evagelos_21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Γεια σας παιδια και χρόνια πολλά Σε ένα δίκτυο με <12 θέσεις εργασίας βάλανε το gs716t Ανοιξα το πρόγραμμα που έχουν Το βρήκε και ειχε σαν default IP την 192.168.0.236 την άλλαξα σε 192.168.1.236 μιας και το δίκτυο είναι σε 192.168.1.χχχ subnet Ενώ απο το πρόγραμμα το βλέπει το θέμα είναι ότι Δεν μπορώ να του κάνω ping δεν μου ανοίγει η σελίδα του με τις ρυμίσεις ΚΟΛΛΑΕΙ πραγματικά ΟΛΟ το δίκτυο και ξεκολλάει μόνο αν το κλεισω ή αν βγάλω τα καλώδια απο την κάρτα δικτύου Καποια πρόταση;
rfc Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Ριξε και μια ματι στο υποδυκτιο αν ειναι της μορφης ... 255.255.255.0 αν οχι, βαλτο ετσι
mharis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με το συγκεκριμένο switch αλλά από ότι θυμάμαι έχουν κάποια IP Access List που όταν είναι ενεργοποιημένη επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο στις IPs που είναι δηλωμένες. Τώρα το ότι κολλάει όλο το δίκτυο είναι λίγο περίεργο, μήπως δημιουργείς κάπου κάποιο Loop και κολλάει το σύμπαν? Έχεις αλλάξει vlan στις access ports? Σε κάποια switch μπορείς να έχεις πρόσβαση στις ρυθμίσεις τους μονό από πόρτες που ανήκουν σε συγκεκριμένο vlan (managment vlan)
evagelos_21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Ριξε και μια ματι στο υποδυκτιο αν ειναι της μορφης ... 255.255.255.0 αν οχι, βαλτο ετσι Ετσι το έχω Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με το συγκεκριμένο switch αλλά από ότι θυμάμαι έχουν κάποια IP Access List που όταν είναι ενεργοποιημένη επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο στις IPs που είναι δηλωμένες. Τώρα το ότι κολλάει όλο το δίκτυο είναι λίγο περίεργο, μήπως δημιουργείς κάπου κάποιο Loop και κολλάει το σύμπαν? Έχεις αλλάξει vlan στις access ports? Σε κάποια switch μπορείς να έχεις πρόσβαση στις ρυθμίσεις τους μονό από πόρτες που ανήκουν σε συγκεκριμένο vlan (managment vlan) Και που θα βρω αν έχει κάποια IP Access List; Απλά το συνδέω στο δίκτυο και κολλάει. τιποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Το μονο που με αφήνει απο το προγραμμα που το συνοδεύει είναι να του αλλάξω IP, netmask, gateway
mharis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Προτείνω να κάνεις ένα factory defaults reset και στη συνέχεια να βάλεις τον υπολογιστή σου μόνο του πάνω στο switch με μια Ip στο ίδιο subnet που είναι από default το switch δηλ 192.168.0.χχχ και να δεις αν κάνεις ping.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα