ilias_97 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Ίσως κάποιος βοηθηθεί από αυτό http://stereopsis.com/flux/ το πρόγραμμα. Ρυθμίζει την θερμοκρασία των χρωμάτων ανάλογα με την ώρα (νομίζω).
poulinos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 αν γινεται με την ωρα ειναι λιγο σχετικο.πιο βολικο θα ηταν κατι με φωτεινοτητα.γιατι με την ωρα εξαρτατε αν εχεις φυσικο φωτισμο η οχι.εκτος αν χανω εγω κατι
ilias_97 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Με την ώρα είναι σίγουρα. Δεν ξέρω θα βοηθήσει ή όχι επειδή σχέση έχει και ο φυσικός φωτισμός που λες αλλά αν κάποιος έχει πρόβλημα δεν χάνει κάτι αν το δοκιμάσει
Zergoulini Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Αν την εχει συνδεδεμενη με HDMI τοτε ισως να ειναι τα χρωματα λαθος. Εγω ειχα την οθονη μου συνδηδεμενη με HDMI και με πονουσε το κεφαλι και με τσουζανε τα ματια. Τελικα το προβλημα λυθηκε οταν μεσα απο το μενου του Catalyst αλαξα την μορφη πιξελ σε πληρες RGB.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Με την ώρα είναι σίγουρα. Δεν ξέρω θα βοηθήσει ή όχι επειδή σχέση έχει και ο φυσικός φωτισμός που λες αλλά αν κάποιος έχει πρόβλημα δεν χάνει κάτι αν το δοκιμάσει απλα με την ωρα ειναι ολα σχετικα.ανοιχτα παραθυρα,κλειστα,φυσικο φωτισμο?ποια ωρα βλεπει ο ηλιος το δωματιο σου.η οθονη ειναι προς τον ηλιο η ο ηλιος πεφτει στα ματια σου.πολλες παραμετρους οποτε εκει μονο απο την οθονη σου μπορεις να κανεις παραπανω πραγματα εκτος αντο προγραμμα που δεν το εχω δοκιμασει ειναι πληρως παραμετροποιησιμο. Αν την εχει συνδεδεμενη με HDMI τοτε ισως να ειναι τα χρωματα λαθος. Εγω ειχα την οθονη μου συνδηδεμενη με HDMI και με πονουσε το κεφαλι και με τσουζανε τα ματια. Τελικα το προβλημα λυθηκε οταν μεσα απο το μενου του Catalyst αλαξα την μορφη πιξελ σε πληρες RGB. παραξενο αυτο.βεβαια καλο ειναι οταν παρεις μια οθονη να παιξεις με ολες τις ρυθμισεις να δεις τι ερχεται πιο φυσικα στα ματια σου γιατι σιγουρα απο ατομο σε ατομο υπαρχουν διαφορες.
Commendatore Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Όπως και το topic starter, διαπίστωσα και εγώ τα ίδια συμπτώματα, τα οποία δε φαίνεται να υποχωρούν... Όταν χρησιμοποιώ τις 24" (1920/1200) ΤΝ οθόνες μου, νιώθω μετά από κάποιες ώρες -έστω και μία ελαφρά- κούραση, κάτι που στο τέλος καταλήγει -πέραν όλων των άλλων- και αντιπαραγωγικό... Δοκίμασα φυσικά τις σταγόνες, επισκέφθηκα 3 οφθαλμιάτρους, εγκατέστησα το flux, έπαιξα με τις ρυθμίσεις της οθόνης, δοκίμασα γυαλιά, αλλά τα συμπτώματα επιμένουν... Υπάρχει κάποιο νεότερη διαπίστωση/συμπέρασμα από κανέναν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα ?
parisbos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Γεια σας παιδιά, μετά από αρκετή έρευνα και δοκιμές κατέληξα στο hp dv6 pavillion 1310sv της αδερφής μου. Επίσης έχω δοκιμάσει ένα Asus λάπτοπ ( δεν θυμάμαι ακριβώς τον κωδικό, αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να το βρω ) και ήταν τέλειο, όπως επίσης και όλη την σειρά hp dv6 pavillion με τα καινούργια μοντέλα. Επειδή μένω Θεσσαλονίκη, δεν έχω βρει κάποιο κατάστημα για να δοκιμάσω την οθόνη Dell 2312hm με IPS panel και Led που λένε πολλοί ότι είναι τέλεια, και επίσης την Hp ZR2240W. Γενικά όλο το μυστικό είναι στην ποιότητα κατασκευής, η οποία φαίνεται μόνο με δοκιμή. Μη σας ξεγελάνε τα εκατομμύρια χρώματα που έχει μια οθόνη που λένε λόγω marketing, και μην κολλάτε μόνο στα χαρακτηριστικά. Επίσης προτείνω να μείνετε μακριά από LG και Samsung, διότι δεν είναι καθόλου ξεκούραστες. Εταιρείες όπως η Sony , η HP, η Dell, η Asus, η Eizo πιστεύω ότι θα καλύψουν τις ανάγκες σας. Μην τσιγκουνεύεστε στην οθόνη γιατί έχει να κάνει με τα μάτια σας και γενικά με την υγεία και την διάθεσή σας. Ελπίζω και άλλοι συνάδελφοι μας να προτείνουν και άλλες λύσεις ώστε να καλύψουμε πλήρως αυτό το σοβαρό θέμα.
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Όπως και το topic starter, διαπίστωσα και εγώ τα ίδια συμπτώματα, τα οποία δε φαίνεται να υποχωρούν... Όταν χρησιμοποιώ τις 24" (1920/1200) ΤΝ οθόνες μου, νιώθω μετά από κάποιες ώρες -έστω και μία ελαφρά- κούραση, κάτι που στο τέλος καταλήγει -πέραν όλων των άλλων- και αντιπαραγωγικό... Δοκίμασα φυσικά τις σταγόνες, επισκέφθηκα 3 οφθαλμιάτρους, εγκατέστησα το flux, έπαιξα με τις ρυθμίσεις της οθόνης, δοκίμασα γυαλιά, αλλά τα συμπτώματα επιμένουν... Υπάρχει κάποιο νεότερη διαπίστωση/συμπέρασμα από κανέναν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα ? καμια οθονη που να μην ειναι tn panel????
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Οι οθόνες ειναι πολυ φωτεινές κ κυρίως οι led στα 50cm "ερεθίζουν" το οπτικο νεύρο,και στεγνώνουν το ματι.. Εγώ αν και εχω την 2361 που δεν είναι led ειναι όμως μια αριστη οθόνη πολύ φωτεινή,με το που την εγκατέστησα κατέβασα την φωτεινότητα στο 70 -30% δηλαδή αν ηταν led φαντάζομαι θα την κατέβαζα ακομα πιο κάτω.είναι κατι που συνηθίζει εύκολα το ματι και γλυτώνεις τους ερεθισμούς.ειμαι μπροστα στον υπολογιστή 15 ωρες την ημερα κ δεν εχω κανενα απολύτως πρόβλημα.. οταν το παρακάνω και ανεβαίνει ο ρυθμός και οι ωρες αν νιώσω ελαφρύ γδαρσιματακι στο ματι σαν να έχει έναν κοκο αμμου αμέσως βαζω απο μια σταγόνα τεχνητά δάκρυα,γιατί αυτο σημαίνει οτι το ματι εχει αρχίσει κ στεγνώνει.Οσοι εχουν περάσει απο το σπιτι και έχουν δει την εικόνα μου μου λενε αμέσως ποσο ωραία γεματη και ξεκούραστη ειναι.. επίσης καλο ειναι να την "μαλακώσετε" κ λιγο δηλαδή το contrast που ειναι περίπου στο 70 να το κατεβάσετε και αυτό λιγο -5 εως -10.. οποιος θελει ας το δοκιμάσει μήπως λειτουργήσει το ιδιο και σ'αυτον κ λύσει το πρόβλημα του.. Αν παίζω κανένα παιχνίδι ατμοσφαιρικό με σκοτεινά σημεία,τοτε έχω κάνει μια ρύθμιση πιο κοντά στα standars της οθόνης και την επιλέγω απο το μενού της με ενα κλικ..Θελω να σας επιστήσω την προσοχή σε ολα αυτά γιατι καθε "ζημια" που θα προκληθεί ενδεχομένως στα ματια μας δεν ειναι αναστρέψιμη,δεν παίρνεις δηλαδή ενα χαπι και είσαι παλι οκ,στις περισσότερες περιπτώσεις ζεις με αυτό στο υπόλοιπο της ζωης σου..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 συνδιασμός TN Panel και υψηλής φωτεινότητας, άσχημο combo...
Commendatore Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 καμια οθονη που να μην ειναι tn panel???? Δυστυχώς όχι... Ακόμη και στα laptop οι οθόνες φαντάζομαι πως είναι και αυτές ΤΝ... Το κακό είναι πως δεν υπάρχει και κάποιος φίλος, ο οποίος να διαθέτει IPS...
accipio Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Όταν πρωτοπήρα την οθόνη που έχω τώρα (Samsung 2433BW) διαπίστωσα ότι η φωτεινότητα ήταν ρυθμισμένη από το εργοστάσιο στο 100% (!!!). Το κατάλαβα όταν ύστερα από μισή ώρα μπροστά της άρχισαν να με πονάνε τα μάτια... Αμέσως τη μείωσα στο 10% και έτσι την έχω σχεδόν μόνιμα, μια και περνάω πολλές ώρες καθημερινά μπροστά της. Το contrast το έχω στο 70%. Μ' αυτές τις ρυθμίσεις είναι πολύ ξεκούραστη για ανάγνωση και γενικά για εργασία στον υπολογιστή. Αλλάζω τις ρυθμίσεις μόνο αν είναι να δω καμιά ταινία (συνήθως) ή να παίξω κάποιο παιχνίδι (πιο σπάνια).
Commendatore Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Οι οθόνες ειναι πολυ φωτεινές κ κυρίως οι led στα 50cm "ερεθίζουν" το οπτικο νεύρο,και στεγνώνουν το ματι.. Εγώ αν και εχω την 2361 που δεν είναι led ειναι όμως μια αριστη οθόνη πολύ φωτεινή,με το που την εγκατέστησα κατέβασα την φωτεινότητα στο 70 -30% δηλαδή αν ηταν led φαντάζομαι θα την κατέβαζα ακομα πιο κάτω.είναι κατι που συνηθίζει εύκολα το ματι και γλυτώνεις τους ερεθισμούς.ειμαι μπροστα στον υπολογιστή 15 ωρες την ημερα κ δεν εχω κανενα απολύτως πρόβλημα.. οταν το παρακάνω και ανεβαίνει ο ρυθμός και οι ωρες αν νιώσω ελαφρύ γδαρσιματακι στο ματι σαν να έχει έναν κοκο αμμου αμέσως βαζω απο μια σταγόνα τεχνητά δάκρυα,γιατί αυτο σημαίνει οτι το ματι εχει αρχίσει κ στεγνώνει.Οσοι εχουν περάσει απο το σπιτι και έχουν δει την εικόνα μου μου λενε αμέσως ποσο ωραία γεματη και ξεκούραστη ειναι.. επίσης καλο ειναι να την "μαλακώσετε" κ λιγο δηλαδή το contrast που ειναι περίπου στο 70 να το κατεβάσετε και αυτό λιγο -5 εως -10.. οποιος θελει ας το δοκιμάσει μήπως λειτουργήσει το ιδιο και σ'αυτον κ λύσει το πρόβλημα του.. Αν παίζω κανένα παιχνίδι ατμοσφαιρικό με σκοτεινά σημεία,τοτε έχω κάνει μια ρύθμιση πιο κοντά στα standars της οθόνης και την επιλέγω απο το μενού της με ενα κλικ.. Φαντάσου πως έχω κατεβάσει τη φωτεινότητα στο 20%, καθώς και την αντίθεση στο 30%, αλλά το πρόβλημα δεν εξαλείφθηκε... Θελω να σας επιστήσω την προσοχή σε ολα αυτά γιατι καθε "ζημια" που θα προκληθεί ενδεχομένως στα ματια μας δεν ειναι αναστρέψιμη,δεν παίρνεις δηλαδή ενα χαπι και είσαι παλι οκ,στις περισσότερες περιπτώσεις ζεις με αυτό στο υπόλοιπο της ζωης σου.. δεν έχεις άδικο, σίγουρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή! Όταν πρωτοπήρα την οθόνη που έχω τώρα (Samsung 2433BW) διαπίστωσα ότι η φωτεινότητα ήταν ρυθμισμένη από το εργοστάσιο στο 100% (!!!). Το κατάλαβα όταν ύστερα από μισή ώρα μπροστά της άρχισαν να με πονάνε τα μάτια... Αμέσως τη μείωσα στο 10% και έτσι την έχω σχεδόν μόνιμα, μια και περνάω πολλές ώρες καθημερινά μπροστά της. Το contrast το έχω στο 70%. Μ' αυτές τις ρυθμίσεις είναι πολύ ξεκούραστη για ανάγνωση και γενικά για εργασία στον υπολογιστή. Αλλάζω τις ρυθμίσεις μόνο αν είναι να δω καμιά ταινία (συνήθως) ή να παίξω κάποιο παιχνίδι (πιο σπάνια). Μία από αυτές που έχω είναι ίδια με τη δική σου.... Μάλλον θα πρέπει να ξανακοιτάξω τις ρυθμίσεις, διότι σε αυτή νομίζω πως το έριξα "μόνο" στο 50%...
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Φαντάσου πως έχω κατεβάσει τη φωτεινότητα στο 20%, καθώς και την αντίθεση στο 30%, αλλά το πρόβλημα δεν εξαλείφθηκε... δεν έχεις άδικο, σίγουρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή! Μήπως τόσο πολύ φέρνει πάλι αντίθετα αποτελέσματα κ κουράζονται τα μάτια σου ? και η κακή ευκρίνεια έχει συμμετοχή.. Τα γυαλιά που δοκίμασες ήταν απο οπτικό ? με τα κατάλληλα φίλτρα ?
Commendatore Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μήπως τόσο πολύ φέρνει πάλι αντίθετα αποτελέσματα κ κουράζονται τα μάτια σου ? και η κακή ευκρίνεια έχει συμμετοχή.. Πιθανόν να ισχύει και αυτό που λές, αλλά η αρχική φωτεινότητα ήταν ομολογουμένως αρκετά έντονη. Τα γυαλιά που δοκίμασες ήταν απο οπτικό ? με τα κατάλληλα φίλτρα ? Ναί, από οπτικό τα προμηθεύτηκα μετά από επίσκεψη στον οφθαλμίατρο. Εκ'των υστέρων αποδείχθηκε πως τα γυαλιά ήταν υπερβολή για την περίπτωσή μου, διότι δεν έχω κάποιο βαθμό μυωπίας ή υπερμετρωπίας. Ο ίδιος ο γιατρός μάλιστα μου είπε πως είναι υπερβολή και μου συνέστησε να δουλεύω λιγότερο στον υπολογιστή και να χρησιμοποιώ σταγόνες όταν νομίζω πως χρειάζεται... Μάλιστα τον ρώτησα και για την αγορά μιας καλής οθόνης και κατά πόσο πιστεύει πως θα βοηθήσω τα μάτια μου, αλλά ήταν της άποψης πως δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα (ίσως και καθόλου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα