Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!

Μόλις τις προηγούμενες μέρες αγόρασα ένα laptop Toshiba Satellite C660-1X8, με Windows 7. Είμαι στην φάση που το εξερευνώ και το περιεργάζομαι αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά επειδή δεν είμαι σχετική με υπολογιστες (αλλα θελω να μαθω οτι περισσοτερο μπορω) μπορεί και να είναι ιδέα μου, οπότε θα ήθελα την γνώμη σας ως πιο έμπειρων. Έχω τρια διαφορετικά θέματα εντοπίσει:

1.η ενδειξη της μπαταρίας κάτω δεξιά στην γραμμή εργαλείων κανει τα εξης: ειναι φορτισμένη 100%, και αν δεν έχω συνδεδεμένο τον φορτιστή στην πρίζα λεει για παραδειγμα "απομένουν 4 ώρες και 38 λεπτά", μετα απο λίγο μπορεί να λεει περισσοτερο χρονο, μετα λιγοτερο χρονο, μετα ξανα περισσοτερο και γενικα δεν λεει καποιες σταθερες ωρες και να εχει σταθερη ενδειξη πτωσης στην χρονικη διαρκεια, στο ποσοστο ειναι ομαλη η πτωση. Διάβασα στον οδηγό χρησης του ότι σε καποιες περιπτωσεις (αρκετος καιρος μη χρησιμοποιησης της μπαταριας, πολυ χαμηλες θερμοκρασιες κτλ) ότι θα πρεπει να ξεφορτισεις την μπαταρια πληρως,να μπει σε κατασταση αδρανοποιησης μονο του αυτοματα, να την βαλεις να ξαναφορτισει και να επαναλαβεις αυτη την διαδικασια 2 ή 3 φορες ωστε να αποκτησει η μπαταρια την σωστη χωρητικοτητα της. Ειμαι στην διαδικασια που εκτελω αυτη την οδηγια (το εκανα μια φορα και δεν αλλαξε κατι, ειμαι στην φαση εκφορτισης μεχρι αυτοματης αδρανοποιησης για δευτερη φορα) και περιμενω να δω αν ο χρονος που δηλωνει ποση μπαταρια εχω θα ομαλοποιηθει. Κατι τετοιο ειναι φυσιολογικο με τις μπαταριες? Σταθεροποιειται ή θα εχω τρεχαματα? Το ποσοστο (%) τοσο της φορτισης οσο και της εκφορτισης φαινεται οτι πηγαινει οκ αλλα ο χρονος οχι. Βεβαια τωρα κραταω και τον χρονο μονη μου τουλαχιστον τον συνολικο της εκφορτισης για να δω τι γινεται. Ποια η γνωμη σας?

2.Ο υπολογιστης απο την αριστερη πλευρα, προς τον ανεμιστηρα, ανα πολυ συχνα διαστηματα κανει ενα θορυβο, νομιζω οτι ειναι ο χαρακτηριστικος θορυβος που κανουν οι ανεμιστηρες γενικα απο οσο ξερω, απλα αυτο που δεν μου φαινεται οκ ειναι οτι ειναι πολυ συχνο και ενω δεν κανω σχεδον καμια εργασια εκεινες τις ωρες. Εννοω οτι δεν τρεχω ενα σωρο εφαρμογες κτλ, παρα μονο πχ. να διαβαζω ενα εγγραφο. Δεν ειναι πουθενα ζεστος ή υπερθερμασμενος αλλα γιατι να κανει αυτον τον θορυβο ο ανεμιστηρας τοσο συχνα? οχι πολυ εντονος και ουτε για πολυ διαρκεια, απλα πολυ συχνα. Φυσιολογικο ή οχι?

3.Υποτιθεται οτι αυτο το μοντελο εχει 320 GByte χωρητικοτητα σκληρου, αλλα κοιτάζοντας από τον υπολογιστη, ειδα οτι στις μοναδες σκληρων δισκων γραφει μια C, 149 GB και μια D, 148GB,δηλαδη συνολο 297. Τα υπόλοιπα 23GB που πήγαν? Και γιατι ενώ στα χαρακτηριστικα λεει οτι εχει εναν σκληρο δισκο, τον εμφανιζει σε δυο μοναδες C και D?

Οι αποριες μου μπορει να ειναι παιδαριωδεις αλλα πειτε μου την αποψη σας μπας και καταλαβω και εγω τι γινεται.

Δημοσ.

Ο χρόνος που δίχνει πως απομένει στην μπαταρία υπολογίζεται ανάλογα με την χρήση που κάνεις εκείνη την στιγμή. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αλάζει. Όταν σερφάρεις στο ιντερνετ ή χρησιμοποιείς εφαρμογές πέφτει ο χρόνος, αν τις κλείσεις και το αφήσεις 1 λεπτό, θα ξανα ανέβει.

Ο σκληρός δίσκος είναι επίσης φυσιολογικός. Πάντα είναι λίγα GB λιγότερα απο αυτά που γράφουν. Ο λόγος που σου εμφανίζει 2 σκληρούς είναι μάλλον γιατί είναι χωρισμένος σε 2 partitions.

Όσο για τον ανεμιστήρα δεν μπορώ να καταλάβω έτσι ποσο φυσιολογικός είναι ο ήχος που κάνει. Πάντως συνήθως δουλεύουν πιο γρήγορα όταν χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής πιο πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...