Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών saphire hd 3870 μου φτάνει ένα τροφοδοτικό των 350watt???το pc είναι παλιό και ο επεξεργαστής είναι ο pentium 4 650 3.4ghz.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και καλό να είναι, θα είναι οριακά και το efficiency πολύ σκάρτο. Δεν θα το πρότεινα.

Αν ήταν καλό 400άρι ναι, αλλιώς ο ενεργοβορος Prescott και η 3850 είναι too much.

Δημοσ.

Oύτε οριακό ,ούτε σκάρτο efficiency θα έχει,δυο χρόνια ήμουν με 350άρι( http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151077 ) έχοντας επάνω του μια 4830 ,δυο δίσκους(όχι green) και έναν dual core ,δεν το είδα να ''ιδρώνει'' ούτε μια φορά και μάλιστα μέσα σ'ένα άσπρο κουτί με 2 ψόφιους 80άρηδες ανεμιστήρες.

@ Αγαπούλα ποιό chieftec έχεις και πόσο καιρό το έχεις;

Δημοσ.

Δεν είναι της κακιάς ώρας το Chieftec.

Έχω αυτήν την κάρτα μαζί με έναν Athlon 64 X2 και ένα 360άρι Chieftec σε ένα σύστημα, και δουλεύει μια χαρά μετά από όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά όντως, ο Pentium 4 καταναλώνει παραπάνω από τον Athlon και μάλλον θα του πέσει βαρύς.

Δημοσ.

Φίλε ''Χρήσιμε''τα 20w-30w παραπάνω δεν είναι υπολογίσιμη διαφορά.

Αυτό το τροφοδοτικό στο οποίο παραπέμπεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε.

Κατ' αρχάς το Chieftec δεν έχει Active PFC και σίγουρα δεν είναι 80 PLUS BRONZE Certified (δεν υπήρχαν τέτοια τότε).

Η συνδυασμένη ισχύς στις 2 γραμμές των 12V που έχει είναι 200W. Αν υποθέσουμε ότι θα έπεσε και λίγο όλα αυτά τα χρόνια, μάλλον είμαστε στα όρια.

Δεν λέω ότι θα σκάσει, αλλά άμα δεν έχουμε δεύτερο υπολογιστή... :-D

Δημοσ.

Αυτό το τροφοδοτικό στο οποίο παραπέμπεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε.

Για ποιό λέμε, αφού ο Αγαπούλας δεν μας έχει πει;

Δημοσ.

Ε... είπε. Chieftec 350W.

Την εποχή που κυκλοφορούσε ο επεξεργαστής που έχει, τα best sellers της Chieftec ήταν ένα 360άρι και ένα 350άρι.

Τα χαρακτηριστικά είναι αυτά που λέω (κατά σύμπτωση έχω έναν χαλασμένο υπολογιστή γραφείου με αυτό το τροφοδοτικό και τον ίδιο περίπου επεξεργαστή και τα διαβάζω πάνω στο κουτί του τροφοδοτικού).

Δημοσ.

Μια 3870 εχει 105W tdp, που σημαινει οτι μπορει να τραβηξει αρκετο ρευμα απο το τροφοδοτικο σου.

Εκτος αυτου, εχει μια εξαπινη pci-x υποδοχη τροφοδοσιας, πραγμα που σιγουρα δεν βγαζει ενα 350αρι τροφοδοτικο, οποτε θα χρειαστει να κανεις πατεντα με ανταπτορακι απο 2 molex σε 6αρι pcix.

molex-to-pci-express-2.jpg

Δημοσ.

Ε... είπε. Chieftec 350W.

Την εποχή που κυκλοφορούσε ο επεξεργαστής που έχει, τα best sellers της Chieftec ήταν ένα 360άρι και ένα 350άρι.

Βρε συ μπορεί ο άνθρωπος από τότε να έχει αλλάξει τροφοδοτικό ή μπορεί και να τού'κατσε κανά φθηνό(μπορεί και τζάμπα) συστηματάκι(m/b,cpu,ram) και να το πήρε πριν κανά δυο χρόνια(λέμε τώρα),ας περιμένουμε να μας πει πρώτα ποιό ακριβώς έχει και μετά βλέπουμε.

Δημοσ.

Παιδιά ο Αγαπούλας γύρισε

Λοιπόν πήρα απο το plaisio http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/IDE-SATA-Cables/Konig-Cable-Molex-to-6-Pin-for-vga-power-CMP-CI004.htm το σύνδεσα και είμαι ok εντύπωση μου κάνει μόνο οτι ψιλο-μπλεδιζε στην αρχή

ερώτηση:

1.παίζει ρόλο σε ποιο απο τις δυο dvi θα το συνδέσω??

και

2.σε idle έχει 61c είναι εντάξει?

Δημοσ.

Oύτε οριακό ,ούτε σκάρτο efficiency θα έχει,δυο χρόνια ήμουν με 350άρι( http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151077 ) έχοντας επάνω του μια 4830 ,δυο δίσκους(όχι green) και έναν dual core ,δεν το είδα να ''ιδρώνει'' ούτε μια φορά και μάλιστα μέσα σ'ένα άσπρο κουτί με 2 ψόφιους 80άρηδες ανεμιστήρες.

Μόνο που ο δικος του επεξεργαστής καιει παραπάνω απο έναν dual core. H 3850 του και ο Prescott καίνε καμιά 300άρα watt. Καλό είναι να μην είναι στο όρια του το τροφοδοτικό. Επίσης κανόνας είναι ότι όσο ανεβαίνει η κατανάλωση πέφτει το efficiency, όσο καλό και αν είναι το τροφοδοτικό. Θεωρητικά όλα αυτά μιας και ήδη την έχει βάλει πάνω.

2.σε idle έχει 61c είναι εντάξει?

Ποια υλοποίηση είναι; Η θερμοκρασία δεν είναι η επιθυμητή για idle. Ρύθμισε χειροκίνητα την ταχύτητα του ανεμιστηρακίου μέσω του Catalyst ή αν θες κατέβασε το Ati Tray Tools

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...