parisbos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Γεία σας παιδια, θα ηθελα να αναπτύξω ενα θέμα σχετικά με την κοπωση των ματιων μετα απο λιγη ωρα στο pc. Προσωπικα εχω δοκιμασει samsung , lg, philips τεχνολογιας tft-lcd kai led αλλα ολες εχουν ενα κοινο,μου προκαλουν πονοκεφαλο, κοκκινιζουν τα ματια, στεγνωνουν, και ποναω και πανω απο την μυτη και κατω απο τα φρυδια. Αυτο μπορει να μου συμβει και σε 20λεπτα χρησης μιας τετοιας οθονης. Πηγα και στον οφθαλμιατρο, μου εδωσε και φυσικα δακρια αλλα και παλι δεν παλευεται ετσι. Μια μερα ομως αναγκαστηκα και χρησιμοποιησα το λαπτοπ της αδερφης μου και ημουν μια χαρα και μετα απο 7 ωρες χρηση .Το δοκιμασα και τις υπολοιπες μερες και μια χαρα. Αυτο ειναι ενα hp tft me brightview high gloss οθονη. υπαρχει κατι αντιστοιχο σε οθονη monitor? που να μην κουραζει ευκολα? η να παω να αγορασω λαπτοπ? ευχαριστω πολυ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 όλες αυτές που έχεις δοκιμάσει τις είχε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις? πχ φωτεινότητα... έχεις checkάρει οθόνη με IPS/VA Panel?
TheELF Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ποιο πιθανό είναι να φταίει η συχνότητα λειτουργίας,συντονίζεται ή όχι ο εγκέφαλος με τα Mhz της οθόνης και προκαλεί πονοκέφαλο,δες σε πόσα Mhz είναι η οθόνη στο laptop της αδερφής σου και ρύθμισε και τον Η/Υ στα ίδια. Πίνακα Ελέγχου->Οθόνη->Ανάλυση οθόνης->ρυθμίσεις για παρηγορημένους και ακόμα καλύτερα από το driver της κάρτας γραφικών αν υπάρχει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 οι LCD/TFT δεν επηρεάζονται από τα mhz του refresh rate για το πόσο ξεκούραστες είναι, καμία σχέση με τις CRT...
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 δεν υπαρχει refresh rate στις οθονες.οποτε το καλυτερο θα ηταν να δεις σε ενα μεγαλο καταστημα ποιες ειναι πιο χεκουραστες.και υπαρχουν αρκετα ειδη.δηλαδη υπαρχουν αυτες που ειναι Led,υπαρχουν οι κλασσικες tft/lcd με διαφορα panel οπως ειπε o thresh και μετα υπαρχουν και αυτες που εχουν μπροστα σαν καθρεφτη να το πω ετσι απλα.πες τες glossy πεστες οπως θες .η καθε εταιρεια δινει και διαφορετικη ονομασια.ειναι οι οθονες που καθεσαι και βλεπεις και τον ευατο σου στο τζαμι να το πω απλα.σαν καθρεφτης.επισης δοκιμασε να χαμηλωσεις την φωτεινοτητα.πολλα ατομα ειτε την εχουν πολυ δυνατα ειτε ειναι ατομα που φωτοευαισθησια και το πολυ φως δεν τους κανει καλο.δυστυχως θα πρεπει να κανεις δοκιμες για να δεις τι σου καθεται καλα στο ματι.
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Η φωτεινότητα αν είναι στο 1 μέτρο στο 60% την αντίθεση όπου σου κάνει ξεκούραστο.. Αν τα μάτια σου είναι ήδη ερεθισμένα αποχή 2 μέρες από τον υπολογιστή και τεχνητά δάκρυα από το φαρμακείο.. Αν δεν θέλεις αποχή, γυαλιά ηλίου όταν κάθεσαι στον υπολογιστή καλής ποιότητας αλλά και πάλι όχι παρατεταμένη χρήση.. Ποτέ εντελώς σκοτεινά στο δωμάτιο αλλά με ένα φως αναμένο όσο το δυνατόν πιο απαλό και διάχυτο όχι κατευθυνόμενο.. όλα αυτά για να μην κάψεις τα μάτια σου μέχρι να πάρεις καλό μόνιτορ.. Οι πονοκέφαλοι εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.. Κατ'αρχην θέλεις οξυγόνο κ όχι κλεισούρα.. Ένα πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να ελαττώσεις την λεύκη ζάχαρη στο μισό από αυτό που καταναλώνεις τώρα.σε συνδυασμό με την υποχώρηση του ερεθισμού στα μάτια θα δεις θαύματα.. Αν όμως με αυτά τα θαύματα κάτσεις διπλάσιες ώρες στο μονιτορ τότε θα κάνεις πολύ χειρότερο κακό στον οργανισμό σου..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 η φωτεινότητα σύνηθως πρέπει να είναι στο 30% πάνω κάτω...
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 παντως πηγαινε asap για οθονη σαν του laptop δηλαδη οθονη που να μην σου κανει προβλημα.μεχρι τοτε αν δεν σε βοηθησουν οι ρυθμισεις καλυτερα κατσε στο laptop
telarin Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Γεία σας παιδια, θα ηθελα να αναπτύξω ενα θέμα σχετικά με την κοπωση των ματιων μετα απο λιγη ωρα στο pc. Προσωπικα εχω δοκιμασει samsung , lg, philips τεχνολογιας tft-lcd kai led αλλα ολες εχουν ενα κοινο,μου προκαλουν πονοκεφαλο, κοκκινιζουν τα ματια, στεγνωνουν, και ποναω και πανω απο την μυτη και κατω απο τα φρυδια. Αυτο μπορει να μου συμβει και σε 20λεπτα χρησης μιας τετοιας οθονης. Πηγα και στον οφθαλμιατρο, μου εδωσε και φυσικα δακρια αλλα και παλι δεν παλευεται ετσι. Μια μερα ομως αναγκαστηκα και χρησιμοποιησα το λαπτοπ της αδερφης μου και ημουν μια χαρα και μετα απο 7 ωρες χρηση .Το δοκιμασα και τις υπολοιπες μερες και μια χαρα. Αυτο ειναι ενα hp tft me brightview high gloss οθονη. υπαρχει κατι αντιστοιχο σε οθονη monitor? που να μην κουραζει ευκολα? η να παω να αγορασω λαπτοπ? ευχαριστω πολυ. συγκρίνεις οθόνη λαπτοπ 15 ιντσών με οθόνη desκtop, που πλέον η μικρότερη είναι 19 ιντσων ή παραπάνω, φυσικό και επόμενο είναι να κουράζονται τα μάτια, στο desktop pc μου έχω ένα 16ρι asus γι'αυτόν τον λόγο, για πολύωρη χρήση. Είχα το ίδιο σε 19 ίντσες και είχα τα δικά σου συμπτώματα, οπότε είπα να δοκιμάσω το 16ρι και σώθηκα. Αν δεν θες να πας σε λάπτοπ τσέκαρέ το, είναι το vw161d, δεν φτάνει σε εικόνα τα μεγάλα πχ 22''+ αλλά είναι τελείως ξεκούραστο και μπορείς να κλείνεις 8ωρα για πλάκα, έχω φτάσει 12ωρο ξεκούραστα..
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 δεν ειναι μονο οι Inches βεβαια.ειναι διαφορα.φωνεινοτητες contrast,αλλη φως μεσα στο δωματιο.και βεβαια και ο ανθρωπος.ειχα για λιγο καιρο 24 και μετα 27 στο pc και ημουν οκ.επισης παιζει ρολο και τι κανει ο καθενας.πολλες οθονες εχουν ρυθμιση για text,video κτλ.αν πραγματι ειναι οι Inches αυτο λυνεται σχετικα ευκολα.ας δει επισης για glossy και μη οθονες να δει αν εχουν διαφορα η οχι.
LyZARC Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 http://www.gunnars.com/ υπαρχουνε και τα καταλληλα γυαλια παντα οταν καθεσαι μπροστα σε μια οθονη τοσες ωρες οσο καλη και αν ειναι,πιστευω θα χεις τα ιδια αποτελεσματα!Βρηκα αυτα αλλα δυστυχως δεν τα βρισκω ελλαδα!Παραγγελια μονο μεσω paypal δυστυχως απο εξω!Αλλα οπως και να χει ματια ειναι αυτα!
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 απλα ασχετα με τα γυαλια ας βρει και απο την αρχη μια οθονη που να μην τον κουραζει.γιατι οκ θα βοηθανε τα γυαλια αλλα σιγουρα δεν θα κανουν θαυματα οποτε και μια οθονη που να τον βολευει θα ειναι καλη φαση
parisbos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδία για τις απαντήσεις σας, απλά τα έχω κάνει όλα αυτά που μου είπατε. και 16΄, και 17 και 20 και 22αρα δοκιμασα αλλα τιποτα. σε ολεσ αυτες εχω πειραξει την φωτεινοτητα, αντιθεση, sharpness χρωματ. ακομα και τον φωτισμο του δωματιου εχω αλλαξει, τπα. Πηρα την κοπελα μου, την αδερφη μου, τις εβαλα να δουλεψουν στο λαπτοπ και στην οθονη pc και μου ειπανε οτι κουραστήκανε πολυ στο pc. νομιζω οτι τετοιες οθονες, που η αξια τους κυμαινεται στα 100 με 150 ευρω ,ειτε Lg,samsung, philips, δεν ειναι τοσο ποιοτηκες οπως πχ. Dell, eizo,apple. που ξεκινανε απο τα 300 ευρω. καποια διαφορα θα υπαρχει. Στα λαπτοπ οι εταιριες βαζουν καλες και ποιοτηκες οθονες γιατι προοριζονται για πολλες ωρες χρησης απο τον χρηστη. οι τεχνολογιες brightview thς hp, truebright thσ toshiba, truecolor ths dell, που βαζουν στα λαπτοπ δεν ειναι τυχαίες. ειναι φιλτρα ειδικα για να μην κουραζονται τα ματια. απλα εγω δεν εχω βρει κατι αντιστοιχο σε οθονη pc, αυτο ειναι το προβλημα μου.
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 τοτε βρες καποια καλυτερη και κανε δοκιμη.αν ειναι για τα ματια μην τσιγκουνευτεις και eizo να παρεις ακομα.απλα το βασικο ειναι να βρεις μια τετοια οθονη για δοκιμη διοτι πχ οι eizo επειδη ειχα και 24 και 27 ηταν μια μικρη περιουσια.αλλα ναι σιγουρα με 100 ευρω μην περιμενεις να παρεις κατι αξιολογο σε πολλους τομεις.αλλο 100 ευρω να εχει μια οθονη και αλλο να εχει 500.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 πρέπει να ρίξεις καμιά ματιά σε VA/IPS monitors, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα