Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει καεί η μητρική στο φορητό μου Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 και δεν νομίζω να δέχεται επιδιόρθωση γιαί πετάει και σπίθες με καπνό όταν την βάζω στο ρεύμα!!!

Πού μπορω να βρω τωρα καινουργια?

Δημοσ.

Εχει καεί η μητρική στο φορητό μου Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 και δεν νομίζω να δέχεται επιδιόρθωση γιαί πετάει και σπίθες με καπνό όταν την βάζω στο ρεύμα!!!

Πού μπορω να βρω τωρα καινουργια?

Πάρε πυροσβεστήρα :confused: , από ebay θα βρεις , καλές γιορτές !! :rolleyes:

Δημοσ.

Και που το ξέρεις ότι έπιασε μόνο την μητρική και δεν προχώρησε και στα υπόλοιπα κομμάτια του Η/Υ; Και τώρα που τα λέμε που το ξέρεις ότι δεν είναι το τροφοδοτικό το πρόβλημα;;

Δημοσ.

Και που το ξέρεις ότι έπιασε μόνο την μητρική και δεν προχώρησε και στα υπόλοιπα κομμάτια του Η/Υ; Και τώρα που τα λέμε που το ξέρεις ότι δεν είναι το τροφοδοτικό το πρόβλημα;;

Εβαλα το πολυόργανο και μου δείχνει ότι πέρνει κανονικά ρεύμα απο την τροφοδοσία.. Μολις το βάζω στην μπρίζα όμως χωρίς να έχει τίποτε επάνω απο κάρτες μου πετάει σπινθήρα και καπνό.. Σοκαρίστηκα..

Θα την πάω και σε τεχνικό.. Εννοείται.. αλλα είτε δεν θα με συμφέρει να την φτιάξει είτε δεν θα βρίσκω ανταλλακτικό.. Μήπως έχει κανενας τέτοια μητρική να την αγοράσω σε καλή τιμη που να με συμφέρει?

Δημοσ.

δεν φτιαχνονται οι mobo. και ο "τεχνικος" αλλη απο ebay Ή αλλο λαπτοπ θα παρει και θα σου πει οτι την "εφτιαξε".

Δημοσ.

δεν φτιαχνονται οι mobo. και ο "τεχνικος" αλλη απο ebay Ή αλλο λαπτοπ θα παρει και θα σου πει οτι την "εφτιαξε".

Το ξέρω.. :-D

Το θέμα είναι ότι εγω φοβάμαι να την παραγγείλω απο έξω γιατι δεν θέλω να χάσω τα λεφτά μου.. Ας τα χάσει αυτός μιάς και θα μου έχει πεί μια λογική τιμη απο την αρχή..

Ας είναι κανένας πάντως που τυχαίνει να έχει τέτοια μητρική ας μου στείλει ένα μνμτακι να κανονίσουμε..

Δημοσ.

Και αν έχουν χαλάσει και όλα τα άλλα;

Γιατί και σε τεχνικό να την πας και να σου πει μια λογική τιμή θα είναι μόνο για την αλλαγή μητρικής,όταν θα δει ότι είναι καμένα όλα μέσα θα αλλάξει την τιμή ή δεν θα το προσπαθήσει καθόλου.

Δημοσ.

Και αν έχουν χαλάσει και όλα τα άλλα;

Γιατί και σε τεχνικό να την πας και να σου πει μια λογική τιμή θα είναι μόνο για την αλλαγή μητρικής,όταν θα δει ότι είναι καμένα όλα μέσα θα αλλάξει την τιμή ή δεν θα το προσπαθήσει καθόλου.

Βασικά ο φορητός είναι ενός ξαδελφού μου και παλιά την είχε πάει στο μαγαζί απο οπου τον πήρε και του είπανε και τότε οτι μονο η μητρική έχει χαλάσει.. Ολα τα άλλα είναι τεσταρισμένα οτι δουλεύουν..

Θα μου πείς τί χάνω να τα πάω όλα μαζί?.. ε για να είμαι ειλικρινής με την κρίση που υπάρχει δεν τους εμπιστεύομαι..

Δημοσ.

Λοιπον ο φορητός που έχω έιναι AMILO Pi2530 ... Ωραία..

Απο την περιγραφή που έχει εδω δεν ταιριάζει καμιά άλλη μητρική που να είναι και πιο καινούργια να την αντικατστήσω?

Μήπως μπορεί να πάρει και καμια άλλη απο σπόντα?

Δημοσ.

Ανάλογα το τεχνικό ή τον ηλεκτρολόγο της γειτονίας [όπως έχει τύχει να ακούσω] που απευθύνεται ο καθένας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα να είναι μόνο το βύσμα φόρτισης και να δέχεται επισκευή - μοιάζει με περίπτωση που είχαν τα hp zd7000 για όσουν γνωρίζουν αλλά είχα επισκευάσει αρκετά.

Αμα ξέρεις τι φταίει φτιάχνεται συνήθως - όχι από τον "ηλεκτρολόγο" της γειτονιάς καθώς οι άνθρωποι δεν είναι ηλεκτρονικοί και δεν δουλεύουν με άνεση κολλητήρι.

Δημοσ.

Λοιπον ο φορητός που έχω έιναι AMILO Pi2530 ... Ωραία..

Απο την περιγραφή που έχει εδω δεν ταιριάζει καμιά άλλη μητρική που να είναι και πιο καινούργια να την αντικατστήσω?

Μήπως μπορεί να πάρει και καμια άλλη απο σπόντα?

Οι μητρικές pi 2530, pi 2550, xi 2428 είναι σχεδόν ίδιες, με την διαφορά κάποιων interfaces (δες τις φωτογραφίες που επισυνάπτω).

Κάρτες γραφικών συμβατές είναι η ATI HD 2300 και η nVidia m8600. Όμως εάν αγοράσεις μητρική που είχε διαφορετική κάρτα γραφικών, τότε θα πρέπει να αλλάξεις το Bios για να παίξει.

Άκόμα και την ίδια να πάρεις, έχεις ένα ποσοστό να μην αναγωρίζει τον σκληρό δίσκο, γιατί το Bios εκτώς απο keyboard bios lock (κλείδωμα ώστε να πατάς "α" και να βγάζει "1") έχει ρυθμιστεί ώστε να "βλέπει" συγκεκριμένους σκληρούς δίσκους.

Άρα, ακόμα και να την βρεις την μητρική (δύσκολο γιατί δεν υπάρχει διαθεσιμότητα), το ebay δεν θα σε βοηθήσει στην συγκεκριμένη.

post-88880-0-48060000-1326099498_thumb.jpg

post-88880-0-22560000-1326099506_thumb.jpg

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...