Angelina 16 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!!! Παιδιά χρειάζομαι την βοηθειά σας!!!!!!! Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Western Digital 1TB τον οποίο είχα συνδέσει σ' έναν υπολογιστή ο οποίος δεν είναι δικός μου για να μου περάσουν ένα πρόγραμμα (να σημειώσω πώς υποτίθεται είχα εμπιστοσύνη στο άτομο που έχει τον υπολογιστή) αλλά μέτα από διάφορα γεγονότα μου μπήκαν υποψίες πως υπάρχει περίπτωση αυτό το άτομο να αντέγραψε ή προσπαθήσε (όταν λέω ''προσπαθήσε'' εννοώ πώς έκανε την κίνηση αντιγραφή(από τον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο)-επικόλληση(στον υπολογιστή του) αλλά επειδή φοβήθηκε μην τον δει κανείς έκανε ακύρωση στην διαδικασία αντιγραφής άλλα έστω και λίγα αρχεία πρόλαβαν να αντιγραφούν στον υπολογιστή του) να αντιγράψει αρχεία από τον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο! Η ερωτησή μου είναι αν μπορώ να δω με κάποιο τρόπο ή αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ''διαβάζει'' τον δίσκο μου και να δείχνει σαν αναφορά τι κινήσεις και στην ουσία αν έχει γίνει οποιαδήποτε αντιγραφή αρχείων την συγκεκριμένη ημερομηνία?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!! υ.γ.: ξέρω πως δεν θα έπρεπε να τον είχα δώσει έστω και για λίγο αλλά τωρα έγινε και από' δω και πέρα πιο προσεκτικά!!
Alxnks Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 τι το τοσο τραγικο φοβασαι μηπως πηρε που να ψαχνεις απεγνωσμενα να βρεις σχετικο προγραμμα;
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλη χρονια και σε σενα! Δυστυχως οχι δεν υπαρχει κατι τετοιο. Η μονη περιπτωση ειναι απο τη στιγμη που πηρες τον σκληρο πισω, να μην τον εχεις συνδεσει σε υπολογιστη, να τον συνδεσεις τωρα ως read-only και να ελεγξεις τα timestamps των φακελων/αρχειων που σ ενδιαφερουν. Μ αυτο τον τροπο θα μπορεις να δεις ποτε τα ανοιξε/αλλαξε καποιος για τελευταια φορα και να συγκρινεις τις ημερομηνιες/ωρες, με τη χρονικη περιοδο που ειχε ο γνωστος σου το σκληρο. Το οποιο φυσικα δεν σημαινει πως τα αντεγραψε 100%. τι το τοσο τραγικο φοβασαι μηπως πηρε που να ψαχνεις απεγνωσμενα να βρεις σχετικο προγραμμα; Παιζει ρολο?
Alxnks Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Παιζει ρολο? αν δεν ειναι κατι που να αξιζει τον κοπο...βεβαιως
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 αν δεν ειναι κατι που να αξιζει τον κοπο...βεβαιως Για να εχει μπει στον κοπο να ανοιξει νεο thread και να ζηταει βοηθεια, η λογικη λεει πως καποιο λογο θα χει
Alxnks Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Για να εχει μπει στον κοπο να ανοιξει νεο thread και να ζηταει βοηθεια, η λογικη λεει πως καποιο λογο θα χει προφανως. αλλα παλι δεν απαντησες (γιατι βεβαια εσυ δεν μπορεις...οποτε απορω γιατι κανεις τον αυτοκλητο δικηγορο) το εαν αξιζει τον κοπο η οχι. τεσπα
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 προφανως. αλλα παλι δεν απαντησες (γιατι βεβαια εσυ δεν μπορεις...οποτε απορω γιατι κανεις τον αυτοκλητο δικηγορο) το εαν αξιζει τον κοπο η οχι. τεσπα Απαντησα γιατι και εγω με την σειρα μου απορω για το λογο που πρεπει να μαθουμε τι δεδομενα μπορει να αντιγραφηκαν για να δωσουμε καποια λυση. Αποψη μου ειναι πως απο τη στιγμη που τεχνικως δεν παιζει ρολο τι δεδομενα αντιγραφηκαν, ας παραθεσει ο καθενας την οποια λυση και ας αποφασισει ο ts εαν αξιζει ο κοπος. Τεσπα που λες και συ /offopic over απο μενα
Angelina 16 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλη χρονια και σε σενα! Δυστυχως οχι δεν υπαρχει κατι τετοιο. Η μονη περιπτωση ειναι απο τη στιγμη που πηρες τον σκληρο πισω, να μην τον εχεις συνδεσει σε υπολογιστη, να τον συνδεσεις τωρα ως read-only και να ελεγξεις τα timestamps των φακελων/αρχειων που σ ενδιαφερουν. Μ αυτο τον τροπο θα μπορεις να δεις ποτε τα ανοιξε/αλλαξε καποιος για τελευταια φορα και να συγκρινεις τις ημερομηνιες/ωρες, με τη χρονικη περιοδο που ειχε ο γνωστος σου το σκληρο. Το οποιο φυσικα δεν σημαινει πως τα αντεγραψε 100%. Παιζει ρολο? Σ' ευχαριστώ πολύ Gi0, μπορείς να μου πεις που μπορω να δω τα timestamps αφού τον συνδέσω ως read-only? Ναι, το ξέρω δυστυχώς μάλλον θα δείχνει άνοιγμα/τροποποίηση αλλά αυτό δεν δείχνειξεκάθαρα αν είναι αντιγραφή, αλλά θα κάνω την προσπάθεια.
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Κατι σημαντικο πριν ξεκινησεις, καθως θα πρεπει να κανεις χρηση linux (υποθετω πως εχεις windows). Ο συγκεκριμενος σκληρος εχει συνδεθει απο τοτε που πιθανολογεις πως εγινε η αντιγραφη, σε αλλο υπολογιστη?
Angelina 16 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Απαντησα γιατι και εγω με την σειρα μου απορω για το λογο που πρεπει να μαθουμε τι δεδομενα μπορει να αντιγραφηκαν για να δωσουμε καποια λυση. Αποψη μου ειναι πως απο τη στιγμη που τεχνικως δεν παιζει ρολο τι δεδομενα αντιγραφηκαν, ας παραθεσει ο καθενας την οποια λυση και ας αποφασισει ο ts εαν αξιζει ο κοπος. Τεσπα που λες και συ /offopic over απο μενα Alxnks πράγματι για να μπω στην διαδικασία να ζητήσω την βοηθειά σας σίγουρα θα έχω κάποιο λόγο, τουλάχιστον για μένα είναι σημαντικό. Τώρα ο Gi0 δεν νομίζω πως έχει ανάγκη να κάνει τον δικηγόρο μου, απλά είπε την γνώμη του αφού παίρνει μέρος στο συγκεκριμένο thread. Κατι σημαντικο πριν ξεκινησεις, καθως θα πρεπει να κανεις χρηση linux (υποθετω πως εχεις windows). Ο συγκεκριμενος σκληρος εχει συνδεθει απο τοτε που πιθανολογεις πως εγινε η αντιγραφη, σε αλλο υπολογιστη? Ναι windows έχω... και ναι το έχω συνδέσει στο δικό μου laptop... μάλλον δε θα γίνεται τώρα απ' ότι καταλαβαίνω.. Είχα πάρει τηλ. σε μία εταιρεία ανάκτησης δεδομένων μήπως γίνεται αυτό που ζητάω και μου είπαν ναι(πως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα) και μάλιστα έχει αναλυτική αναφορά ανά ημερομηνία και με σφραγίδα αν θες να το χρησιμοποιήσεις σε δικαστήρια κ.λ.π. (τραβηγμένο για την περιπτωσή μου βέβαια..) και μου ζήτησαν 350€ + Φ.Π.Α. αν θέλω να το κάνω. Γι' αυτό φατάστηκα μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το δω..
Alxnks Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 επειδη βλεπω να καταληγει σε αυτο που ειπα ακριβως....οτι μαλλον ειναι ζητημα που δεν αξιζει τον κοπο, δηλαδη το χρονο και το χρημα ακομα, αποχωρω και μακαρι να βρεις τη λυση τελικα. και επειδη το παθημα ειναι το καλυτερο μαθημα, την επομενη φορα απλα θα προσεχεις και παπαλα
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Ναι windows έχω... και ναι το έχω συνδέσει στο δικό μου laptop... μάλλον δε θα γίνεται τώρα απ' ότι καταλαβαίνω.. Είχα πάρει τηλ. σε μία εταιρεία ανάκτησης δεδομένων μήπως γίνεται αυτό που ζητάω και μου είπαν ναι(πως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα) και μάλιστα έχει αναλυτική αναφορά ανά ημερομηνία και με σφραγίδα αν θες να το χρησιμοποιήσεις σε δικαστήρια κ.λ.π. (τραβηγμένο για την περιπτωσή μου βέβαια..) και μου ζήτησαν 350€ + Φ.Π.Α. αν θέλω να το κάνω. Γι' αυτό φατάστηκα μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το δω.. Υπαρχουν αρκετα προγραμματα forensics γι αυτη τη δουλεια (Encase, Helix3) τα οποια ειναι αρκετα ακριβα (μην ψαξεις αδικα για warez εκδοσεις, περα απο μια αρχαια εκδοση του Encase δεν υπαρχει κατι και επιπροσθετα δεν ειναι και οτι απλουστερο στη χρηση τους). Δεν ξερω εαν εχουν την δυνατοτητα να "διαβασουν" πολλαπλα timestamps τα συγκεκριμενα. Αυτο που ξερω με σιγουρια ειναι πως το πρωτο βημα σε καθε αντιστοιχη περιπτωση ειναι το mount του σκληρου σε read-only mode. Οποτε ισως εχεις χασει καποιο σημαντικο στοιχειο. Ξαναλεω δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος,ποσο μαλλον οσο μια εταιρια που πιθανον να εχει καποιο απο τα software που ανεφερα προηγουμενως και εκπαιδευμενο ατομο γι αυτα. Απλα για την ιστορια, υπαρχουν διανομες linux για αυτο το σκοπο, οπως η caine, το sleuthkit και το F.I.R.E (παλιο μεν,αλλα δουλευει), με τις οποιες κανεις live boot και στην συνεχεια εχουν GUI εργαλεια (για οποιον δεν θελει το terminal) για το mount του σκληρου ως read only, το image του κλπ. Η συγκεκριμενες "βλεπουν" το τελευταιο timestamp του φακελου/αρχειου, με οτι συνεπαγεται αυτο. επειδη βλεπω να καταληγει σε αυτο που ειπα ακριβως....οτι μαλλον ειναι ζητημα που δεν αξιζει τον κοπο, δηλαδη το χρονο και το χρημα ακομα, αποχωρω και μακαρι να βρεις τη λυση τελικα. Tο οτι μπορει να ψαχνει να βρει εναλλακτικη λυση πριν δωσει τα 350 ευρω, δεν παιζει σαν πιθανοτητα προφανως. Το οτι εφτασε στο σημειο να τηλεφωνησει σε αναλογη εταιρια για να μαθει τι μπορει να κανει, επισης δεν αποτελει ενδειξη. Το οτι στην τελικη δεν μας απασχολει καθολου τι αποφαση θα παρει, ουτε αυτο παιζει ρολο. και επειδη το παθημα ειναι το καλυτερο μαθημα, την επομενη φορα απλα θα προσεχεις και παπαλα Σημαντικοτατη η προσφορα σου στο thread,congrats
Giorgos09 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Προφανως τα αρχεια θα ηταν ακαταλληλου περιεχομενου.
Angelina 16 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Υπαρχουν αρκετα προγραμματα forensics γι αυτη τη δουλεια (Encase, Helix3) τα οποια ειναι αρκετα ακριβα (μην ψαξεις αδικα για warez εκδοσεις, περα απο μια αρχαια εκδοση του Encase δεν υπαρχει κατι και επιπροσθετα δεν ειναι και οτι απλουστερο στη χρηση τους). Δεν ξερω εαν εχουν την δυνατοτητα να "διαβασουν" πολλαπλα timestamps τα συγκεκριμενα. Αυτο που ξερω με σιγουρια ειναι πως το πρωτο βημα σε καθε αντιστοιχη περιπτωση ειναι το mount του σκληρου σε read-only mode. Οποτε ισως εχεις χασει καποιο σημαντικο στοιχειο. Ξαναλεω δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος,ποσο μαλλον οσο μια εταιρια που πιθανον να εχει καποιο απο τα software που ανεφερα προηγουμενως και εκπαιδευμενο ατομο γι αυτα. Απλα για την ιστορια, υπαρχουν διανομες linux για αυτο το σκοπο, οπως η caine, το sleuthkit και το F.I.R.E (παλιο μεν,αλλα δουλευει), με τις οποιες κανεις live boot και στην συνεχεια εχουν GUI εργαλεια (για οποιον δεν θελει το terminal) για το mount του σκληρου ως read only, το image του κλπ. Η συγκεκριμενες "βλεπουν" το τελευταιο timestamp του φακελου/αρχειου, με οτι συνεπαγεται αυτο. Tο οτι μπορει να ψαχνει να βρει εναλλακτικη λυση πριν δωσει τα 350 ευρω, δεν παιζει σαν πιθανοτητα προφανως. Το οτι εφτασε στο σημειο να τηλεφωνησει σε αναλογη εταιρια για να μαθει τι μπορει να κανει, επισης δεν αποτελει ενδειξη. Το οτι στην τελικη δεν μας απασχολει καθολου τι αποφαση θα παρει, ουτε αυτο δεν παιζει ρολο. Σημαντικοτατη η προσφορα σου στο thread,congrats Gi0 ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και ουσιαστικές απαντήσεις σου & ότι ασχολήθηκες με το θέμα μου, να ξέρω τουλάχιστον τι μου γίνεται και που μπορώ να καταλήξω τελικά γιατί κι εγώ δεν είμαι ειδική σε αυτά τα θέματα!! Θα δω τι μπορώ να κάνω!! Καλή χρονιά & πάλι!! Χίλια ευχαριστώ!
karmen1983 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Προφανως τα αρχεια θα ηταν ακαταλληλου περιεχομενου. Μα αυτό είναι όλο το ζουμί αυτού του θέματος Ε Λ Ε Ο Σ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα