Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω κάποιο προϊόν από κατάστημα που βρήκα στο Skroutz το οποίο όμως βρίσκεται στην επαρχία. Μου ζητούν να βάλω τα λεφτά στη τράπεζα στο λογαριασμό τους και μετά αυτοί θα κόψουν δελτίο παραγγελίας από τον αντιπτόσωπο ώστε να μου στείλει το προϊόν.

Δεν δέχονται προκαταβολή αλλά θέλουν όλο το ποσό. Πως κατοχυρώνεται κανείς εαν στείλει όλο το ποσό ώστε να μην τον κοροϊδέψουν ή γίνει κάπιο λάθος και δεν στείλουν ποτέ το προϊόν;

Για πείτε καμία ιδέα οι πιό έμπειροι με τέτοιες αγορές!

Δημοσ.

Μην διανοηθείς να δώσεις όλο το ποσό :shifty: :shifty: :shifty:

Αν δεν δέχονται αντικαταβολή, άντε γειά.

Αν τους πληρώσεις προκαταβολικά υπάρχει ο κίνδυνος να κλαις τα λεφτά σου ή να τους κυνηγάς για να βρεις το δίκιο σου.

• Moderators
Δημοσ.

Paypal ή χρεωστική δέχονται;

ENTIT: Βασικά, και το χαρτί της κατάθεσης αποδεικνύει ότι υπήρξε κάποια συναλλαγή μεταξύ σας και αν την προσβάλλεις θα πρέπει αυτός να αποδείξει με τιμολόγιο και αποδεικτικό μεταφορικής ότι σου έστειλε τα πράγματα. Δεν είναι και τόσο εύκολο να ΜΗΝ σου στείλει αυτό που παραγγέλνεις.

Ωστόσο, paypal ή χρεωστική Visa, απλοποιούν την διαδικασία.

Δημοσ.

Μαγαζιά που δεν δέχονται αντικαταβολή είναι no-no. Κακό δικό τους. Τα ίδια τα καταστήματα έχουν την υποχρέωση να σε πείσουν ότι είναι αξιόπιστοι, δεν είναι ο πελάτης υποχρεωμένος να μυρίσει τα νύχια του ότι όντως ο άλλος δεν τον δουλευει.

Δημοσ.

paypal και αντικαταβολή όχι

χρωστική σε τί εξυπηρετεί;

2 αστεράκια έχει στην αξιολόγηση :-(

ENTIT: Βασικά, και το χαρτί της κατάθεσης αποδεικνύει ότι υπήρξε κάποια συναλλαγή μεταξύ σας και αν την προσβάλλεις θα πρέπει αυτός να αποδείξει με τιμολόγιο και αποδεικτικό μεταφορικής ότι σου έστειλε τα πράγματα. Δεν είναι και τόσο εύκολο να ΜΗΝ σου στείλει αυτό που παραγγέλνεις.

πως μπορώ να την προσβάλλω;

• Moderators
Δημοσ.

paypal και αντικαταβολή όχι

χρωστική σε τί εξυπηρετεί;

2 αστεράκια έχει στην αξιολόγηση :-(

πως μπορώ να την προσβάλλω;

Εγώ όταν είχαν υποκλέψει τα στοιχεία της κάρτας μου και μου είχαν τραβήξει 80 ευρώ στο άσχετο, έστειλα ένα φαξ στην Πειραιώς που έλεγα ότι αμφισβητώ την τάδε συναλλαγή και τα υπόλοιπα τα αναλάμβανε η Visa (είναι διεθνής οργανισμός). Μου επέστρεψαν τα χρήματα στο ακέραιο, αλλά ήταν μια διαδικασία που πήρε ένα μήνα περίπου.

Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα παίζει στην περίπτωση που πληρώσεις για κάτι χωρίς να στο στείλουν ποτέ.

Δημοσ.

Τι δεν θελουν; Αντικαταβολη; Δωστους τα τετοια σου φιλε. Υπαρχουν και αλλα μαγαζια.

Οταν παρηγγειλα το mac μου απο την isquare,μου ζητησαν μια προκαταβολη επειδη ηταν bto παραγγελια. Εκει ναι ειχαν δικιο βα μου ζητησουν προκαταβολη.

Η εξοφληση ομως εγινε με αντικταβολη. Αλλα τους εμπιστευθηκα γιατι ειναι ο επισημος αντιπροσωπος της apple στο ελλαντα. Δεν ηταν κανα κωλομαγαζο.

Αρα αν δεν εισαι σιγουρος την κανεις με ελαφρα...

Δημοσ.

Ν.2251/1994 & Ν.3587/2007

Μεταξύ άλλων, στη σχετική νομοθεσία για την εμπορία από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, καθορίζεται ότι:

«Απαγορεύεται η είσπραξη όλου ή μέρους του τιμήματος, ακόμη και με μορφή αρραβώνα, εγγύησης, έκδοσης ή αποδοχής αξιόγραφων ή άλλη μορφή, πριν από την παράδοση του προϊόντος ή την παροχή της υπηρεσίας.»

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...