Dimitris Mpas. Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 χρονια πολλα σε ολους!!! θα μπω στο θεμα:εχω ενα ραδιο αυτοκινητου που βγαζει εξοδους για τα κανονικα ηχεια αυτοκινητου.(μπροστα και πισω ) εχω τρια ηχεια, τα δυο ειναι κανονικα (οχι γουφερ και τουιτερ).και το τριτο ειναι γουφερ και θελω να το κανω να παιζει μονο τις χαμηλες συχνοτητες.πως θα το κανω?ειδα στο ιντερνετ κατι για crossover ισχυει? σημειωση:μεσα στο σπιτι τα εχω οχι σε αμαξι!!!!!
Rabican Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 τελικα απο τι καιγονται απο ενταση η απο παραμωρφοση? οπως ειπε ο midi κατα βαση απο λαθος ρευματα καιγονται, απο ψαλιδισμενο (παραμορφωμενο) σημα αλλα επισης και απο λαθος συχνοτητες. αν βαλεις ενα tweeter να παιξει συχνοτητες sub (80-100hz) ειδικα σε καποιες εντασεις, ειναι θεμα χρονου να το παρεις στο χερι. με ενα 4καναλακι θα κανεις μια χαρα δουλεια. απο κει και περα απλα προσεξε το κροσσαρισμα σου.
Damianpcb2 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Πρωτον. Ο ενισχυτης του ραδιο cd σου δεν βγαζει 60watt, θα βγαζει βαρια βαρια καμια 25ρια ανα καναλι που και παλι χλωμο. Αλλο πραγμα τα peak watt που κολανε στις ετικετες οι κατασκευαστες και δεν δειχνουν απολυτως τιποτα και αλλο τα rms τα οποια ειναι και αυτα που μας ενδιαφερουν. Οπως λεει και φιλος το κασετοφωνο δεν ειναι με καμια 4χ60 . Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι και 4x7 watt rms . Παντως τα ραδιο/cd δυσκολα ξεπερνανε τα 4χ20watt rms (πραγματικα watt ) νομιζω οτι απο ενταση καιγετε το ηχειο γιατι ειχα ενα στερεοφωνικο 100watt και συνδεσα ενα ηχειο 3watt και κοκκινησε και εβγαλε καπνους Ειναι απολυτως λογικο να καει απο την ενταση.... Ειναι μεγαλη η διαφορα !! οπως ειπε ο midi κατα βαση απο λαθος ρευματα καιγονται, απο ψαλιδισμενο (παραμορφωμενο) σημα αλλα επισης και απο λαθος συχνοτητες. αν βαλεις ενα tweeter να παιξει συχνοτητες sub (80-100hz) ειδικα σε καποιες εντασεις, ειναι θεμα χρονου να το παρεις στο χερι.με ενα 4καναλακι θα κανεις μια χαρα δουλεια. απο κει και περα απλα προσεξε το κροσσαρισμα σου. Η ποιο σωστη διατυπωμενη απαντηση ειναι αυτη του Rabican!!!! Δεν παιζει πολυ ρολο εαν δωσεις περισσοτερα watt απο αυτα που σηκωνει το ηχειο αλλα πρεπει να ειναι καθαρος ο ηχος και οι συχνοτητες που παιζουν να ειναι στο συγκεκριμενο μηκος κυματος που το ηχειο ειναι κατασκευασμενο να παιξει... Eπειτα ειναι πολυ σημαντικο να ειναι καλης ποιοτητας ο ενισχυτης .... εχω τρια ηχεια, τα δυο ειναι κανονικα (οχι γουφερ και τουιτερ).και το τριτο ειναι γουφερ σημειωση:μεσα στο σπιτι τα εχω οχι σε αμαξι!!!!! Προφανως θα εννοεις CarAudio ηχεια & woofer και οχι HomeAudio. Καλυτερα να γινεις ποιo συγκεκριμενος μιας που ειναι πολυ σημαντικη η ωμικοτητα του ηχειου/στηλης.
basilis-keza Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 λοιπον παιδια νομιζω πως απο το ολο θεμα εμαθα παλλα για τα ηχεια και σας ευχαριστω! τα ηχεια ειναι για αυτοκινητο να ξερετε. τα δυο που ειναι ιδια εχουν δικο τους κουτακι,το τριτο και μεγαλυτερο δεν εχει και γιαυτο εφτιαξα ενα.το ηχειο δεν ειναι γουφερ αλλα μιαζει! το ηθελα να ακουω ραδιοφωνο,(μονο αυτο παιζει για τι ειναι και 20χρονων ραδιο)η κασσετα δεν δουλευει. τωρα θελω που και που να ακουω την μουσικη που θελω και θα παρω εναν ραδιο-πομπο με 12 ευρω μονο να καλυπτει το σπιτι γιατι ειναι και παρανομο, θα το συνδεσω με ενα mp3 player και τα σχετικα για να δουλεψει. σημειωση!δεν παιρνω αλλο ραδιο με σιντι και τα λοιπα γιατι πιο φθηνο μου βγαινει αυτο με το mp3.
Rabican Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 δαμιανε τοσα χρονα στο car audio κατι εχουμε μαθει κι εμεις.. τα βασικα...!
Damianpcb2 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 δαμιανε τοσα χρονα στο car audio κατι εχουμε μαθει κι εμεις.. τα βασικα...! Xαχα.... το εχω παρατησει το αθλημα καιρο τωρα.... Η γνωση ειναι ειναι γνωση φιλε μου ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα