Προς το περιεχόμενο

Ανάπτυξη find/replace dialog σε vb .net

stefanos44

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στην ανάπτυξη project αναζήτησης κειμένου σε περιβάλλον VB .net:

Έχω τοποθετήσει κείμενο (ελληνικά) σε axrichtextbox, το οποίο έχω ονομάσει axrichtextbox1.

Έχω τοποθετήσει ένα άλλο axrichtextbox (axrichtextbox2) στο οποίο ο τελικός χρήστης θα γράφει το προς αναζήτηση κείμενο.

Το πρόβλημα είναι ότι, εάν ο χρήστης γράψει το προς αναζήτηση κείμενο χωρίς τόνους (λειτουργία που θέλω να συμπεριλαμβάνεται στην εφαρμογή), το αποτέλεσμα της αναζήτησης είναι -1 (έχω χρησιμοποιήσει τη μέθοδο axrichtextbox.find), οπότε δεν επισημαίνεται το αντίστοιχο τονισμένο κείμενο στο axrichtextbox1.

Καμιά ιδέα για τη λύση του προβλήματος;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν ξερω πως ειναι η find και ποσο ευελικτη ειναι στην Vb.net (δεν μηπως μπορεις να της περασεις καμια παραμετρο που να κανει ιgnore cases αν και δεν νομιζω να εχουν προβλεψει κατι για τονους).

Αυτο που σκεφτηκα δεν ξερω μπορει να ειναι βλακεια ..ειναι εσυ το αρχικο κειμενο ...απο 'πισω' να το μετατρεπεις σε κειμενο χωρις τονους.Και στην συνεχεια συγκρινεις με αυτο που εβαλε ο χρηστης και να βρισκεις τα αποτελεσματα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...