poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Τι να πω ? άντε και σε Retna ! θυμάμαι που έπαιζα σε 15αρι CRT με 1280Χ1024 @ 60hz χωρίς να έχω πρόβλημα, damn τα παιδιά εδώ θα είχαν τυφλωθεί... ωραια αφου τα λογια ειναι ευκολα και δεν φταιει το Tn το panel οκ πειτε εσεις στα παιδια τι να δοκιμασουν αφου ολα τα αλλα τα εχουν κανει.γιατι το να πεταμε οκ πηγαιντε σε retina η δεν ξερω κατι αλλο για αστειο ειναι ευκολο.προτεινεται.γιατι οκ οταν δεν μπορεις να μπεις στο προβλημα του αλλου το να πεταμε οτι να νε ειναι το ευκολο .εκτος αν το προβλημα φαινεται αστειο οποτε να κλεισουμε και το τοπικ να τελειωνουμε.
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Κατά την δική μου γνώμη υπάρχει αλληλεπίδραση,και πρέπει να ψάξουν αλλού την αιτία.. ισχύει π.χ οτι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης επιδεινώνει τους πονοκεφάλους ίσως ο συνδυασμός με κακή στάση του αυχένα,να μην γίνεται ούτε 5 λεπτά διάλειμμα η ότι άλλο .. .. και μην χαλιεσε αν λέμε κ καμια μ@λ@κια είναι καλοπροαίρετη θα ήταν μονότονα αλλιώς..
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 αν δεν ηταν θεμα υγειας δεν θα φωναζα .απλα για καποιον που αντιμετωπιζει αυτο το προβλημα πραγματι ειναι μεγαλο θεμα
sil_unique Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 προσωπικά για εμένα φταίει το υψός της οθόνης - στα laptop είναι πάντα χαμηλά και με κλίση και το μάτι ξεκουράζεται ενώ στα desktop η οθόνη είναι αρκετά πιο πάνω και το μάτι αναγκάζεται να ανοίγει περισσότερο οπότε και στεγνώνει πιο εύκολα
Commendatore Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Κατά την δική μου γνώμη υπάρχει αλληλεπίδραση,και πρέπει να ψάξουν αλλού την αιτία.. ισχύει π.χ οτι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης επιδεινώνει τους πονοκεφάλους ίσως ο συνδυασμός με κακή στάση του αυχένα,να μην γίνεται ούτε 5 λεπτά διάλειμμα η ότι άλλο .. .. Προσωπικά δεν άλλαξα τίποτε από αυτά που προανέφερες... Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τότε που έκανα τη μετάβαση στις 24" με ανάλυση 1920/1200 και την "αλλαγή στρατοπέδου" από nvidia σε ΑΤΙ. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που απευθύνθηκα πρώτα σε 3 ειδικούς, λογικό δεν είναι να αναζητώ τη λύση αλλού ? Άλλωστε σε όλο το φόρουμ, διατυμπανίζεται η εν'γένει ανωτερότητα των IPS, η πιο ξεκούραστη εικόνα τους, κλπ, οπότε δεν είναι παράλογη ώς σκέψη πως θα μπορούσε εν'μέρει να βοηθήσει την κατάσταση. Μη νομίζεις, δεν καίγομαι να σκάσω 700 € για την u2711 και να διαπιστώσω στο τέλος πως δε με βοήθησε καθόλου...
Spira Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατον στην οθόνη του λαπτοπ να μην κουράζονται τα μάτια σου ενώ συνήθως είναι σαφώς χειρότερης ποιότητας από αυτών των desktop. Εμένα σε λαπτοπ τα ματια μου κουράζονται πολύ γρήγορα από τις γωνίες θέασης που αλλιώνουν την εικόνα και απο την glossy επίστρωση που αντανακλά το φως. Δεν νομίζω ότι η διαφορά στα πανελ έχει να κάνει με πόσο ξεκούραστη είναι η εικόνα. Η μόνη διαφορά θα είναι στις γωνίες θέασης. Κάτι που δεν ειπώθηκε, να φανταστώ έχεις συνδεμένη την οθόνη σου σε dvi? Πάντως με βάση τις ιδιες συνθήκες τα μάτια σου έπρεπε να κουράζονται γρηγορότερα στην οθόνη του λαπτοπ.
tmjuju Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 commendatore, Κοιτάς το πληκτρολόγιο όταν γράφεις ? Εάν ναι μπορεί να πειράζει η ασύμμετρη απόσταση πληκτρολόγιο-ματιού και οθόνης-ματιού Το κλασικό εργονομικό θέμα που έχουν και γραμματείς – συνεχείς αλλαγές εστίασης. Θυμάστε που υπάρχει μέχρι και μανταλάκι για να πιάνεις την σελίδα που αντιγράφεις δίπλα στην οθόνη? Γενικά προσπάθησε να κάνεις διαλείμματα και να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να κοιτάς μακριά, να αλλάζει η εστίαση του ματιού στο διάλειμμα Αν κα τελικά ο περιβάλλων φωτισμός και οι ανακλάσεις είναι πάντα ο συνήθεις ύποπτος σε συνδυασμό με τη φωτεινότητα της οθόνης. Αλλαγή ati – nvidia δε θα σου κάνει καμία διαφορά…
Commendatore Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατον στην οθόνη του λαπτοπ να μην κουράζονται τα μάτια σου ενώ συνήθως είναι σαφώς χειρότερης ποιότητας από αυτών των desktop. Εμένα σε λαπτοπ τα ματια μου κουράζονται πολύ γρήγορα από τις γωνίες θέασης που αλλιώνουν την εικόνα και απο την glossy επίστρωση που αντανακλά το φως. Δεν νομίζω ότι η διαφορά στα πανελ έχει να κάνει με πόσο ξεκούραστη είναι η εικόνα. Η μόνη διαφορά θα είναι στις γωνίες θέασης. Πάντως με βάση τις ιδιες συνθήκες τα μάτια σου έπρεπε να κουράζονται γρηγορότερα στην οθόνη του λαπτοπ. Κι'όμως, το παράδοξο είναι πως στις θεωρητικά χειρότερες συνθήκες του laptop, ποτέ δεν ένιωσα κούραση, σε αντίθεση με το desktop. Ομολογώ πως κάθομαι αρκετά λιγότερες ώρες στο laptop και ίσως δεν είναι εξίσου αξιόπιστο το δείγμα, αλλά έχω παρατηρήσει το εξής ακόμη "παραδοξότερο" : - Ας θεωρήσουμε πως δουλεύω στο desktop και μετά από x ώρες χρήσης, τα μάτια έχουν κουραστεί και δεν είναι πλέον εύκολο να συνεχίσω. Εάν συνεχίσω τη δουλειά στο laptop, τότε νιώθω πως η κούραση "υποχωρεί" και δε νιώθω τόσο έντονα τα συμπτώματα ! Άρα, προφανώς δεν ευθύνονται τα μάτια μου, αλλά κάτι στην οθόνη/κάρτα γραφικών. Κάτι που δεν ειπώθηκε, να φανταστώ έχεις συνδεμένη την οθόνη σου σε dvi? Ναι, σε DVI τις έχω συνδεδεμένες. Παίζει κάποιον ρόλο αυτό ?
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 στις καρτες γραφικων δεν νομιζω οτι θα δεις διαφορα.τωρα στην οθονη του λαπτοπ μερικες οθονες εχουν αυτο που ειναι λιγο σαν καθρεφτης που καποιοι δεν το μπορουν ενω σε αλλους βολευει.ειναι πολλες παραμετροι.spira Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις.
gsa-electronics Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Κι ομως το θεμα με τις καρτες οπως λεει και ο commendatore το εχω παρατηρηση κι εγω. πιο παλια που ειχα μια nvidia δεν ειχα τετοιο προβλημα, μετα οταν πηγα σε ATI και σε οθονη 22 και 24 ιντζων εμφανιστηκε το προβλημα. Νομιζω πως η ATI βγαζουν ενα εντονο λευκο φως που αυτο ειναι κουραστικο για τα ματια. Σκεφτομαι να γυρισω παλι σε nvidia και να δοκιμασω αυτη τη φορα οθονη IPS, δεν ξερω μηπως κουραζουν και οι μεγαλες οθονες σε ιντζες, παντως υπαρχει σοβαρο προβλημα το οποιο βλεπω πως ειναι δυσκολο να λυθει καθως υποφερει πολυς κοσμος μ αυτο το θεμα.
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 μια μια τις δοκιμες για να δεις τι φταιει.αν τις κανεις και τις 2 ταυτοχρονα δεν θα ξερεις τι μπορει να εφταιγε
Commendatore Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 commendatore, Κοιτάς το πληκτρολόγιο όταν γράφεις ? Εάν ναι μπορεί να πειράζει η ασύμμετρη απόσταση πληκτρολόγιο-ματιού και οθόνης-ματιού Το κλασικό εργονομικό θέμα που έχουν και γραμματείς – συνεχείς αλλαγές εστίασης. Θυμάστε που υπάρχει μέχρι και μανταλάκι για να πιάνεις την σελίδα που αντιγράφεις δίπλα στην οθόνη? Ευτυχώς δε χρειάζεται να κοιτώ τόσο συχνά το πληκτρολόγιο όταν γράφω, οπότε δεν μπορώ να το θεωρήσω ως υπεύθυνο για το πρόβλημα. Γενικά προσπάθησε να κάνεις διαλείμματα και να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να κοιτάς μακριά, να αλλάζει η εστίαση του ματιού στο διάλειμμα Αν κα τελικά ο περιβάλλων φωτισμός και οι ανακλάσεις είναι πάντα ο συνήθεις ύποπτος σε συνδυασμό με τη φωτεινότητα της οθόνης. Το να ξεκουράζεις τα μάτια εστιάζοντας σε απόσταση είναι το ιδανικό,...αν και πολλές φορές ανέφικτο στο χώρο εργασίας. Το περίεργο είναι πως και οι δύο οθόνες που διαθέτω έχουν matte επίστρωση, η οποία θεωρητικά είναι πιο ξεκούραστη... Αλλαγή ati – nvidia δε θα σου κάνει καμία διαφορά… κι'όμως θυμάμαι πως όταν έκανα την αλλαγή από nvidia σε ATI, διαπίστωσα άμεσα τη διαφορά στην απεικόνιση, τέτοια που τα μάτια μου μετά από κάποιες ημέρες συνήθισαν... Οπότε εκτιμώ πως ακόμη και η αλλαγή κάρτας γραφικών, μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να επηρεάζει και αυτή
STORM1978 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 θυμάμαι που έπαιζα σε 15αρι CRT με 1280Χ1024 @ 60hz χωρίς να έχω πρόβλημα, damn τα παιδιά εδώ θα είχαν τυφλωθεί... So true! Πανε αυτες οι εποχες Thresh, θυμαμαι είχα ενα Sony 15αρι μονιτορ και μετα πήγα σε Hitach 17αρι(CRT και τα 2 και το σονυ ανεβαζε μεχρι εκει που λες και εσυ. Αστα τα ματια ηταν τυμπανο ενω με το Hitachi ειδα το φως! Και τα 2 παρεπιμπτοντως δουλευουν αψογα ακομη!). Τωρα στην 46αρα τηλεοραση μου σε αποσταση 3 μετρων με dpi 125 ειμαστε μια χαρα.
parisbos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Στο παρακάτω λινκ αναλύεται το συγκεκριμένο πρόβλημα ακόμα και στα καινούργια λάπτοπ της Apple. Τελικά αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται σε περισσότερους απο ότι φανταζόμασταν. https://discussions.apple.com/thread/1677617?start=0&tstart=0
anonymous-root Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά κι εγώ έχω το πρόβλημα αυτό, από τότε που άλλαξα την οθόνη από CRT σε TFT (samsung). Έχω κάτσει και σε άλλες 2-3 tft (acer kai philips) όταν δούλευα και εκεί ειχα πρόβλημα. μάλιστα το έχω κάνει και θέμα σε άλλο τεχνολογικό φόρουμ. Παλαιότερα με το CRT μπορεί να χτυπούσα και ολόκληρη μέρα στην οθόνη (χωρίς υπερβολή) και χωρίς να έχω το παραμικρό. Με την tft άρχισαν τα όργανα. τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο έγινε πολύ έντονο, σε σημείο να μην μπορώ να κάνω τίποτα, να μην μπορώ να συγκεντρωθώ, να εστιάσω κτλ. πήγα κι εγώ σε γιατρό, ο οποίος μου είπε τα ίδια με παραπάνω. Σε διπλανό φόρουμ ειπωθηκε να χαμηλώσω τη φωτεινότητα (την είχα τέρμα μαξ) και να κοιτάξω το φωτισμό. Εκτοτε, (φωτεινότητα κάπου στα 25/100) και με φώς από πίσω σα να βελτιώθηκε, αλλά πάλι έχω ενόχληση. Στην οθόνη του laptop δεν (ΗΡ pavillion) δεν είχα προβλήματα, αλλά εκεί κάθομαι πολύ λίγο εώς σπάνια για να μπορώ να πω με σιγουριά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα