Haldol Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Αγαπητέ privateer είσαι τελείως off-side. Το design μη το αναφέρεις καν, είναι υποκειμενικό. Εμένα μου αρέσει του Lumia, εσένα του iPhone. Δεν υπάρχει «καλύτερο». Το ότι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο design κυκλοφόρησε σε δύο συσκευές (iPhone 4, iPhone 4S) δε το κάνει «κακό». Στην τελική όλες οι εταιρείες «ανακυκλώνουν» τα σχέδια, η Sony Ericsson ας πούμε έχει 8000 μοντέλα με τον ίδιο σχεδιασμό. So what? Τα ίδια και για το UI, το αν θα του αρέσει ή όχι είναι κάτι υποκειμενικό. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι καλύτερο το ένα από το άλλο, μπορείς να πεις μόνο τι εξυπηρετεί εσένα προσωπικά. Οθόνη σαφώς καλύτερη αυτή του iPhone 4. Μεγαλύτερο pixel-density και καλύτερο panel. Το Lumia έχει την απλή AMOLED, όχι την S-AMOLED όπως γράφεις. Και το "CBD" που αναφέρεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πολωτικό φίλτρο πάνω από την οθόνη. Μιας και βάλαν σκ_τά οθόνη έπρεπε κάτι να κάνουν για να μπορεί να βλέπεται και κάτω από φως, δε νομίζεις; Ε, έριξαν ένα πολωτικό φίλτρο και του έδωσαν το πιασάρικο όνομα ClearBlack Display.
iRox Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Οθόνη σαφώς καλύτερη αυτή του iPhone 4. Μεγαλύτερο pixel-density και καλύτερο panel. 1)Πως κρινεις το καλυτερο πανελ; 2)Τo Metro UI λογω του οτι χρησιμοποιει tiles "κρυβει" τυχον jaggies κλπ. 3)Η οθονη ειναι απιστευτη κυριως λογω της κυριαρχιας του μαυρου στα WP 7 . Τα χρωματα ειναι απολαυστικα σε οποιαδηποτε λειτουργια και η οθονη στον ηλιο λειτουργει υποδειγματικα. Τωρα για design κλπ αυτα ειναι οντως υποκειμενικα
Haldol Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 1)Πως κρινεις το καλυτερο πανελ; 2)Τo Metro UI λογω του οτι χρησιμοποιει tiles "κρυβει" τυχον jaggies κλπ. 3)Η οθονη ειναι απιστευτη κυριως γιατι sta WP 7 κυριαρχει το μαυρο. Τα χρωματα ειναι απολαυστικα σε οποιαδηποτε λειτουργια και η οθονη στον ηλιο λειτουργει υποδειγματικα. Τωρα για design κλπ αυτα ειναι οντως υποκειμενικα Καλύτερο panel = τεχνικά καλύτερο panel. Η AMOLED πάσχει στο φωτισμό που μπορεί να παρέχει, γι αυτό και κάτω από έντονο φως βλέπεις χειρότερα από μία αντίστοιχη LCD. Επίσης σε κάθε pixel έχει 2 sub-pixels αντί για τρία, κάτι που οδηγεί σε λιγότερο «καθαρό» κείμενο. Αυτά γενικότερα για το θέμα "LCD vs AMOLED". Συγκεκριμένα για τις δύο οθόνες, τα μείον για την οθόνη του Lumia είναι ότι έχει μικρότερο pixel-density και αυτό για το κείμενο. Αυτό με τον ήλιο δεν υφίσταται στην περίπτωση του Lumia λόγω του πολωτικού φίλτρου. Και βέβαια όλα αυτά είναι καθαρά εγκυκλοπαιδικά, στην πραγματικότητα δε μας ενδιαφέρουν. Πρόκειται για μικρο-διαφορές στην απεικόνιση υπέρ του ενός ή του άλλου που δεν αλλάζουν τίποτα στην πράξη, απλά δίνουν τροφή για σχόλια. Απλά έκανα τον κόπο και τα έγραψα επειδή είπε ο άνθρωπος από πάνω ότι το Lumia έχει καλύτερη οθόνη, κάτι που δεν ισχύει.
iRox Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 περα απο τεχνικα χαρακτηριστικα κλπ εγω σουλεω καθαρα στο ματι και στη χρηση. Του lumia ειναι καλυτερη. ΓΙα μενα τουλαχιστον
privateer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Αγαπητέ privateer είσαι τελείως off-side. Το design μη το αναφέρεις καν, είναι υποκειμενικό. Εμένα μου αρέσει του Lumia, εσένα του iPhone. Δεν υπάρχει «καλύτερο». Το ότι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο design κυκλοφόρησε σε δύο συσκευές (iPhone 4, iPhone 4S) δε το κάνει «κακό». Στην τελική όλες οι εταιρείες «ανακυκλώνουν» τα σχέδια, η Sony Ericsson ας πούμε έχει 8000 μοντέλα με τον ίδιο σχεδιασμό. So what? Τα ίδια και για το UI, το αν θα του αρέσει ή όχι είναι κάτι υποκειμενικό. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι καλύτερο το ένα από το άλλο, μπορείς να πεις μόνο τι εξυπηρετεί εσένα προσωπικά. Οθόνη σαφώς καλύτερη αυτή του iPhone 4. Μεγαλύτερο pixel-density και καλύτερο panel. Το Lumia έχει την απλή AMOLED, όχι την S-AMOLED όπως γράφεις. Και το "CBD" που αναφέρεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πολωτικό φίλτρο πάνω από την οθόνη. Μιας και βάλαν σκ_τά οθόνη έπρεπε κάτι να κάνουν για να μπορεί να βλέπεται και κάτω από φως, δε νομίζεις; Ε, έριξαν ένα πολωτικό φίλτρο και του έδωσαν το πιασάρικο όνομα ClearBlack Display. και μονο το οτι αναφερεσε στην οθονη του Lumia ως σ.... χανεις την οποια αντικειμενικοτητα προσπαθεις να περασεις μεσα απο τα γραπτα σου. μια βολτα απο ενα κοντινο vodafone πιστευω θα σου αλλαξει γνωμη το CBD δεν ειναι κατι gimmick. Κανει μια χαρα την δουλεια για την οποια το εβαλαν The screen continues to impress outdoors in the sun too - it remains perfectly visible, while the colors keep most of their punch too. The anti-glare polarizer is certainly making a difference, as the Lumia 800 probably has the least-reflective screen we have seen. απο gsmarena review περα απο τεχνικα χαρακτηριστικα κλπ εγω σουλεω καθαρα στο ματι και στη χρηση. Του lumia ειναι καλυτερη. ΓΙα μενα τουλαχιστον αυτο ειναι που μετραει στην τελικη το Omnia W για παραδειγμα εχει SAmoled αλλα βαζοντας το διπλα στην οθονη του Lumia παλι της Νοκια προτιμω.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Σε οποιαδήποτε οθονη χρησιμοποιήσεις ui με μαύρο φόντο και τεράστια καθαρα εικονιδια, στο μάτι θα φαινεται "καλυτερη" απο αλλες "παρδαλες"! Αντικειμενικά ομως δεν τη λες τεχνολογικά καλυτερη απο τη retina. Γενικοτερα παντως να αναφέρω πως τα mango μου άφησαν καλυτερη εντύπωση απο το android.
flik Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Τι με νοιάζει εμένα η σούπερ τεχνολογία κτλ. Πηγαίνεις στο μαγαζί, τα βάζεις σε ίδια φωτεινότητα και βλέπεις, όχι μόνο στα tiles, αλλά και στος browsing. Η εικόνα που έδινε το lumia ήταν καλύτερη. Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο. Και η κυρτότητα επίσης. Η ανακλαστικότητα του γυαλιού επίσης. Δεν υπάρχουν μετρήσεις κτλ εδώ. Πηγαίνεις και το βλέπεις. Οι περισσότεροι συμφωνούν πάντως οτι του lumia είναι καλύτερη και απο iphone 4S και απο sgs II. Και εγώ συμφωνώ σε αυτό.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 ΟΚ πλεον το γυρισαμε στην υπερβολή!
Haldol Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 και μονο το οτι αναφερεσε στην οθονη του Lumia ως σ.... χανεις την οποια αντικειμενικοτητα προσπαθεις να περασεις μεσα απο τα γραπτα σου. μια βολτα απο ενα κοντινο vodafone πιστευω θα σου αλλαξει γνωμη το CBD δεν ειναι κατι gimmick. Κανει μια χαρα την δουλεια για την οποια το εβαλαν Κοίτα, μπορεί όντως να ήταν υπερβολή το «σκ_τά» που είπα, αλλά όπως και να το κάνουμε η AMOLED η απλή δεν είναι τόσο καλή όσο μια IPS-LCD. Με το πολωτικό φίλτρο που έβαλαν σίγουρα θα βελτιώνεται η κατάσταση στη θέαση κάτω από φωτεινές πηγές, το πόσο δε μπορώ να το ξέρω αν δε το χρησιμοποιήσω ο ίδιος. Προσπαθώ να είναι όσο γίνεται αντικειμενικός σε αυτά που γράφω, κυρίως στα X vs Apple threads (μιας κι εκεί πιο εύκολα σου κολλάνε την ταμπέλα του fanboy). Με αντικειμενικά κριτήρια λοιπόν, μία LCD οθόνη με IPS panel είναι ανώτερη από μία AMOLED στα πάντα εκτός από την αντίθεση (μπορεί και την κατανάλωση, πραγματικά δε θυμάμαι ποια τραβάει πιο πολύ ρεύμα). Και αυτό συμβαίνει διότι όταν παράγει μία AMOLED μαύρο, στην ουσία «σβήνει» τελείως τα pixels - σε αντίθεση με τις LCD. Οπότε λοιπόν στα WP7 όπου στο UI κυριαρχεί το μαύρο, πιθανώς η AMOLED να έχει πλεονέκτημα. Το ότι δε βγάζει τόσο φως έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Και το πολωτικό φίλτρο σώζει την κατάσταση με τον ήλιο. Αλλά όπως έγραψα και πριν: δε μπορώ να πω τι μου φαίνεται καλύτερο πριν το δοκιμάσω. Και δοκιμή δεν εννοώ να μπω σε μία Vodafone και να δω πως φαίνεται, έτσι δε καταλαβαίνεις τίποτα. Εννοώ σε πραγματικές συνθήκες. Σε πραγματικές συνθήκες. Μη ξεχνάς ότι και για την S-AMOLED ακούγονταν διθυραμβικά σχόλια - κυρίως για τα χρώματά της - μέχρι που τη χρησιμοποιήσαν και τελικά είπαν ότι εντυπωσιάζει μεν, αλλά δεν αποδίδει σωστά τα χρώματα δε. Τα έδειχνε over-saturated. Αυτά. Το Lumia το θεωρώ εξαιρετική συσκευή βάση των όσων έχω διαβάσει (δυστυχώς δεν έχει έρθει κανένα στα χέρια μου μέχρι τώρα). Αλλά η οθόνη του σίγουρα δεν είναι καλύτερη. Ούτε από του iPhone 4/4S, ούτε από του Galaxy S II. Μπορεί να δείχνει καλύτερα λόγω του ότι έχει πλεονέκτημα από τα WP7 - αλλά δεν πιστεύω ότι μετά από ένα μήνα χρήσης κάποιος που έχει και AMOLED+CBD και IPS-LCD / S-AMOLED θα προτιμήσει την πρώτη.
REDODIN7 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Επειδη το σκεφτομαι και εγω αυτο το κινητο θελω να πω οτι σε οσα βοντεο εχω δει η εμφανιση του και η οθονη του με εχουν ικανοποιησει ιδιαιτερα και λεω να παω να το δω και απο κοντα. Σε αντιθεση το iPhone το εχω δει απο κοντο και δεν μου εκανε εντυπωση ισως λογο του "hype" περιμενα κατι πρωτογνωρο. Στο θεμα εφαρμογων και κυριως παιχνιδιων ειναι οντος πισω αλλα συγκεκριμενα το Lumia θα παρει στο μελλον 20 δωρεαν παιχνιδια απο την ΕΑ αλλα βεβαια μην ξεχναμε τι θα γυνει οταν βγουν τα Windows phone 8.
privateer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Επειδη το σκεφτομαι και εγω αυτο το κινητο θελω να πω οτι σε οσα βοντεο εχω δει η εμφανιση του και η οθονη του με εχουν ικανοποιησει ιδιαιτερα και λεω να παω να το δω και απο κοντα. Σε αντιθεση το iPhone το εχω δει απο κοντο και δεν μου εκανε εντυπωση ισως λογο του "hype" περιμενα κατι πρωτογνωρο. Στο θεμα εφαρμογων και κυριως παιχνιδιων ειναι οντος πισω αλλα συγκεκριμενα το Lumia θα παρει στο μελλον 20 δωρεαν παιχνιδια απο την ΕΑ αλλα βεβαια μην ξεχναμε τι θα γυνει οταν βγουν τα Windows phone 8. Σε πιο νουμερο σταματαμε να λεμε οτι εχει λιγες εφαρμογες γιατι ηδη εφτασε στις 50000?
REDODIN7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Σε πιο νουμερο σταματαμε να λεμε οτι εχει λιγες εφαρμογες γιατι ηδη εφτασε στις 50000? ΟΚ σε αυτο αλλα δεν εχει γνωστα παιχνιδια του στυλ NOVA,Zenonia,cut the rope κλπ
privateer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 ΟΚ σε αυτο αλλα δεν εχει γνωστα παιχνιδια του στυλ NOVA,Zenonia,cut the rope κλπ για παιχνιδια οπως ειπα εχει μεγαλο προβαδισμα το iphone. Οχι πως δεν εχουν καλα παιχνιδια και τα wp7. cut the rope πχ υπαρχει και ειναι xbox live οποτε σημαινει και achievements που για εμενα σαν χρηστη xbox ειναι ενα bonus. Το να βγαλω 5-10G παιζοντας 10-15min στο κινητο ειναι κατι που με ελκυει
REDODIN7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 για παιχνιδια οπως ειπα εχει μεγαλο προβαδισμα το iphone. Οχι πως δεν εχουν καλα παιχνιδια και τα wp7. cut the rope πχ υπαρχει και ειναι xbox live οποτε σημαινει και achievements που για εμενα σαν χρηστη xbox ειναι ενα bonus. Το να βγαλω 5-10G παιζοντας 10-15min στο κινητο ειναι κατι που με ελκυει Νομιζω οτι εχει πολυ μελλον στο θεμα gaming και αν η Microsoft αποφασισει να βγαλει ολα τα παιχνιδια που βγαινουν στο Xbox Live για Xbox 360 (νομιζω οτι η επεξεργστικη ισχυ των σημερινων κινητων αρκει μια χαρα) θα θεριζει! Σκεψου το Bastion ή το Outland στη πανεμορφη οθονη του Lumia 800 δεν θα ηταν τελειο Υ.Γ Χρηστης WP7 ???
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 http://9to5mac.com/2012/01/02/iphones-beats-out-nokia-lumia-800-windows-phone-in-browser-benchmark-despite-earlier-reports/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα