Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα, στην παρούσα φάση ίσως είναι καλύτερα να μην πάει κανείς πουθενά γιατί το πιο πιθανό είναι οτι θα φάει το αρχικό κεφάλαιο που θα φύγει χωρίς αποτέλεσμα. Η κρίση είναι πλέον παγκόσμια και η μετακίνηση πληθυσμών απο τις χώρες που παραπαίουν μεγάλη, οπότε οι πιθανότητες είναι μάλλον άσχημες. Αν λάβουμε υπ' όψιν και τα ρατσιστικά αντανακλαστικά των ντόπιων που εν μέσω κρίσης βλέπουν έναν ξένο να τους παίρνει τις δουλειές, τότε μάλλον όπου και να πάτε, ακόμα και αν τα καταφέρετε, δεν θα περάσετε και πολύ καλά.

Ξεκολλάτε απο αυτό που σπουδάσατε, κάντε στην κυριολεξία οτι μπορείτε να βρείτε, όπου μπορείτε να το βρείτε, γιατί και στο εξωτερικό να πάτε, το ίδιο θα καταλήξετε να κάνετε. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, έχετε και μια περιουσία, ενα σπίτι, ενα κομμάτι γης και φίλους ή κάποιον συγγενή που μπορεί να σας βγάλει απο μια δύσκολη στιγμή.

Μην ακούτε τι σας λένε οι άλλοι που είναι ήδη έξω, γιατί εκτός οτι πολλοί απο αυτούς έφυγαν μια άλλη εποχή με άλλα παγκόσμια δεδομένα και προοπτικές, ο καθένας κουβαλάει και τα κόμπλεξ του, πράγμα που περιπλέκει την κατάσταση.

Οι φόροι έρχονται και παρέρχονται σε όλες τις χώρες. Δεν είναι σοβαρός λόγος για να μεταναστεύσει κάποιος. Ενω κάθεστε όμως, παλέψτε και για μια καλύτερη Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, όπου και όπως μπορείτε.

Η κάθε κρίση έχει ευκαιρίες. Ψάξτε να τις βρείτε. Ειδικά για τον φίλο με τις σπουδές στο marketing, υπάρχουν εταιρίες που θέλουν να γίνουν εξαγωγικές. Ίσως μπορεί εκεί να βοηθήσει με τις γνώσεις του και τον επιχειρηματία και τον εαυτό του αλλα και την Ελλάδα ταυτόχρονα.

• Confused 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ποσες και σε ποιες χωρες τα διαπιστωσες αυτα που γραφεις enric?

Ειδικα τα:

1. ρατσιστικα αντανακλαστικα των ντοπιων*.

2. οπου κι αν πατε δε θα περασετε καλα**

3. οι πιθανοτητες σας ειναι ασχημες

4. και στο εξωτερικο να πατε την ιδια ακυρη δουλεια θα καταληξετε να κανετε που θα κανατε και στην Ελλαδα

5. οι φοροι ερχονται και παρερχονται σε ολες τις χωρες, κανοντας εμμεση συγκριση με την αναλογια εισοδηματων/φορων στην Ελλαδα.

*εχω κοντα στους 4-5 φιλους/γνωστους μεταναστες σε διαφορετικες χωρες, πρωτη φορα ακουω περι ρατσισμου, απο εσενα.

**Δε νομιζω οτι αυτοι που μεταναστευουν συνηδειτα κοιτανε την καλοπεραση τους παντως (χαρακτηριστικο παραδειγμα το ποστ του topic starter).

Ας μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι, με συνεταιρο την εφορια 50-50, κι αμα εχει και καυλιτσες ζηταει και μια εκτακτη εισφορα.

Μακάρι να ήταν 50 50 με την εφορία

android.png

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΙ.....ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ?

όλοι αυτό θέλουμε.ε έχεις σκεφτεί να κανείς εσωτερικη μετανάστευση στην μακεδονία.στην πόλη μου στην δράμα κατά καιρούς άκουγα ότι σε χώρια δίναν εκτάσεις για να ξεκινήσεις αγροτικες εργασίες.επίσης πολλά χώρια στην δράμα πουλάνε σπίτια σε πολύ καλή τιμή η τα νοικιάζουν σε τιμές πολύ χαμηλές.δηλ 50 ευρώ ένα σπίτι 100 τμ με αυλή κτλ.αν μάθω κάτι με λεπτομέρειες θα σας γράψω.ιδανικό για οικογένειες που ζούνε στην αθήνα και θεσσαλονίκη και έχουν πέσει στο αδιέξοδο της ανεργίας.

android.png

Δημοσ.

edit: αρχηγε δεν θα αναλυσω καθε προταση σου...θα μπορουσα αλλα δεν προκειτε να ασχοληθω πλεον και κακως εκατσα και εψαξα εστω και λιγο.αν θελει αλλος user ας το κανει

υ.γ. i dont give a s***

Αρχηγέ, καλά κάνεις και δεν ασχολήσαι. Έχει ένα άλλο θέμα εδώ insomnia, το οποίο θα μπορέσεις να αναπτύξεις τις θεωρίες σου.

Ωπ περίμένε, εσύ είσαι ο topic starter.

Δημοσ.
έχεις σκεφτεί να κανείς εσωτερικη μετανάστευση στην μακεδονία.στην πόλη μου στην δράμα κατά καιρούς άκουγα ότι σε χώρια δίναν εκτάσεις για να ξεκινήσεις αγροτικες εργασίες.επίσης πολλά χώρια στην δράμα πουλάνε σπίτια σε πολύ καλή τιμή η τα νοικιάζουν σε τιμές πολύ χαμηλές.δηλ 50 ευρώ ένα σπίτι 100 τμ με αυλή κτλ.

Ναι φίλε... εγώ το σκέφτηκα αλλά οχι για τη Δράμα, για άλλη πόλη απο όπου έχω καταγωγή. Έχω ήδη προβεί και σε ενέργειες στο να βρω δουλειά (μέσω γνωστών εννοείται). Ενοίκια βρίσκεις 200€-250€ για 50τ.μ. αν μείνεις σε σπίτι 30ετίας ή 3-4χλμ έξω απο το κέντρο.

Επίσης βλέπω οτι στην επαρχία ασχολούνται με οτι βρουν πρόχειρο και κάνουν παραπάνω απο μια δουλειά. Κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα (με τις κοντινές αποστάσεις δεν χαλάς και καύσιμα, πας απο το ενα μάθημα στο άλλο σε 5 λεπτά), επισκευάζουν/αναβαθμίζουν και "ξεμπλοκάρουν" Η/Υ, κάνουν τους κτηματομεσίτες, μελισσοκομία και οινοποιεία τοπικής κλίμακας, έχουν 1-2 ενοικιαζόμενα δωμάτια (δίπλα, πάνω ή κάτω απο την μονοκατοικία τους), μαγαζιά με τοπικά προϊόντα που πουλάνε στους ξένους (ή ντόπιους) τουρίστες και γενικά οτι ξέρει ο καθένας και ότι τους προσφέρει ο τόπος τους, το εκμεταλλεύονται.

Στην Αθήνα μας έμαθαν να σκεφτόμαστε αλλιώς: σπουδές -> δουλειά στο αντικείμενο -> πολλά λεφτά και οτι η επαρχία (λέξη που δηλώνει υποβάθμιση και ενίοτε χρησιμοποιείται με υποτιμητική έννοια) είναι πεθαμένη και ανύπαρκτη με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ζωής. Να πως γυρνάει ο τροχός... :rolleyes:

Στην παρούσα φάση, προσωπικά πιστεύω οτι δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα στη μετανάστευση. Μετανάστευση και εφόσον την κάνεις απο ανάγκη και όχι γιατί πετάς την σκούφια σου να ζήσεις καινούργιες εμπειρίες σε κανα μέρος του εξωτερικού που σου γυάλισε στο μάτι, την κάνεις μόνο όταν έχεις τόσο μεγαλύτερο όφελος (κυρίως χρηματικά και χτίσιμο καριέρας), που να αντισταθμίζει τις απώλειες απο αυτό που θα χάσεις αφήνοντας πίσω τη χώρα σου, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό για τον καθένα.

• Confused 1
Δημοσ.

Αρχηγέ, καλά κάνεις και δεν ασχολήσαι. Έχει ένα άλλο θέμα εδώ insomnia, το οποίο θα μπορέσεις να αναπτύξεις τις θεωρίες σου.

Ωπ περίμένε, εσύ είσαι ο topic starter.

κομπλεξικε μεταναστη και το τσιρακι που εβαλε +1 τα κουβαδακια σας...Ειναι σαφες οτι ηρθατε να γραψετε οτι σας κατεβει.

αν ο παρεδωσε θεωρει μουφα το προεδρικο διαταγμα μεγεια του και χαρα του.αν ισχυει ή οχι ειναι αλλο θεμα.οποιος θελει ψαχνει ποσες ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΩ ή οχι.τιποτα αλλο.

και ασε τα πμ και τις πιπες του ινετ

troll-face1.jpg

Δημοσ.

κομπλεξικε μεταναστη τα κουβαδακια σου...Ειναι σαφες οτι ηρθες για να γραψεις οτι σου κατεβει.

αν ο παρεδωσε θεωρει μουφα το προεδρικο διαταγμα μεγεια του και χαρα του...οποιος θελει ψαχνει ποσες ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΩ ή οχι.τιποτα αλλο.

http://www.youtube.com/watch?v=I7I_Wqoz1XQ&feature=related

Δημοσ.

Ναι φίλε... εγώ το σκέφτηκα αλλά οχι για τη Δράμα, για άλλη πόλη απο όπου έχω καταγωγή. Έχω ήδη προβεί και σε ενέργειες στο να βρω δουλειά (μέσω γνωστών εννοείται). Ενοίκια βρίσκεις 200€-250€ για 50τ.μ. αν μείνεις σε σπίτι 30ετίας ή 3-4χλμ έξω απο το κέντρο.

Αγαπητέ μου η πρόταση μου είναι σαν μια ιδέα για μια επαρχιακή πόλη η οποία στο βάθος του χρόνου έχει ζήσει την εσωτερικη μετανάστευση στο πετσί της.όταν η μεγάλες πόλεις ανθούσαν η δράμα δεν είχε να σου προσφέρει τίποτα με αποτέλεσμα να ερημώνουν πολλά χώρια αλλά και φυσικά μέσα η πόλη.250 ευρώ νομίζω ότι είναι εξαιρετικά πολλά για κάποιον που δεν έχει δουλειά.φίλος μου που έχασε την δουλειά του απλά πήγε στο σπίτι του παππού του σε ένα χωριό έξω από την δράμα.έβαλε σπορειο και ετοιμάζεται να κάνει ντομάτες και έβαλε κότες κτλ.Ξύλα για να ζεσταθεί πάει στο βουνό και κόβει ξύλα και την βγάζει με πολύ λίγα κάθε μήνα.

android.png

Επίσης βλέπω οτι στην επαρχία ασχολούνται με οτι βρουν πρόχειρο και κάνουν παραπάνω απο μια δουλειά. Κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα (με τις κοντινές αποστάσεις δεν χαλάς και καύσιμα, πας απο το ενα μάθημα στο άλλο σε 5 λεπτά), επισκευάζουν/αναβαθμίζουν και "ξεμπλοκάρουν" Η/Υ, κάνουν τους κτηματομεσίτες, μελισσοκομία και οινοποιεία τοπικής κλίμακας, έχουν 1-2 ενοικιαζόμενα δωμάτια (δίπλα, πάνω ή κάτω απο την μονοκατοικία τους), μαγαζιά με τοπικά προϊόντα που πουλάνε στους ξένους (ή ντόπιους) τουρίστες και γενικά οτι ξέρει ο καθένας και ότι τους προσφέρει ο τόπος τους, το εκμεταλλεύονται.

Στην Αθήνα μας έμαθαν να σκεφτόμαστε αλλιώς: σπουδές -> δουλειά στο αντικείμενο -> πολλά λεφτά και οτι η επαρχία (λέξη που δηλώνει υποβάθμιση και ενίοτε χρησιμοποιείται με υποτιμητική έννοια) είναι πεθαμένη και ανύπαρκτη με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ζωής. Να πως γυρνάει ο τροχός... :rolleyes:

Νομίζω ότι το system restore που δέχτηκε η οικονομία η λέξη meeting θα κάνει δεκαετίες να ακουστεί.πρέπει να μάθουμε να ζούμε με πολύ λίγα. Πιστωτική διακοποδανειο δεν υπάρχουν άλλο.πρέπει να βρεις κάτι το οποίο να σε ζει με αξιοπρέπεια.είδα στην εφημερίδα δημοκρατία ότι οι στοές στην αθήνα τα βράδια γεμίζουν με ανέργους και με στεναχωρεί.είναι πολύ άσχημο αυτό που γίνεται και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει μια κατεύθυνση στο κόσμο να ασχοληθεί με μελισσοκόμια κτηνοτροφία κτλ.ακόμη εισάγουμε μαϊντανό από την τουρκία.

android.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...