)θεωρείτε καλύτερη η D14 απο το προηγούμενο μοντέλο την U12p ?

Δημοσ.

Λέω να παίξω σε πολυ χαμηλές στροφές λογο θορύβου.

Ακόμα και έτσι σαν ψυχτρα (μεταλλική κατασκευή)θεωρείτε καλύτερη η D14 απο το προηγούμενο μοντέλο την U12p ?

ναι :)

Δημοσ.

Έχω έναν i7 2600k και θέλω να πάρω μια ΑΘΟΡΥΒΗ ψυχτρά.

Αφού ήδη προτάθηκε η Noctua έχω να αντιπροτείνω αυτήν. Όπως έχεις καταλάβει δεν είναι η ψύκτρα αθόρυβη, οι ανεμιστήρες κάνουν τη διαφορά. Οπότε προτιμάμε ή μια πολύ καλομελετημένη ψύκτρα ή μία ψύκτρα με μεγάλο "σώμα" ώστε να μην χρειάζεται υπερβολικό airflow για να ψυχθεί.

Η συγκεκριμένη μαλιστα "άντεξε" τον i7 920 σαν passive. O 920 έχει μεγαλύτερο [130W] TDP έναντι 95W του 2600Κ οπότε πιστεύω οτι αν δεν κάνεις overclocking δεν θα υπάρχει θέμα.

Αλλη μια πρόταση που μπορείς να εξετάσεις είναι αυτή.

Δημοσ.

d14 μονοκούκι απο μένα. Εχε υπόψιν σου ότι οι στροφές δεν θα είναι στο τέρμα εκτός αν το Pc πιάσει 90άρες. Θα ρυθμίζονται. Τώρα αν κατάφερες να ακούσεις τα Noctua fans σε θαυμάζω

Εντελώς χιουμοριστικά όμως

Άστα να πάνε ... δυστυχώς.

Αφού είχα αγοράσει όλη την σειρά από τους 12αρηδες γιατί ο καθένας κάνει διαφορετικό ήχο.

Η κάρτα γραφικών είναι passive και ευτυχώς το Corsair HX620 δεν ακούγετε.

Με την D14 σκεφτομε να βάλω τον NF-P12 στην μέση και τον NF-S12B FLX πίσω λόγο χαμηλότερου θορύβου.

Αφού ήδη προτάθηκε η Noctua έχω να αντιπροτείνω αυτήν. Όπως έχεις καταλάβει δεν είναι η ψύκτρα αθόρυβη, οι ανεμιστήρες κάνουν τη διαφορά. Οπότε προτιμάμε ή μια πολύ καλομελετημένη ψύκτρα ή μία ψύκτρα με μεγάλο "σώμα" ώστε να μην χρειάζεται υπερβολικό airflow για να ψυχθεί.

Η συγκεκριμένη μαλιστα "άντεξε" τον i7 920 σαν passive. O 920 έχει μεγαλύτερο [130W] TDP έναντι 95W του 2600Κ οπότε πιστεύω οτι αν δεν κάνεις overclocking δεν θα υπάρχει θέμα.

Αλλη μια πρόταση που μπορείς να εξετάσεις είναι αυτή.

Πολυ σωστά τα φουρφουρια κάνουν θόρυβο.

Απλα ρώτησα αν ο διαφορετικός σχεδιασμός της d14 με την u12p εχει διάφορα από μόνος του στην ψύξη της cpu.

(λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα έχουμε τους ίδιους ανεμιστήρες).

Ανάβεις φωτιές με την πρόταση σου καθώς δεν την γνωρίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...