seithan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα και Καλή Χρονιά. Έκανα την αναβάθμιση στον i5 2500k μαζί με την Maximus IV GENZ/GEN3. Μαζί με την Asus GTX580 CU είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Το BIOS της Maximus είναι μια κόλαση και το λειτουργό με το TURBO για αυτόματο clockάρισμα που με πάει στα 3.7 με stress test 58-59c Μετά από περιπου τρία μισάωρα. Φοράω την ψύκτρα HYPER TX3 με τον ένα ανεμιστήρα. Δοκίμασα να βάλω τον multiplier στα 40Χ αλλά το P95 μου έδωσε σφάλμα σε μια δόση. Επίσης η θερμοκρασία ανέβηκε υπερβολικά σε σχέση με το TURBO, στα 70-75c. Όλα τα υπόλοιπα ήταν στο auto. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το σύστημα έτρεχε την Corsair Vengeance 1600 8GB στα 1300mhz και ανυσήχησα μήπως ήταν πράγματι 1300άρα! Την ανέβασα manual στα 1600 χωρίς πρόβλημα. Καταρχήν, θα δω αισθητή βελτίωση εάν ζητήσω από την RAM να τρέχει στα 1866? Τι manual αλλαγές πρέπει να κάνω στο BIOS για να δω ταχύτητες πάνω από τα 3.7, σταθερές με χαμηλό voltage? όποιος τυχαίνει να έχει την ίδια Mobo/bios και επεξεργαστή ας αφήσει ένα μυνηματάκι. Καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους μας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ison Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Βάλε XMP στο profile για τις μνήμες και θα τα πάρει όλα αυτόματα. Υψηλές μου κάνουν οι θερμοκρασίες για τόσο overclock...με τι μετράς θερμοκρασίες; vcore πόσο έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 όποιος τυχαίνει να έχει την ίδια Mobo/bios και επεξεργαστή ας αφήσει ένα μυνηματάκι. Καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους μας πέτυχες jack pot... να προτείνω δύο τρόπους... ο ένας είναι να βγάλω screenshots το bios και να δείς τι έχω κάνει ο άλλος είναι να διαβάσεις αυτό εδώ το thread και να καταλάβεις ακριβώς τι κάνει τι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Βάλε XMP στο profile για τις μνήμες και θα τα πάρει όλα αυτόματα. Υψηλές μου κάνουν οι θερμοκρασίες για τόσο overclock...με τι μετράς θερμοκρασίες; vcore πόσο έχεις; στο turbo 3.7ghz εχει γύρω στο 1.7v ο επεξεργαστής. την θερμοκρασία την πέρνω από το RoG CPUID. πέτυχες jack pot... να προτείνω δύο τρόπους... ο ένας είναι να βγάλω screenshots το bios και να δείς τι έχω κάνει ο άλλος είναι να διαβάσεις αυτό εδώ το thread και να καταλάβεις ακριβώς τι κάνει τι... Βασικά είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση της CPU στα 3.7 , αυτό που σκέφτομαι είναι ίσως να προσπαθήσω να χαμηλώσω το voltage μιας και είναι στο auto έτσι ώστε να έχει και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ανεβάζοντας το clock της μνήμης έχει κανένα αποτέλεσμα; Εάν δεν βαριέσαι, ανέβασε τα scrnshots από το Overclock @ 4.5 να δώ τι έχεις αλλάξει. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2012 από seithan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meraklis56 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 στο turbo 3.7ghz εχει γύρω στο 1.7v ο επεξεργαστής. την θερμοκρασία την πέρνω από το RoG CPUID. Βασικά είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση της CPU στα 3.7 , αυτό που σκέφτομαι είναι ίσως να προσπαθήσω να χαμηλώσω το voltage μιας και είναι στο auto έτσι ώστε να έχει και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ανεβάζοντας το clock της μνήμης έχει κανένα αποτέλεσμα; Εάν δεν βαριέσαι, ανέβασε τα scrnshots από το Overclock @ 4.5 να δώ τι έχεις αλλάξει. 1.7 Volt? Παναγιά μου...Απενεργοποίησε το turbo, και απλά ανέβασε ανέβασε τον πολλαπλασιαστή. Εγώ πάντως προσωπικά,που έχω τον 2600k,αντιλαμβάνομαι μια διαφορά απο overclock στα 3,7 με overclock στα 4,4 που είμαι τώρα.Μια απειροελάχιστη μείωση στον χρόνο ανόιγματος των εφαρμογών/παραθύρων.Placebo or not,έτσι πιστεύω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 1,7 εννοούσα! χαχαχα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meraklis56 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 το ίδιο εννοούμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dos659 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Τα volts που δουλεύει ο κάθε CPU είναι διαφορετικά και θα πρέπει να τα βρεις μόνος σου. Αν θες 4.5ghz το οποίο και θα σου πρότεινα εφόσον έχεις πάρει unlocked CPU πρέπει να πάρεις μια ψήκτρα η οποία θα σου κρατάει τον επεξεργαστή σε θερμοκρασίες max 69 βαθμούς σε stress test όπως το linx που είναι για να τεστάρεις βασικά τα max temps. Θα σου πω κάποιες ρυθμίσεις που είναι standart ότι δουλεύουν με τον 2500Κ και Asus motherboard και Asus specified Multiplier: 45x BCLK: 100 vrm freq: 350 LLC: ultra high Intel speedstep: enabled (για να αποφύγεις BSOD σε idle κατάσταση) c1e: enabled (για να αποφύγεις BSOD σε idle κατάσταση) c3, c6: auto (για να αποφύγεις BSOD σε idle κατάσταση) CPU PLL: disabled spread spectrum: disabled cpu current capability: 140% (μην σε ανησυχεί αν είναι κόκκινο) duty control: extreme phase control: extreme Vcore manual: Θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο για εσένα. Ξεκινά με 1.35v DRAM voltage: Ότι γράφει ο κατασκευαστής επάνω στα dimms DRAM timings: auto (Ότι γράφει ο κατασκευαστής επάνω στα dimms) DRAM frequency: Ότι γράφει ο κατασκευαστής επάνω στα dimms VCCIO: 1.1v (μεταξύ 1v και 1.125v βοηθά to stability) PLL voltage: 1.7v Κάνε custom stress tests με Prime95 στα εξής tests: 4095, 1344, 1792 με 95% της RAM used. Εάν τα κάνει pass για 15 mins το κάθε ένα κατέβασε λίγο το vcore σου και ούτω κάθε εξής μέχρι να φας BSOD. Όταν γίνει αυτό βαλε την προηγούμενη τιμή στο VCore σου και κάνε 12 ώρες custom test με prime 95 με 95% της RAM σου used. Αν το περάσει είσαι stable κατά 99%. Όταν τα τελειώσεις όλα αυτά ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μπορείς να ξεκινήσεις το overclock στις RAM, εφόσον έχεις επικυρώσει το stability του CPU. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2012 από dos659 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 κάτι δεν μου αρέσει στις παραπάνω ρυθμίσεις. περίμενε αν θέλεις λίγη ώρα γιατι δεν έχω πρόσβαση στο pc τώρα (το χω κάνει κομάτια) για να σου δείξω τα δικά μου... Α! κάνε και update στο τελευταίο bios οπωσδήποτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dos659 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Sandy Stable club, δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αυτό? Οι ρυθμίσεις αυτές είναι specified τόσο από την ASUS όσο και από όλο το community του overclock.net . Αν κάνει αυτά που του λέω και εκτελέσει όλα τα βήματα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Αρκεί να έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα tests. Μπορώ να σου αιτιολογήσω γιατί πρέπει να είναι έτσι η κάθε μια ρύθμιση απο τις παραπάνω αλλα θα πιάσει 2 σελίδες . Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν την P8Z68-V Pro αλλά γενικά είναι το ίδιο πράγμα για όλες τις Asus... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Sandy Stable club, δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αυτό? Οι ρυθμίσεις αυτές είναι specified τόσο από την ASUS όσο και από όλο το community του overclock.net . Αν κάνει αυτά που του λέω και εκτελέσει όλα τα βήματα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Αρκεί να έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα tests. Μπορώ να σου αιτιολογήσω γιατί πρέπει να είναι έτσι η κάθε μια ρύθμιση απο τις παραπάνω αλλα θα πιάσει 2 σελίδες . Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν την P8Z68-V Pro αλλά γενικά είναι το ίδιο πράγμα για όλες τις Asus... εξακολουθούν να μην μου αρέσουν. extreme και ultra high για 4.5ghz clock? μην τρελαθούμε. καλό είναι να ακούτε και καμια άλλη γνώμη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Και εμένα δεν μου αρέσει οτιδήποτε παίζει με aggressive LLC. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς τόσο το chip σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/534/120104193349.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/209/120104193443.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/4/120104193519.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/196/120104193533.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/715/120104193733.jpg/ η αλήθεια ειναι οτι ούτε οι δικιές μου ρυθμίσεις μου αρέσουν... αλλα εδώ είμαστε να συζητήσουμε οτι είναι λάθος να το φτιάξουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ( Εγώ στο #8 αναφερόμουν, πριν ) Lucid, με το LLC @ 50% μια χαρά τα βλέπω όλα. Τώρα αν θέλεις να δεις και για 1866 με κανένα χαλαρωμένο tRCD - δεν θα 'ταν άσχημη ιδέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ( Εγώ στο #8 αναφερόμουν, πριν ) Lucid, με το LLC @ 50% μια χαρά τα βλέπω όλα. Τώρα αν θέλεις να δεις και για 1866 με κανένα χαλαρωμένο tRCD - δεν θα 'ταν άσχημη ιδέα μπά δεν έχω λόγο να πειράξω τις μνήμες για να κερδίσω ελάχιστα πράγματα... τα πολλά AUTO δεν μου αρέσουν βασικά.. αλλα παίζει οκ εδώ και καιρό το σύστημα με αυτές τις ρυθμίσεις (τόσο καιρό που έχω ξεχάσει γιατι τις έβαλα) .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα