Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχουν τετοια ακουστικα; Για να ακουω τις ταινιες που βλεπω στο λαπτοπ. Εχω κατι 2.1 και ειναι ηδη πολυ καλα, φανταζομαι τι θα γινεται με τα 5.1!

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχουμε καποια προταση; Τελικα αυτα που εχω ειναι τα Trust 5.1 6200 Surround. Αρκετα καλα, αλλα δε ξερω εαν υποστηριζει και DTS. Μαλλον οχι.

 

Ξερω οτι υπαρχουν ορισμενα πολυ καλα ακουστικα που υποστηριζουν ακομα και TruAudio και 3d Audio.

 

 

*Βασικα τωρα που κοιταξα τα χαρακτηριστικα λεει τα εξης :

 

"Supports EAX 2.0 and DirectSound 3D, compatible with DTS, Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo and Dolby Prologic II"

 

Ειμαι κομπλε; Το Windows Media player classic Home-Cinema μπορει να αναπαραγει τετοιο ηχο;

  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χαλασαν αυτα τα ακουστικα που ειχα και επειγει να αγορασω καινουρια. Ποια μου προτεινετε; Τα θελω για να βλεπω HD ταινιες στον υπολογιστη!

 

Το θεμα ειναι οτι στο σκρουτζ βρισκω ελαχιστα ακουστικα με 5.1 λειτουργια και ρωταω μηπως τελικα δεν ειναι και τοσο απαραιτητα. Μηπως και με 2.1 ακουστικα μπορω να βλεπω ανετα τις ταινιες μου; Τι λετε;

 

Βασικα για να βλεπω ταινια σε 5.1 δε θα πρεπει τα ακουστικα να υποστηριζουν DTS; Αλλιως απλα θα μετατρεπουν τον ηχο απο 2.1 σε 5.1

 

Σκεφτομουν να αγορασω τα Roccat Kave 5.1, αλλα νομιζω οτι για να παιξει 5.1 ηχο θελει και η καρτα ηχου να υποστηριζει 5.1 Εγω εχω ενα sony vaio laptop και εχει stereo speakers, δε νομιζω οτι υποστηριζει 5.1 ηχο.. Οποτε τι κανουμε σε αυτη τη περιπτωση;

 

Μονοδρομος τα ακουστικα που εχουν ενσωματωμενη καρτα ηχου;

Δημοσ.

Με usb ειναι, αν και υπαρχουν και τα Sharkoon Digital Headset, στα 126 ευρω απο το amazon, τα οποια συνδεονται στην πριζα και εχουν και εξωτερικη καρτα ηχουν, υποστηριζει dolby 2.0, 5.1 και εχει καποιες αλλες λειτουργιες. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τα αγορασω.

 

Τα εχει κανεις;

Δημοσ.

Χαλασαν αυτα που εχω.

 

Μολις τωρα ειδα οτι εχει στο αμαζον τρελη προσφορα το τελευταιο μοντελο Sharkoon digital SR στα 108 ευρω! Αυριο θα κανω την παραγγελια!!

 

http://www.amazon.co.uk/Sharkoon-SR-Digital-Surround-Headset/dp/B004QQ00UE/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1342649353&sr=1-1

 

 

Το παραξενο ειναι οτι το παλιο μοντελο κανει 20 ευρω παραπανω, αλλα τα κανει το αμαζον κατι τετοια που και που!

 

Τα εχει κανεις να μας πει εντυπωσεις;

 

 

------- ---------- ---------- ---------- --------

 

Καποιος γνωστης να με βοηθησει πριν κανω καμια βλακεια!

 

Εδω υπαρχουν και τα δυο μοντελα :

 

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804468

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806428

 

Λεει οτι το SR ειναι πιο καινουριο μοντελο, αλλα δε βλεπω διαφορες.

 

Σχεδον σε ολα τα αλλα sites που μπηκα το SR ειναι πιο φθηνο, μονο εδω ειναι ακριβοτερο. Επισης καπου διαβασα οτι με το digital μπορεις να συνδεσεις στην συσκευη και δευτερα ακουστικα, δε ξερω εαν ισχυει.

 

Βασικα, και τα δυο δεν ειναι digital; Εχω μπερδευτει!

Δημοσ.

Λετε τα ηχεια να αξιζουν περισσοτερο; Θελω να ρωτησω εαν τα logitech z906 εχουν δικη τους καρτα ηχου μεσα για να παιζει DTS ή δανειζονται αυτη του υπολογιστη. Λογικα το πρωτο θα συμβαινει.

Δημοσ.

Οποτε εφοσον εχουν δικο τους αποκωδικοποιητη πως θα επιλεγω αυτον αντι αυτο του λαπτοπ ή του e-great; Το κανει αυτοματα;

 

Αυτα τα Logitech ακουστικα εχουν δικο τους αποκωδικοποιητη;

 

Και γενικα εχω μπερδευτει λιγο! Μπορω στο λαπτοπ να ακουω ηχο dts ( εχω τα Logitech z3 που ειναι απλα 2.1 ηχεια ) ή οχι;

 

Στην τηλεοραση μπορω ή παλι οχι; Εχω απλα το ηχειο της τηλεορασης που δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και παιζω τις ταινιες με το e-great.

 

Με λιγα λογια, για να ακουσω dts, πρεπει να εχω 5.1 ηχεια και καταλληλη καρτα ηχου ή απλα θελει αποκωδικοποιηση; Ή οταν λεμε αποκωδικοποιηση εννοουμε οτι μετατρεπει το dts σε ac3, οποτε μουφα το πραμα;

 

Και ποτε μονο θα μπορω να ακουω κανονικο dts ηχο;

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα το dts ειναι ψηφιακος πολυκαναλος ηχος.Για να τον ακουσεις λοιπον θες 5.1 ή και παραπανω ηχεια και συνδεση με οπτικη ινα ή ομοαξονικο ή hdmi.Οποτε οχι δεν ακους dts στην τηλεοραση,ουτε στο λαπτοπ,ουτε σε οποιαδηποτε ηχεια-ακουστικα που συνδεονται με jack,usb.Επισης δεν φτανει να εχεις 5,1 ηχεια(πχ ενα απλο σετ της logitech) γιατι οπως σου ειπα θελει ψηφιακη συνδεση.

Δημοσ.

Οποτε, ακομα και ακουστικα με ενστωματωμενο ενισχυτη και δυνατοτητα dts ηχου να αγορασω, δε θα μπορω να τα ακουω εαν δεν υποστηριζει τετοια δυνατοτητα το λαπτοπ; Θυρα hdmi εχει βεβαια, αλλα δε ξερω εαν χρειαζεται και κατι αλλο, ή απλα θα χρησιμοποιειται μονο σαν το μεσο για να συνδεθουν τα ακουστικα.

Δημοσ.

χρησιμοποιω αυτα

 

http://speedlink.com/?p=2&cat=41A3&pid=25160&paus=1&PHPSESSID=fbd2e597d8d41fb0318fe047cd042945

 

βεβαια ειναι headset με μικροφωνο αλλα αυτο μικρη σημασια εχει. με συνδεση usb ενσωματωμενη καρτα ηχου και 8 ηχεια συνολικα για να μιμηθει την λειτουργια 5.1

πολυ καλα σε ποιοτητα και ανεση και σχετικα οικονομικα

 

η αληθεια ειναι βεβαια οτι δεν υπαρχουν αληθινα 5.1 ακουστικα απλα προσπαθουν μεσω του software να μιμηθουν ηχο 5.1

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα το dts ειναι ψηφιακος πολυκαναλος ηχος.Για να τον ακουσεις λοιπον θες 5.1 ή και παραπανω ηχεια και συνδεση με οπτικη ινα ή ομοαξονικο ή hdmi.Οποτε οχι δεν ακους dts στην τηλεοραση,ουτε στο λαπτοπ,ουτε σε οποιαδηποτε ηχεια-ακουστικα που συνδεονται με jack,usb.Επισης δεν φτανει να εχεις 5,1 ηχεια(πχ ενα απλο σετ της logitech) γιατι οπως σου ειπα θελει ψηφιακη συνδεση.

 

Ολοι η ηχοι απο το pc ψηφιακοι ειναι. Για να ακουσεις το DTS δε χρειαζεται να το κανεις pass-through ψηφιακα απαραιτητα. Με εναν software decoder και μια xonar DX με αναλογικη συνδεση, εχω πολυ καλυτερο ηχο απο οτι αν στειλω με οπτικη στα ηχεια μου. Ενω καταλαβαινω τι εννοεις με το παραδειγμα σου, ειναι πολυ γενικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...