Grekos1990 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Δυστυχώς η χρονιά δεν μπήκε και τόσο καλά για μένα.. Ξαφνικά πρίν καναδυό μέρες ο υπολογιστής μου άρχισε να μου κάνει κόλπα στο ξεκάρφωτο όταν έβαλα να παίξω παιχνίδια τα οποία έπαιζα κανονικά έως τώρα. Το ιστορικό: Λοιπόν, βάζω το saints row the third και ξαφνικά αρχίζει και βγάζει κατι άσπρα και κόκινα τετραγωνάκια σαν χιόνι σε όλη την οθόνη.. πατάω alt&tab, ξαναμεγενθύνω το παράθυρο, παίζει κανονικά, κ μετα απο 2 λεπτά πάλι χιόνι. Το βγάζω, και λέω ας παιξω skyrim. Εδώ συμβαίνει το ίδιο στην αρχή. Το κλείνω και το ξαναανοίγω αλλα τώρα είναι όλα άσπρα, ο χαρακτήρας δεν κουνιέται και τα γραφικά είναι περίεργα/αλλοιωμένα. Το κλείνω, κάνω επανακίνηση, ξαναανόγω το παιχνίδι και αυτή τη φορά μετά το χιόνι crushάρει το pc, και η οθόνη γίνεται σαν χαλασμένο κανάλη τηλεόρασης. Τρελένομαι, κάνω πάλι restart και κλείνω τελείως το pc. Σήμερα έκανα ακριβώς το ίδιο αλλά αντί για την χαλασμένη οθόνη μου πέταξε μπλε οθόνη κ μου λέει οτι το pc έσβησε γιατι κάτι δεν λειτούργησε σωστά. Υπήρχε πρόβλημα λέει στο "atikmdag.sys". Απότι κατάλαβα. μάλλον έχω πρόβλημα στην κάρτα γραφικών. Τί έκανα: -Απ'το device manager, προσπάθησα να κάνω update την κάρτα γραφικών - ήταν updated. -Έσβησα απ'το control panel ότι υπήρχε σε ATI/ATI tech και χειροκίνητα μέσα απτο program files, έκανα restart, μπίκα στην σελίδα της amd, κατέβασα τον οδηγό της κάρτας γραφικών, την εγκατέστησα και παρόλο που εγκαταστάθηκε, μ λέει οτι δεν είναι ο σωστός/ανάλογος οδηγός. (είμαι σίγουρος οτι είναι ο σωστός). -Κατέβασα το MSI Afterburner για να δώ τις θερμοκρασίες αλλά για να είμαι ειληκρινής, δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί Τί έχω: - Κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 4870X2 (Στο device manager εν το μεταξύ μου το εμφανίζει 2 φορές αν και δεν εχω crossfire ή κάτι τέτοιο) Αν κάποιος μπορεί, ας βοηθήσει σας παρακαλώ :/
Intruder7s Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μηπως τα εφτυσε η μια απο τις 2 καρτες? Δοκιμασε τες μια μια.
TheELF Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 furmark το τρέχεις για να δεις πόσο θερμοκρασία ανεβάζει η κάρτα σου υπό πίεση,αν μετά από λίγο αρχίζει να κάνει τα ίδια πολύ πιθανών να υπερθερμαίνετε ή κάρτα,οπότε κάνε το με δικιά σου ευθύνη αφού με το ψήσιμο μπορεί να σου μείνει στο χέρι. Αν ξέρεις κάνε έναν καθαρισμό στην κάρτα,αν έχει ανεμιστήρα.
Grekos1990 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Τις θερμοκρασιες τις βλέπω κι απτο MSI Afterburner, Το θέμα είναι οτι και που τις βλέπω δεν αλλάζει κάτι.. Καθαρισμό στην κάρτα δεν ξέρω να κάνω και αυτή τη στιγμή που μιλάμε η μισή οθόνη δείχνει αλλα'ντ'άλλων είναι κατα τόπους μαύρη και αστα να πάνε. Αν υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών, αυτό μπορεί να διορθωθεί? Έστω και με φορμάτ? Ή πάω για νέα αγορά??
TheELF Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Aν την καθαρίσεις και είναι στην αρχή ακόμα το πρόβλημα (κακός που τον δουλεύεις τώρα τον Η/Υ) ίσως να μην έχει πάθει ζημιά. Το furmark το πρότεινα επειδή ζορίζει και την κάρτα παράλληλα οπότε βλέπεις μέχρι που φτάνει,αν σου κάνει κουλά μόνο με τα windows πλέων είναι αρκετά προχωρημένη κατάσταση. Άνοιξε το κουτί(αφού σβήσεις τον Η/Υ και τον βγάλεις από το ρεύμα εντελώς) βγάλε την κάρτα γραφικών και με μια μπατονέτα η πεπιεσμένο αέρα καθάρισε όσο ποιο καλά μπορείς τον ανεμιστήρα(αν υπάρχει).
whocares Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Γιατί αν βγάζει 0χ007 θα βγάλουμε άκρη απο ένα code?
