fotskal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα στο forum, Πριν λίγες μέρες ο φορητος υπολογιστής μιας φίλης μου χάλασε , συγκεκριμένα όταν τον άναβε η οθόνη δεν έδειχνε τίποτα , τον πήγε στο multirama από όπου τον είχε αγοράσει προ 3ετίας και της είπαν ότι τον συνέδεσαν με άλλη οθόνη και δούλεψε. Της πρότειναν λοιπόν να κάνουν εκείνοι μία επισκευή πάνω στη κάρτα γραφικών (η οποία θα στοιχήσει 90ευρό) και αν δεν έφτιαχνε τότε θα έκαναν αλλαγή οθόνης (αν γινόταν η αλλαγή δε θα πληρώναμε τα 90 ευρό της επισκευής της κάρτας). Ο υπολογιστής ήταν - είναι αυτός http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4135 Θα γλιτώσουμε καθόλου χρήματα αν τελικά κάνουμε ότι μας είπαν στα multirama , έχω ακούσει ότι δεν αξίζει να κάνεις αλλαγή οθόνης καλύτερα να πάρεις καινούριο. Τελικά, αν είναι προτιμότερο να πάρουμε καινούριο θα μπορούσε κάποιος να προτείνει ένα φθηνό φορητό? Budget: 500 ευρό , χωρίς να πρέπει απαραίτητα να εξαντλήσουμε όλα τα χρήματα. Χρήση : Autocad , office , ταινίες , internet Τοποθεσία : Πάτρα ( μπορούμε να παραλαβουμε απο Multirama , Πλαίσιο , e-shop) Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ενδιαφερθούν για το θέμα , καλή Πρωτοχρονιά.
antonl Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Λίγο κουλή μου φαίνεται η διάγνωση. Δηλ. αφού έχει πρόβλημα η κάρτα πώς δίνει σήμα στην εξωτερική οθόνη; Βέβαια μπορεί να χει πρόβλημα κάποιο συγκεκριμένο κύκλωμα αλλά συνήθως όταν καίγονταν οι nVidia 8xxxm δεν είχες σήμα πουθενά. Δεν σας είπαν για το κόστος της οθόνης; Χωρίς αυτήν την πληροφορία δε μπορείς να ξέρεις αν σε συμφέρει η αγορά νέου. Συνήθως τσιμπάνε στις τιμές για τέτοιες αλλαγές. Πάντως κατά πάσα πιθανότητα μπορείς να βρεις μια τέτοια από ebay σε λογική τιμή, φαντάζομαι ~100€ (δεν το χω ψάξει). Επίσης υπάρχει κι ένα άλλο κύκλωμα που μεσολαβεί μεταξύ οθόνης και κάρτας γραφικών (και μου διαφεύγει τ όνομά του), το inverter. Πιθανόν να χει αυτό βλάβη κι όχι η οθόνη ή η κάρτα γραφικών.
tasos18 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 εγω φίλε μου επισκευαζω λαπτοπ Από αυτά που μας λες αφου συνδεεται με αλλη οθονη και δεινει εικόνα κανονικά και η καρτα γραφικων ειναι η 8600M GT , τοτε πιστευω πως ειναι η οθονη. Μπορει ομως να ειναι πιο απλο απο οτι φανταζεσαι δηλαδη να εχει κουνηθει/βγει το καλωδιο που συνδεεται με την οθονη. Αμα θελεις να σου επισκευασω την οθονη παντως εγω γυρω στα 100-90 ευρώ ειναι για το συγκεκριμενο λαπτοπ αμα χρειαζεται αλλαγη οθονης βεβαια Στειλε μου πμ αμα θες
fotskal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 οπότε απ'ότι καταλαβαίνω θα πρέπει πρώτα να κοιτάξω πόσο στοιχίζει η αλλαγή μιας οθόνης για το συγκεκριμένο υπολογιστή και στη συνέχεια εάν συμφέρει να προσωρήσω στο service , αν και πιθανότατα δε θα χρειαστεί να αλλάξουμε την οθόνη. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . (Στο φίλο που προτείνει να τον επισκευάσει εκείνος , μένουμε πάτρα και δε θα ήθελα να επιβαρυνθώ περαιτέρω από μεταφορικά.)
ipal Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 οπότε απ'ότι καταλαβαίνω θα πρέπει πρώτα να κοιτάξω πόσο στοιχίζει η αλλαγή μιας οθόνης για το συγκεκριμένο υπολογιστή και στη συνέχεια εάν συμφέρει να προσωρήσω στο service ' date=' αν και πιθανότατα δε θα χρειαστεί να αλλάξουμε την οθόνη.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . (Στο φίλο που προτείνει να τον επισκευάσει εκείνος , μένουμε πάτρα και δε θα ήθελα να επιβαρυνθώ περαιτέρω από μεταφορικά.)[/quote'] εχει στο ebay οθονη με 50€ και video utube για το xps 1550 σας. αν εχετε καποιον φιλο να πιανουν τα χερια του Ή καποιον ηλεκτρονικο γνωστο σας δεν ειναι κατι δυσκολο. η αλλιως ας το βαλει στο γραφειο με ενα monitor γιατι ηδη ειναι καποια χρονια laptop και λογικα καποια στιγμη θα τα φτυσει... θα της μεινει και το monitor μετα
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 η αλλιως ας το βαλει στο γραφειο με ενα monitor γιατι ηδη ειναι καποια χρονια laptop και λογικα καποια στιγμη θα τα φτυσει... θα της μεινει και το monitor μετα Αυτο ^ ειναι ισως το καλυτερο. Σε καθε περιπτωση, μην αντικαταστησετε την 8600M GT, με αλλη Νvidia σειρων 8400ΧΧ-8600ΧΧ Αντικατασταση vga, μονο αν μπορειτε να βαλετε Ati: 3650-3470-3450 εχει καλως, αλλιως no go
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα