kanesaxo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για αγορά τιβί. Βέβαια όλα είναι σχετικά μέχρι την τελική απόφαση. Την βοήθεια σας για να καταλήξουμε κάπου. 1) Ο χώρος είναι μικρός, οπότε απο 32 και πάνω μας καλύπτει. 2) Ταβάνι οικονομικό τα 500-600.(δε κολλάμε στις "). 3) Θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ταινίες HD,sports streaming, ίσως και κάνα παιχνίδι. 4) Επειδή θα είναι συνδεδεμένη συνεχώς και μόνο με τον Η/Υ, ΔΕΝ με ενδιαφέρουν αν θα παίζει ταινίες απο USB, αν θα παίζει mp3, αν θα μπαίνει στο ιντερνετ,αν θα έχει 15 εισόδους/εξόδους και λοιπά μπλιμπλίκια. Δεν τα χρειάζομαι. 5) Δεν θέλω να είναι 3D. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ. 6) Εχω ένα κόλλημα (πείτε με και γραφικό!). Εχω δεί κάποιες τιβι της φίλιπς με αυτό το φωτισμό απο πίσω, (νομίζω ambilight?) και μ'άρεσε πολύ η αίσθηση που δίνει στο χώρο. 7) Να είναι και νορμαλ στο θέμα κατανάλωσης...Κατι 170W που βλέπω,νομίζω πως είναι εξωπραγματικά! 8) ΔΕΝ με ενδιαφέρει ντιζάιν κτλ, σε ένα δωμάτιο θα μπεί. Εψαχνα να πώ την αλήθεια για φιλιπς με αμπιλαϊτ, αλλά είδα πως έγραφαν και κάτι περί 3D και δν ήμουν σίγουρος. Ξέρω πως ζητάω πολλά, χωρίς να είναι σίγουρη η αγορά της, αλλά όποιος έχει κάποια στιγμή το χρόνο, ας πεί την άποψη του... Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2012 από kanesaxo
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Aυτο το ambilight νομιζω οτι πρεπει συντομα να το αποβαλεις απο τα κριτηρια σου γιατι αφενος αποκλειεις ενα σωρο αξιολογα μοντελα και αφεταιρου εστιαζεις σε μια μαρκα που δεν ειναι πλεον απο τις καλυτερες επιλογες.
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Iσως το κόλλημα να μην ήταν η ορθότερη λέξη! Δεν πρέπει να'ναι σώνει και καλά, τέτοιου είδους, αν φυσικά ισχύει αυτό που λες πως δεν ειναι πλέον απο τις καλύτερες επιλογές... Δυστυχώς υπάρχουν τόσες τιβι, πυ δε βγάζω άκρη. Εχουν όλες ένα κάρο μπλιμπλίκια που δεν με ενδιαφέρουν,αλλά τα φθηνότερα μοντέλα χωρίς αυτά δε τα βρίσκω και τόσο καλά. Αναμένω ινφο απο ειδικότερους. Aυτής , για παράδειγμα, τι της λείπει για τη χρήση που την προορίζω; Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2012 από kanesaxo
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ωραια λοιπον. Οποτε παμε παρακατω, αφηνοντας το ambilight στην ακρη για αρχη. Αφενος σου προτεινω να παρεις 42'' χωρις σκεψεις αφου το μπατζετ σε φτανει και αφου εχεις χωρο. Επειτα για τη χρηση που θες να κανεις θα πρεπει να εχει αναλυση Full HD 1920χ1080 και να ειναι τουλαχιστον 100hz. Σχετικα με την καταναλωση τωρα, κλασικα οι plasma εχουν παραπανω καταναλωση απτους υπολοιπους τυπους τηλεορασεων, συνεπως αν πας σε plasma θα πρεπει να το λαβεις υποψιν. Ειναι ομως και πιο φθηνες, ενω αρκετοι υποστηριζουν οτι εχουν πολυ καλη ποιοτητα εικονας. Εγω απτη μια που εχω δει, δεν εχω την ιδια αποψη, αλλα ισως να μην ειναι ενδεικτικη η μια πλασμα που ειδα. Απτην αλλη οι LED εχουν την χαμηλοτερη δυνατη καταναλωση που βρισκεις σημερα σε 42'' αλλα ειναι και ακριβοτερες σε σχεση με οτι προσφερουν. Η ενδιαμεση λυση ως προς καταναλωση αλλα και ποιοτητα εικονας ειναι οι κλασσικες LCD. Απο κατασκευαστες θα σου προτεινα panasonic για plasma και panasonic/samsung/lg για τους αλλους 2 τυπους. Και μερικα συγκεκριμενα μοντελα: Plasma: http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=1205&category_id=12&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart LED: http://www.skroutz.gr/s/330949/LG-42LV4500-42.html Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2012 από MiDi_MiLiZ
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δε βλέπω ζωντάνια στο θέμα! Λοιπόν, για να έχω όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα (στη κίνηση) σε ταινίες HD και στο λίγο gaming, 100Ηz τιβι αρκούν; Αυτό που λέει η LG είναι μαρκετίστικο κόλπο; αυτό περί MCI 400Hz.
HALF EVIL Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ωραια λοιπον. Οποτε παμε παρακατω, αφηνοντας το ambilight στην ακρη για αρχη. Αφενος σου προτεινω να παρεις 42'' χωρις σκεψεις αφου το μπατζετ σε φτανει και αφου εχεις χωρο. Επειτα για τη χρηση που θες να κανεις θα πρεπει να εχει αναλυση Full HD 1920χ1080 και να ειναι τουλαχιστον 100hz. Σχετικα με την καταναλωση τωρα, κλασικα οι plasma εχουν παραπανω καταναλωση απτους υπολοιπους τυπους τηλεορασεων, συνεπως αν πας σε plasma θα πρεπει να το λαβεις υποψιν. Ειναι ομως και πιο φθηνες, ενω αρκετοι υποστηριζουν οτι εχουν πολυ καλη ποιοτητα εικονας. Εγω απτη μια που εχω δει, δεν εχω την ιδια αποψη, αλλα ισως να μην ειναι ενδεικτικη η μια πλασμα που ειδα. Απτην αλλη οι LED εχουν την χαμηλοτερη δυνατη καταναλωση που βρισκεις σημερα σε 42'' αλλα ειναι και ακριβοτερες σε σχεση με οτι προσφερουν. Η ενδιαμεση λυση ως προς καταναλωση αλλα και ποιοτητα εικονας ειναι οι κλασσικες LCD. Απο κατασκευαστες θα σου προτεινα panasonic για plasma και panasonic/samsung/lg για τους αλλους 2 τυπους. Και μερικα συγκεκριμενα μοντελα: Plasma: http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=1205&category_id=12&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart LED: http://www.skroutz.gr/s/330949/LG-42LV4500-42.html Για πλάσμα μάλλον εννοείς αυτή http://www.skroutz.gr/s/325340/Panasonic-TX-P42U30E-42.html γιατί αυτή που έβαλες είναι LCD. 3) Θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ταινίες HD,sports streaming, ίσως και κάνα παιχνίδι. 4) Επειδή θα είναι συνδεδεμένη συνεχώς και μόνο με τον Η/Υ, Εννοείς ότι θα βλέπεις ταινίες αποκλειστικά μέσω του ΠιΣι; διότι με πλάσμα ίσως έχεις πρόβλημα αν αφήνεις μόνιμα το desktop. Αν όπως λες στο 3) θα βλέπεις ταινίες και αθλητικά , τότε η πλάσμα από άπψη ποιότητας εικόνας είναι πολύ καλύτερη λύση.
disqualified Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Αν ο φίλος επιθυμεί ομαλή κίνηση τότε η αγορά φθηνής plasma όπως η Panasonic U30 είναι εντελώς ακατάλληλη συμφωνα πάντα με τα δικά μου ματια
kanesaxo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Aκριβώς. Το πισί θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στην τιβί. (ασχέτως αν είναι πάντοτε ανοιχτό το desktop στην τιβί). Δηλαδή θα βλέπω ταινίες, απ'το πισί εκεί, θα παίζω παιχνίδι απ'το πισί εκεί κτλ. Σα σκέτη τιβί,χλωμό να την χρησιμοποιήσω,μιας και βλέπω σπανίως... Εχω μπερδευτεί με αρκετά. Αν μπορεί να απαντήσει κάποιος...Αρχικά πρέπει να είναι η τιβί 100Ηz τουλάχιστο (απ'οσο διαβάζω) για να έχει ομαλή κίνηση σε ταινίες,σπορ,παιχνίδια. Οκ μέχρι εδώ. Βλέπω στα χαρακτηριστικά όλων, το 60,100,200Hz, όσο ανεβαίνει ακριβαίνουν, επίσης λογικό. Αυτό της LG περί "MCI 100, MCI 200" είναι ακριβώς το ίδιο με τα άνωθεν ή είναι κόλπο μάρκετινγκ; Διότι δε γίνεται μια LG με MCI 400 να είναι πολύ φθηνότερη απο μια Χ 37"άρα με 200Hz... Με τις πλάσμα/lcd-led, πάλι μπερδεύομαι. Αλλος λέει κανει,άλλος λέει δε κάνει. Καπου διάβασα πως αν τοποθετηθεί η πλάσμα κοντά σε φωτεινή πηγή, πχ παράθυρο (οπως θα κάνω εγω,μπροστά απο μπαλκονόπορτα) είναι ότι χειρότερο. Ισχύει; Πήγα μια βόλτα απο εξπερτ σήμερα, ήταν στο δρόμο μου, και μου έδωσε τιμή (οχι μοντέλο ομως) για 37"άρα LG Full HD με 100Hz (αυτά ζήτησα) 450ε. Αλλά δεν την είχε εκεί για να δώ μοντέλο. Στο παραπάνω ποστ μου, έχω βάλει μια της φίλιπς. Δεν αξίζει σαν αγορά; Γενικότερα, βλέπω πως οι πλάσμα, εχουν και μεγάλη κατανάλωση, όπως και οι 40"+ σε lcd/led. Υ.Γ. σόρρυ,για το μακροσκελές πόστ, και ευχαριστώ όσους κάνουν τον κόπο να βοηθήσουν. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2012 από kanesaxo
disqualified Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Μιας και δε σε ενδιαφερουν οι πολλες διασυνδεσεις και το media player νομιζω πως ιδανικη επιλογη ειναι η samsung 40D5003 . Μεχρι τα 600 εχεις περιθωριο σε καλυτερο μοντελο απο samsung σε LED LCD Μην την παρεις αν δεν την δεις πρωτα Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2012 από disqualified
HALF EVIL Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Αν ο φίλος επιθυμεί ομαλή κίνηση τότε η αγορά φθηνής plasma όπως η Panasonic U30 είναι εντελώς ακατάλληλη συμφωνα πάντα με τα δικά μου ματια Με τα δικά μου μάτια στην δεύτερη τηλεόραση που έχω Panasonic 42U10 εδώ και δύο χρόνια η ομαλή κίνηση σε οτιδήποτε βλέπω είναι κορυφαία. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα κάνεις λάθος. Οι πλάσμα έχουν ομαλότερη κίνηση από τις LCD που παρατηρείται συχνά ghosting. Aκριβώς. Το πισί θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στην τιβί. (ασχέτως αν είναι πάντοτε ανοιχτό το desktop στην τιβί). Δηλαδή θα βλέπω ταινίες, απ'το πισί εκεί, θα παίζω παιχνίδι απ'το πισί εκεί κτλ. Σα σκέτη τιβί,χλωμό να την χρησιμοποιήσω,μιας και βλέπω σπανίως... Εχω μπερδευτεί με αρκετά. Αν μπορεί να απαντήσει κάποιος...Αρχικά πρέπει να είναι η τιβί 100Ηz τουλάχιστο (απ'οσο διαβάζω) για να έχει ομαλή κίνηση σε ταινίες,σπορ,παιχνίδια. Οκ μέχρι εδώ. Βλέπω στα χαρακτηριστικά όλων, το 60,100,200Hz, όσο ανεβαίνει ακριβαίνουν, επίσης λογικό. Αυτό της LG περί "MCI 100, MCI 200" είναι ακριβώς το ίδιο με τα άνωθεν ή είναι κόλπο μάρκετινγκ; Διότι δε γίνεται μια LG με MCI 400 να είναι πολύ φθηνότερη απο μια Χ 37"άρα με 200Hz... Με τις πλάσμα/lcd-led, πάλι μπερδεύομαι. Αλλος λέει κανει,άλλος λέει δε κάνει. Καπου διάβασα πως αν τοποθετηθεί η πλάσμα κοντά σε φωτεινή πηγή, πχ παράθυρο (οπως θα κάνω εγω,μπροστά απο μπαλκονόπορτα) είναι ότι χειρότερο. Ισχύει; Πήγα μια βόλτα απο εξπερτ σήμερα, ήταν στο δρόμο μου, και μου έδωσε τιμή (οχι μοντέλο ομως) για 37"άρα LG Full HD με 100Hz (αυτά ζήτησα) 450ε. Αλλά δεν την είχε εκεί για να δώ μοντέλο. Στο παραπάνω ποστ μου, έχω βάλει μια της φίλιπς. Δεν αξίζει σαν αγορά; Γενικότερα, βλέπω πως οι πλάσμα, εχουν και μεγάλη κατανάλωση, όπως και οι 40"+ σε lcd/led. Υ.Γ. σόρρυ,για το μακροσκελές πόστ, και ευχαριστώ όσους κάνουν τον κόπο να βοηθήσουν. Εφόσον η τηλεόραση θα είναι συνέχεια πάνω στο Πισι και δεν σε ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σήμα ή η παρακολούθηση ταινιών από BR, ή από media player , τότε ας προσανατολιστείς σε LCD. Full HD, 100Hz τουλάχιστον και κατά προτίμηση σε Samsung. Για τις Philips υπάρχει γενικότερα μια απαξίωση από πολλούς διότι σαν εταιρία ενώ έβγαζε κορυφαίες CRT (Matchline) τώρα έχει μείνει πίσω. Η Samsung που σου πρότεινε ο παραπάνω είναι μιά πολύ καλή επιλογή. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2012 από HALF EVIL
disqualified Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Με τα δικά μου μάτια στην δεύτερη τηλεόραση που έχω Panasonic 42U10 εδώ και δύο χρόνια η ομαλή κίνηση σε οτιδήποτε βλέπω είναι κορυφαία. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα κάνεις λάθος. Οι πλάσμα έχουν ομαλότερη κίνηση από τις LCD που παρατηρείται συχνά ghosting. Σε οποιοδηποτε καταστημα εχω παρακολουθησει μοντελο U και θυμαμαι χαρακτηριστικα και το U10 παρατηρω flickering ή για να το καταλαβετε καλυτερα σα να παρακολουθω τηλεοραση των 50Ηz. Και μου ειχε δημιουργηθει εντυπωση γιατι εβλεπα στα χαρακτηριστικα αυτο το 400Hz subfield. Αυτο παντα σε συνθηκες καταστηματος οπου η συγκριση ειναι αμεση. Σε συνθηκες οικιας δεν εχω δει plasma τις οποιες εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση ιδιαιτερα το μοντελο G. Για το ghosting εχεις δικιο μπορει να παρατηρηθει και να γινει ιδιαιτερα ενοχλητικο σε σημειο του να μη μπορω να δω αλλο (οπως στη δικη μου 100Ηz απο τις πρωτες που υπηρχαν). Ομως αυτο παρατηρειται σε κακης ποιοτητα σημα οπως για παραδειγμα σε συγκεκριμενες σειρες ή ταινιες απο τηλεοπτικο σημα. Σε βιντεο καλης ποιοτητας δεν υπαρχει θεμα Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2012 από disqualified
HALF EVIL Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Η σειρά G είναι σαφώς καλύτερη και στις αντανακλάσεις και γενικότερα στην εικόνα. Είναι όμως και αρκετά ακριβότερη. Στο σπίτι έχω την 42U10 στο υπνοδωμάτιο και την 50G30 στο καθιστικό. Για να πώ την αλήθεια η U δεν μου φαίνεται πολύ υποδεέστερη από την G. Ιδίως σε δορυφορικό σήμα HD πετάει. Τι να πώ προσωπική άποψη είναι.
kanesaxo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ωραία, τσέκαρα την 40αρα της Samsung και ψάχνομαι στο σαιτ του κωτσόβολου, επειδή έχει πάμπολλες μαζεμένες. Μία αυτή: LG 37" Επόμενη: Philips 37" Eπόμενη: Philips 42" Eπόμενη: Philips 40" Επόμενη: Panasonic 37" Eψαξα κι άλλα καταστήματα,αλλά δε βλέπω παρόμοια γκάμα.
HALF EVIL Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 1) Μακρυά από Κωτσόβολο. 2) Αμάν με αυτή τη Philips 3) http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/5373_6200/39-45-LED-LCD.html?keyphrase=Samsung+TV+&price_max=600.0&price_min=400.001
kanesaxo Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Πωπωπω,έχετε φαγωθεί με τις φιλιπς! Οπότε μένουμε στην LG και σε κάποια απο αυτές τις σάμσουνγκ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα