rafinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Στον δικό σου κώδικα ή σε αυτό που σου έδωσα εγώ; και φυσικά στον δικό μου > $(document).ready(function(){ $("#table_check").hide(); var username = $('#username'); var email = $('#email'); $("#form").submit(function () { //username check document.getElementById("hidden_username").value = "false"; if (username.val().length < 1) { $("#ckusername").html("Το ψευδώνυμο είναι κενό!<br />"); } else if (username.val().length > 3) { $.post("check/check_username.php", { username : username.val() }, function (result) { if (result < 1){ $("#ckusername").html(""); document.getElementById("hidden_username").value = "true"; }else if(result > 0){ $("#ckusername").html("Το ψευδώνυμο δεν είναι διαθέσιμο!<br />"); } }); } else { $("#ckusername").html("Το ψευδώνυμο πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 4 χαρακτήρες!<br />"); } //email check document.getElementById("hidden_email").value="false"; if (email.val().length < 1) { $("#ckemail").html("Το email είναι κενό!<br />"); } else if(email.val().match(/^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/)) { $.post("check/check_email.php", { email : email.val() }, function (emailresult) { if (emailresult < 1) { $("#ckemail").html(''); document.getElementById("hidden_email").value="true"; } else if(emailresult == 1) { $("#ckemail").html("Το email δεν είναι διαθέσιμο!<br />"); } }); }else { $("#ckemail").html("H μορφή του email δεν είναι έγκυρη!<br />"); } hidden_username = $("#hidden_username").val(); hidden_email = $("#hidden_email").val(); if(hidden_username == "true" && hidden_email == "true"){ $("#table_check").hide(); return true; } else { alert("skatoules"); $("#table_check").show(); return false; } }); }); και τα php... username: > <?php if (isset($_POST['username'])){ include('connect.php'); $username = mysql_real_escape_string(strtolower($_POST['username'])); $query = mysql_query("SELECT username FROM user_data WHERE username='$username'"); $count = mysql_num_rows($query); if($count){ echo $count; } } ?> email... > <?php if (isset($_POST['email'])){ include('connect.php'); $email = mysql_real_escape_string(strtolower($_POST['email'])); $query = mysql_query("SELECT email FROM user_data WHERE email='$email'"); $count = mysql_num_rows($query); if ($count == 1){ echo 1; }else{ echo 0; } } ?> Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχω λάθος....... πάντως με τον δικό σου κώδικα δεν έβγαζε σωστό αποτέλεσμα με το NO - OK και το έκανα 1 - 0 και δούλεψε.... (το σύνδεσα με τη δική μου βάση...) Tώρα εγώ τι έχω λάθος και δεν κάνει redirecttttt (((( Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2012 από rafinos
Uberalles_gr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Λοιπόν, επειδή σε έχει παιδέψει αρκετά, στείλε μου σε ένα pm όλο τον κώδικα της σελίδας να στο φτιάξω και να στο στείλω αύριο και να σου πω γιατί δεν σου παίζει
rafinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 πώς γίνεται.... αυτό να μην δουλεύει σωστά: >var emailx = $('#email').val(); function validatemail() { if($("#email").val().length < 1){ document.getElementById("hidden_email").value = "false"; $("#ckemail").html('Τo email είναι κενό!<br />'); }else if($("#email").val() == emailx){ $("#ckemail").html(''); document.getElementById("hidden_email").value = "true"; }else{ if($("#email").val().match(/^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/)) { $.post("check/check_email.php",{ email:$("#email").val() } ,function(emaildata){ if(emaildata > 0) { document.getElementById("hidden_email").value = "false"; $("#ckemail").html('Το email υπάρχει ήδη!<br />'); }else{ $("#ckemail").html(''); document.getElementById("hidden_email").value = "true"; } }); }else{ document.getElementById("hidden_email").value = "false"; $("#ckemail").html('Η τιμή του email δεν είναι έγκυρη!<br />'); } } return $("#hidden_email").val(); } και αυτό να δουλεύει σωστά: > var emailx = $('#email').val(); $("#email").change(function(){ if($("#email").val().length < 1){ document.getElementById("hidden_email").value = "false"; $("#ckemail").html('Τo email είναι κενό!<br />'); }else if($("#email").val() == emailx){ $("#ckemail").html(''); document.getElementById("hidden_email").value = "true"; }else{ if($("#email").val().match(/^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/)) { $.post("check/check_email.php",{ email:$("#email").val() } ,function(emaildata){ if(emaildata > 0) { document.getElementById("hidden_email").value = "false"; $("#ckemail").html('Το email υπάρχει ήδη!<br />'); }else{ $("#ckemail").html(''); document.getElementById("hidden_email").value = "true"; } }); }else{ document.getElementById("hidden_email").value = "false"; $("#ckemail").html('Η τιμή του email δεν είναι έγκυρη!<br />'); } } });
defacer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Αφού δεν είναι ο ίδιος κώδικας, το περίεργο θα ήταν να δουλεύουν και τα δύο με τον ίδιο τρόπο. Σκέψου το λίγο και αν δε βρεις τη λύση ξαναδιατύπωσε την ερώτηση.
rafinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μα όπως το είχα function... το έκανα με event handler... το πρόβλημα με την function είναι κάπως περίεργο... για παράδειγμα βάζω email που υπάρχει στη βάση, και οκ μου βγάζει ότι είναι λάθος! Αλλάζω τιμή και βάζω μια έγκυρη, αλλά δεν επιστρέφει true με την πρώτη... αλλά με την δεύτερη! Για παράδειγμα: Βάζω τιμή [email protected] (ας πούμε ότι υπάρχει στη βάση) και μου λέει ότι υπάρχει στη βάζει και επιστρέφει false, το αλλάζω και βάζω [email protected] (δεν υπάρχει στη βάση) δεν κάνει redirect απλά δεν φαίνεται πλέον το μήνυμα "υπάρχει το email", αλλά αν ξαναπατήσω το submit θα προχωρήσει κανονικά.... εδώ είναι το πρόβλημα! Ότι αν πατήσω μια φορά το submit δεν κάνει redirect αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξω το email και μπορώ να βάλω ακόμα και το [email protected] (το οποίο υπάρχει στη βάση) και κάνει κανονικά την καταχώρηση (επιστρέφει το true μια κλήση πιο μετά...) Δεν νομίζω να ήταν κατατοπιστικό αυτό που είπα αλλά δεν πειράζει... δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα! Επίσης προσπάθησα να δίνω τιμή σε global μεταβλητή με την $.post αλλά μου επέστρεφε 411 αντί για true ή false και ενώ έψαξα δεν βρήκα τίποτα περί αυτού! Αυτά τα "ολίγα"! Ξέρω ότι σας έχω πρίξει και ευχαριστώ για την κατανόηση(και τη βοήθεια φυσικά)!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα