tasos252 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα στην παρέα...! Ειμαι 25 χρονων ανεργος 2 χρονια τωρα και ψαχνω να φυγω να παω σε μια χωρα που να με σέβονται και να με εκτιμανε...εχω κουραστεί να μαλωνω καθε μερα με τον πατερα μου για δουλεια και τα σχετικα! Βρίσκομαι σε μεγαλη απογνωση θα ηθελα οποιος μπορει να με βοηθησει και αν μπορει να με κατευθηνει που να παω δεν ξερω καποια αλλη γλωσσα εκτος απο αγγλικα.Επιπλεων εχω σπουδαση marketing αλλα δεν εχω προυπηρεσια στο επαγγελμα μου.! Ψαχνω στην κυπρο στελων βιογραφικα τπτ.... Για αγγλια ειναι πολυ χαλια και εκει.... Αυστραλια ειναι πολυ δυσκολα να πας αν δεν εχει συγγενη η καποιον γνωστό... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΙ.....ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ?
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα στην παρέα...! Ειμαι 25 χρονων ανεργος 2 χρονια τωρα και ψαχνω να φυγω να παω σε μια χωρα που να με σέβονται και να με εκτιμανε...εχω κουραστεί να μαλωνω καθε μερα με τον πατερα μου για δουλεια και τα σχετικα! Βρίσκομαι σε μεγαλη απογνωση θα ηθελα οποιος μπορει να με βοηθησει και αν μπορει να με κατευθηνει που να παω δεν ξερω καποια αλλη γλωσσα εκτος απο αγγλικα.Επιπλεων εχω σπουδαση marketing αλλα δεν εχω προυπηρεσια στο επαγγελμα μου.! Ψαχνω στην κυπρο στελων βιογραφικα τπτ.... Για αγγλια ειναι πολυ χαλια και εκει.... Αυστραλια ειναι πολυ δυσκολα να πας αν δεν εχει συγγενη η καποιον γνωστό... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΙ.....ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ? Ηρέμισε κατά πρώτον και φτιάξε ένα σχέδιο για πιθανές χώρες που θα μπορούσες να πας. Για μένα αφού ξέρεις μόνο Αγγλικά δοκίμασε Αγγλία, τώρα χάλια ξεχάλια.... δεν μπορούμε να πάμε και στον παράδεισο.
parasaser Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 φιλε και εγω τα ιδια ψαχνω αλλα σε αλλο επαγκελμα. για Αυστραλια/Καναδα αν δεν εχεις συγγενεις ψαξε καποιον εργοδοτη αυτο ισχυει και για αλλες χωρες. εγω πχ δεν θελω να εργαστω στην Ευρώπη αν και ξερω οτι ειναι πιο ευκολα να πας σε χωρα της Ευρωπης παρα σε οποιοδιποτε αλλο μερος (απο θεμα εγραφα-διαδικασιες κοκ), μπορει να ακουγετε καπως αλλο κατα την αποψη μου η Ευρώπη ξοφλισε. Φυσικα δεν σου λεεω να κανεις το ιδιο απλα αυτη ειναι η δικια μου αποψη. Εγω θα σε συμβουλευα απλα να στειλεις βιογραφικα μεσω ιντερνετ (μεσα απο sites για δουλεια). Αν μπορεις να ερθεις σε επαφη με ελληνικη ομογενεια αλλης χωρας καντο, ποτε δεν ξερεις μπορει να σε βοηθησουν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ειστε σιγουροι οτι με τις ξενες γλωσσες, πχ Αγγλικα τα πατε καλα και θα μπορειτε να συνενοηθειτε ειτε γραπτως, ειτε προφορικως? Διοτι με την μητρικη βλεπω σημαντικα κενα και καλο ειναι ψαχνοντας για δουλεια να μην φτιαχνουν νεο συκωτι οι εργοδοτες με τα "greek way Αγγλικα", διοτι η απογοητευση σας θα πολλαπλασιαστει... ΥΓ. Ξεκινωντας στην ιδεα της μεταναστευσης, οσοι το σκεφτονται ως μονοδρομο, καλο ειναι να βγαλουν απτο μυαλο τους το οτι πρεπει σωνει και καλα να ξεκινησουν με δουλεια στο αντικειμενο τους. Η πρωτη ερωτηση που θα πρεπει να απευθυνουν στους εαυτους τους, ειναι αν ΑΥΡΙΟ κιολας μπορουν να πανε σε μαναβικο η σε καφετερια για δουλεια. Αν οχι, καλυτερα να ξανασκεφτουν την μεταναστευση γιατι πουθενα στο εξωτερικο δεν ειναι ολα ροδινα για να βρειτε με τη μια τη δουλεια που θελετε, με τα λεφτα που θελετε κλπ.
tasos252 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω προυπηρεσια.!Για πιο λογο να παρουν εμενα για δουλεια και οχι καποιον αλλον που εχει 3,5 η 10 χρονια προυπηρεσια?Στελνω συνεχεια βιογραφικο Ελλαδα Κυπρο και μέσω του οαεδ και εξω αλλα τπτ..!Φιλε MiDi_MiLiZ δεν με ενδιαφερει να γινω διευθηντικο στελεχος για να μιλαω τελεια...Και εργατης παω ακρει να φυγω απο αυτη την χωρα...
parasaser Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ειστε σιγουροι οτι με τις ξενες γλωσσες, πχ Αγγλικα τα πατε καλα και θα μπορειτε να συνενοηθειτε ειτε γραπτως, ειτε προφορικως? Διοτι με την μητρικη βλεπω σημαντικα κενα και καλο ειναι ψαχνοντας για δουλεια να μην φτιαχνουν νεο συκωτι οι εργοδοτες με τα "greek way Αγγλικα", διοτι η απογοητευση σας θα πολλαπλασιαστει... καλα τα λες αλλα τα αγγλικα μου μαθαινουμε εδω δεν εχουν καμια σχεση με τα αγγλικα στη χωρα που θα παμε αν παμε δυστιχος, (αν καποιος δεν ξερει αγγλικα θα τα μαθει πιο ευκολα στη χωρα που θα μιλανε αγγλικα απο οτι αν πηγαινε πχ σε ενα φροντιστηριο εδω)-> δεν ειναι προτροπη απλα μια διαπιστωση.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω προυπηρεσια.!Για πιο λογο να παρουν εμενα για δουλεια και οχι καποιον αλλον που εχει 3,5 η 10 χρονια προυπηρεσια?Στελνω συνεχεια βιογραφικο Ελλαδα Κυπρο και μέσω του οαεδ και εξω αλλα τπτ..!Φιλε MiDi_MiLiZ δεν με ενδιαφερει να γινω διευθηντικο στελεχος για να μιλαω τελεια...Και εργατης παω ακρει να φυγω απο αυτη την χωρα... Ταπεινη μου αποψη που απτη μια αυξανει το οικονομικο κοστος αλλα απτην αλλη αυξανει ελαφρως και τις πιθανοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης ειναι να μεταναστευσεις στη χωρα της επιλογης σου και να αρχισεις να ψαχνεις δουλεια μεσω των αντιστοιχων κρατικων και μη φορεων. Το ιντερνετ ειναι πολυ βοηθητικο στην ευρεση εργασιας, αλλα δεν παυει να ειναι βοηθητικο και οχι κυριο μεσο. Κοινως αν δεν πας να γραφτεις στον αντιστοιχο ΟΑΕΔ κλπ κλπ και να αναζητησεις απο εκει εργασια, απο εφημεριδες, ακομα και να μπαινεις χυμα στα μαγαζια και να μιλας με τα αφεντικα αφηνοντας βιογραφικο, τοτε απλως παραμενεις στις πιθανοτητες του ιντερνετ, λιγες η πολλες. Θελω να πω οτι αν εχεις παρει αποφαση να την κανεις και δεν βλεπεις φως μεσω ιντερνετ, μην περιμενεις να σου κατσει η δουλεια πρωτα. Δες ποια χωρα πληρει τα δικα σου κριτηρια, ετοιμασε μια βαλιτσα, παρε μερικα λεφτα, βγαλε ενα εισητηριο, καθορισε ενα χρονικο περιθωριο στον εαυτο σου μεχρι να βρεις μια οποιαδηποτε δουλεια ωστε να αυτοσυντηρεισαι και φυγε για εκει και ξεκινα τη ζωη σου απο το 0, αναλογιζομενος αν μπορεις εσυ και οι δικοι σου να αντεξετε το ενδεχομενο οικονομικο και ψυχολογικο ρισκο του να γυρισεις πισω απραγος. Οπως επισης και την ολη ψυχολογικη πιεση που θα τραβηξεις μεχρι να βρεις δουλεια στην αλλη χωρα βλεποντας τα εξοδα να τρεχουν και τα Χ απο εργοδοτες να αυξανονται γεωμετρικα. Εκει θελει να μπορεις να σφιγγεις τα δοντια στο αγχος, ισως να θελει και αρκετη αναισθησια. Διαφορετικα επειδη αυτο μπορει να μην ειναι και τοσο λογικη λυση, συνεχισε ακαταπαυστα την αναζητηση σου μεσω ιντερνετ για καθε ειδους δουλεια και περιμενε μεχρι να κλεισει καποια δουλεια για να μεταναστευσεις.
gatokoritso Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 καλα τα λες αλλα τα αγγλικα μου μαθαινουμε εδω δεν εχουν καμια σχεση με τα αγγλικα στη χωρα που θα παμε αν παμε δυστιχος, (αν καποιος δεν ξερει αγγλικα θα τα μαθει πιο ευκολα στη χωρα που θα μιλανε αγγλικα απο οτι αν πηγαινε πχ σε ενα φροντιστηριο εδω)-> δεν ειναι προτροπη απλα μια διαπιστωση. σωστοτατο.αστειο off topic: τη πρωτη φορα που πηγα αγγλια πηγα vodafone και δεν ηξερα να τους πω να μου βαλουν μοναδες ριξαμε το γελιο της αρκουδας και εγω και οι πωλητες στο τελος βρεθηκε ενα παλικαρι(κυπριος φοιτητης) και βοηθησε βεβαια μοναδες δεν βαλαμε γιατι μου ειχαν πει οτι δεν γινεται αλλα μια ντροπη την ειχα παρει.στο φροντιστηριο μαθαίνουμε τα βασικα οχι τα καθημερινα. φιλε αν ενδιαφερεσε για αγγλια και μιας και δεν εχεις προϋπηρεσία μαλλον πρεπει να πας να το κυνηγήσεις εκει.
marios_geo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Αγαπητέ φίλε, μιας και δημοσιεύσεις τον πόνο σου, θα πρεπει να εισαι έτοιμος να δεχτεις και κριτική. Μας λες όρο θα πας οπουδήποτε, αλλα οχι αγγλια η Αυστραλία. Και μιας και περιορίζεσαι σε αγγλοφωνες χώρες, δεν αφήνεις και πολλα περιθώρια. Μόνο εγώ το βρίσκω παράλογο; Αν θες τη συμβουλή μου, καμία χώρα πλέον δεν ζητάει ανειδίκευτους ανθρώπους. Στην θέση σου η Αυστραλία είναι μονόδρομος, πολυ ωραία χώρα με ανάπτυξη. Ψάξε εκεί κάτι σχετικό με τις σπουδές σου. Μια δεύτερη λύση που θα σε επιβαρύνει οικονομικά όμως, είναι ένα μεταπτυχιακό στην Αυστραλία η ΗΠΑ. Βρες κάποιο προγράμματα για ένα χρόνο, ώστε να κατατοπιστεις και να μάθεις τη νέα χώρα. Επιπλέον θα έχεις να κανείς κάτι τον πρώτο καιρο, θα γνωρίσεις κόσμο και βάλε στόχο να βρεις μια δουλειά η internship κατα τη διάρκεια η μετα τ τέλος των σπουδών σου. Αποφύγετε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, δεν προσφέρονται για επαγγελματική αποκατάσταση.
gatokoritso Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Αποφύγετε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, δεν προσφέρονται για επαγγελματική αποκατάσταση. τοσο χαλια?
parasaser Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 ξεχασα να πω και κατι αλλο στο φιλο. μπορεις να γραφτεις σε ενα πανεπιστημιο σε αλλη χωρα (με χρηματα εννοειτε) ειτε να γραφτεις παλι στο marketing ειτε σε καποιο αλλο τομεα. αυτο μπορεις να το κανεις και για να παρεις παραπανω γνωσεις ή να αλλαξεις το αντικειμενο σου, αλλα το κανεις κυριος για να θεωρισε νομιμος στο να κατσεις εκει ακομα και να το τελειωσεις το εκει πανεπιστημιο εχεις την δυνατοτητα να παραμεινεις
Praetorianos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Αποφύγετε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, δεν προσφέρονται για επαγγελματική αποκατάσταση. Θες να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα αυτό? ειτε να γραφτεις παλι στο marketing ειτε σε καποιο αλλο τομεα. Αν πας για μεταπτυχιακό πήγαινε κάτι διαφορετικό. Παράδειγμα στην Αγγλία δεν ενδιαφέρονται για το είδος του πτυχίου σου, μόνο για το πόσο καλός είσαι. Και ειδικά μάρκετινγκ δεν πρόκειται να σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό το μεταπτυχιακό, ακόμα και στο πρώτο πτυχίο τα μισά πράγματα ήταν επανάληψη των άλλων μισών. Ψάξε κάτι πιο τεχνικό και πιο "στιβαρό" στο CV.
marios_geo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Παράδειγμα στην Αγγλία δεν ενδιαφέρονται για το είδος του πτυχίου σου, μόνο για το πόσο καλός είσαι. Η φράση σου τα λέει όλα. Στην Αγγλία δεν αρχει φίλτραρισμα όλοι γίνονται δεκτοί. Εμπόριο κάνουν οι άνθρωποι, σου πουλάνε ¨γνωσεις¨. Πως θα κρίνουν έναν που τελείωσε μάρκετινγκ, αν είναι καλός στην φυσική; Σίγουρα υπάρχουν καλα πανεπιστήμια στη να Αγγλία, αλλα αυτα είναι λίγα και δεν κάνουν δεκτους όλους. Η πλειοψηφία όμως είναι καθαρά εμπόριο. Επίσης έχουν μαζέψει φοιτητές απο όλο τον κόσμο, οι οποίοι πανε με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε μια χώρα που η οικονομία της συνεχώς βυθίζεται. Απόδειξη είναι το πόσοι χιλιάδες έλληνες φοιτητές έχουν παει Αγγλία, και πόσοι απλά αυτούς κατάφεραν να μείνουν εκει,
Porg Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΙ.....ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ? Να ξέρες μόνο πόσοι το λέμε αυτό...! Όπου ρωτάω φίλους μαθαίνω για παιδιά κοντά στα 25-27 που έχουν φύγει έξω.Χωρίς υπερβολή
Praetorianos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Σίγουρα [...] Ναι με αυτή την έννοια έχεις δίκιο. Ουσιαστικά πληρώνεις την ευκαιρία να μπεις στην αγορά εργασίας τους (και να ανταγωνιστείς επί "ίσοις όροις" τους λοιπούς ινδοπακιστανοκινέζους που παλεύουν μαζί σου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα