NinoOaoe Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα σε ολους! Εδω και καιρο με απασχολει το γεγονος οτι το router-modem που μου εδωσε η WIND οταν εκανα την συνδεση ιντερνετ δεν ειναι αρκετα καλο γιατι και στο διπλα δωματιο να παω με Laptop,iphone η Ipad το σημα ειναι πολυ πιο αδυναμο! Δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο το ρουτερακι η οχι οπως και να'χει εγω απλως θελω να το αντικαταστησω με ενα νεο καλυτερο! Αυτο ειναι και το θεμα μου! Απο την εμπειρια σας και τις γνωσεις σας εχετε να μου προτινετε καποιο μεχρι 50 euro? Δεν θελω το καλυτερο θελω απλα ενα αρκετα καλυτερο για να κανω την δουλεια μου ανετα! Ευχαριστω
jim_p Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Πριν το αντικαταστησεις, δοκιμασε να το βαλεις σε καποιο αλλο σημειο, ψηλοτερα απο οτι ειναι τωρα και οσο γινεται μακρια απο τοιχους, δοκιμασε να το βαλεις να εκπεμπει ΜΟΝΟ σε g ή να αυξησης την ενταση εκπομπης της κεραιας για να μην ριχνει την ταχυτητα οσο απομακρυνεσαι, δοκιμασε να αλλαξεις το καναλι του σε κατι λιγοτερο κοινο, πχ σε 5,8,12 κλπ για να μην εχεις παρεμβολες απο γειτονικα ρουτερ κλπ.
NinoOaoe Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Jim_p Επειδη ειμαι ασχετος με αυτα αν μπορεις δωσε μου λιγο οδηγιες για το πως να τα κανω! Εχω το ZXV10 H108L της wind Πριν το αντικαταστησεις, δοκιμασε να το βαλεις σε καποιο αλλο σημειο, ψηλοτερα απο οτι ειναι τωρα και οσο γινεται μακρια απο τοιχους, δοκιμασε να το βαλεις να εκπεμπει ΜΟΝΟ σε g ή να αυξησης την ενταση εκπομπης της κεραιας για να μην ριχνει την ταχυτητα οσο απομακρυνεσαι, δοκιμασε να αλλαξεις το καναλι του σε κατι λιγοτερο κοινο, πχ σε 5,8,12 κλπ για να μην εχεις παρεμβολες απο γειτονικα ρουτερ κλπ. Jim_p Επειδη ειμαι ασχετος με αυτα αν μπορεις δωσε μου λιγο οδηγιες για το πως να τα κανω! Εχω το ZXV10 H108L της wind
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα σε ολους! Εδω και καιρο με απασχολει το γεγονος οτι το router-modem που μου εδωσε η WIND οταν εκανα την συνδεση ιντερνετ δεν ειναι αρκετα καλο γιατι και στο διπλα δωματιο να παω με Laptop,iphone η Ipad το σημα ειναι πολυ πιο αδυναμο! Δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο το ρουτερακι η οχι οπως και να'χει εγω απλως θελω να το αντικαταστησω με ενα νεο καλυτερο! Αυτο ειναι και το θεμα μου! Απο την εμπειρια σας και τις γνωσεις σας εχετε να μου προτινετε καποιο μεχρι 50 euro? Δεν θελω το καλυτερο θελω απλα ενα αρκετα καλυτερο για να κανω την δουλεια μου ανετα! Ευχαριστω μπες μεσα στο μενου. καπου στην καρτελλα wireless θα γραφει καναλι.δοκιμασε το 1 μετα το 6 μετα το 11, το 12,13 απεφυγε τα γιατι καποιες καρτες δεν τα πιανουν. β.καπου γραφει για 801.11b /g κτλ δοκιμασε το σκετο g .αν δεν παιζει και παλι δοκιμασε το b.Θα σου κοψει λιγο ταχυτητα αλλα συνηθως ειναι πιο stable.γιατι να βαλεις to iphone σε b δυσκολο.το laptop ειναι πιο ευκολο. αν ειναι να παρεις αλλο ρουτερ παρε το vigor 2700vg.φτηνο και ωραιο.βεβαια σε wireless ειναι παλι 100 Mw Οπως ολα του εμποριου. Πριν το αντικαταστησεις, δοκιμασε να το βαλεις σε καποιο αλλο σημειο, ψηλοτερα απο οτι ειναι τωρα και οσο γινεται μακρια απο τοιχους, δοκιμασε να το βαλεις να εκπεμπει ΜΟΝΟ σε g ή να αυξησης την ενταση εκπομπης της κεραιας για να μην ριχνει την ταχυτητα οσο απομακρυνεσαι, δοκιμασε να αλλαξεις το καναλι του σε κατι λιγοτερο κοινο, πχ σε 5,8,12 κλπ για να μην εχεις παρεμβολες απο γειτονικα ρουτερ κλπ. συνηθως ολα τα ρουτερ ειναι απο default στο max.και βεβαια δεν εχουν ολα δυναττητα ρυθμισης tou max output.η ταχυτητα συνηθως πεφτει οσο απομακρυνεσαι αυτοματα για πιο σταθερα.και ναι οπως σωστα ειπες μακρια απο τοιχους ειδικα γωνιες τοιχων.
NinoOaoe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Καποιο αλλο γυρω στα 40 ευρω που να ειναι αρκετα καλυτερο?? γιατι ενταξει οντως με 20-25 ευρω δεν θα κανει κ μεγαλη διαφορα φανταζομαι... οσο για αυτο με τα καναλια το δοκιμασα στο 6 αλλα δεν μπορω να καταλαβω διαφορες...
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 με 25 ευρω παιρνεις vigor 2700vg που ειναι ωραιο ρουτερακι.κανονικα δεν κανει 25 αλλα πανω απο 70-80 .απλα πρεπει να του αλλαξεις firmware.μετα σε ποιο δυνατο ρουτερ μπορεις να πας σε air live Που αντι για 100 mw παιζουν στα 300mw.δηλαδη 23dbm.αλλα ειναι σκετο ρουτερ οποτε θα πρεπει να το ενωσεις με το ηδη υπαρχον ρουτερ σου.δεν ξερω αν εχουν και adsl router στα 23dbm.και επισης δεν ξερω αν θα βρεις ελλαδα και το κοστος θα ειναι πανω απο 50.αλλιως κανα Repeater tp link μετα που ειναι φτηνα.
NinoOaoe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 με 25 ευρω παιρνεις vigor 2700vg που ειναι ωραιο ρουτερακι.κανονικα δεν κανει 25 αλλα πανω απο 70-80 .απλα πρεπει να του αλλαξεις firmware.μετα σε ποιο δυνατο ρουτερ μπορεις να πας σε air live Που αντι για 100 mw παιζουν στα 300mw.δηλαδη 23dbm.αλλα ειναι σκετο ρουτερ οποτε θα πρεπει να το ενωσεις με το ηδη υπαρχον ρουτερ σου.δεν ξερω αν εχουν και adsl router στα 23dbm.και επισης δεν ξερω αν θα βρεις ελλαδα και το κοστος θα ειναι πανω απο 50.αλλιως κανα Repeater tp link μετα που ειναι φτηνα. Μια ερωτηση! Το να το ενωσω με το ηδη υπαρχον ρουτερ τι προυποθεσεις εχει(μακρυ καλωδιο ethernet) και τι μου προσφερει?? αξιζει? δεν ξερω πως γινεται γιαυρο δεν ψαχνω "επεκταση"
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 υπαρχει η λυση του Repeater που παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα αλλα υπαρχει και η λυση του access point δηλαδη παιρνει με καλωδιο ethernet και δινει wireless.αν εχεις δευτερο ασυρματο ρουτερ που σου περισσευει μπορεις να το κανεις access point.
NinoOaoe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Ναι εχω ενα της HOL. Δηλαδη αν τα ενωσω απλως με καλωδιο ethernet θα γινει access point?
jim_p Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Ναι, αρκει να μην εχουν την ιδια ip, να ειναι στο ιδιο δικτυο και να ορισεις το ενα σαν gateway του αλλου. Αν θες πες μας ποια ακριβως εχεις και ποιο θες να γινει τι, ωστε να σου πουμε οδηγιες.
NinoOaoe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Πριν σας πω τις λεπτομεριες παρατηρησα οτι πρακτικα δεν με βολευει πολυ να περασω καλωδιο σε ολο το σπιτι σχεδον για να βαλω το αλλο ρουτερ...και σκεφτηκα μηπως γινεται να βαλω ενα ρουτερ σε μια πριζα τηλεφωνου και ενα αλλο σε αλλη πριζα τηλεφωνου...το δοκιμασα και μολις εβαλα το ενα,ειχε ιντερνετ κανονικα αλλα το αλλο δεν ειχε πια... Δεν γινεται η εκανα κατι λαθος.. ; Η γραμμη τηλεφωνου μπορει να δινει μονο σε ενα ρουτερ καθε φορα ιντερνετ?
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Ναι εχω ενα της HOL. Δηλαδη αν τα ενωσω απλως με καλωδιο ethernet θα γινει access point? θελει και μερικες ρυθμισεις. Ναι, αρκει να μην εχουν την ιδια ip, να ειναι στο ιδιο δικτυο και να ορισεις το ενα σαν gateway του αλλου. Αν θες πες μας ποια ακριβως εχεις και ποιο θες να γινει τι, ωστε να σου πουμε οδηγιες. gateway επειδη κατα καποιο τροπο δεν μπορεις να ορισεις παρα σε ελαχιστα ρουτερ η θα πρεπει να βαλεις dhcp relay που δεν εχει νοημα η πολυ απλα κλεινεις τον dhcp. Πριν σας πω τις λεπτομεριες παρατηρησα οτι πρακτικα δεν με βολευει πολυ να περασω καλωδιο σε ολο το σπιτι σχεδον για να βαλω το αλλο ρουτερ...και σκεφτηκα μηπως γινεται να βαλω ενα ρουτερ σε μια πριζα τηλεφωνου και ενα αλλο σε αλλη πριζα τηλεφωνου...το δοκιμασα και μολις εβαλα το ενα,ειχε ιντερνετ κανονικα αλλα το αλλο δεν ειχε πια... Δεν γινεται η εκανα κατι λαθος.. ; Η γραμμη τηλεφωνου μπορει να δινει μονο σε ενα ρουτερ καθε φορα ιντερνετ? δεν γινεται να βαλεις 2 ρουτερ ταυτοχρονα στην γραμμη και να παιξουν και τα 2 μαζι.θα πρεπει να αποσυνδεεις το ενα για να παιξει το αλλο.οποτε δεν εκανες κατι λαθος απλα δεν γινεται αυτο
NinoOaoe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Καταλαβα... Επειδη ολο αυτο με τα καλωδια δεν με βολευει τελικα ειπ; Να αγορασω power line connectors(ετσι λεγετε νομιζω)..εκεινες τις συσκευες που η μια συνδεεται με ethernet και η αλλη απλα μπαινει στην πριζα και δινει ιντερνετ.. Απλως με μπερδευουν λιγο οι τιμες...ειναι παντα σετ των 2 η πρεπει να αγορασω 2 ιδια ? πχ http://www.skroutz.gr/s/380255/TP-LINK-TL-PA211-AV200-Mini-Powerline-Starter-Kit.html
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Καταλαβα... Επειδη ολο αυτο με τα καλωδια δεν με βολευει τελικα ειπ; Να αγορασω power line connectors(ετσι λεγετε νομιζω)..εκεινες τις συσκευες που η μια συνδεεται με ethernet και η αλλη απλα μπαινει στην πριζα και δινει ιντερνετ.. Απλως με μπερδευουν λιγο οι τιμες...ειναι παντα σετ των 2 η πρεπει να αγορασω 2 ιδια ? πχ http://www.skroutz.g...tarter-Kit.html αν και το ethernet ειναι πιο φτηνο και πιο σιγουρο εντουτοις ναι Powerlines ταλενε.καποιοι τα πουλανε σαν πακετο καποιοι αλλοι τα πουλανε ξεχωριστα.στην ουσια και τα 2 τα βαζεις στο ρευμα.το ενα το συνδεεις με ethernet στο ρουτερ το αλλο με ethernet στο pc.στα Powerlines υπαρχουν λιγοι περιορισμοι αλλα πλεον σπανια ακουω καποια να εχει προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα