subdee Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μου έγινε προσφορά για δουλειά στην Βαρκελώνη, σχετικά καλά τα λεφτά, πολύ καλύτερα απο ό,τι βρίσκω εδώ. Είμαι αναποφάσιστος για το αν αξίζει όμως να κάνω την κίνηση να πάω. Τα δεδομένα: -Θα πάω με την κοπέλα μου -Έχω γνωστή στην Βαρκελώνη -Είναι καλή δουλειά σε πολύ μεγάλη εταιρεία πληροφορικής -Αν πάω, έχω σκοπό να μείνω, δεν είμαι πια σε θέση να γυρνάω απο δώ και απο κεί -Έχω ζήσει γενικώς σε εξωτερικό συνολικά 11 χρόνια -Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και ελάχιστα Ισπανικά Γνωρίζω πως η ανεργία είναι στα ύψη εκεί, και ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα απο εδώ αλλά θα πάω με έτοιμη δουλειά. Τελικά, αξίζει ή να συνεχίσω να ψάχνω βόρεια Ευρώπη; Επίσης, αν έχει ζήσει κανείς στην Ισπανία, θα ήθελα αν μπορεί να μου πεί κανα δυο πραγματάκια.
Rising1980 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα αδερφέ και καλή τύχη σε ό,τι κι αν αποφασίσεις. Τα πράγματα είναι απλά και τα ξέρεις αφού έχεις ζήσει τόσα χρόνια στο εξωτερικό (εκτός κι αν δεν έχεις ξαναφύγει για δουλειά οπότε άκυρο). Υπολογίζεις χονδρικά τα μηνιαία σου έξοδα. Πολλαπλασιάζεις επί 1,5 (γιατί σίγουρα θα θέλετε να πάτε/δείτε διάφορα τουλάχιστον τους πρώτους μήνες). Αν με τον μισθό που σου προσφέρεται βγαίνεις άνετα, γνώμη μου είναι να πας. Bonus points στο ότι θα έχεις την κοπέλα σου και την γνωστή σου οπότε μέχρι να προσαρμοστείς δεν θα σε φάει η μοναξιά. Από κει και πέρα αν για τον χ,ψ λόγο δεν την παλέψεις γυρνάς όμορφος και ωραίος και κανείς δε σου λέει τίποτα. Αυτά από μένα και καλή χρονιά.
haris_216 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 καλησπέρα δεν ξέρω τα προσόντα σου αλλά θεωρώ ότι τα άπταιστα αγγλικά σου είναι ένα συν για σένα (ειδικά σε μια χώρα τόσο "αμόρφωτη" στον τομέα των ξένων γλωσσών). και έχεις και έτοιμη δουλειά (ακόμα καλύτερα). από την άλλη όμως, όπως είπες κι εσύ, η ανεργία είναι στα ύψη. ίσως η γενικότερη κατάσταση να μην είναι τόσο χάλια όσο εδώ αλλά πάλι ξεκινάς για μια χώρα που μας ακολουθεί στον κατήφορο. με δεδομένο ότι όπως είπες δεν είσαι για πέρα δώθε, τι γίνεται αν αύριο σε τζάσουν απ' τη δουλειά; ποιο είναι το plan b; σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά αλλά αφού κοιτάς να στήσεις κάπου τη ζωή σου μήπως χρειάζεσαι κάτι παραπάνω; δεν θέλω να είμαι αρνητικός αλλά να σου δώσω απλά λίγη "τροφή" για σκέψη καλή χρονιά σου εύχομαι και καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις
Marria Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μην το σκεφτεσαι καθολου και πηγαινε. Αν προκειται και για καλη δουλεια, τετοιες προσφορες δεν θα στις κανουν καθε μερα. Το συν ειναι οτι δεν θα εισαι τελειως μονος, και φιλους θα κανεις και εκει. Και απο την Ελλαδα δεν ειναι τοσο μακρυα, οποτε θες θα παιρνετε το αεροπλανο και θα ερχεστε.
Backpacker Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα φίλε μου..Βαρκελώνη είναι και μενα το σπίτι μου τα τελευταία 3 χρόνια με ενα κενό 8 μηνών στο ενδιάμεσο για τον στρατό. Η Βαρκελώνη ειναι Καταλωνία η οποία σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο ειναι αρκετά πάνω απ'τον μεσο ορο της Ισπανίας. Η Καταλωνία και η χώρα των Βάσκων είναι αυτές που κρατάνε ακόμα την ισπανία.Χωρίς αυτές τις περιοχές η Ισπανία θα ήταν στο επίπεδο το δικό μας και της Πορτογαλίας και αυτός είναι και ένας ακόμη λόγως(μαζί με τα ιστορικοφυλετικα τους) που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν. Αγγλικά δεν μιλάει ο κόσμος.Ελάχιστοι απ'τους νέους ξέρουν λιγα Αγγλικά και οι μεγαλύτεροι μιλάνε λιγα Γαλλικά κατάλοιπο της περιόδου Φράνκο.Βασική γλώσσα της καθημερινότητας τουλάχιστον για μένα και τον κύκλο μου είναι τα Καταλανικά αλλα τα ισπανικά είναι το ίδιο ομιλούμενα από όλους. Για να κάνει προσλήψεις η εταιρεία που πηγαίνεις σημαίνει ότι δεν έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας χωρίς αυτό να είναι πάντα απόλυτο. Η ζωή στην πόλη είναι καταπληκτική..λόγω δουλειάς(ανταποκριτης) γυρνάω συνεχώς σε πάρα πολλες χώρες και η Βαρκελώνη είναι η μοναδική στην Ευρώπη που είπα εδώ μπορώ να μείνω μόνιμα. Σου συστήνω ανεπιφύλακτα να την κάνεις από Ελλάδα. Και η Βαρκελώνη είναι μια πολύ καλή λύση.Απόλυτη σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά..εδώ κοτζαμάν ΗΠΑ και χάνονται πόσες δουλειές κάθε μέρα.Κανείς δεν ξέρει τι γίνετε σε 3-5 χρόνια από τώρα...και στην Ελλάδα να έλεγες τι πρόκειται να γίνει πριν 4 χρόνια θα γελούσανε μαζί σου.Αυτή την στιγμή σίγουρα τις καλύτερες προοπτικές έχουν οι Σκανδιναβικές χώρες..η Αυστραλία..ο Καναδάς και μετέπειτα Γερμανία και Βρετανία και φυσικά οι συνεχώς ανερχόμενες αλλά και πολύ ιδιόρυθμες χώρες του Κόλπου τις οποίες επισκέπτομαι πολύ συχνά. Τώρα βέβαια εσύ ξέρεις τι μισθό ακριβώς σου δίνουν και πως μπορείς να ζήσεις με αυτόν..πόσο σε ικανοποιεί επαγγελματικά και ηθικά η θέση που σου προσφέρουν..τι μπορεί να κάνει και η κοπέλα σου εδώ πέρα γιατί σίγουρα θα έχει και αυτή τις δικές της επαγγελματικές βλέψεις και δεν θα έχει στο μυαλό της να είναι κλεισμένη επ αόριστον σε ένα σπίτι. Αυτά από μένα και καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις εύχομαι...
benign Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα φίλε μου..Βαρκελώνη είναι και μενα το σπίτι μου τα τελευταία 3 χρόνια με ενα κενό 8 μηνών στο ενδιάμεσο για τον στρατό. Η Βαρκελώνη ειναι Καταλωνία η οποία σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο ειναι αρκετά πάνω απ'τον μεσο ορο της Ισπανίας. Η Καταλωνία και η χώρα των Βάσκων είναι αυτές που κρατάνε ακόμα την ισπανία.Χωρίς αυτές τις περιοχές η Ισπανία θα ήταν στο επίπεδο το δικό μας και της Πορτογαλίας και αυτός είναι και ένας ακόμη λόγως(μαζί με τα ιστορικοφυλετικα τους) που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν. Αγγλικά δεν μιλάει ο κόσμος.Ελάχιστοι απ'τους νέους ξέρουν λιγα Αγγλικά και οι μεγαλύτεροι μιλάνε λιγα Γαλλικά κατάλοιπο της περιόδου Φράνκο.Βασική γλώσσα της καθημερινότητας τουλάχιστον για μένα και τον κύκλο μου είναι τα Καταλανικά αλλα τα ισπανικά είναι το ίδιο ομιλούμενα από όλους. Για να κάνει προσλήψεις η εταιρεία που πηγαίνεις σημαίνει ότι δεν έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας χωρίς αυτό να είναι πάντα απόλυτο. Η ζωή στην πόλη είναι καταπληκτική..λόγω δουλειάς(ανταποκριτης) γυρνάω συνεχώς σε πάρα πολλες χώρες και η Βαρκελώνη είναι η μοναδική στην Ευρώπη που είπα εδώ μπορώ να μείνω μόνιμα. Σου συστήνω ανεπιφύλακτα να την κάνεις από Ελλάδα. Και η Βαρκελώνη είναι μια πολύ καλή λύση.Απόλυτη σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά..εδώ κοτζαμάν ΗΠΑ και χάνονται πόσες δουλειές κάθε μέρα.Κανείς δεν ξέρει τι γίνετε σε 3-5 χρόνια από τώρα...και στην Ελλάδα να έλεγες τι πρόκειται να γίνει πριν 4 χρόνια θα γελούσανε μαζί σου.Αυτή την στιγμή σίγουρα τις καλύτερες προοπτικές έχουν οι Σκανδιναβικές χώρες..η Αυστραλία..ο Καναδάς και μετέπειτα Γερμανία και Βρετανία και φυσικά οι συνεχώς ανερχόμενες αλλά και πολύ ιδιόρυθμες χώρες του Κόλπου τις οποίες επισκέπτομαι πολύ συχνά. Τώρα βέβαια εσύ ξέρεις τι μισθό ακριβώς σου δίνουν και πως μπορείς να ζήσεις με αυτόν..πόσο σε ικανοποιεί επαγγελματικά και ηθικά η θέση που σου προσφέρουν..τι μπορεί να κάνει και η κοπέλα σου εδώ πέρα γιατί σίγουρα θα έχει και αυτή τις δικές της επαγγελματικές βλέψεις και δεν θα έχει στο μυαλό της να είναι κλεισμένη επ αόριστον σε ένα σπίτι. Αυτά από μένα και καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις εύχομαι... Διαβασα τωρα τελευταια οτι εχει πολυ εγκληματικοτητα η Βαρκελωνη με καθημερινες ληστειες πολιτων κυριως απο Αφρικανους λαθρομεταναστες,ισχυει η ειναι βλακειες?Επισης αν ισχυει,ποιες περιοχες πρεπει να αποφυγει καποιος για κατοικια?
Backpacker Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Εγκληματικότητα δεν υπάρχει κάτι το τρελό.. καμία σχέση με άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως Λονδίνο,Παρίσι και Αθήνα που υπάρχουν γκέτο και περιοχές που δεν πατάς ούτε μέρα μεσημέρι.Η εγκληματικότητα περιορίζεται σε τουριστόφατσες στα στενάκια κοντά στην La rambla αργά την νύχτα και αυτή από πορτοφολάδες περισσότερο που πέφτουν πάνω σου δήθεν τυχαία και μετά από κανα 2-3 τετράγωνα καταλαβαίνεις ότι κάτι σου λείπει.Εκεί τριγύρω συχνάζουν και βαποράκια αλλά δεν ενοχλούν.Όλα αυτά αργά την νύχτα ξαναλέω. Η Barri Xino που είναι η καταλανική chinatown είναι κάτι σαν red light περιοχή της πόλης αλλά μην φανταστείς τπτ τρελό.Καμιά σχέση με ομόνοια στην Αθήνα και ανατολικό Λονδίνο. Εγώ μένω στην περιοχή Gracia και συγκατοικώ μαζί με δυο κοπέλες και θα στην πρότεινα ανεπιφύλακτα για τυχόν αναζήτηση κατοικίας.Τα νοίκια είναι ακριβότερα από Αθήνα αλλά και οι μισθοί πολύ καλύτεροι..τα νοίκια κυμαίνονται γύρω 700 ευρώ και οι μισθοί γύρω στα 1.500 με 1.600 ευρώ αλλά εξαρτάται κλασσικά και δω απ'την περιοχή..όπως και στην Αθήνα το ίδιο.. άλλο τα Σεπόλια και αλλο το Νέο Ψυχικό...φαντάζομαι κάπου εκεί και λίγο παραπάνω θα κυμαίνεται και η προσφορά μισθού που κάνανε στον φίλο που άνοιξε το τοπικ αν και δεν ξέρω τα χρόνια προϋπηρεσίας του ούτε και την θέση που του πρόσφεραν..η περιοχή που θα ψάξει για σπίτι βέβαια θα εξαρτηθεί και από την τοποθεσία της δουλειάς του αλλά στα περισσότερα συμπεριλαμβάνονται και λογαριασμοί ρεύματος νερού και ιντερνετ.Ανάλογα το διαμέρισμα και τον σπιτονοικοκύρη. Το σούπερ μάρκετ είναι πιο φθηνό από ελλάδα.Το μετρό είναι πάρα πολύ βολικό..η αγορά για ρούχα είναι φτηνότερη από Ελλάδα..τα φαγάδικα περίπου ίδια τιμή με Ελλάδα.
leftermann Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 καμία σχέση με άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως Λονδίνο,Παρίσι και Αθήνα μόνο εγώ γελάω; Σόρρυ κιόλας ε. Κατατάλλα +1 στα ποστ του Backpacker
athlios Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως Λονδίνο,Παρίσι και Αθήνα . Ωπα ρε παιδια, η Θεσσαλονικη τι εγινε? Στο πηγαδι κατουρησε ναουμ;
benign Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Εγκληματικότητα δεν υπάρχει κάτι το τρελό.. καμία σχέση με άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως Λονδίνο,Παρίσι και Αθήνα που υπάρχουν γκέτο και περιοχές που δεν πατάς ούτε μέρα μεσημέρι.Η εγκληματικότητα περιορίζεται σε τουριστόφατσες στα στενάκια κοντά στην La rambla αργά την νύχτα και αυτή από πορτοφολάδες περισσότερο που πέφτουν πάνω σου δήθεν τυχαία και μετά από κανα 2-3 τετράγωνα καταλαβαίνεις ότι κάτι σου λείπει.Εκεί τριγύρω συχνάζουν και βαποράκια αλλά δεν ενοχλούν.Όλα αυτά αργά την νύχτα ξαναλέω. Η Barri Xino που είναι η καταλανική chinatown είναι κάτι σαν red light περιοχή της πόλης αλλά μην φανταστείς τπτ τρελό.Καμιά σχέση με ομόνοια στην Αθήνα και ανατολικό Λονδίνο. Εγώ μένω στην περιοχή Gracia και συγκατοικώ μαζί με δυο κοπέλες και θα στην πρότεινα ανεπιφύλακτα για τυχόν αναζήτηση κατοικίας.Τα νοίκια είναι ακριβότερα από Αθήνα αλλά και οι μισθοί πολύ καλύτεροι..τα νοίκια κυμαίνονται γύρω 700 ευρώ και οι μισθοί γύρω στα 1.500 με 1.600 ευρώ αλλά εξαρτάται κλασσικά και δω απ'την περιοχή..όπως και στην Αθήνα το ίδιο.. άλλο τα Σεπόλια και αλλο το Νέο Ψυχικό...φαντάζομαι κάπου εκεί και λίγο παραπάνω θα κυμαίνεται και η προσφορά μισθού που κάνανε στον φίλο που άνοιξε το τοπικ αν και δεν ξέρω τα χρόνια προϋπηρεσίας του ούτε και την θέση που του πρόσφεραν..η περιοχή που θα ψάξει για σπίτι βέβαια θα εξαρτηθεί και από την τοποθεσία της δουλειάς του αλλά στα περισσότερα συμπεριλαμβάνονται και λογαριασμοί ρεύματος νερού και ιντερνετ.Ανάλογα το διαμέρισμα και τον σπιτονοικοκύρη. Το σούπερ μάρκετ είναι πιο φθηνό από ελλάδα.Το μετρό είναι πάρα πολύ βολικό..η αγορά για ρούχα είναι φτηνότερη από Ελλάδα..τα φαγάδικα περίπου ίδια τιμή με Ελλάδα. Οκ φιλε μου ευχαριστω.Απλα ημουν περιεργος να δω τι γινεται,γιατι απο διαφορα ξενα φορα που συχναζω αναφερουνε εκρηξεις βιας και φυλετικου μισους,σε πολλες χωρες και πολεις, Ευρωπη και Αμερικη.Αλλα και μια ματια στα δελτια πολλων ξενων on line εφημεριδων αναφερει παρομοια ,δυστυχως,πραγματα.Η κριση φερνει πολλα ασχημα πραγματα στο προσκηνιο Ευχομαι να πανε ολα καλα..
subdee Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Ακόμα είμαι αναποφάσιστος, όχι γιατί φοβάμαι να αφήσω την Ελλάδα, θα λυπηθώ μεν, αλλά πρώτα κοιτάω να φτιάξω λίγο τη ζωή μου. Και το λέω αυτό γιατί τα Χριστούγεννα έκλεισα τα 30 και πιάνω τον εαυτό μου κάθε χρόνο να ψάχνω για δουλειά που να πληρώνει ψιλά. Και εγώ για Gracia θα ψάξω για διαμέρισμα λόγω του ότι έχω και γνωστή εκεί, και ο μισθός που θα παίρνω είναι 2000 καθαρά. Μου είπαν πως ένα ζευγάρι ζεί άνετα με 2000ρικα, και όταν πιάσει δουλειά και η κοπέλα μου, οι οποία έχει ως μόνο εμπόδιο τη γλώσσα, θα αυξηθεί το εισόδημα. Απλά, έχω ακόμα τον ενδοιασμό γιατί δεν έχω ψάξει αρκετά ακόμα για δουλειά στην Σκανδιναβία, που είναι η πρώτη μου επιλογή για μετανάστευση, και δε θέλω να σπεύσω στην Ισπανία και μετά να το μετανοιώσω γιατί βρήκα κάτι καλύτερο στην Νορβηγία πχ. Πάντως είναι χρήσιμες ό,τι συμβουλές μου δίνετε, τις λαμβάνω όλες υπόψιν πριν πάρω την απόφαση.
insomniaK Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Subdee, έχεις πάει Βαρκελώνη και Σκανδιναβία; Προσωπικά, αν έβρισκα δουλειά με 2000 ευρώ στη Βαρκελώνη, θα είχα ήδη κλείσει αεροπορικά. Και ειδικά σε σύγκριση με τη Σκανδιναβία δε θα το σκεφτόμουν καν. Αυτό το τελευταίο το αναφέρω διότι ήμουν Β. Γερμανία για αρκετά χρόνια και κατέβηκα κοντά στους τροπικούς και πια αναρωτιέμαι πως κατάφερνα να ζω τόσο βόρεια. Δική σου η απόφαση, αλλά προσωπικά θα πήγαινα Βαρκελώνη κι ίσως να ξέχναγα και την κοπέλα μου Αθήνα . 1
tsioudiver Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Τα θετικά της μετακόμισης είναι οτι δε θα φύγεις απο τη γειτονιά της Μεσογείου, οπότε κλίμα και διατροφή, που πίστεψε με είναι σημαντικά σε μακροπρόθεσμο πλάνο, παραμένουν σε ίδιες βάσεις. Επιπλέον η Βαρκελώνη είναι πανέμορφη και η Gracia γραφικότατη, απλά πήγαινε. Η πολλή σκέψη λειτουργεί αρνητικά, δίχως αυτό να ενθαρρύνει την ασυνείδητη απόφαση.
viper2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Ακόμα είμαι αναποφάσιστος, όχι γιατί φοβάμαι να αφήσω την Ελλάδα, θα λυπηθώ μεν, αλλά πρώτα κοιτάω να φτιάξω λίγο τη ζωή μου. Και το λέω αυτό γιατί τα Χριστούγεννα έκλεισα τα 30 και πιάνω τον εαυτό μου κάθε χρόνο να ψάχνω για δουλειά που να πληρώνει ψιλά. Και εγώ για Gracia θα ψάξω για διαμέρισμα λόγω του ότι έχω και γνωστή εκεί, και ο μισθός που θα παίρνω είναι 2000 καθαρά. Μου είπαν πως ένα ζευγάρι ζεί άνετα με 2000ρικα, και όταν πιάσει δουλειά και η κοπέλα μου, οι οποία έχει ως μόνο εμπόδιο τη γλώσσα, θα αυξηθεί το εισόδημα. Απλά, έχω ακόμα τον ενδοιασμό γιατί δεν έχω ψάξει αρκετά ακόμα για δουλειά στην Σκανδιναβία, που είναι η πρώτη μου επιλογή για μετανάστευση, και δε θέλω να σπεύσω στην Ισπανία και μετά να το μετανοιώσω γιατί βρήκα κάτι καλύτερο στην Νορβηγία πχ. Πάντως είναι χρήσιμες ό,τι συμβουλές μου δίνετε, τις λαμβάνω όλες υπόψιν πριν πάρω την απόφαση. εφυγες
Προτεινόμενες αναρτήσεις