sdim Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ένα φιλαράκι πήρε ένα LG BLU-RAY player & recorder (drive) και αφού το βάλαμε στο pc, δεν μπορέσαμε να αναπαράγουμε ταινίες BLU-RAY. Παρ' όλο που εγκατέστησε το συνοδευτικό CD που περιείχε κάποια έκδοση του Power DVD ειδικά για BLU-RAY, δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα. Εγκατέστησε latest drivers της NVidia που είναι στο chipset της Asus μητρικής του (NVidia series 7), αλλά και πάλι τίποτα. Από RAM έχει 3 GB. Το pc είναι περίπου 5 ετών, βέβαια, οπότε δεν ξέρω αν θέλει μια καινούργια κάρτα γραφικών, και γι' αυτό δεν παίζει τα BLU-RAY. Προσπάθησε και σε περιβάλλον Linux (Mint) αλλά εκεί με τίποτα, και με καμία application. Εδώ είναι η μητρική που έχει: Αν υπάρχει κάτι που προτείνετε, δώστε τα φώτα σας. Υ.Γ. Αν έχετε να προτείνετε και κάποιο λογισμικό για BLU-RAY back-up, θα ήθελα τη γνώμη σας. Ένα που ξέρω είναι το DVDFab. Τίποτα άλλο άξιο λόγου, δωρεάν ή προς αγορά; Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Με τι δισκάκι δοκιμάσατε;ήταν οκ;αν μπείτε από explorer δείχνει φακέλους;;Και κάνα δυο reset καμιά φορά τα χρειάζεται για να πάρει μπρος Για backup έχει πολλά το makemkv π.χ. αντιγράφει την ταινία χωρίς καμιά συμπίεση( =original ποιότητα) στον δίσκο απλά σε ένα αρχείο mkv. Αν παράλληλα θες να συμπιεστή το free make video είναι εξαιρετικό. Και ένα για να κάνει ο,τι θέλεις είναι το multiAVCHD αλλά είναι αρκετά πολύπλοκο.
sdim Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε μου, δεν του άνοιγε καν την ταινία, η οποία ήταν νοικιασμένη από DVD Club. Όσο για το αν εμφάνιζε τους φακέλους στον windows explorer, δεν ξέρω καθόλου. Απλά μεταφέρω ό,τι μου είπε.
micos000 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Το pdvd τι πρόβλημα παρουσίαζε; Έβγαζε κάποιο μήνυμα, ξεκινούσε και σταματούσε ή απλά εμφάνιζε μαύρη οθόνη και τίποτε άλλο; Τι κάρτα γραφικών έχει; Όταν λέμε latest drivers from nvidia εννοούμε για την κάρτα γραφικών και όχι για το chipset. Δοκιμάστε με το Total Media Theater (http://www.arcsoft.com/totalmedia-theatre/). Όταν λες backup εννοείς πάλι σε bd δισκάκι ή μετατροπή σε mkv/avi; Για το 1ο νομίζω ότι δεν α βρεις καλύτερο από το fab. Για το 2ο ότι σου είπε ο elf (makemkv). Θα πάρεις ένα ακριβές αντίγραφο της ταινίας σε mkv.
sdim Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλή χρονιά κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά. Το pdvd τι πρόβλημα παρουσίαζε; Έβγαζε κάποιο μήνυμα, ξεκινούσε και σταματούσε ή απλά εμφάνιζε μαύρη οθόνη και τίποτε άλλο; Δεν ξεκινούσε την αναπαραγωγή, καν. Μόνο η οθόνη του, και τίποτα άλλο. Τι κάρτα γραφικών έχει; Μια on-board NVidia series 7. Η μητρική είναι κάποιων ετών. Όταν λες backup εννοείς πάλι σε bd δισκάκι ή μετατροπή σε mkv/avi; Back-up ασυμπίεστο σε δίσκο blu-ray, ακριβές αντίγραφο. Πάντως, μάλλον για κάρτα μου μυρίζει η υπόθεση. Λέτε μια πιο πρόσφατη σε σχετικά λογική τιμή (NVidia GeForce GT 440, ίσως...) να κάνει τη δουλειά;
TheELF Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Αν ήταν από την κάρτα γραφικών απλά δεν θα έπαιζε ομαλά,θα έκαμνε δηλαδή διακοπές αλλά θα έπαιζε,για να μην ξεκινάει καν υπάρχει πρόβλημα στο setup, ή δεν περάστηκαν σωστά τα driver ή κάτι δεν κάνατε(ή κάνατε) στο bios και δεν το αναγνωρίζει σωστά το drive. Ακόμα δεν μας είπες αν βλέπει καν τα αρχεία από την εξερεύνηση, ξεκίνα από εκεί.
sdim Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 κάτι δεν κάνατε(ή κάνατε) στο bios και δεν το αναγνωρίζει σωστά το drive. Επειδή αμεσως μετά του πέρασα Linux Mint, και έπρεπε να αλλάξω το boot sequence από το BIOS, το αναγνώριζε κανονικά το drive, με το όνομά του. Επίσης, όλα τα συμβατικά DVD τα παίζει ΟΚ, καθώς και δίσκους με αρχεία .mkv και .avi. Ακόμα δεν μας είπες αν βλέπει καν τα αρχεία από την εξερεύνηση, ξεκίνα από εκεί. Σ' αυτό έχεις δίκιο. Θα του πω να το δει.
micos000 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Πες του να δοκιμάσει με το total που σου είπα παραπάνω. Ας το κατεβάσει σε trial να δει αν θα παίξει. Έτσι θα έχουμε μια ιδέα για το αν φταίει το pdvd ή κάτι άλλο.
sdim Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 θα του το πω. Πάιζει, πάντως, να έχει σχέση και η κάρτα γραφικών;
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 θα του το πω. Πάιζει, πάντως, να έχει σχέση και η κάρτα γραφικών; Να μην ανοίγει το pdvd λόγω vga χλωμό το βλέπω.
sdim Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Λοιπόν, είπε ότι το totalmediatheatre ανοίγει την ταινία, αλλά ενώ έχει ήχο, κάπου κολλάει η εικόνα (βγάζει άσπρη οθόνη). Επίσης, έχει το μήνυμα ότι κάποιο πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με το pc. Στο pdvd δεν αφήνει τη χρήση ποντικιού. Όσο για τους φακέλους του BD φαίνονται στον Windows Explorer.
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Η Asus αναφέρει για την onboard vga: Due to the chipset limitation, only MPEG 2 & WMV Offload can support HD format 1920 x 1080p Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τι ακριβώς εννοεί. Το pdvd έχει μια επιλογή στις ρυθμίσεις του βίντεο για hardware acceleration, δεν είμαι σίγουρος αν έχει και το total. Πες στον φίλο σου να το απενεργοποιήσει και να δοκιμάσει ξανά. Πσσστ, αγαπούλα... πούλα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα