Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα ανακάλυψα το "Hard Disk Sentinel" και είπα να δω σε τι επίπεδα είναι οι σκληροί μου δίσκοι μου και το αποτέλεσμα ήταν αυτό:post-228700-0-32256600-1325267320_thumb.jpg

 

Η ερώτηση είναι αν με ενα γερο format μπορεί να καλυτερεύσει η κατάσταση του και να εξαφανιστούν τα bad sectors ή είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση του??? Ποιο πρόγραμμα μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω???

 

Το "Hard Disk Sentinel" είναι καλό πρόγραμμα για τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας των σκληρών δίσκων ή να δοκιμάσω κάποιο άλλο μπας και αλλάξει το αποτέλεσμα!!! Ο συγκεκριμένος σκληρός λειτουργεί απροβλημάτιστα και μου κάνει εντύπωση πως και έχει τόσο χαμηλό ποσοστό υγείας, εντωμεταξύ τον χρησιμοποιώ για αποθήκευση και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν ο 160αρης που έχω τα windows να είναι σε τόσο καλύτερη κατάσταση από αυτόν.

Δημοσ.

Πάμε ανάποδα : μάλλον εννοείς ο 160άρης είναι πιο "παλιός". Το οποίο δεν λέει απολύτως τίποτα (όχι απαραίτητα τεσπα) για το πότε θ' αρχίσει να εκφυλίζεται ένας δίσκος. Αν πάλι εννοούσες τη διαφορά χρησιμοποίησης του ενός σε σχέση με τον άλλον (Wn vs "file storage"), δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις έτσι, τη στιγμή που οι εγγραφές είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίον καταπονείται ένας δίσκος (εκτός κι αν εννοείς ότι έκανες κάποτε τις εγγραφές στον 320άρη και έκτοτε δεν κάνεις, ενώ στον δίσκο των Win τις συνεχίζεις κανονικά - πχ κατεβάσματα στο desktop κλπ).

 

Το ότι "λειτουργεί απροβλημάτιστα", επίσης δεν λέει κάτι. Πόσο μάλλον που οι bad sectors που αναφέρει, είναι κατά πάσα πιθανότητα "reallocated" (υπάρχουν μεν στην επιφάνεια του δίσκου, αλλά έχουν αντικατασταθεί από την "καβάτζα με sectors" που κάθε δίσκος έχει και δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτούς απ' το λειτουργικό). Μ' άλλα λόγια, η ένδειξη "υγείας", μέχρι να φτάσει στο "0", που κατά βάση είναι ΕΝΔΕΙΞΗ ότι σύμφωνα με τα στάνταρ της εταιρίας του, ξεκινάει το δικαίωμα εφαρμογής της εγγύησης αντικατάστασης, δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο δίσκος είναι κατά το ήμισυ "ικανός" σε σχέση με τον άλλον. Ειδικά αν οι bs αποδειχθούν "σοφτγουερικοί" (υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα). Τεσπα, σε γενικές γραμμές το HDS (που είναι απ' τα καλύτερα προγράμματα, όχι γιατί "διαβάζει" κάτι καλύτερα -άλλωστε όλα τα σχετικά προγράμματα τις πληροφορίες που παρέχει ο ίδιος ο δίσκος, σου λένε- αλλά γιατί δίνει καλές ερμηνείες αυτών που διαβάζει, και καλές συμβουλές. Όπως επίσης λόγω του interface του και των αναλυτικών πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες του δίσκου αλλά ΚΑΙ για το ότι έχει ενσωματωμένα διάφορα εργαλεία) περισσότερο σε προειδοποιεί ότι κάτι έχει αρχίσει να μην πηγαίνει καλά, για να λάβεις τα μέτρα σου σε περίπτωση που δεν τα έχεις λάβει (όπως ήδη όφειλες να είχες κάνει, πριν καν αρχίσουν να διαφαίνονται προβλήματα). Και λήψη μέτρων=διατήρηση αντιγράφων.

 

Και μιας και είπαμε περί εργαλείων πιο πάνω, κι επειδή ρωτάς, από το μενού "File/Surface Test/Test Type/Read+write+read (refresh data area)", την 3η επιλογή δηλαδή, μπορείς να εκτελέσεις κάτι που θα έχει καλύτερο αποτελεσμά από "ένα γερό φορμάτ".

Δημοσ.

Φίλε washcloud πήγα να κάνω αυτό που μου πρότεινες στο τέλος του post σου και 5 λεπτά αφού ξεκίνησε, βγάζει μπλε οθόνη, κάνει restart και πριν φορτώσει τα windows (win7) βγάζει το μήνυμα "NTLDR is missing" κάνω restart με ctrl+alt+del και αυτή την φορά πάει να φορτώσει τα windows και κολλάει την ώρα που σχηματίζεται το τετράχρωμο σήμα των windows και βγάζει αυτό:post-228700-0-38173700-1325281430_thumb.jpg

 

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση είναι γνώριμη και έχει ως εξής:

 

Ο Η/Υ μου είχε 2 HDD (160gb->Windows και 320gb->για τα αρχεία μου) και έτρεχε Win7 και ubundu (περασμένα μέσω windows, όχι σε partition)!!!

Πριν μια βδομάδα την ίδια μέρα μου έρχεται στο μυαλό και κάνω unistall τα ubundu και προσθέτω και ένα ακόμα HDD 1Tb μέσα στον υπολογιστή. Από εκείνη την στιγμή άρχισαν τα βάσανα μου....

 

Ξαφνικά ο υπολογιστής κολλάει και παθαίνει ότι και πριν λίγο (BSOD,restart, NTLDR κτλ). Λέω θα φταίει ο HDD που έβαλα (δεν ξέρω αν έπρεπε να του κάνω κάποια ρύθμιση από το BIOS, εγώ τον έβαλα plug&play) και τον αποσυνδέω, κάνω restart αλλά τίποτα, ο υπολογιστής άνοιξε μόνο όταν επέλεξα να κάνει "startup repair" των windows, που μου το έδωσε σαν επιλογή κάποια στιγμή.

 

Με τον υπολογιστή να λειτουργεί κανονικά πλέον συνεχίζω ανενόχλητος την δουλειά μου και την περιήγηση μου στο internet μέχρι που πάλι μια από τα ίδια (BSOD,restart, NTLDR κτλ). Αυτή την φορά τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά γιατί το "startup repair" αν και προσπαθεί, δεν καταφέρνει να εκκινήσει τα windows και μάλιστα ο υπολογιστής δείχνει να τα έχει χαμένα, στα πάμπολλα restart που έκανα τα BIOS κάποιες φορές δεν βλέπανε καν τους σκληρούς δίσκους. Κάπου εκεί παίρνω την απόφαση και κάνω format. Ο υπολογιστής ανοίγει κανονικότατα και εγώ αρχίζω να αναρωτιέμαι τι μπορεί να έχει φταίξει. Κάπου εκεί είναι που κατεβάζω το "Hard Disk Sentinel" πιστεύοντας ότι ο HDD που έχει τα windows είναι στα τελευταία του και γι' αυτό έχω αυτά τα προβλήματα αλλά με έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

 

Η συνέχεια είναι γνωστή......................................................................

 

Τι μπορεί να έχει συμβεί??? (Έχω αρχίσει να φοβάμαι για πρόβλημα στη Mobo)

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

 

 

Υ.Γ Αν πιστεύετε ότι πρέπει να ανοίξω καινούριο topic για το παραπάνω πρόβλημα παρακαλώ ενημερώστε με.

Δημοσ.

...δεν υπάρχουν ρύθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο BIOS για να προσθέσεις δίσκο (εκτός κι αν μιλάμε για παλιό μηχάνημα και ίσως να έχει νόημα ένα update του BIOS - το ξεκαθαρίζεις με το ν' αφήσεις αποσυνδεδεμένο τον 1ΤΒ για πχ μερικές μέρες, όπου άν δεν υπάρχει BSOD κτλ, αλλά με το που θα τον ξανασυνδέσεις, επανεμφανίζονται).

 

Μια επανεγκατάσταση Windows είναι μάλλον αυτό που χρειάζεσαι.

 

Η το "data refreshing" του HDS που εκτέλεσες, δεν δημιούργησε πρόβλημα, να ξέρεις, στο τονίζω υπεύθυνα. Αν κάτι έγινε, είναι ότι μάλλον έβγαλε στην επιφάνεια πρόβλημα με sectors που προϋπήρχε, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στο λειτουργικό - εξ' ου και το check disk που τρέχει για να διορθώσει σφάλματα.

 

Επίσης, άσχετα με το πώς "φαίνεται", όπως λέγαμε, ο 160άρης μπορεί να έχει κάποιο έντονο πρόβλημα (φυσικής φθοράς των platters) σε κάποιο σημείο, με αποτέλεσμα να κρασάρει το λειτουργικό. Σε γενικές γραμμές, το "data refreshing" που έκανες, αν ολοκληρώθηκε, το έδαφος είναι πλέον κατάλληλο για να ξαναπεράσεις Windows. ΑΝ ξανακρασάρουν κι αυτά, τότε απλά ο δίσκος (εδώ και καιρό), δεν είναι για να σηκώνει λειτουργικό.

 

Το Basic Ιnput Οutput System που λες πάντως, το ότι κάποιες φορές δεν αναγνωρίζει τους δίσκους (...όλους...; ), δεν είναι και πολύ θετικό. Συνήθως έχει να κάνει με ζήτημα τροφοδοσίας (δε σημαίνει "χρειάζεσαι νέο τροφοδοτοτικό", πάντως, όχι απαραίτητα, έστω) - χωρίς ν' αποκλείεται και θέμα προβλήματος με τη μητρική (πιο σοβαρό).

 

 

 

 

Ακόμα μια εγκατάσταση των Windows λοιπόν, λέω εγώ, και από 'κει και πέρα βλέπουμε.

 

(...σε καταλαβαίνω, είσαι πελαγωμένος, αλλά υπομονή και θα βγει η άκρη)

Δημοσ.

Εγώ γιατί νομίζω ότι στον 150 που έκανε refresh έχει και τα windows και αν όχι τότε θα έχει έστω το mbr αφού είναι πρώτος δίσκο οπότε λογικό είναι να έχει γαπηθεί και να μην βλέπει το loader.

Δημοσ.

"data refreshing" έκανα στον 320gb που χρησιμοποιώ για να βάζω τα αρχεία μου και πριν προλάβει να "πρασινίσει" η πρώτη σειρά με τα κουτάκια, κόλλησε (είχα συνδεδεμένο τον τρίτο σκληρό δίσκο 1Tb, μπορεί να μην παίζει ρόλο αλλά το αναφέρω). Τώρα τρέχω ξανά το "data refreshing" στον ίδιο σκληρό έχοντας αποσυνδέσει τον 1Tb και μέχρι στιγμής όλα κυλάνε ομαλά, σε 6 ώρες θα έχει ολοκληρωθεί λέει (δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να φταίει ένας ολοκαινουριος σκληρός που απλά μπήκε στον υπολογιστή)...

 

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να κολλάει ο υπολογιστής (για τον οποιοδήποτε λόγο) και μετά το restart να μην μπορεί να φορτώσει τα windows από ένα σκληρό που είναι φρεσκοφορμαρισμένος και δεν έχει μέσα του τίποτα άλλο παρά μόνο αρχεία των windows και μάλιστα την μια να μην μπορεί να τα φορτώσει (NTLDR is missing) και στο επόμενο restart να βρίσκει το αρχείο για να τα φορτώσει αλλά να κολλάει κατά το φόρτωμα....

 

washcloud μου πρότεινες να κάνω "data refreshing" στον σκληρό που είχα τα windows??? Εγώ ρώτησα πως μπορώ να επαναφέρω την "υγεια" του 320Gb σκληρού μου που ήταν χαμηλή και γι' αυτό ξεκίνησα να κάνω "data refreshing" σε αυτόν τον σκληρό. Μήπως να κάνω και στον μικρό με τα windows? Αλλά μου λέει ότι κατά την διαδικασία αυτή μπορεί να χαθούν αρχεία, οπότε το βλέπω λίγο επικίνδυνο!!! Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να ελέγξω αν "έχει κάποιο έντονο πρόβλημα (φυσικής φθοράς των platters) σε κάποιο σημείο" όπως μου είπες, για να αποκλείσω την περίπτωση να έχει πρόβλημα ο σκληρός των windows???

 

Και κάτι τελευταίο. Τι είναι το "data refreshing" και γιατί είναι καλύτερο από το να έκανα ένα format στον σκληρό? Τι ακριβώς κάνει?

Δημοσ.

Μετά από 3 ώρες και ενώ είναι στο 55% της διαδικασίας, αρχίζει να βρίσκει αρκετά bad sectors και εκεί είναι που κολλάει, βγάζει μπλε οθόνη, restart και μου λέει να διαλέξω "boot device" γιατί δεν βλέπει να υπάρχει κάποια. Μπαίνω στα BIOS και όντως οι σκληροί μου είναι άφαντοι. Έπρεπε να αποσυνδέσω και να συνδέσω ξανά τα sata για να τους δει, κάνω restart, τρέχει μόνο του ένα "check disk" και ανοίγει μια χαρά...

 

Πλέον έχω μπερδευτεί για τα καλά, δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίει ένας από τους δυο ή και οι δυο. Έτσι μου έρχεται να τους πετάξω και να πάρω άλλους! Αλλά δεν θέλω να τους αφήσω να τους περάσει το δικό τους και να εγκαταλείψω την προσπάθεια έτσι άπλα...

Δημοσ.

Φρη, γενικά κι εγώ μπερδεύτηκα με τα παραπάνω, και δυστυχώς δεν υπάρχει και πολύ μυαλό διαθέσιμο για ξεμπερδέματα...

 

Πάντως :

 

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι είχες εκτελέσει το "data refreshing" στον 160άρη (με τα Win δηλαδή), και υπέθεσα ότι το πρόβλημα booting προέκυψε επειδή τρέχοντας την παραπάνω εφαρμογή, αναδιατάχθηκαν κάποια πράγματα στο file system, αλλά επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον δίσκο, πλέον δεν μπορεί -μετά την "αναδιάταξη"- να διαβαστεί κάτι σωστά, γι' αυτό και δεν μπουτάρει κτλκτλ...

 

Όπως και να 'χει : Το "data refreshing", όπως το ίδιο το πρόγραμμα εξηγεί στο παράθυρό του, όταν το επιλέγεις, σημαίνει ότι αφ' ενός γίνεται ένα "drive regeneration" (πες ένα "ξεσκαρτάρισμα" = αναφορικά με το ποιοί sectors του δίσκου τυχόν είναι επισφαλείς, άρα μαρκάρονται ώστε να μη χρησιμοποιούνται ή και αντικαθιστούνται από μία καβάτζα sectors που έχει διαθέσιμους ο δίσκος γι' αυτόν τον σκοπό - ή και κάποιοι που κακώς ήταν μαρκαρισμένοι ως μη αξιόπιστοι, ξαναμπάινουν σε χρήση), αφ' ετέρου ξαναγράφονται τα δεδομένα, σε "σίγουρες" περιοχές). Η διαφορά αυτής της διαδικασίας από ένα "φορμάτ", είναι ότι ένα φορμάτ αφ' ενός απλά σημαίνει επαναδημιουργία συστήματος αρχείων, αφ' ετέρου δεν υπάρχει η διαδικασία του "drive regeneration". Kαι με πιο απλά λόγια, ας πούμε ότι ένα απλό φορμάτ στη συγκεκριμένη περίπτωση ισοδυναμεί με σφουγγάρισμα, χωρίς σκούπισμα πρώτα, ενώ η ενέργεια που εκτελεί το "data refreshing" είναι ΚΑΙ σκούπισμα... Αν επίσης προσέξεις, η "απώλεια δεδομένων" για την οποία προειδοποιεί, συμβαίνει (στην ουσία) μόνο εάν για κάποιο λόγο κλείσει ο υπολογιστής (υποθέτω επειδή μάλλον κρατάει στη RAM τα δεδομένα που διαβάζει, πριν τα ξαναγράψει στον δίσκο). Και τεσπα δεν έχεις να φοβάσαι, όπως το καταλαβαίνω, απώλεια μεγάλου όγκου δεδομένων, όπως και να 'χει.

 

Τεσπα, πολύ άρχισε να μπλέκει το πράμμα με το σύστημά σου*, και εγώ θα πρότεινα αυτό που θα έκανα ο ίδιος : Εφ' όσον δε σε χαλάει ένα φορμάτ, βγάλε τους 2 άλλους δίσκους, κάνε το "data refreshing" στον 160άρη, μετά κάνε μια επανεγκατάσταση Win, και ασ' τον 1-2 μέρες να δεις συμπεριφορά. Αν όλα καλά, σύνδεσε μετά τον 320άρη, κι άσε πάλι να περάσουν 1-2 μέρες. Αν πάλι κλίενει και ανοιγεί κανονικά το σύστημα, σύνδεσε και τον 1ΤΒ. Αν ΤΟΤΕ προκύψει πρόβλημα -επανεκκίνηση του συστήματος με τους δίσκους εξαφανιζόλ- ίσως να φταίει το τροφοδοτικό. Κι επειδή με τα ίσως αγορές δεν λέει να κάνεις, φρόντισε πρώτα είτε να το δοκιμάσεις αλλού, ή να δοκιμάσεις δανεικό στο σύστημά σου.*(...αν ένας δίσκος έχει πρόβλημα και κρασάρει το σύστημά σου με το "data refreshing", καλή ώρα ο 320άρης σου, μου έχει τύχει και 'μένα, μετά από restart -αν και δεν μου έχει ποτέ πετάξει μπλε οθόνη- να μην τον βλέπει το σύστημα, και να χρειάζεται να βγάλω/ξαναβάλω την τροφοδοσία του. Αλλά όλοι μαζί οι δίσκοι, τί να πω, δε μου 'χει τύχει - και μου φαίνεται και κουλό...)

 

Ίσως πάλι, να χρειάζεται κα'να update BIOS σου - συμβαίνει, ειδικά σε παλιούτσικα συστήματα, όταν συνδέεις κάποιον "υπερμεγέθη" δίσκο. Δε θα το έλεγα πολύ πιθανό, αλλά...είναι ένα από τα "ίσως". Σε κάθε περίπτωση, η δική μου εμπειρία, με μητρικές, τροφοδοτικά και δίσκους όλα "ψιλοσακατεμένα και αρχαία", ΠΟΛΥ δύσκολα είναι κάτι που χρειάζεται πέταμα. Οπότε μη...βιάζεσαι να το κάνεις.

 

(...και είπαμε : είναι το ΒΙΟS :ρ . Θα μου πεις, εδώ ο κόσμος καίγεται κτλ - αλλά ειδικά με το συγκεκριμένο "λάθος" τρώω γερό κόλλημα, γι' αυτό επιμένω...)

 

 

 

 

Τέλος, δεν υπάρχει κάτι άλλο ιδιαίτερο, με το οποίο να "ελέγξεις αν ο δίσκος έχει κάποιο έντονο πρόβλημα σε συγκεκριμένο σημείο των platters". Mερικές φορές μπορεί απλά ένα πρόγραμμα ν' αναφέρει έναν bad sector, αλλά αυτός να είναι τόσο...bad, που να "κολλάει" ο δίσκος (ο μηχανισμός ανάγνωσης, για την ακρίβεια)...Το ανέφερα έτσι γενικά ως εξήγηση λόγω εμπειρικής διαπίστωσης, όχι σαν προτροπή για να κάνεις κάτι γι' αυτό (που δεν υπάρχει και κάτι για να κάνεις, άλλωστε). Σε γενικές γραμμές, εγώ θα έπαιρνα αντίγραφα των αρχείων του 320άρη, μετά θα του πέρναγα Win (εφ' όσον μάλλον δεν έχεις έναν μικρό δίσκο 10-20-40 ξερωγώ GB, που να έχεις Windows πάνω γι' αυτή τη δουλειά), θα έβαζα το Sentinel, μέσω αυτού θα έκανα "disk surface reinitialization" (η επιλογή μετά το "refresh", η τελευταία δηλαδή) στον 160άρη, μετά θα έβαζα Win σε αυτόν, και θα επαναλάμβανα την προηγούμενη διαδικασία στον 320, και τέλος θα ξαναπέρναγα σε αυτόν τα αρχεία που είχα προσωρινά μεταφέρει (στον 1ΤΒ, στην περίπτωσή σου). Διότι αν το "refreshing" είναι το σκούπισμα+σφουγγάρισμα, το "reinitilization" είναι η σιγουριά της χλωρίνης. Μετά από αυτό, ΑΝ ένας δίσκος βγάλει πρόβλημα, δεν είναι ούτε για να στρώσει, ούτε για να τον εμπιστεύεσαι.

 

 

Δημοσ.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά....

 

Τα πράματα ζόρισαν ακόμα περισσότερο... Σήμερα τον άνοιξα να δω κάτι βιντεάκια στο youtube και στο 3ο βιντεάκι πάλι τα ίδια. Το ότι δεν εμφανίζει τους σκληρούς μετά το restart είναι όντως ανησυχητικό... Την τροφοδοσία δεν την πειράζω, απλά τα sata βάζω και βγάζω και είναι σαν εκείνη την ώρα να ξεκινάνε, γιατί πριν είναι σαν να είναι idle...

 

Αυτό που λες το είχα σκεφτεί και εγώ να το κάνω. Έχω κάνει back up τον 320, οπότε δεν με νοιάζει να του κάνω το οτιδήποτε... Ωραία θα περάσω τα windows στον 320 και θα κάνω "refresh" και "reinitilization" στον 120. Αλλά πως θα κάνω format στον 120 για να φύγουν τα windows από αυτόν??? (Δεν μπορεί το HDS να κάνει "refresh" και "reinitilization" σε ένα σκληρό που έχει πάνω windows)

Δημοσ.

Βγάλε τον 120 εντελώς κάνε εγκατάσταση στον 320 και ξαναβάλε τον 120 (προσοχή στο bios first boot device) μετά θα βλέπει τον 120 σαν δευτερεύων οπότε τον κάνεις ο,τι θες.

 

Πάντως αν το έχεις το μηχάνημα με overclock δοκίμασε να τον βάλεις στα κανονικά του,εμένα έναν ide που είχα πάνω με το overclock καμιά φορά χανόταν,και δεν φαινόταν ούτε στο bios δεν ξέρω αν γίνεται και με sata αυτό το πράγμα γιατί σε εμένα τους έδειχνε πάντα τους sata μόνο τον ide έχανε.

Δημοσ.

Φρη δεν καταλαβαίνω που κόλλησες. Αυτό που είπε και ο Ελφ πιο πάνω είπα : Βάζεις Win στον 320, και κάνεις reinitilization (την 4η δηλαδή επιλογή) στον 160. Μετά περνάς Win ΚΑΙ στον 160, και από εκεί κάνεις reinitialization και στον 320. Αν ολοκληρωθεί, σημαίνει ότι ο δίσκος είναι οκ, και μπορείς να του βάλεις πλέον τα όσα είχες κρατήσεις σε backup (στον 1ΤΒ υποθέτω).

 

Με την παραπάνω διαδικασία, απλώς τα Win που αρχικά θα βάλεις στον 320, θα τα έχεις ίσα-ίσα για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις μέσ' απ' αυτά το Sentinel. 2 εγκαταστάσεις Win δηλαδή θα κάνεις (κι αυτό γιατί δεν έχεις πρόχειρο έναν ακόμη μικρό δίσκο που πάντα να κουβαλάει Win για τέτοιες δουλειές. Αν είχες, θα έκανες μέσ' απ' αυτόν reinitilization και στον 160 και στον 320, και τέλος θα πέρναγες Win μόνο στον 160), και θα κρατήσεις στο τέλος τη μία.

 

Υποπτεύομαι πως δε θες να ξανακάνεις εγκατάσταση στον 160άρη και μάλλον γι' αυτό μπερδεύτηκες (επειδή θεωρείς πως δεν είναι για να πειραχτεί...; ). Τεσπα, αυτή είναι η πιο χοντροκομμένη, μπακάλικη και "πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι" επιλογή, αλλά είναι μια κι έξω και μετά από αυτή τουλάχιστον θα είσαι σίγουρος για την κατάσταση των δίσκων. *

 

Επίσης, κάθε φορά που εγκαθιστάς Win, φρόντισε να είναι συνδεδεμένος ΜΟΝΟ ο δίσκος στον οποίο εγκαθιστάς, για να μην έχεις τυχόν θέματα με μπερδέμετα του MBR (και NTLDR ιστορίες...).

 

 

 

 

*Όταν κάνεις "disk surface reinitilization", την "4η επιλογή" που λέω, ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις και "data refreshing" (...δηλαδή την 3η, που την έχεις ήδη κάνει, δεν έχει ολοκληρωθεί κτλ). Το data refreshing το κάνεις όταν υπάρχουν δεδομένα που δε θες να χαθούν στον δίσκο (ή αν τεσπα δεν έχεις άλλο δίσκο να τα μεταφέρεις και να κάνεις "reinitilization", το οποίο σημαίνει "κόντρα ξύρισμα" του δίσκου - πλήρης διαγραφή των πάντων, του file system συμπεριλαμβανομένου).

 

 

Δημοσ.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε...

 

Η διαδικασία έγινε όπως ακριβώς μου είπατε και το αποτέλεσμα είναι να έχω ένα 160 σκληρό που σφύζει από "υγεία" (100%) και ένα 320 που είναι εξαφανισμένος!!!

 

Τελειώνοντας το "reinitilization" στο 320 η εικόνα ήταν αυτή:post-228700-0-44305600-1325517912_thumb.jpg

Μετά το restart που έκανα, η εικόνα είναι αυτή:post-228700-0-56081200-1325517927_thumb.jpg

Τα BIOS τον βλέπουνε, ο Devise manager τον βλέπει, αλλά στο "My computer" δεν εμφανίζετε με τίποτα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...