arxaggelos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά πρέπει να αγοράσω βασιλόπιτα, δεν θα παίξει σπιτική φέτος, αλλά θέλω μια πραγματικά καλή και νόστιμη. Όχι τη γνωστή αηδία που συνήθως είναι και στραβοχυμένη. Υπάρχει κανένα καλό ζαχαροπλαστείο ή φούρνος να βασιστώ; Μην μας πάρει και τα σώβρακα όμως. Ευχαριστώ
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Κοίτα. Πάρε βασιλόπιτα από το Ble στην Αγίας Σοφίας και πέτα όλα τα υπόλοιπα φαγητά. Πάρε δύο βασιλόπιτες. ...ή μπορείς να πάρεις και από τον τερκενλή ξερωγώ, αρκετά καλή. και οι δύο έχουν και γεμιστές με κάστανο και με σοκολάτα και γάμησέ τα. Κόλαση.
arxaggelos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Από Τ έχω ξαναπάρει, του Ble θα την τσεκάρω όμως γιατί μου άνοιξες την όρεξη. Βέβαια ελπίζω ακόμη σε κάτι no name, ξέρεις κανένα φούρνο ή ζαχ/στείο τύπου άγνωστο/γειτονιάς που να μην έχει φανφάρες αλλα να το θυμάμαι μέχρι τα άλλα χριστούγεννα. Και καλά "κρυμμένες-γκουρμεδιές-στην-πόλη-σου-που-δεν-παίζει-να-το-βρεις-αν-δεν-σε-πάει-κάποιος" κλπ. Έτσι ώστε να πληροί και την παράμετρο με τα σώβρακα.
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Η απλή στο Ble έχει 13 ευρώ το κιλό, αλλά χωρίς σοκολάτες κάστανα και τέτοια. Οι μεγάλες με τα αίσχη και τα κάστανα έχουν 25 αν δεν κάνω λάθος. Κάποιο συγκεκριμένο συνοικιακό δε θυμάμαι, αν και έχω φάει σίγουρα, απλά δεν έχω αγοράσει εγώ για να σου πω που θα πας.
athlios Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Σφιχτα σε κοβω για το σωβρακακι. Δες και στο Ελληνικον , οσες φορες πηραμε/εφεραν δωρο ηταν καλη.
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δες και σε καμιά Εστία ή σε Μελί Μελί. Την παλεύει γενικά. Σε ποια περιοχή ψάχνεις;
arxaggelos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Σφιχτα σε κοβω για το σωβρακακι. Δες και στο Ελληνικον , οσες φορες πηραμε/εφεραν δωρο ηταν καλη. Έχει αρχίσει να με κόβει στο καβάλο εδώ και λίγο καιρό, τα ξέρεις ρε μαν Thanx για την προταση Οπουδήποτε σχετικά κεντρικά. Μην τρέχουμε και Καλαμαριά ή Εύοσμο.
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Κατά τα άλλα, με 3-4 ευρώ... http://mageirikikaisintages.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html Πολυ ωραια κι ευκολη Βασιλοπιτα!! THN ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!! ΥΛΙΚΑ 1 Φλυτζανι του τσαγιου αμυγδαλοψυχα 1 φλυτζανι του τσαγιου φρεσκο βουτυρο η βιταμ 2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη 6 αυγα 3 1\2 φλυτζανια αλευρι σκληρο 2 κουταλακια του γλυκου κοφτα μπεκιν παουντερ 1 \2 κουταλακι γλυκου αλατι 1 φλυτζανι του τσαγιου γαλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ ζεματατε την αμυγδαλοψιχα την ξεφλουδιζετε και μετα την αλεθετε 'στο μπλεντερ ΄χτυπατε το βουτυρο και ριχνετε λιγη λιγη την ζαχαρη,προσθετετε ενα ενα τα κροκαδια μονο των αυγων ,κοσκινιζετε το αλευρι μαζι με την μπεκιν παουντερ κ το αλατι και το ριχνετε στο μειγμα βουτυρου διαδοχικα με το γαλα ενω ανακατευετε ελαφρα χτυπατε τα ασπραδια των αυγων σε μαρενγκα την προσθετετε στο μειγμα και το ανακατευετε ελαφρα με σπατουλα.αλοιφετε με βουτυρο κ πασπαλιζετε με αλευρι ενα ταψακι νο 50,ριχνετε μεσα το μειγμα της βασιλοπιτας την ψημετε σε μετριο φουρνο επι 40 λεπτα περιπου,οταν γινει χλιαρη κοσκινιζετε επανω ζαχαρη αχνη ΣΗΜ.αν θελετε [εγω την φτιαχνω με την αχνη ]σκεπαζετε την βασιλοπιτα με ασπρο γλασο κ γαρνιρετε με φρουι γλασε κομμενα ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!!τυλιξτε σε ενα αλουμινοχαρτο και βαλτε το στην βασιλοπιτα μολις την βαλετε στο ταψακι για ψησιμο . και του χρονου με υγεια!!!!το βασικοτερο !!
arxaggelos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δεν'κακό. Θα την τρελάνω τη μάνα μου
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δεν'κακό. Θα την τρελάνω τη μάνα μου Το γελάς; Έχει δεκάδες συνταγές στο internet, δοκίμασε. Άσε που και καθόλου να μην την πετύχεις, θα τη φάτε. Δε θα πάει τζάμπα. http://www.youtube.com/watch?v=avE0ozYmTDA http://www.youtube.com/watch?v=pqq_Wrwo5zw
Adon1s Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 το " Μπλέ " είναι μαγαζί για τις ψωνάρες κυράτσες του κέντρου και για τους φραγκάτους . Ο Τερκενλής όχι τόσο . Καί τα 2 μαγαζιά ωστόσο είναι αρκετά και άδικα υπερεκτιμημένα , χωρίς λόγο και αιτία . Το "Μπλέ" ειδικά την έχει δει κάπως και νομίζει οτι πουλάει γλυκά στο Monte Carlo . Όταν συνειδητοποιήσει το τί γλυκά πουλάει , τί ποσότητες και σε τί τιμή ( χωρις ούτε για αστείο να είναι value for money η ποιότητα-γευση-τιμη ) , ΙΣΩΣ αρχίσει να μαζεύει κόσμο . Πηγα και πηρα 2 παστες και εδωσα 13 ευρώ . δεν τα άφησα γιατί ημουν με γκόμενα που το ζήτησε και θα γινόμουν ρεζίλι . ε άγαμηθείτε δηλαδή. ps : πόσο το κιλό ?? με ΜΟ τα 6ε/κιλό την βασιλόπιτα , ποιός θα δώσει 20 κ 25 ??
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Φυσικά είναι πανάκριβο. Είναι όμως νόστιμο. Ο Τερκενλής είναι λιγότερο ακριβός και επίσης νόστιμος. Η Εστία σε κάποια πράγματα ακριβή, σε κάποια φθηνή και γενικά καλή. Το μελί μελί ψιλονορμάλ τιμές, πολύ αγνές γεύσεις. Τώρα νταξ. Λες τον Τερκενλή υπερεκτιμημένο. Όταν τρως το τσουρέκι κάστανο όμως, δεν τρέχει κάστανο.
arxaggelos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Για ποιό Μελί Μελί μιλάμε; Γιατί βρίσκω πολλά στο ιντερνετ, Εγνατία, Κομνηνών, Ηλιούπολη, κλπ. Και το Ελληνικόν ειναι αυτό στην Β.Όλγας, σωστά;
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Tι καστανο. Οι αντρες το τρωνε σκετο. Και στη Σοβιετική Ρωσία δεν τρως το τσουρέκι... σε τρώει αυτό. Έχει πολλά Μελί Μελί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα