Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,θα μπω κατευθειαν στο θεμα.εχω ενα παλιο ραδιο αυτοκινητου (κασσετα ραδιο)που ηταν στο αμαξι του πατερα μου αλλα πριν χρονια πηρε ενα αλλο με cd και τσ σχετικα,το παλιο καθοταν μεχρι που μου ηρθε η ιδεα να το χρησιμοποιησω στο σπιτι σαν σκετο ραδιο.εχω εναν μετασχηματιστη 12 βολτ αλλα τα αμπερ ειναι λιγα και δεν δουλευει κανονικα.σκεφτικα το τροφοδοτικο του υπολογιστη που εχει αρκετα αμπερ (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700258) και δεν ειναι ακριβο,αλλα πως θα συνδεθει για να αναψει το τροφοδοτικο?

ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

αλλα πως θα συνδεθει για να αναψει το τροφοδοτικο?

Δεν κατάλαβα το τροφοδοτικό απλά μπαίνει στην πρίζα και ανάβει ^_^

Για το ραδιόφωνο πρέπει να βρεις την διάταξη που έχει το βύσμα του να δεις δηλαδή που έχει + - και γειώσεις και συνδέεις ανάλογα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο,αν παίρνει 12 ή 5V το ράδιο αλλιώς ξέχνα το.

Δημοσ.

εστω οτι συνδεω το τροφοδοτικο με το ραδιο το +με το + το -με το - και την γειωση.μολις πατησω το κουμπι του ραδιοφωνου το τροφοδοτικο θα αναψει να μου δωσει ρευμα, η θελει να συνδεσω και αλλο καλωδιο απο το τροφοδοτικο?

Δημοσ.

Αν το ραδιόφωνο έχει δυο + τον 12V η και δύο - τότε θα πρέπει να πάρεις από δύο molex να δώσεις σωστή τροφοδοσία,από πλευράς τροφοδοτικού όχι μόνο αν έχει διακόπτη on/off να είναι στο on :mrgreen: κατά τα άλλα θα δώσει αμέσως.

Δημοσ.

το ραδιο βγαζει ενα μαυρο και ενα κοκκινο καλωδια τροφοδοσιας,στη γοογλη ειδα και κατι για πρασινο καλωδιο για να μην κλεινει το τροφοδοτικο εισχυει?

Δημοσ.

το ραδιο βγαζει ενα μαυρο και ενα κοκκινο καλωδια τροφοδοσιας,στη γοογλη ειδα και κατι για πρασινο καλωδιο για να μην κλεινει το τροφοδοτικο εισχυει?

Πρέπει να ενώσεις το πράσινο (ένα θα είναι) με κάποιο από τα μαύρα

Δημοσ.

Πάντως είναι λίγο υπερβολικό να έχεις ολόκληρο τροφοδοτικο pc για δουλεύει ένα παλιό ραδιόφωνο. Και λόγω όγκου, και λόγω ισχύος, και λόγω θορύβου. Αμα ψάξεις καλά, θα βρεις στην αγορά μετασχηματιστες με ικανοποιητικά mA σε καλύτερη τιμή από το τροφοδοτικο.

android.png

Δημοσ.

τα συνδεσα και ολλα ενταξει!το καλοκαιρι θα αλλαξω ραδιο και θα βαλω ηχεια να παιζουν καθαρο και καλο ηχο, γιατι τα παλια που εχω μπουκωνουν τα μπασα τους

Δημοσ.

ότι να 'ναι.

Σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό θα βρεις ότι μετασχηματιστή χρειάζεσαι..

περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια..

Δημοσ.

πηγα και ρωτησα σε μαγαζι με ηχεια ενισχυτες κτλ.αλλα μου ειπε οτι αν θα βαλω ενισχυτη θα υπαρχει προβλημα.θα χρειαζομαι ισχυ και ενας απλος μετασχηματιστης δεν θα εχει ισχυ!

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία για ένα ράδιο.

Γιατί να μπαίνεις σε έξοδα να αγοράζεις psu (έλεος) για κασετόφωνο που παίζει και με ένα από τα ξεχασμένα μετασχηματιστάκια των 2,3 αμπέρ που όλοι έχουμε σε κάποιο ράφι.

Δημοσ.

εγω θα ελεγα να κλεισουμε το θεμα γιατι πηρα τροφοδοτικο απο υπολογιστη κανω την δουλεια μου και ειναι μια χαρα!και αμμα χαλασει το τροφοδοτικο του σταθερου βαζω πανω αυτο μεχρι να παρω αλλο.χαχαχα! και συγουρα θα παρω αλλο ραδιο οταν θα περισεβουν.!μαλλον το καλοκαιρι αμμα βρουμε καμια δουλεια για κανα μηνα το πολυ.

φιλικα παντα!!!

• 9 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας!! Είμαι σχεδόν άσχετος με τα ηλεκτρολογία κ θα ήθελα την συμβουλή σας για να συνδέσω το player του αυτοκινήτου με τροφοδοτικό κ ηχεία για να το χρησιμοποιήσω σπίτι!!
Το player είναι Sony κ έχει μια φισα ώστε να μπορέσει να ενωθεί αλλά δεν ξέρω ποια καλώδια να ενώσω κ ποια είναι για τα ηχεία... Αν μπορείτε σας παρακαλώ βοηθήστε με! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

16116604668456002876885518669707.jpg

16116604992133730803825418334470.jpg

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...