Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έβαλα πρόσφατα στον desktop μου windows7 (Ultimate) και είναι μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι πως όταν πάω να συνδεθώ σε αυτόν μέσω τοπικού δικτύου με το netbook μου που έχει Windows XP Home, η σύνδεση χάνεται!

Πιο συγκεκριμένα: Ανοίγω το netbook, μπαίνω στις συνδέσεις δικτύου, βλέπω τους σκληρούς του desktop μου κανονικά, ανοίγω πχ έναν και ξεκινώ copy-paste ένα αρχείο στο φορητό. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα (μπορεί να είναι και λεπτά) η επικοινωνία κολλάει και η σύνδεση μεταξύ των δύο χάνεται.

Το παράξενο όμως ποιο είναι: Ότι ουσιαστικά κόβεται η σύνδεση του desktop υπολογιστή μου (που έχει win7), και ενώ το φορητό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ο desktop δεν μπορεί να μπει ούτε στο internet (λες και βγαίνει το καλώδιο του ethernet) και θέλει restart για να επανέλθει! Ο μεγαλύτερος χρόνος που έχω καταφέρει να τους κρατήσω συνεδεμένους είναι γύρω στο 20λεπτο νομίζω. Μετά κόβεται πάντα.

Τι μπορεί να ευθύνεται για αυτό το πρόβλημα;

Οι δύο υπολογιστές συνδέονται με καλώδια (όχι Wifi) μέσω ενός NetFaster IAD (ISDN έκδοση).

Δημοσ.

Περιεργο οντως. Ξεκινα δοκιμαζε να αλλαζεις interfaces μεχρι να βρεις ποτε δουλευει σωστα.

Δηλαδη,

Συνδεσε με wifi το netbook και με καλωδιο το desktop και κανε το ιδιο να δεις πως θα συμπεριφερθει.

Και τουμπαλιν, αν ειναι εφικτο.

Αν συνεχιζει θα σου προτεινα να δοκιμαζες καποιο αλλο ρουτερ αν εχεις. Εστω και της πλακας.

Θεωρω ως δεδομενο οτι με τους drivers κλπ εισαι σιγουρος πως εισαι οκ. Αλλιως παιξε με τους drivers του desktop network interface (πχ βαλε μια πιο παλια εκδοση).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αντικατέστησα τον driver που είχαν βάλει τα Windows 7 με αυτόν που φαινομενικά είναι της μητρικής και μέχρι τώρα φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Εάν επανεμφανιστεί το πρόβλημα θα ενημερώσω.

Thanks mate.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...