karmen1983 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 -Απ'το device manager, προσπάθησα να κάνω update την κάρτα γραφικών - ήταν updated. -Έσβησα απ'το control panel ότι υπήρχε σε ATI/ATI tech και χειροκίνητα μέσα απτο program files, έκανα restart, μπίκα στην σελίδα της amd, κατέβασα τον οδηγό της κάρτας γραφικών, την εγκατέστησα και παρόλο που εγκαταστάθηκε, μ λέει οτι δεν είναι ο σωστός/ανάλογος οδηγός. (είμαι σίγουρος οτι είναι ο σωστός). drivers απο device manager σε κάρτα γραφικών δεν βάζεις Επίσης η απεγκατάσταση ΜΟΝΟ απο control panel δεν λέει τίποτα Επρεπε μετά σε safe mode Να τρέξεις είτε driver sweeper είτε driver cleaner με τα απαραίτητα φίλτρα. Είτε απο την αρχή atiman uninstaller Δε νομίζω όμως να είναι εδώ το θέμα. Σε drivers εννοώ. Παρόλα αυτά κάνε μία φορά σωστά τη διαδικασία Αν υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών, αυτό μπορεί να διορθωθεί? Έστω και με φορμάτ? Το φορμάτ δε θα σου λύσει θέμα hardware και καμιά φορά είναι η λύση πονάει δόντι κόβω κεφάλι και μόνιμη καραμέλα Κάνε μία με τους drivers και αν συνεχίσει που θα συνεχίσει και με την προυπόθεση ότι ξέρεις τι κάνεις, ξεβίδωσε την ψύχτρα πάνω απο την κάρτα ξεσκόνισε την και άλλαξε πάστα. Ξαναδοκιμάζεις αν συνεχίσει είτε πας για άλλη από ότι φαίνεται (αφού πρώτα την τσεκάρεις και σε άλλο pc για το 0,1%) είτε δοκιμάζεις φούρνους για προσωρινές λύσεις. Γιατί αν βγάζει 0χ007 θα βγάλουμε άκρη απο ένα code? master έγραψες. btw σα πολλά δεν έγραψες σε μια μέρα; Πήγαινε να κάνεις απογραφή ρε και άσε τα φόρουμ edit: και ξαναρωτώ σπίτι είσαι;
whocares Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μα δεν φταίω εγώ. Δεν είναι ερώτηση αυτή για μια μπλε οθόνη. Μπορεί να φταίνε τα πάντα και σίγουρα ένας κωδικός δεν δίνει λύση. Εδώ παίρνεις 10 που λέει ο λόγος και χτυπιέσαι να βγάλεις άκρη. Τελος πάντων καλή υπομονή στο ψάξιμο στο παλικάρι αν και μάλλον η καρτούλα είναι. (καρτούλα μπλιαξ με κόλλησες) Εκτός θέματος Ασε τα μάστερ και τα γλυψίματα Αγαπούλα δεν πιάνουν και πες τι θες; Ναι σπίτι ήμουν τώρα στο γραφείο απο το δικό μου Pc να σερφάρω σαν άνθρωπος.
xlomo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δοκίμασε να βάλεις το catalyst AI στο off, ώστε να χρησιμοποιείς μόνο τον 1 πυρήνα της κάρτας και δες αν αλλάξει κάτι.
Grekos1990 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον.. Το Furmark ήθελε να κάνεις λεει ένα τεστ που μπορει να προκαλεσει system shutdown και μου έλεγε "do it at your own risk" κ δεν το χω κάνει ακόμα. Το MSI Afterburner το δοκιμασα μια φορα χωρις τιποτα ανοιχτό και μια φορα ενο έτρεχα παράληλα το Skyrim, & μου βγαζει τα εξής: GPU1 Temperature: 67max (xwris na kanw tpt) kai 75max eno etrexa to Skyrim GPU2 Temperature: 86max ( -//-) kai 94max me Skyrim anoixto GPU fan speed: 0 xwris , 45-47 me game GPU1 fan tachometer RPM: 0 & 0 me game & xwris eno GPU2 fan tachometer: eixe min.1797 kai max 3437 me to game GPU1 & 2 core clock MHz: min.500 max 750 me game (500max xwris) GPU1 & 2 memory clock MHz: min.500 max 900 me game (pali 500max xwris) Εντάξει εγω δε καταλαβαίνω κ πολλά απο αυτα, ελπίζω εσείς να βγάζετε κάποια συμπεράσματα. Θα δοκιμάσω 1) να απεγκαταστησω τους drivers με το safe mode τώρα και να τους επανεγκαταστήσω (πρόταση karmen1983). Αν δεν δουλέψει, θα προσπαθήσω να καθαρίσω λίγο την κάρτα γραφικών (αν και φοβάμαι λίγο να την ακουμπήσω, δε θέλω να βάζω χέρι σ'αυτα τα λεπτεπίλεπτα πράγματα...). Αν πάλι δεν δουλέψει, θα σας πώ. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, αναμένατε νέα μου!!
xlomo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Με συμπιεσμένο αέρα μπορείς μόνο να την καθαρίσεις, μην την τρίψεις με τίποτα. Άν έχεις κανένα πιστολάκι για τα μαλλιά που να βγάζει κρύο αέρα μπορείς να δοκιμάσεις και με αυτό. Πάντως δοκίμασε να κλείσεις και το catalyst AI από το ccc.
Grekos1990 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Πώς κλείνω το catalyst AI απο το catalyst control center λοιπόν? Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2012 από Grekos1990
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα