Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ούτε μία φορά δεν έχω τρέξει τέτοιο πρόγραμμα. Μία φορά μόνο έβαλα έβαλα ένα με πράσινες μπάρες. Ίσως είναι το πρώτο που έκανε test ο φίλος. :P

Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, με το diskpart έχω την παρακάτω εικόνα

allignment.JPG

Αυτό σημαίνει ότι το alignment είναι ΟΚ και για τα 2 partitions, σωστά ?

Δημοσ.

απλα εκανα θεμα οτι στην τιμη που ειναι τωρα οι ssd δεν αξιζουν τα λεφτα τους να κανεις αναβαθμιση για 2δευτερολεπτα διαφορα αποκρισης απο εναν μηχανικο. αν καποιος εχει τα γκαφρα, τα σκαει, αλλα δεν θεωρω απαραιτητη αυτη την μεταβαση σε αυτη την φαση. το οτι ειναι πιο γρηγορος ο ssd ειναι γεγονος, αλλα τι να το κανω αν μου ανοιγει ενα προγραμμα 5-6 δευτερα πιο γρηγορα, ολη την αλλη ωρα το προγραμμα τρεχει το ιδιο οπως σε μηχανικο, και σε καθημερινη βαση σε απλες εφαρμογες δεν εχει διαφορα μην σου πω και απο εναν 5400rpm. αυτο παρατηρησα, τωρα αν κανω λαθος, συγχωρεσεμε!

• Super Moderators
Δημοσ.

δοκίμασε να ανοίξεις ταυτόχρονα πχ skype, msn, chrome ή firefox, mtorrent (πράγματα που πχ ανοίγω εγώ όταν κάθομαι στο pc) και δες διαφορές ανάμεσα σε ssd και hdd...

2secs ούτε στην καλύτερη των περιπτώσεων η διαφορά, μιλάμε για 10 secs και με hdd @ 10000rpm όχι 7200...

εκεί φαίνεται ο ssd, όταν τις ανοίγεις μια μια προφανώς οι διαφορές είναι πολύ μικρές...

Δημοσ.

απλα εκανα θεμα οτι στην τιμη που ειναι τωρα οι ssd δεν αξιζουν τα λεφτα τους να κανεις αναβαθμιση για 2δευτερολεπτα διαφορα αποκρισης απο εναν μηχανικο. αν καποιος εχει τα γκαφρα, τα σκαει, αλλα δεν θεωρω απαραιτητη αυτη την μεταβαση σε αυτη την φαση. το οτι ειναι πιο γρηγορος ο ssd ειναι γεγονος, αλλα τι να το κανω αν μου ανοιγει ενα προγραμμα 5-6 δευτερα πιο γρηγορα, ολη την αλλη ωρα το προγραμμα τρεχει το ιδιο οπως σε μηχανικο, και σε καθημερινη βαση σε απλες εφαρμογες δεν εχει διαφορα μην σου πω και απο εναν 5400rpm. αυτο παρατηρησα, τωρα αν κανω λαθος, συγχωρεσεμε!

Με ποιον SSD δοκίμασες;

Δημοσ.

Offline, όλα αυτά τα λες ενώ έχεις δουλέψει κάποιον ssd ή απλά κάνεις υποθέσεις ?

Αν το κριτήριο σου είναι το bootaρισμα τότε είσαι πολύ λάθος. Αν πάλι κριτήριο είναι τα μερικά δευτερόλεπτα στις εφαρμογές τότε πάλι είσαι πολύ λάθος. Το σύστημα με έναν μηχανικό δίσκο σε σχέση με έναν SSD απλά ΠΝΙΓΕΤΑΙ...

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει μόνος δεν μπορείς να καταλάβεις για τι διαφορά μιλάμε...

Αντιγραφή αρχείων με ταυτόχρονο zipaρισμα, με antivirus να τρέχει στο background και να ανοίγουν οι εφαρμογές σε μηδενικό χρόνο ταυτόχρονα είναι κάτι που δεν στο δίνει κανένας μηχανικός δίσκος...

Φυσικά αν είσαι από τους χρήστες που θέλουν το PC για games, λίγο internet και καμία ταινία τότε πάω πάσο δε σε απασχολούν αυτές οι διαφορές.

Αλλά αν χρησιμοποιείς το PC για οποιουδήποτε είδους εργασία και περνάς πολλές ώρες μπροστά σε αυτό, ένας SSD είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει (αρκεί να μην έχεις αρχαίο PC που δημιουργεί bottleneck στον SSD)

Δημοσ.

skype, msn, chrome ή firefox, mtorrent Αντιγραφή αρχείων με ταυτόχρονο zipaρισμα, με antivirus να τρέχει στο background παιδια χαλαρωστε, ε ναι, αν εχεις 8 ποντικια και πατας να ανοιξουν ολα ταυτοχρονα, ναι, με τον ssd θα ανοιξουν 10 δυτερα πιο γρηγορα και κατι εγινε, λες και ξεζιπαρεις ολη μερα, ολη νυχτα! ειχα εναν ssd σατα3 αλλα δεν μου γεμιζε το ματι, αλλα ο λογος που κανω θεμα δεν ειναι για να πω οτι ειναι ιδιοι με τους μηχανικους, εννοειται πως δεν ειναι, αλλα ξαναλεω δεν θεωρω απαραιτητο να σκασεις 170 ευρω για εναν 120αρη που θα σου βγαζει και σφαλματα. αν πεσουν οι τιμες και ειναι κομπλε οι ssd εννοειται οτι θα παρω 2 256ριδες, τωρα ομως το θεωρω κοροιδια. (δεν ειμαι pc freak)

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν χρειάζονται 8 ποντίκια, απλά έχουμε συνηθίσει λόγω της πτώσης στις επιδόσεις ενός HDD να τα κάνουμε πιο αργά και ένα ένα γιατί μετά θα σέρνεται το σύμπαν...

όταν έχει συνηθίσει κάμποσους μήνες το multitasking σε SSD η επιστροφή σε μηχανικό είναι το λιγότερο τραγική...

Δημοσ.

όταν έχει συνηθίσει κάμποσους μήνες το multitasking σε SSD η επιστροφή σε μηχανικό είναι το λιγότερο τραγική...

+1000..

Όχι απλά τραγική, αφόρητη...

Προφανώς ο φίλος offline δεν κάνει απαιτητική χρήση στο PC του... Και δε χρειάζεται να είσαι PC freak για να θες να είσαι αποδοτικός και να γλυτώνεις χρόνο... Αν το μόνο που έκανες είναι να ανοίγεις έναν browser και να χαζεύεις στο internet τότε μάλλον είχες λάθος προσδοκίες...

Τώρα για να λες οτι δεν είδες διαφορές αρχίζω να σκέφτομαι μήπως δεν είχες βάλει καν το λειτουργικό και τα προγράμματα στον SSD ?? :rolleyes:

Δημοσ.

Είναι μερικά πράγματα στη ζωή που δεν μετριούνται με νούμερα. Είναι θέμα αίσθησης.

Βέβαια υπάρχουν τα νούμερα στους SSD, αλλά η αίσθηση που σου προσφέρει είναι μοναδική. Το Mac μου είναι πιο αργό σε απόκριση από το PC και γενικά το OSX θεωρείται γρήγορο...

Αν μάθεις με SSD, ότι άλλο σου φαίνεται ψόφιο.

Δημοσ.

εγω παλι εχω την εντυπωση οτι το μουλτιτασκινκ κεφαλαιο εχει να κανει σε μεγαλυτερο ποσοστο με τον επεξεργαστη. και για σερφαρισμα εχει να κανει η συνδεση ιντερνετ κατα κυριο λογο και οχι τοσο το συστημα. βεβαια ενας φιλος δοκιμασε τον εςεςντι σε p4 και ειδε οντως διαφορα. αλλα σε πιο νεα συστηματα ενας 7200 κανει την δουλεια του. ενταξει, εχει να κανει και με τις απαιτησεις του καθενος και με το μπατζετ που διαθετει. συμφωνω εν μερη με αυτα που λετε, απλα λεω οτι εχοντας εναν μηχανικο στα 7200 δεν με χαλαγε η αποκριση του και βρηκα υπερβολικο για καποια δευτερολεπτα κερδος να σκασω 170 για εναν εςεςντι 120αρι. αυτη ειναι η αποψη μου και γιαυτο εδωσα τον εςεςντι που ειχα να παρω πισω τα λεφτα μου και να τα επενδυσω καπου πιο εξυπνα. οταν θα πανε οι 256ριδες ας πουμε στα 120 ευρω θα αγορασω και θα εχω ανοιχτα 35 παραθυρα να μιλαω ταυτοχρονα με 35 ανθρωπους

• Super Moderators
Δημοσ.

αν φρενάρει ο δίσκος τον επεξεργαστή δεν έχει νόημα ακόμα και αν έχεις 8 Core Sandybridge Xeon :P

σε καινούριο σύστημα ο 7200rpm το πνίγει...

Δημοσ.

Θρες, ας παρουμε την περιπτωση που δεν πουλας SSD.. :D μονο ετσι εξηγειτε! ενταξει, πλακα κανω, εχεις γραψει τοσες χιλιαδες μνματα, κατι θα ξερεις παραπανω, οποτε σεβαστη η εκδοχη αυτη. οι τιμες ομως παραδεξου οτι δεν ειναι αναλογες με το τι σου δινει. ειπαμε. αν πεσουν οι τιμες, οκ. το λεω γτ οταν αγορασα με τα λεφτα που εδωσα εβλεπα τον υπολογιστη μου να τρεχει σε υπερηχητικες ταχυτητες, δεν θα παραδεχομουν ποτε οτι εδωσα τοσα λεφτα απλα για να τρεχει λιγο πιο γρηγορα! :D ειναι αποδοτικοι αλλα αυτη την στιγμη δεν αξιζουν τα λεφτα τους. αυτη ειναι η αποψη μου. καλη χρονια σε ολους! τα καλυτερα ευχομαι παιδια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...