Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χρονια πολλα σε ολους!!!

θα μπω στο θεμα:εχω ενα ραδιο αυτοκινητου που βγαζει εξοδους για τα κανονικα ηχεια αυτοκινητου.(μπροστα και πισω )

εχω τρια ηχεια, τα δυο ειναι κανονικα (οχι γουφερ και τουιτερ).και το τριτο ειναι γουφερ και θελω να το κανω να παιζει μονο τις χαμηλες συχνοτητες.πως θα το κανω?ειδα στο ιντερνετ κατι για crossover ισχυει?

σημειωση:μεσα στο σπιτι τα εχω οχι σε αμαξι!!!!!

Δημοσ.

120watt ειναι τα ηχεια .το εχω συνδεσει με τροφοδοτικο υπολογιστη 450watt (20ευρω απο e-shop.gr)

τα ηχεια ειναι μεγαλυτερα απο το ραδιο σε watt ετσι ξερω οτι πρεπει να ειναι για να μην τα καψει

αυτο που θελω ειναι:τι θα βαλω αναμεσα στο woofer και το ραδιο για να παιζει το ηχειο χαμηλες συχνοτητες?

Δημοσ.

120watt ειναι τα ηχεια .το εχω συνδεσει με τροφοδοτικο υπολογιστη 450watt (20ευρω απο e-shop.gr)

τα ηχεια ειναι μεγαλυτερα απο το ραδιο σε watt ετσι ξερω οτι πρεπει να ειναι για να μην τα καψει

αυτο που θελω ειναι:τι θα βαλω αναμεσα στο woofer και το ραδιο για να παιζει το ηχειο χαμηλες συχνοτητες?

το ραδιο cd ποσα watt βγαζει στην εξοδο γιατι νομιζω πως ειναι αρκετα τα 120W τα ραδιο/cd συνηθως βγαζουν 50W

Δημοσ.

βασικα λεει πανω 20watt x2 η 15wattx4

o πατερας μου ειχε δυο 60αρια στο αμαξι (αγροτικο βασικα το πρωτο αμαξι που ειχε)

επισης ειναι απο τα παλια με κασσετα ραδιο

οπως το ειχε δουλευε μια χαρα στα 120βατ και επειδη εχω τα ηχεια λεω να το κανω ετσι

υπαρχει κανεις για βοηθεια?

Δημοσ.

Να σου οδηγησει το radio cd 2 ηχεια + woofer ξεχασε το.

Θα καψεις τα ηχεια σου με συνοπτικες διαδικασιες αν επιμεινεις.

Θελεις 4καναλο ενισχυτη για τη δουλεια αυτη. Μπροστα δεξι καναλι στο δεξι ηχειο, μπροστα αριστερο καναλι στο αριστερο ηχειο και τα 2 πισω καναλια θα γεφυρωθουν για να οδηγησουν το sub.

Ενισχυτη, φροντισε να μην παρεις κινεζικο η κανενα φθηνιαρικο γιατι παλι θα κλαις τα ηχεια σου, ενδεχομενως και τον ιδιο τον ενισχυτη σε καποια φαση.

Crossover εχει ενσωματωμενο συνηθως το sub, αλλα συνηθως εχουν και ολα τα μοντελα ενισχυτων, αν θυμαμαι καλα τουλαχιστον.

ΥΓ. Τα ηχεια δεν καιγονται οταν ο ενισχυτης εχει παραπανω δυναμη απο αυτα, αλλα οταν ο ενισχυτης εχει αρκετα χαμηλη/χαμηλοτερη δυναμη. Η για να το πουμε πιο απλα, οταν ακους τον ηχο να παραμορφωνεται λογω του ενισχυτη, τοτε παιζεις κορωνα γραμματα να καψεις πηνιο στα ηχεια σου.

Δημοσ.

συγνωμη αλλα νομιζω οτι κανεις λαθος γιατι ο ενισχυτης του ραδιο βγαζει 60watt και τα ηχεια ειναι 120 watt

μαλλον εγω το ξερω λαθος

Δημοσ.

συγνωμη αλλα νομιζω οτι κανεις λαθος γιατι ο ενισχυτης του ραδιο βγαζει 60watt και τα ηχεια ειναι 120 watt

Πρωτον. Ο ενισχυτης του ραδιο cd σου δεν βγαζει 60watt, θα βγαζει βαρια βαρια καμια 25ρια ανα καναλι που και παλι χλωμο. Αλλο πραγμα τα peak watt που κολανε στις ετικετες οι κατασκευαστες και δεν δειχνουν απολυτως τιποτα και αλλο τα rms τα οποια ειναι και αυτα που μας ενδιαφερουν.

Δευτερον. Το ιδιο ισχυει και με τα ηχεια σου, καλο ειναι να δεις ποσα rms watt βγαζουν.

Επαναλαμβανω ομως οτι και 900watt rms ηχεια να βαλεις πανω σε 30watt rms ενισχυτη, απλα ειναι θεμα λεπτων/ωρων να τα καψεις, εκτος αν εχουν τιπουτα γουρουνια πηνεια που αντεχουν τα ρευματα η εκτος αν δεχεσαι να παιζεις στην ενταση των 25watt. Εδω ειναι και το θεμα μας. Με 25watt ενισχυση δεν γινεται να οδηγησεις subwoofer με ασφαλεια. Θα θες να δυναμωνεις την ενταση για να ακους μπασα, δυναμονωντας την ενταση ο ενισχυτης της πλακας του radiocd θα παραμορφωνει και θα στελνει ρευματα σε ολα τα ηχεια και γεια σας.

Ειναι απαραιτητος ο 4καναλος ενισχυτης στην περιπτωση σου αλλιως απλα μη συνδεεις το sub.

Δημοσ.

σκετο crossover απο που μπορω να παραγγειλω μεσω ιντερνετ?

Δεν νομιζω να χρειαστεις crossover. Πιθανοτατα εχει ενσωματωμενο το sub. Αν δεν εχει θα εχει ο ενισχυτης.

Εκτος αν επιμενεις να συνδεσεις 2 ηχεια + subwoofer που θα παιρνουν ενισχυση απο ραδιοcd αυτοκινητου, οποτε αδικη η παρουσια μου εδω, ισως αδικως ζητας και συμβουλες με θρεντ αφου δεν εχεις σκοπο να ακουσεις γνωμη ατομων που ξερουν κατι τις παραπανω.

Καλη επιτυχια.

Δημοσ.

στη γοογλη βρηκα αυτο:Πιο παλια ειχαμε πει: Τα ηχεια δεν καιγονται (συνηθως) απο ενταση αλλα απο παραμορφωση.

Επειδη εγω ποτε δεν σταματαω στην ξερη πληροφορια,αλλα ρωταω το γιατι...ρωταω λοιπον.Για ποιο λογο η παραμορφωση το καιει?Και αυτος ηχος δεν ειναι για το ηχειο.?Δηλαδη δεν μπορω να καταλαβω πως επηρεαζει ο 'κακος' ηχος το πηνιο του ηχειου,και δημιουργουνται προβληματα.!

(πολυ μπακαλιστικα)η παραμόρφωση ειναι ακαθοριστος ηχος τοσο σε ευρος οσο και σε ενταση...ειναι το αποτελεσμα του ενισχυτη οταν δουλευει σε λανθανουσα κατασταση

Οποτε παλι απο ενταση καιγεται το ηχειο με λιγα λογια...

ego xero oti kovete se kapio simio to sideraki pou einai tiligmeno (pinio) kanonika allo pou to lene <<kegode>> tora dn xero kata poso isxiei..

Μα αυτο σημαινει καιγεται.Οταν μια λαμπα καει,κοβεται το συρμα της,ετσι και στο ηχειο,οταν καει στην ουσια εχει κοπει το πηνιο απο μεσα.

νομιζω οτι απο ενταση καιγετε το ηχειο γιατι ειχα ενα στερεοφωνικο 100watt και συνδεσα ενα ηχειο 3watt και κοκκινησε και εβγαλε καπνους

Δημοσ.

Το λυπηρο ειναι οτι στο google βρηκες ακριβως οτι σου εξηγω κι εγω, αλλα επιμενεις οτι δεν ειναι ετσι συνδεοντας αυτα που λενε με ενα εντελως ακραιο και παραλογο παραδειγμα του να βαλεις ηχειο των 3watt να παιξει με ενισχυτη 100w.

Τι να σου πω, οπως ειπα καλη επιτυχια στο εγχειρημα σου.

Δημοσ.

τελικα απο τι καιγονται απο ενταση η απο παραμωρφοση?

Σου εχω εξηγησει στα παραπανω μου ποστ αναλυτικα, περιγραφικα και ευνοητα, οποτε επιθυμεις βρισκονται στη διαθεση σου και απαντουν και στο ερωτημα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...