Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μπορούμε κάπως να συμπεράνουμε την διάρκεια μπαταρίας ενός laptop; Στο notebookcheck δε βρήκα για πολλά που με ενδιαφέρουν (μάλλον είναι καινούργια μοντέλα και δεν έχει feedback). Κοιτάω αυτό το laptop για παράδειγμα http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10101570 To μοντέλο είναι αυτό DV6-6b14 και δεν το βρίσκει στο notebookcheck (εκτός αν κάνω κάτι λάθος). Μπορώ μέσω άλλον μοντέλων DV6 να συμπεράνω ασφαλώς την διάρκεια της μπαταρίας του; Φορητός υψηλών δυνατοτήτων (όχι τρελά πράγματα, i5, με 3-4 GB RAM και 1 GB στα 600+MHZ VGA) που κοστίζει κάτω από 1000 ευρώ και διαρκεί κάμποσο (πάνω από 5-6 ώρες, έστω μόνο σερφάροντας) δεν υπάρχει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
disqualified Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 το δικο μου 4-5 ετων DELL με 9cell μπαταρια και στο Mode εξοικονομηση ενεργειας δεν ξεπερνα τις 4 ωρες. To πανω απο 5-6 ωρες μου φαινεται απιθανο για οποιοδηποτε laptop.
Giorgos09 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Υπαρχουν η χαμηλης καταναλωσης i5 για να επιτυχεις μεγαλης διαρκειας μπαταρια. Ποσες ιντσες θελεις να ειναι το λαπτοπ?
Xristaras12 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 στο καινουριο μου dell(ειναι και στην υπογραφη)με intel HD γραφικα,την φωτεινοτητα της οθονης 2 μπαρες πριν το τελος και εχοντας ριξει τον επεξεργαστη στο 1.65 καταφερνω να βγαζω περιπου 5.30 ωρες με σερφαρισμα(και youtube videos και chat Κλπ) Ισως να το καταφερνα και παραπανω αλλα εχω χιλια δυο πραγματα και τρεχουν παντοτε στο background. Βεβαια σκεψου οτι η μπαταρια μου ειναι ολοκαινουρια,ζητημα να εχω κανει 5 φορτισεις ολες κ ολες.Ο κατασκευαστης λεει 4 ωρες που οντως αντιστοιχουν αν αφησω την φωτεινοτητα σε νορμαλ επιπεδα(δλδ 4 γραμμες πριν το οριο και χρησιμοποιωντας την 6470m βγαζει με το ζορι 3+ωρες
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Giorgos09 δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με το μέγεθος της οθόνης (15.6 είναι αυτό που θέλω, αλλά δε με ενοχλεί και να αλλάξω μέγεθος) αλλά η αγορά μου περιορίζεται σε 2 καταστήματα (γερμανός και κωτσόβολος). Τι θα πρότεινες; (και οποιοσδήποτε άλλος δηλαδή) Το HP που κοιτάω δε παίζει να βγάλει πολλές ώρες, ε; Μπορεί να εκτιμηθεί κάπως η διάρκεια της μπαταρίας του; Υπάρχουν i7 χαμηλής κατανάλωσης; @Xristaras12 πολύ καλά είναι 5,5 ώρες, μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο σε i7;
Giorgos09 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Αφου θελεις μεγαλη μπαταρια αρα θελεις και εξοικονομηση ενεργειας δηλαδη δεν εχει σημασια σε τι I θα πας. Ας πουμε αν παρεις Ι5 στα 2.6 GHZ αν το εχεις στην εξοικονομηση πχ στα 2.1 GHZ τοτε ειναι ακριβως το ιδιο με ενα i3. Συνηθως στην εξοικονομηση πας κατω απο τα 2.1 ghz. Οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες λογο των καταστηματων. Μπορεις να πας σε αυτο το Acer ultrabook η σε αυτο το Dell και αγοραζοντας του μια 9 cell μπαταρια θα φτανεις και τις 7 ωρες!
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Κοίτα, θέλω ένα καλό μηχάνημα, να παίζει και παιχνίδια όταν είμαι σπίτι, αλλά να μπορώ να το πάρω και μαζί μου σε ταξίδι διάρκειας 6-7 ωρών. Δηλαδή προτιμώ να πάρω i7 και να μην τον αξιοποιώ στο ταξίδι, παρά να πάρω ένα με on board κάρτα γραφικών όπως αυτά που προτείνεις, λόγω περιορισμένων επιλογών φυσικά. Ανεβαίνει πολύ η κατανάλωση με τον i7 ακόμα και αν τον βάλω στα 2.1; Αυτά τα δυο που μου έδειξες με ποια κριτήρια τα διάλεξες; Με το hp που σου δείχνω δε υπάρχει φως; Δε το είχα σκεφτεί αυτό με τη μπαταρία, αρχίζω να το κοιτάω. Ευχαριστώ και πάλι.
Giorgos09 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Εγω σου προτεινα αυτα επειδη εχουν τη μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας. Αν προτιμας τις επιδοσεις τοτε μπορεις να πας στο ΗΡ θα πιανει περιπου 2,5 ωρες.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Α πολύ λιγότερο... Που είδες τη διάρκεια μπαταρίας τους;
Giorgos09 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 To πολυ 3 ωρες θα βγαλεις. Εγω ειχα ενα probook που πανω κατω τοσο εβγαζε με i3. Το κακο ηταν οτι το ανεμιστηρακι δουλευε συνεχεια πολυ κακο για τη μπαταρια. Υποθετω το ιδιο θα ισχυει και για το dv6.
kostas_tech Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Εγώ έχω το HP Pavilion dv6-6002ev με i5-2410m στα 2.3 GHz, με τα Intel HD Graphics πιάνω 3 ώρες αυτονομία, με HD Videos, σερφάρισμα στο internet και Youtube.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Χρησιμοποίησα το (σχετικά καινούριο) Dell XPS L702x με light εφαρμογές (Office, Acrobat Reader, etc.) 5 ώρες και η υπολοιπόμενη ενέργεια της μπαταρίας (9 cell) είχε φτάσει στο 40%.
ipal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Κοίτα' date=' θέλω ένα καλό μηχάνημα, να παίζει και παιχνίδια όταν είμαι σπίτι, αλλά να μπορώ να το πάρω και μαζί μου σε ταξίδι διάρκειας 6-7 ωρών. Δηλαδή προτιμώ να πάρω i7 και να μην τον αξιοποιώ στο ταξίδι, παρά να πάρω ένα με on board κάρτα γραφικών όπως αυτά που προτείνεις, λόγω περιορισμένων επιλογών φυσικά..[/quote'] εδω με atom σε 11" και ειμαι @ 4ωρες... αν τα θες αυτα πρεπει να βρεις καποιο pro να παιρνει extended μπαταρια. Ή να εχεις 2 μπαταριες μαζι σου (ακομα και κινεζικη) αν δε θες να σκασεις €100 για την extra μαμα μπαταρια. και οτι διαβασεις σε review για τις ωρες, να αφαιρεις παντα 1 ωρα. Χρησιμοποίησα το (σχετικά καινούριο) Dell XPS L702x με light εφαρμογές (Office' date=' Acrobat Reader, etc.) 5 ώρες και η υπολοιπόμενη ενέργεια της μπαταρίας (9 cell) είχε φτάσει στο 40%.[/quote'] Στις διαφημισεις του λενε για 9 ωρες, αλλα η Dell γραφει: 9-cell LI (2.8Ah 90Whr); Up to 5 hours, 22 minutes of battery life with 9-cell battery στο shop της. με την 6-cell παντως 2μιση ωρες παιζει και αυτο στα review. εσυ το εχεις ακομα το XPS?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα