Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. πριν 3 μήνες το SNR μ έπαιζε 11-12 και μάλιστα είχε έρθει και τεχνικός στο σπίτι γιατί είχα τρελό θέμα με αποσυνδέσεις κλπ (ΟΤΕ έχω) , βλέπω λοιπόν τώρα ότι είμαι στο 7 με 33 Line Attenuation και 8000 data rate (Downstream) εκεί που είχα 10.800 και 11. Επίσης έχουν αρχίσει πάλι αποσυνδέσεις παρόλο που πέρασε μία μεγάλη περίοδος χωρίς να έχω. Όταν είχε έρθει ο τεχνικός στο σπίτι μου μέτρησε την γραμμή πήρε ένα τηλ στο κέντρο και μ είπε κάναμε ένα restart την κάρτα(?) για να φτιάξει το σήμα γιατί από ότι μου είπαν το γράφημα δεν ήτανε πολύ καλό ήτανε κατσαρό. και μ έλεγε διάφορα του τύπου η μέτρηση είναι εκθετική όσο ανεβαίνει και μπλα μπλα παραπάνω ταχύτητα..

μμμ καμιά ιδέα? να αρχίζω να κοιτάζω για αλλαγή παρόχου ; εμμ μας παίρνουν ένα σκασμό λεφτά μας τρέχουν και όλας..

Υ.Γ οι γραμμές είναι καινούργιες ( καλώδια) λόγο έργων που είχαν γίνει πριν μερικά χρόνια (από ότι μου έχουν πει τουλάχιστον)

* Επίσης είμαι αρκετά μακριά από το κέντρο μου γιατί είμαι σε σύνορα με άλλη περιοχή

Δημοσ.

33 attenuation στο max θα ηταν κανα 12 με 9 margin του οτε.μιλαμε πρακτικο Max Οχι θεωρητικο.απο εκει και περα πρεπει να γινει δοκιμη της ταχυτητας στον κατανεμητη.το default margin του οτε ειναι 9 εκτος αν το αλλαξαν λογω αποσυνδεσεων.το δηλωνεις βλαβη για αποσυνδεσεις και βλεπεις.αν ειναι θεμα χαλκου και provider να αλλαξεις θα παρεις τον ιδιο χαλκο.οποτε λυσε το θεμα και μετα γυρνα σε αλλη εταιρεια να πληρωνεις λιγοτερα εκτος αν πας σε αλλη εταιρεια και τους πεις να σου ενεργοποιησουν νεα γραμμη.βεβαια και η νεα γραμμη ειναι θεμα τυχης παντα.το 33 ειναι 2,2 km περιπου αποσταση απο τον οτε.νορμαλ αποσταση οχι κατι τρελλο

Δημοσ.

μάλιστα.. το δήλωσα ως βλάβη ήδη από εχθές το βράδυ κατά τις 10 περιμένω και βλέπω σε περίπτωση ενεργοποίησης νέας γραμμής σε άλλο πάροχο τι γίνεται πληρώνω έξτρα αλλάζει το νούμερο του τηλεφώνου?. ευχαριστώ για την απάντηση σου

*Σήμερα παρατηρώ ότι το SNR μου είναι στο 12 με 27.8 Line.Att και 9.500 data rate (downstream)

Δημοσ.

μάλιστα.. το δήλωσα ως βλάβη ήδη από εχθές το βράδυ κατά τις 10 περιμένω και βλέπω σε περίπτωση ενεργοποίησης νέας γραμμής σε άλλο πάροχο τι γίνεται πληρώνω έξτρα αλλάζει το νούμερο του τηλεφώνου?. ευχαριστώ για την απάντηση σου

*Σήμερα παρατηρώ ότι το SNR μου είναι στο 12 με 27.8 Line.Att και 9.500 data rate (downstream)

α.οχι δεναλλαζει το νουμερο.

β.υπαρχει τελος ενεργοποιησης το οποιο ειτε ειναι μεγαλυτερο απο απλα την αλλαγη γραμμης ειτε στην αλλαγη γραμμης το δινουν δωρεαν μερικες φορες.στην νεα γραμμη επειδη γινεται οχι απλα μεταφορα απο τον γενικο κατανεμητη αλλα ολοκληρη κατασκευη γραμμης υπαρχει τελος ενεργοποιησης.το 12 snr μπορει να ειναι Profile αλλα αν παιζει το attenuatIon η πραγματι κατι παει στραβα η απλα καθε φορα κλειδωνει και σε αλλο mode.Πχ adsl2+ την δευτερη φορα adsl2.μερικες φορες γινεται και αυτο οταν ειναι χαλια η γραμμη.αλλιως αν με το ιδιο ρουτερ αλλαζει 6 μοναδες το attenuation big problem.εκτος αν αλλαξες ρουτερ οποτε ειναι λογικο να βλεπεις διαφορετικο atttenuation.επισης συν πλην ενα στο margin ειναι πολυ φυσιολογικο.απο το +2 -2 αρχιζει να φαινεται κατι παραξενο χωρις να δημιουργει προβλημα και βεβαια οταν υπαρχουν κατι +4 -4 εκει κανει διαφορα.τα καινουρια καλωδια που μπορει να λες μπορει να ειναι απλα απερχομενα και οχι κεντρικα η το αναποδο.μπορει να φταιει και ακομα καποια ενωση στην χωνευτη η απο το box μεχρι την χωνευτη.μια οξειδωση στο καλωδιο.μια υγρασια.οποτε υπομονη,.

Δημοσ.

δεν έχω αλλάξει ρούτερ το ίδιο είναι.. θα δούμε ελπίζω να μην έχω μεγάλο θέμα..

πάντως είχες δίκιο από ότι βλέπω μία κλειδώνει adsl2 plus μία σκέτο τώρα το κατάλαβα :Σ

ευχαριστώ για την βοήθεια σου

Δημοσ.

Μπορει πραγματι να μην ειναι η γραμμη και να εχει θεμα η καρτα στο αστικο κεντρο.υπομονη και περιμενεις.με αλλο ρουτερ εχεις δοκιμασει απο περιεργεια να δεις αν εχεις προβληματα?(αποσυνδεσεις??)

Δημοσ.

με το έχουνε ξαναπεί αλλά δεν έχω την δυνατότητα περιμένω έναν φίλο να αλλάξει για να δοκιμάσω με το δικό του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...