SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα και καλή χρονιά, Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια καλή έκδοση/διανομή λογισμικού να βάλω στο netbookάκι. Δοκίμασα το xubuntu 11.10 αλλά είναι....στον πίνακα ελένχου δεν περνιούνται ρυθμίσεις κτλ κάνει τα δικά του γενικά. Θέλω βασικά να μπαίνω inernet(με chrome) να έχω ανοικτό SSH, FTP να βάλω και gcc. Έχετε κάτι καλό να προτείνετε; Παρακαλώ με τεκμηριώσεις οι απαντήσεις.(βάλε αυτήν γιατί...) Ευχαριστώ πολύ
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Ένα xfce το υποστιρίζει το laptop. Δεν είναι και για openbox. Γενικά το Arch είναι εύκολο στην χρήση;
warlock9_0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 το μόνο θέμα του είναι το στήσιμο μετά είναι εύκολο δες και αυτό
mask2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Κ εγώ arch θα σου πρότεινα. Εγώ το έχω σε ένα asus eeepc 4g, με lxde όμως, και πετάει. Θα συμφωνήσω ότι το μονο δύσκολο είναι να το στήσεις αν και το archwiki το κάνει κατά πολύ πιο εύκολο.
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Αsus Eee pc έχω και εγώ στα χέρια μου Ψάχνω και βλέπω ότι και ο/η(δεν ξέρω τι να βάλω) fedora είναι πολύ ωραία distro. Τι λέτε;
twiner Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 προτείνω Lubuntu. γιατί: έχει τα πακέτα του ubuntu, τα ppa του ubuntu, τη σύντομη εγκατάσταση του ubuntu. lxde vs xfce: O wm του xfce δεν παίζει καλά με κάποιες εφαρμογές π.χ. blender ενώ το openbox παίζει με όλους. Ο pcmanfm του lxde έχει μικροbugs -που μπορεί και να περάσουν απαρατήρητα- αλλά αν ενοχλούν μπορεί να αντικατασταθεί π.χ. με τον thunar. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω ίδια στα 2 de όμως το καλό του lxde είναι ότι τα κομμάτια του είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το Arch είναι ωραίο αν έχεις χρόνο για διάβασμα. Η Fedora ποτέ δεν στέριωσε στο pc μου: αξιόλογη είναι, έχει το κοινό της αλλά δεν αλλάζω συνήθειες για χάρη της. επειδή όμως προσφέρει gnome 3 στο κουτί -που βολεύει σε netbook μάλλον αξίζει να τη δοκιμάσεις.
SpirosLouis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Είχα δοκιμάσει FreeBSD με εγκαταστάσεις xorg κτλ (με την βοήθεια τον καλυτέρων από πίσω βέβαια) αλλά δεν έδωσα αρκετή σημασία.(έχει περάσει αρκετός καιρός). Gnome δεν νομίζω πως θα πολύ αντέξει το netbookάκι μου + fedora έχει και αυτή αρκετό διάβασμα από ότι έχω δεί. Είναι λίγο δύσκολη. Τώρα από ubuntu sub-distros. Είδα ότι πέφτει καταρράκτης από bugs. Ειδικά στις καινούργιες εκδόσεις. Μπορεί και να είμαι λάθος πάντως αυτή την εντύπωση μου άφησαν απο την εγκατάσταση στο netbook προ καιρού.
dancer_69 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Εγώ θα πρότεινα meego ή jolicloud, τα οποία είναι ελαφριά(κυρίως το πρώτο) και είναι και για netbooks.
SpirosLouis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Εγώ θα πρότεινα meego ή jolicloud, τα οποία είναι ελαφριά(κυρίως το πρώτο) και είναι και για netbooks. Να σου πω τα φοβάμαι αυτά μην μου κάνουνε τίποτα κουτσουκέλες σαν το xubuntu και επιπλέον θέλω και την κονσόλα μου.
dancer_69 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Τι να σου κάνουν? Το jolicloud είναι βασισμένο σε ubuntu, και η κονσόλα υπάρχει κανονικά.
SpirosLouis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να εγκαταστήσεις το Linux Arch ότι ήθελε λίγο διάβασμα ήθελε. ανέβηκε και ένα video για την εγκατάστασή του από κάποιον στο youtube και είναι ποιο εύκολο. http://www.youtube.com/watch?v=GVx0xOO5tqg&feature=mfu_in_order&list=UL Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
jemadux Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 αμα εχεις χρονο μπορει να διαβασεις το linuxinside #6 γραφω για εγκαταση archlinux σε vm
Backpacker Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Σαν το Joli OS για netbook δεν υπάρχει.Ως και άσχετες από pc γκόμενες το έχω βάλει και δεν είχαν ποτέ παράπονο για τίποτα! Είναι το τέλειο για surfing!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα