Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πριν παμε στα γυαλια ας γινει δοκιμη πρωτα με καποιο λαπτοπ με κανα Ips πανελ και οχι tn>δηλαδη πρωτα λυνουμε το θεμα οθονη με καλυτερη και μετα παμε στα γυαλια.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πριν παμε στα γυαλια ας γινει δοκιμη πρωτα με καποιο λαπτοπ με κανα Ips πανελ και οχι tn>δηλαδη πρωτα λυνουμε το θεμα οθονη με καλυτερη και μετα παμε στα γυαλια.

Το θέμα είναι πως δεν έχω διαπιστώσει κούραση όταν δουλεύω στα laptop μου

(ένα 18,4" με 1920/1080 & ένα 15,6" με 1366/768),

κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι εάν τελικά φταίει το ΤΝ ή κάτι άλλο.

Δημοσ.

πρεπει να κανεις δοκιμες.και οι 2 οθονες πχ στο ιδιο περιβαλλον με τον ιδιο φωτισμο στο ιδιο υψος σε παρομοιες ρυθμισεις για να δεις ειναι ο φωτισμος πχ ειναι οτι πχ η οθονη του λαπτοπ ειναι πιο χαμηλα και για αυτο δεν εχεις θεμα?ειναι λιγοτερο φωτεινη?οτι ειναι πχ σαν καθρεφτης η οθονη του λαπτοπ σου ειναι πιο ξεκουραστο?θελει δοκιμες αρκετες για να δεις και δεν ξερω αν εχεις και πολλες οθονες η εστω σε φιλους με καλυτερες οθονες αν μπορεις να κανεις δοκιμες.

αλλιως βλεπω αντικατασταση το desktop Με Laptop:P

Δημοσ.

Δηλαδή αν είχες γεννηθεί την εποχή CRT που έμενα είχαν στεγνώσει οι βολβοί μου το Pc θα ήταν απαγορευτικό για εσένα ? Δεν νομίζω εγώ ότι το TN με το IPS μπορούν να κάνουν τέτοια διαφορά.. Πιο πολύ μπορεί να ευθύνεται κατά την γνώμη μου π.χ ο φωτισμός που έχεις στο δωμάτιο με το Pc που πρέπει να είναι σε μια καλή στάθμη και όχι υπό..

• Like 1
Δημοσ.

ποτε δεν ξερεις τι μπορει να ενοχλει τον αλλον και τι οχι.και δεν χανει κατι να δοκιμασει.γιατι αν πραγματι δεν υπαρχει καμια διαφορα τοτε ακομα χειροτερα για αυτον.

Δημοσ.

πρεπει να κανεις δοκιμες.και οι 2 οθονες πχ στο ιδιο περιβαλλον με τον ιδιο φωτισμο στο ιδιο υψος σε παρομοιες ρυθμισεις για να δεις ειναι ο φωτισμος πχ ειναι οτι πχ η οθονη του λαπτοπ ειναι πιο χαμηλα και για αυτο δεν εχεις θεμα?ειναι λιγοτερο φωτεινη?οτι ειναι πχ σαν καθρεφτης η οθονη του λαπτοπ σου ειναι πιο ξεκουραστο?θελει δοκιμες αρκετες για να δεις και δεν ξερω αν εχεις και πολλες οθονες η εστω σε φιλους με καλυτερες οθονες αν μπορεις να κανεις δοκιμες.

Σίγουρα η παραπάνω διαδικασία θα μου ξεκαθάριζε αρκετά τα πράγματα,

αλλά έχει πολλές πρακτικές δυσκολίες εξαιτίας του ότι μιλάμε για 4 διαφορετικούς υπολογιστές, οι οποίοι βρίσκονται σε 2 διαφορετικούς χώρους (γραφείο και σπίτι).

Εκ των πραγμάτων ο φωτισμός και ο χώρος είναι διαφορετικός, τα συστήματα είναι διαφορετικά, οι κάρτες γραφικών, κλπ.

Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να μπορούσα να χρησιμοποιήσω για κάποιο διάστημα μια IPS 24"-27" οθόνη,

αλλά δε βλέπω κάποιον πρόθυμο να κάνει το καλό... :-D

αλλιως βλεπω αντικατασταση το desktop Με Laptop:P

Δυστυχώς δε γίνεται να δουλέψω εξίσου αποτελεσματικά στο laptop... :-(

Δημοσ.

αφου ειναι διαφορετικοι χωροι η μονη δοκιμη θα ηταν αμα διαφερει ο φωτισμος να δεις χωρις φωτισμο ποσο γρηγορα σε κουραζει.αλλιως πρεπει με καποιο τροπο να δοκιμασεις και αλλη οθονη ειτε με tn ειτε ακομα καλυτερα χωρις tn για να δεις και εκει τι γινεται.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα εξετάζουμε όμως μόνο τον παράγοντα της οθόνης...

Μήπως θα έπρεπε να εξετάσουμε και το θέμα της κάρτας γραφικών ?

Υπάρχει η πιθανότητα να ευθύνεται αυτή για τα συμπτώματα ?

Εννοώ, πως επειδή έχω 2 ATI Radeon, υπάρχει η πιθανότητα να "ταιριάζει" στα δικά μου μάτια περισσότερο η "εικόνα" μιας Nvidia ?

Δημοσ.

Κι εγω αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα εδω και αρκετο καιρο με τα ματια.

Εχω δοκιμαση κι εγω διαφορα, εχω αλλαξη 3 οθονες, εχω παει σε οφθαλμιατρο,

εχω αλλαξη καρτες γραφικων, τιποτα... το προβλημα παραμενη,

δεν μπορεσα να βρω λυση ακομα.

Αν καποιος φιλος εχει βρει καποια λυση ας μας πει.

Δημοσ.

Κι εγω αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα εδω και αρκετο καιρο με τα ματια.

Εχω δοκιμαση κι εγω διαφορα, εχω αλλαξη 3 οθονες, εχω παει σε οφθαλμιατρο,

εχω αλλαξη καρτες γραφικων, τιποτα... το προβλημα παραμενη,

δεν μπορεσα να βρω λυση ακομα.

Αν καποιος φιλος εχει βρει καποια λυση ας μας πει.

Δοκίμασες και IPS οθόνη ?

Δημοσ.

Παιδιά αλλεργία στα TN δεν υπάρχει.. υπάρχει όμως το placebo που λειτουργεί κ προς τις δυο κατευθύνσεις.. μην τρελαθούμε περισσότερο με την τεχνολογία please.. Οι παράγοντες που κουράζουν τα μάτια είναι δεδομένοι κ νομίζω όλοι όσοι έχουμε περάσει από ειδικό γιατρό μας έχει πει ποιοι είναι και τους προαναφέραμε.. ας ψάξουμε την αιτία αλλού και όχι στο IPS που δεν διαφωνώ ότι είναι καλύτερο από το TN αλλά είναι αδύνατον να έχει αυτό την ευθύνη..

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασες και IPS οθόνη ?

οχι δεν εχω δοκιμαση IPS οθονη, κι αυτο θα ειναι το επομενο βημα που θα κανω.

Οι παράγοντες που κουράζουν τα μάτια είναι δεδομένοι κ νομίζω όλοι όσοι έχουμε περάσει από ειδικό γιατρό μας έχει πει ποιοι είναι και τους προαναφέραμε.. ας ψάξουμε την αιτία αλλού και όχι στο IPS που δεν διαφωνώ ότι είναι καλύτερο από το TN αλλά είναι αδύνατον να έχει αυτό την ευθύνη..

Κι ομως οι γιατροι δεν μπορουν να δωσουν λυση στο προβλημα, σε 2 εχω παει

λενε ολοι τους τα συνηθισμενα θεωρητικα.

κι ομως το προβλημα παραμενη, τωρα πρεπει να ψαξουμε να βρουμε τι λυση

μονοι μας.

Δημοσ.

Παιδιά αλλεργία στα TN δεν υπάρχει.. υπάρχει όμως το placebo που λειτουργεί κ προς τις δυο κατευθύνσεις.. μην τρελαθούμε περισσότερο με την τεχνολογία please.. Οι παράγοντες που κουράζουν τα μάτια είναι δεδομένοι κ νομίζω όλοι όσοι έχουμε περάσει από ειδικό γιατρό μας έχει πει ποιοι είναι και τους προαναφέραμε.. ας ψάξουμε την αιτία αλλού και όχι στο IPS που δεν διαφωνώ ότι είναι καλύτερο από το TN αλλά είναι αδύνατον να έχει αυτό την ευθύνη..

δεκτη η απαντηση σου αλλα οταν ο αλλος εχει προβλημα και εχει παει και σε γιατρο εχει δοκιμασει και τα παντα ε τοτε θα δοκιμασει και αυτο στην υστατη εφοσον δεν βρισκει αλλη λυση

• Super Moderators
Δημοσ.

θυμάμαι που έπαιζα σε 15αρι CRT με 1280Χ1024 @ 60hz χωρίς να έχω πρόβλημα, damn τα παιδιά εδώ θα είχαν τυφλωθεί...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...