Προς το περιεχόμενο

BootVis - solution

Badge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχει αναφερθεί σε παλαιότερο post ότι το συγκεκριμένο εργαλείο της Microsoft για τα WinXP αρνείται να ολοκληρώσει τη διαδικασία του σε ορισμένες περιπτώσεις. Εντελώς τυχαία σήμερα βρήκα τη λύση, και την παραθέτω εδώ ολοκληρωμένη.

1. Πάμε www.microsoft.com, γράφουμε BootVis στο search και το κατεβάζουμε. Το αποσυμπιέζουμε σε temporary folder.

2. Τσεκάρουμε όλα τα κουτάκια στο αριστερό τμήμα του παραθύρου. Μετά επιλέγουμε Trace -> Next Boot + Driver Delays. Number of repetitions = 3 με 5.

3. Ψήνουμε έναν πολλά βαρύ και όχι περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μετά από τα restart και αφού ηρεμήσει το σύστημα ξανατρέχουμε το BootVis και επιλέγουμε Trace -> Optimise System.

4. Γίνεται το τελευταίο restart, και το Optimisation του συστήματος.

5. Και τώρα το κερασάκι στην τούρτα. Στην περίπτωση που το βήμα 4 δεν λειτουργήσει, η λύση είναι απλή. Δεξί κλικ My Computer - Manage - Services (Ο Υπολογιστής μου - Διαχείριση - Υπηρεσίες και Εφαρμογές - Υπηρεσίες) και ψάχνουμε για τον Task Scheduler. Διπλό κλικ πάνω του και αλλάζουμε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματο (Startup Type - Automatic).

Μετά τη χρήση του BootVis η βελτίωση είναι πάρα πολύ αισθητή. Celeron 1300 με 256ΜΒ ολοκληρώνει το boot σε 31 secs, και το shutdown σε 7 secs. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Παγματικά πολύ καλό και αποτελεσματικό utility. Πρώτη φορά όμως ακούω αυτό το πρόβλημα, μιας και όσες φορές το έχω τρέξει, δούλεψα κανονικότατα. Το μόνο μου παράπονο είναι πως δεν έχει (έστω σχετικά) μόνιμα αποτελέσματα, μιας και βασίζεται στην μετατόπιση κρίσιμων αρχείων. Οπότε αν κάνεις 1 με 2 defrag την ημερα σαν εμένα... αντε γεια!

Δημοσ.

O Badge exei dikio, eixa ki egw to idio problima, alla brika tin idia lusi monos. O logos pou ginetai auto einai o e3is: To BootVis "bazei" to sustima na ektelesei ena "task", diladi na kanei "Optimise" meta to reboot. Opote an to Task Scheduler einai apenergopoiimeno, ta XP den mporoun na oloklirwsoun to Task, kai to BootVis menei kollimeno. Kai polloi apo mas eixan apenergopoiisei to Task Scheduler, giati einai psiloaxristo...opote mas ebgaze problima kai sto BootVis.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...