ToKarotsi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ και καλημέρα σε όσους διαβάζουν αυτό το πόστ το πρωί. Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ πριν κάποιες μέρες αγόρασα έναν επεξεργαστή AMD Phenom ii x4 960t 3.00 ghz και μια μητρική MSI 760GM-P23 FX. Τα σύνεδεσα όλα πέρασα λειτουργικό και παρατήρησα ότι ο επεξεργαστής αντί για 3GHZ δουλεύει με 2,2 και απόρησα μιας και ήθελα να δουλεύει σε όσα δίνει η ετερία σαν στάνταρ. Φυσικά δεν κατηγορώ την ετερια απλώς θέλω να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω, Βεβαία υποψιάζομαι ότι μπορεί να θέλει παραπάνω τροφοδοσία μιας και έχω 400άρι τροφοδοτικό. Τέλος σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε έστω και να διαβάσετε το ποστ μου.
giorgos147 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μήπως τον επεξεργαστή τον ελέγχεις όταν ο υπολογιστής δεν εκτελεί κάποια διεργασία η οποία χρειάζεται παραπάνω ισχύ;
conkal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 [εκτος και αν παιζει ιστορια που δεν ξερω ισχυει το παρακατω: ] Βασικα οπως ειπε ο τρολοφίλος απο πανω οταν ο επεξεργαστης δεν χρειαζεται την κανονικη του ταχυτητα (πχ εισαι χαλαρος και βλεπεις σελιδες στο νετ) τοτε τρεχει πιο αργα για να εξοικονομεις ρευμα. Το κανουν σχεδον ολοι οι επεξεργαστες απο την μαμα τους. Δεν ειναι τιποτα το κακο αντιθετως ειναι καλο για σενα την τσεπη σου και το πισι σου. Οταν το χρειαστεις (πχ σε ενα παιχνιδι ) γκαζωνει στην σωστη ταχυτητα.
friendgr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ και καλημέρα σε όσους διαβάζουν αυτό το πόστ το πρωί. Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ πριν κάποιες μέρες αγόρασα έναν επεξεργαστή AMD Phenom ii x4 960t 3.00 ghz και μια μητρική MSI 760GM-P23 FX. Τα σύνεδεσα όλα πέρασα λειτουργικό και παρατήρησα ότι ο επεξεργαστής αντί για 3GHZ δουλεύει με 2,2 και απόρησα μιας και ήθελα να δουλεύει σε όσα δίνει η ετερία σαν στάνταρ. Φυσικά δεν κατηγορώ την ετερια απλώς θέλω να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω, Βεβαία υποψιάζομαι ότι μπορεί να θέλει παραπάνω τροφοδοσία μιας και έχω 400άρι τροφοδοτικό. Τέλος σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε έστω και να διαβάσετε το ποστ μου. Παίξε με τα Power Options τον Windows και πήγαινε σε high performance.
conkal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 ή καλύτερα απο το bios αλλα δεν χρειαζεται να το κανει ετσι και αλλιως
ToKarotsi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 βασικά δεν το ελέγχο με κανένα πρόγραμμα απλώς στον πίνακα ελέγχου και σύστημα μου λέει AMD processor Model unknown 2.20 ghz. Βέβαια δεν ξέρω αν εισχίει το ότι λειτουργεί με όσο ποσοστό του χρειάζεται για αυτό αλωστε και ρώτησα για να πάρω μια πιο σίγουρη απάντηση
TheELF Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 βασικά δεν το ελέγχο με κανένα πρόγραμμα απλώς στον πίνακα ελέγχου και σύστημα μου λέει AMD processor Model unknown 2.20 ghz. Βέβαια δεν ξέρω αν εισχίει το ότι λειτουργεί με όσο ποσοστό του χρειάζεται για αυτό αλωστε και ρώτησα για να πάρω μια πιο σίγουρη απάντηση Ισχύ αυτό,αλλά δεν θα σου των έβγαζε σαν αγνώστω,πέρασες όλους τους driver στον Η/Υ ιδίως τον chipset της μητρικής για να βλέπει σωστά τον CPU;Κάνε και έναν έλεγχο από το bios για το αν τον βλέπει σωστά,αν τα αγόρασες καινούργια διάβασε και κάνα εγχειρίδιο σου λέει το σωστό τρόπο.
parsifal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα και καλή χρονιά! Κατέβασε τα παρακάτω προγράμματα: 1. CPU-Z 2. wPrime Τρέξε το 1 και άφησέ το ανοικτό. Τρέξε το 2 και βάλε το να κάνει υπολογισμό. Παρακολούθα τη συχνότητα λειτουργίας που αναφέρει το 1. Τί παρατηρείς...;
ToKarotsi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Βασικά το CPU Z δεν μου δείχνει καν το σωστό επεξεργαστή μου λέει ότι έχω τον 6απύρινο ενώ έχω τον τετραπύρινο phenom.
karmen1983 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν βλέπεις θερμοκρασίες πυρήνων να υποθέσω ότι τον ξεκλειδωσες; κατέβασε το HWMonitor και δες θερμοκρασία στα cores. (αν και δε το πιστεύω αλλά μπας και) Δώσε μας εικόνες
georger_volos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 >το cpu σου έρχεται με 2 απενεργοποιημένους πυρήνες ,που αν είσαι τυχερός ξεκλειδώνουν, όπως σου είπαν κ τα παιδά,(με 1 μικρό τίμημα ότι χάνεις τους αισθητήρες θερμοκρασίας για κάθε core κ μπορείς να δεις 1 θερμοκρασία για όλο το cpu), > βάλε ένα πρόγραμμα να στρεσσάρεις τον επεξεργαστή κ μετά άνοιξε το cpu-z να δεις τη συχνότητα...ή πιο απλά πάτα ιδιότητες στο εικονίδιο του υπολογιστή κ δες τη συχνότητα. >επίσης τσέκαρε αν έχει το τελευταίο bios ,το τσεκάρεις βλεποντας στο cpu-z στην 3η καρτέλα που λέει mainboard>bios version ,η τελευταία σύμφωνα με το site της msi είναι η17,5 αν δεν έχεις αυτή,κάνε ένα κόπο να την περάσεις ...
dimpa16 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 >το cpu σου έρχεται με 2 απενεργοποιημένους πυρήνες ,που αν είσαι τυχερός ξεκλειδώνουν, όπως σου είπαν κ τα παιδά,(με 1 μικρό τίμημα ότι χάνεις τους αισθητήρες θερμοκρασίας για κάθε core κ μπορείς να δεις 1 θερμοκρασία για όλο το cpu), > βάλε ένα πρόγραμμα να στρεσσάρεις τον επεξεργαστή κ μετά άνοιξε το cpu-z να δεις τη συχνότητα...ή πιο απλά πάτα ιδιότητες στο εικονίδιο του υπολογιστή κ δες τη συχνότητα. >επίσης τσέκαρε αν έχει το τελευταίο bios ,το τσεκάρεις βλεποντας στο cpu-z στην 3η καρτέλα που λέει mainboard>bios version ,η τελευταία σύμφωνα με το site της msi είναι η17,5 αν δεν έχεις αυτή,κάνε ένα κόπο να την περάσεις ... Ωπα,ωπα παιδια...το οτι στο Core Temp για τον 965 που εχω,βλεπω μονο θερμοκρασια για ολοκληρο το cpu μου...τι σημαινει??
ToKarotsi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 >το cpu σου έρχεται με 2 απενεργοποιημένους πυρήνες ,που αν είσαι τυχερός ξεκλειδώνουν, όπως σου είπαν κ τα παιδά,(με 1 μικρό τίμημα ότι χάνεις τους αισθητήρες θερμοκρασίας για κάθε core κ μπορείς να δεις 1 θερμοκρασία για όλο το cpu),> βάλε ένα πρόγραμμα να στρεσσάρεις τον επεξεργαστή κ μετά άνοιξε το cpu-z να δεις τη συχνότητα...ή πιο απλά πάτα ιδιότητες στο εικονίδιο του υπολογιστή κ δες τη συχνότητα. >επίσης τσέκαρε αν έχει το τελευταίο bios ,το τσεκάρεις βλεποντας στο cpu-z στην 3η καρτέλα που λέει mainboard>bios version ,η τελευταία σύμφωνα με το site της msi είναι η17,5 αν δεν έχεις αυτή,κάνε ένα κόπο να την περάσεις ... οντος έχω την 17,1. Ευχαριστώ Παιδιά ευχαριστώ όλους σας μόλις πέρασα τα 17,5 BIOS μου τα βρήκε όλα.
georger_volos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ωπα,ωπα παιδια...το οτι στο Core Temp για τον 965 που εχω,βλεπω μονο θερμοκρασια για ολοκληρο το cpu μου...τι σημαινει?? κανονικά πρέπει να σου βγάζει το temp για κάθε core, (core0,1,2,3)... οντος έχω την 17,1. Ευχαριστώ Παιδιά ευχαριστώ όλους σας μόλις πέρασα τα 17,5 BIOS μου τα βρήκε όλα. καλοδούλευτο..! >ξεκλείδωσε σε χ6 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα