poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 απλα τα 7αρια σιγουρα με τα 2 giga δεν θα ειναι η καλυτερη επιλογη.επισης αν ειναι να μεταφερει την βαση σε καποιον μηχανικο δισκο πιο γρηγορα πιστευω οτι μπορει να κανει και ghost τον εναν δισκο σε εναν αλλο.πχ ενα raptor evkar το managed switch θα ηταν και μια λυση να το αντικαταστησει με ενα cisco router αλλα καποιος θα πρεπει να του το σεταρει.
mharis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Παράδειγμα έφερε και ο φίλος που είπε πως βάζοντας 7 απο XP παρόλο που το Hardware είναι ίδιο. Θα περίμενε κανείς να πάει πιο αργά , παρόλα αυτά , οι λεπτομέρειες που κρίνουν τη διαφορά είναι στο DNS Name resolution καθώς τα Windows 7 αφήσαν πίσω και τελεύταιο το Netbios , ενώ στα XP ζει και βασιλέυει πρώτο πρώτο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συνεχή Broadcasts στο δίκτυο απλά και μόνο για να δεί τα δίπλα pc του. Τι εννοείς ότι τα Window 7 άφησαν πίσω το Netbios ? πώς γίνεται πλέον το resolution όταν δεν υπάρχει DNS Server?
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 αν και θα ειμαι εκτος τοπικ αλλα απο περιεργεια περναει κανεις Netbios protocol Over tcp/ip στο δικτυο η καταλαβα κατι εγω λαθος???
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Άφησαν τελευταίο το Netbios γράφω Αφενός μεν υπάρχει το LLMNR http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb878128.aspx και αφετέρου (το άρθρο για το Resolution) http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb727005.aspx
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δεν θυμαμαι να εχω δει τωρα τελευταια κανα Pc σε δικτυο να εχει και Netbios protocol installed.οκ Thanxs for the info
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Εκείνο είναι το Netbeui είναι για άλλη χρήση , για IPX/SPX δίκτυα για Novell δεν κατάλαβα ποτέ γιατί υπάρχουν τεχνικοί που το ενεργοποιούν. Μακριά απο τέτοιες τεχνικές, εαν υπάρχει ένας Server στήνεις μια DNS (με preffix .local ή ότι θέλεις)ζώνη ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ Active directory domain, έστω BIND έστω κάτι , ανοίγεις τα dynamic updates και κλείνεις το tab με το Netbios στην κάρτα και δεν κοιτάς πίσω ποτέ.
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Εκείνο είναι το Netbeui είναι για άλλη χρήση , για IPX/SPX δίκτυα για Novell δεν κατάλαβα ποτέ γιατί υπάρχουν τεχνικοί που το ενεργοποιούν. Μακριά απο τέτοιες τεχνικές, εαν υπάρχει ένας Server στήνεις μια DNS (με preffix .local ή ότι θέλεις)ζώνη ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ Active directory domain, έστω BIND έστω κάτι , ανοίγεις τα dynamic updates και κλείνεις το tab με το Netbios στην κάρτα και δεν κοιτάς πίσω ποτέ. και εγω το θυμομουν σαν netbeui αλλα μεσα στο Tcp ip οταν παταω Install βλεπω να το γραφει σαν nw link ipx/spx/netbios compatible transport protocol για αυτο ρωτησα.εσυ μαλλον λες στο Tcp ip στα wins to Enable netbios over tcp/ip???apo default πχ στο laptop το βλεπω enable.δεν τα κατεχω πολυ αυτα.ενημερωτικα ρωτησα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Εκείνο είναι το netbios δεν είναι απαραίτητο να είναι ον.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 ενταξει thanxs.δεν ρωταω αλλα γιατι δεν ειναι ο τομεας μου τοσο πολυ και εχω αρκετες ελλειψεις σε αυτα τα θεματα.ας παραμεινω στα adsl:D
Avatar_GR Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Υποψιάζομαι ότι θέλω πιο "δυνατό" υπολογιστή και φορμάτ(που είναι πολύ ζόρι στον συγκεκριμένο υπολογιστή) και η ταχύτητα μου δεν έχει σχέση με το δίκτυο μιας και κάπου διάβασα της απαιτήσεις της SQL και ήταν αρκετά ανεβασμένες οι προτεινόμενες. Επειδή λεφτά δεν παίζουν αυτόν τον καιρό το αφήνω όπως έχει για τώρα... ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 το μονο φτηνο ειναι ενας πιο γρηγορος σκληρος και τον κανεις ghost για να μην χαθει κατι και η δευτερη φτηνη αναβαθμιση ειναι λιγο μνημη
taazz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Βασικά αυτά που γράφονται από τον TS δεν βγάζουν νόημα. 1) SQL server δεν μεταφέρει αρχεία παρά μόνο πληροφορίες σε δικό του πρωτόκολο. 2) δεν υπάρχει λογιστικό πρόγραμμα που να μπορεί να μπουκώσει το 100MB δίκτυο με 3 μηχανήματα. Προτείνεται καταγραφή συνθηκών κάτω από τις οποίες πέφτει η ταχύτητα του προγράμματος δηλαδή υπάρχουν συγγεκριμένες εργασίες που παρουσιάζεται το πρόβλημα (ενημέρωση καρτελάς, δημιουργία καινούργιας, καταχώριση μεγάλων/μικρών τιμολογίων κλπ)παρουσιάζεται σε όλα τα μηχανήματα αν όχι σε πια. αμέσως μετά την καταγραφή επικοινωνία είτε με την εταιρία κατασκευής ή με προγραμματιστές/τεχνικούς που έχουν γνώση SQL για τον εντοπισμό του προβλήματος όταν γίνουν αυτά και γνωρίζουμε ακριβώς το πρόβλημα θα μπορέσουμε να επιβεβαιόσουμε ή να πρωτείνουμε λύσεις. Γενικά Windows XP και SQL Server 2008 δεν είναι προτηνόμενος συνδιασμός για 2 λόγους οι ημερομηνίες ανάπτυξης των 2 είναι διαφορετικές με διαφορετικό μέσο υπολογιστικό σύστημα ΠΧ επι εποχής winXP η ελάχιστη προτεινόμενη μνήμη ήταν 512MB επί sql server 2008 ήταν 2GB Ο SQL server (ανάλογα την έκδοση) εάν είναι αυτός τελικά το πρόβλημα μπορεί να επιχανθεί με 2 τρόπους επιπλέον μνήμη, απαιτήτε αλλαγή του λειτουργικού για μνήμη πάνω απο 4GB από τα οποία για τεχνικούς λόγους στις εφαρμογές διατήθενται στην καλήτερη περίπτωση μόλις τα 3.5GB από τα XP. Αλλαγή δίσκων και δημιουργία κάποιας raid συστοιχίας που θα βοηθήσει Στην διασφάλιση των δεδομένων από καταστροφή δίσκου Στην ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσηςανάλογα με πιο raid θα στηθεί. Σε περίπτωση που αποδηγχθεί ότι όντος το δίκτυο για κάποιο λόγο μπουκόνει με 3 υπολογιστές τότε θα πρέπει να βρεθεί ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό. Εδώ χρειάζεται ένας τεχνικός δικτύων για την διάγνωση. Προσωπικά θα έλεγα ότι η αναβάθμιση του λογισμικού του server πρέπει να μπει στα μελλοντικά σχέδια με αναβάθμηση στο λειτουργικό στις μνήμες και στους δίσκους του μηχανήματος καλλό θα ήταν περαστεί κάποιο server λειτουργικό όπως windows2003 ή κάποιο αντίστοιχο για πολούς λόγους μαζί με την αναβάθμιση της μνήμης στα 4 ή 6GB θα δόσει νέο αέρα στον server. Νομίζω ότι αυτά θα σε καλήψουν για αρκέτα περισσότερα τερματικά από 3 και κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξεις μηχάνημα πριν φτάσεις στα όρια χρήσης του. Αν κατάλαβα καλά ανάφερες ότι ένα νέο μηχάνημα δεν παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα ταχύτητας με τα υπολοίπα, προτείνω να ελεγχθούν τα μηχανήματα που έχουν πρόβλημα για τυχόν δισλειτουργίες ή ελείψεις πριν ξεκινήσεις να ψάχνεσαι με δίκτυα servers κλπ μου φαίνεται πιο πιθανό κάτι στα μηχανήματα αυτά να καταναλώνει μνήμη δημιουργόντας πρόβληματα στην εφαρμογή παρά να φταίει το δίκτυο ή ο server, αυτό μπορεί εύκολα να αποκληστεί ως πιθανότητα αν όταν παρουσιάστεί το πρόβλημα κάνεις επανεκιννηση στον υπολογιστή και το πρόβλημα παραμένει.
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Παντως και ο server δεν ειναι και κανα τουμπανο μηχανημα .ειδικα αν του εχουν βαλει και αλλα 500 πραγματα πανω .απο antivirus μεχρι φορολογικους μηχανισμους firewall και δεν ξερω τι αλλο ε ναι δεν θα ειναι και οτι καλυτερο.αν μπορει να σταματησει μερικα για να αφησει παραπανω free μνημη και να κανει δοκιμη να μας πει.επισης οταν σερνει το συστημα θα μπορουσε να δει και στον server τι network use εχει ,ο δισκος αμα λιωνει στις εγγραφες η οχι.τι cpu usage εχει για να δει αν πραγματι γινεται κατι απο εκει.και να δωσει λεφτα αναλογα μετα.ειτε μνημη ειτε σε gigabit αν ηταν το 100 αρι λιγο που δεν παιζει εκτος αν εχει κανα hub αντι για switch και ειναι 10αρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα