Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αντε ρε γμτ μακάρι να βγεί δυνατό το 104 και σε καλή τιμή.

Αν και είμαι AMDακιας ουσιαστικά πάντα κυνηγούσα το vfm αν μας δώσει 580+ σε καλή τιμή σκέφτομαι να το τιμήσω με ένα SLI.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο τεστ με τα μικρα φιλτρα ναι, καθως το σκηνικο αλλαζει στα μεγαλα φιλτρα.

4xAA/1080p = 42% διαφορά

8xAA/1080p = 43% διαφορά

Για 1% διαφορά κάνεις έτσι; Αν το computerbase είχε κάνει συγκρίσεις με 560 και στα 2560*1600 τότε σαφώς η απόσταση θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά δεν παίρνεις performance GPU για τις πιο τρελλές αναλύσεις.

Για καταναλωση πως το κοβεις? Γυρω στα 200?

Ο πυρήνας είναι αν θυμάμαι καλά κατά 6% μικρότερος από αυτόν του GF114. Λογικά ακόμα και τα 190 μου φαίνονται υπερβολικά εκτός αν έχει παιχτεί τίποτα υπερβολικό με τις συχνότητες.

To Τahiti σαν πυρήνας θα πρέπει να είναι κατά 11% μεγαλύτερος και σε σχέση με το 104 έχει πάνω από 40% περισσότερα transistors.

Aν πάνω κάτω είναι όντως στα επίπεδα 7950 όπως υπολογίζω από επιδόσεις δεν θα πρέπει να υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος ειδάλλως Houston we have a problem.

αντε ρε γμτ μακάρι να βγεί δυνατό το 104 και σε καλή τιμή.

Αν και είμαι AMDακιας ουσιαστικά πάντα κυνηγούσα το vfm αν μας δώσει 580+ σε καλή τιμή σκέφτομαι να το τιμήσω με ένα SLI.

΄Οποιος προλάβει τον Κύριο είδε με τις 580 γιατί φοβάμαι ότι σταμάτησε η παραγωγή πυρήνων τέλη προηγούμενης χρονιάς. Μακάρι να βρεις σε τιμή γύρω στα 300 την κάθε μια αλλά και πάλι αμφιβάλλω αν είναι η καλύτερη επένδυση. Κάνε υπομονή μέχρι το Πάσχα μα κοντά είναι γιατί 6 κατοστάρικα ή και παραπάνω δεν είναι και λίγα στην εποχή μας. ΄Ασε που δεν ξέρεις ακόμα σε ποιά επίπεδα θα αναγκαστεί να μειώσει η AMD αν όλα ως τώρα αληθεύουν.

΄Οποιος προλάβει τον Κύριο είδε με τις 580 γιατί φοβάμαι ότι σταμάτησε η παραγωγή πυρήνων τέλη προηγούμενης χρονιάς. Μακάρι να βρεις σε τιμή γύρω στα 300 την κάθε μια αλλά και πάλι αμφιβάλλω αν είναι η καλύτερη επένδυση. Κάνε υπομονή μέχρι το Πάσχα μα κοντά είναι γιατί 6 κατοστάρικα ή και παραπάνω δεν είναι και λίγα στην εποχή μας. ΄Ασε που δεν ξέρεις ακόμα σε ποιά επίπεδα θα αναγκαστεί να μειώσει η AMD αν όλα ως τώρα αληθεύουν.

εννοώ ότι αν το 104 έχει επιδώσεις πάνω από την 580 με 300 ευρώ, τότε θα κοιτάξω για 104 sli :)

ενδιαφερόμουν και για 560ti sli αλλά πήγα σε 6950 cf λόγω vram, 1gb είναι πολύ λίγο πλέον....

΄Οχι ότι ενδιαφέρει το θέμα αλλά τα παλληκάρια στα εκάστοτε driver teams είναι που τρώνε τα νυχάκια τους όταν έχουν διαφορετικά μεγέθη μνήμης που πρέπει να συμπεριλάβουν στους εκάστοτε οδηγούς. Υποθέτω ότι στην επόμενη 5-ετία θα λυθεί καλύτερα με πολύ μεγαλύτερα μεγέθη το θέμα του εύρους μνήμης για να σταματήσει αυτό το γαιτανάκι επιτέλους με τους 256/384/512/384 και δώσε πάλι διαύλους.

4xAA/1080p = 42% διαφορά

8xAA/1080p = 43% διαφορά

Για 1% διαφορά κάνεις έτσι; Αν το computerbase είχε κάνει συγκρίσεις με 560 και στα 2560*1600 τότε σαφώς η απόσταση θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά δεν παίρνεις performance GPU για τις πιο τρελλές αναλύσεις.

4xAA/1080p = 42% διαφορά -> 73% απο την 7970

8xAA/1080p = 43% διαφορά -> 84% απο την 7970

Οχι αμελητεο. Η 580 πεφτει κατω απο μία 6970 σε 8xAA/1080p

Συμφωνω με το bold.

Η σύγκρισή μου ήταν καθαρά μεταξύ GF114 & GF110. Για το 8xMSAA η 6970 έχει 2GB framebuffer οπότε σε αυτό τον τομέα είναι "αδικημένη" τόσο η 580 όσο και η 560 λόγω έλλειψης μνήμης και η 560 ένα παραπάνω λόγω έλλειψης εύρους μνήμης.

-------------------------------------------------------------------------------

Kαι έχω και την πρώτη ιδιωτική επιβεβαίωση των όσων έχω πει ως τώρα από ανεξάρτητη πηγή. Αν κρίνω από το μέγεθος της ψύκτρας η κατανάλωση ρεύματος θα πρέπει να είναι μικρή. Ο αριθμός των μνημών είναι όσα τα πλοκάμια χταποδιού. Δεν θα πω παραπάνω αλλά έχω εικόνα τελειωμένου προιόντος πλέον.

Η σύγκρισή μου ήταν καθαρά μεταξύ GF114 & GF110. Για το 8xMSAA η 6970 έχει 2GB framebuffer οπότε σε αυτό τον τομέα είναι "αδικημένη" τόσο η 580 όσο και η 560 λόγω έλλειψης μνήμης και η 560 ένα παραπάνω λόγω έλλειψης εύρους μνήμης.

-------------------------------------------------------------------------------

Kαι έχω και την πρώτη ιδιωτική επιβεβαίωση των όσων έχω πει ως τώρα από ανεξάρτητη πηγή. Αν κρίνω από το μέγεθος της ψύκτρας η κατανάλωση ρεύματος θα πρέπει να είναι μικρή. Ο αριθμός των μνημών είναι όσα τα πλοκάμια χταποδιού. Δεν θα πω παραπάνω αλλά έχω εικόνα τελειωμένου προιόντος πλέον.

έχεις κάτι πιο σίγουρο για την τιμή?

• Moderators
Ο αριθμός των μνημών είναι όσα τα πλοκάμια χταποδιού.

M' αρεσουν τρελα αυτα τα post! B)

Οτι δε σχολιαζουμε συχνα, δε σημαινει οτι δεν ειμαστε παρα πολλοι οσοι παρακολουθουμε, συνεχιστε ετσι ^_^

M' αρεσουν τρελα αυτα τα post! B)

Οτι δε σχολιαζουμε συχνα, δε σημαινει οτι δεν ειμαστε παρα πολλοι οσοι παρακολουθουμε, συνεχιστε ετσι ^_^

Διακόσιες πενήντα έξι πιπίλες το κάθε πλοκάμι χαρ χαρ χαρ ;)

grin.png

Οποτε το GK104 πάει για 256 bit/2GB Framebuffer λογικά.

Διόλου άσχημα, ξέρουμε μήπως αν το μεγάλο Kepler θα παραμείνει στα 384 bit όπως η 580 ή μπορεί να δούμε 448/512;

Μάλλον πως άλλαξε το χρονοδιάγραμμα. Κυκλοφορία το μήνα που καλούμε γδάρτη και παλουκοκάφτη. Μα λέω και γω που στον κόρακα βρήκαν τόσες επιπλέον δυνατότητες παραγωγής για να πάνε σε hard launch.

Μάλλον πως άλλαξε το χρονοδιάγραμμα. Κυκλοφορία το μήνα που καλούμε γδάρτη και παλουκοκάφτη. Μα λέω και γω που στον κόρακα βρήκαν τόσες επιπλέον δυνατότητες παραγωγής για να πάνε σε hard launch.

Με αλλα λογια τον Μαρτιο,ο kepler?

Όλοι μας αντιπαθούμε τα paper launch και τις ξυλόβιδες.

Δε μπορώ να θεωρήσω μια κάρτα με 256bit αντίπαλο μιας με 384bit όταν μιλάμε για μεγάλες αναλύσεις 27-30 ίντσες. Και εάν δε κάνω λάθος η nV χρονίζει τη GDDR5 χαμηλότερα από την ΑΤΙ τον τελευταίο καιρό. Αν υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει και για την επόμενη γενιά το 104 θα είναι bandwidth starved σε σχέση με τις 79χχ. Και να δεις που μπορεί να δοκιμάσει η nV και το 1GB για οικονομικές κάρτες όπως αντίστοιχα οι 6950 κυκλοφόρησαν και με 1GB.

Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση – και για το μόνιμο κέφι για συζήτηση.

Silly Season It Is.

Αλλά το silly αυτής της σεζόν για την nV είναι οι ημερομηνίες περισσότερο παρά οι όποιες υποθετικές επιδώσεις ΙΜΗΟ.

Και πουλάει προς το παρών πόσα δείγματα;

Νούμερα έχει κανείς? Τόσο για αυτό το hi end launch, όσο και για προηγούμενα?

χτες είχα πειστεί ότι θα κάνουν την έκπληξη.

Όμως το λέω τόσο καιρό, δεν γίνεται να είναι έτοιμο να βγεί το προιόν (ενώ ο ανταγωνισμός είναι ήδη στην αγορά) και να υπάρχει αυτή η σιωπή... Ούτε σοβαρά leak δεν υπάρχουν, δηλαδή τα site δεν γνωρίζουν ποιος πυρίνας βγαίνει πρώτος ο 104 ή ο 110....

είναι πολύ δύσκολο να κρύψουν από τη CES κατι που θα κυκλοφορούσε 1-1.5 μήνες μετά....

Για να μην αναφέρουν τίποτα για το κέπλερ είτε:

1) δεν έχει την απόδωση που θέλουν (και καθυστερούν για διορθώσεις,για Drivers ή για να βγεί πρώτο το 110)

2)δεν είναι έτοιμο να κυκλοφορίσει.

Η γνώμη μου είναι ότι είναι το δεύτερο, άρα πάμε για late Q1 στην καλύτερη.

Για μένα και το Q1 είναι πολύ αισιόδοξο...

Όλο αυτό επιβεβαιώνεται και από την τιμολογιακή πολιτική της ΑΜD αποκλείεται να ακολουθούν αυτή τη στρατηγική αν δεν έχουν σίγουρη πληροφόριση ότι είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό (σε χρόνο, σε απόδωση ή και στα 2)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...