sp_steve Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Γειά σας, Έχω στο pc μου Linux και Windows 7 το καθένα σε ξεχωριστό partition...Γίνεται να είναι ορατοί και οι 2 δίσκοι στο κάθε λειτουργικό και πώς? Ευχαριστώ..
warlock9_0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 από linux βλέπεις και χρησιμοποιείς μια χαρά το δίσκο με τα windows, απλά βάζεις το ntfs-3g από windows δεν μπορείς να δεις το linux γιατί δε μπορεί να διαβάσει το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιεί, όταν το έψαχνα τουλάχιστον δεν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα σταθερό και ασφαλές άμα θες μπορείς να κάνεις ένα τρίτο partition αποθηκευτικό χώρο σε ntfs να το βλέπουν και τα δύο λειτουργικά
tolis_01 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Για να βλέπεις το partition του Linux από Windows υπάρχει αυτό: http://sourceforge.net/projects/ext2read/ αλλά δεν είναι και πολύ βολικό βέβαια.
TheELF Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ το έχω με το http://www.ext2fsd.com/ και γίνεται κανονικός δίσκος στο explorer
sp_steve Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 από linux βλέπεις και χρησιμοποιείς μια χαρά το δίσκο με τα windows, απλά βάζεις το ntfs-3g από windows δεν μπορείς να δεις το linux γιατί δε μπορεί να διαβάσει το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιεί, όταν το έψαχνα τουλάχιστον δεν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα σταθερό και ασφαλές άμα θες μπορείς να κάνεις ένα τρίτο partition αποθηκευτικό χώρο σε ntfs να το βλέπουν και τα δύο λειτουργικά Τι εννοείς να βάλω το ntfs-3g... Πηγαίνω Κέντρο ελέγχου->Εργαλείο δίσκων και κάνω Επεξεργασία διαμερίσματος αλλά δεν έχει τέτοια επιλογή... Τι λάθος εχω κάνει?
tolis_01 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Τι εννοείς να βάλω το ntfs-3g... Πηγαίνω Κέντρο ελέγχου->Εργαλείο δίσκων και κάνω Επεξεργασία διαμερίσματος αλλά δεν έχει τέτοια επιλογή... Τι λάθος εχω κάνει? Ποια διανομή έχεις; Αν έχεις κάποια από τις δημοφιλείς "ετοιματζίδικες" (ubuntu, mint, opensuse, fedora, mandriva κλπ) το έχει προεγκατεστημένο, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, θα πρέπει να βλέπεις τα ntfs partitions εξ'αρχής.
alex89 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Από την ubuntu 11.04 πως μπορώ να δω τα αρχεία μου στα win 7;
martinoff Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 δώσε την απάντηση από την εντολή (σαν root) ># fdisk -l
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα