Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα τις δουμε τελος του 2013 που θα βγουν νεες κονσολες , μου φαινεται θα παω σε intel ivy και θα παιζω με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων που θα εχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύεις φταίνε τα προβλήματα της TSMC ή τα έχουν κάνει πλακάκια?

Φαντάζομαι ότι μιλάμε για πεντακοσάρες και βάλε και εδώ.

$549 και όχι δεν φταίει η TSMC που λυσσάξανε αμφότερες να κυκλοφορήσουν πάση θυσία όσο πιο νωρίς γίνεται. ΄Ολοι οι μεγάλοι κατασκευαστές SoC για 28LP καθυστερούν την παραγωγή μέχρι να ισορροπήσει το κόστος κατασκευής για έναν απλό λόγο: υπάρχουν πολύ περισσότεροι των 2 ανταγωνιστές και παίζουν με εντελώς διαφορετικούς κανόνες. Κανένας δεν θα αγόραζε π.χ. ένα high end smartphone με 50% υψηλότερη τιμή.

Πάντως για οσους δεν έχουν κάρτα οι 7870/670 ίσως είναι καλές λύσεις.

Γιατί η 7870 αξίζει δηλαδή τα $350 MSRP που έχει; Τόσο στοίχιζε η 6970 στην κυκλοφορία της και θα έπρεπε σήμερα να στοιχίζει μια 7950 τουλάχιστον.

GeForce GTX 580 prices slowly dropping

Καλύτερα να έπαιρνες Xbox360, είναι η καλύτερη κονσόλα.

Πάντως το πήρα απόφαση, Upgrade στο PC μόλις βγούνε οι νέες κονσόλες και βλέπουμε..

Ρε συ ουτε εδώ δεν θα τα βρούμε! :lol: :lol: :lol:

όντως έχει καλύτερο Gpu το Xbox (φυσικό αφού είναι ATI :-D ) αλλά ήθελα 3D blu ray + PS3 Exclusives.

On topic

To χειρότερο νέο είναι ότι θα βγεί μόνη της η 680.

Αρα πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα σε τσιπάκια και καθόλου πόλεμος τιμών.

Από nvidia έχει ενδιαφέρον να δουμε τις τιμές της 580.

Θα τις δουμε τελος του 2013 που θα βγουν νεες κονσολες , μου φαινεται θα παω σε intel ivy και θα παιζω με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων που θα εχει.

Nα με συγχωρείτε που θα σας απογοητεύσω αλλά για να προετοιμαστούν μερικοί κατάλληλα το PS4 θα έχει ένα αναβαθμισμένο Trinity APU. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Mark Rein/Epic τους έχει χτυπήσει το καμπανάκι γιατί αν κάνουν βλακείες σε βάθος χρόνο θα τους ξεπεράσει με ευκολία σε όχι τόσο μακρινό μέλλον η Αpple με τις i-μπούρδες της.

Από nvidia έχει ενδιαφέρον να δουμε τις τιμές της 580.

Kαι 300 ευρώ να μου την πουλήσουν πάλι όχι θα πω. Προτιμώ να περιμένω ένα εξάμηνο ή λιγότερο και να πάρω μια 680/7970 με σαφώς υψηλότερες επιδόσεις και σαφώς ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ κατανάλωση ρεύματος.

Γιατί η 7870 αξίζει δηλαδή τα $350 MSRP που έχει; Τόσο στοίχιζε η 6970 στην κυκλοφορία της και θα έπρεπε σήμερα να στοιχίζει μια 7950 τουλάχιστον.

Η 7870 αν έρθει στα 300 ευρώ δεν είναι τόσο κακή μια και είναι λίγο πιο αργή από την gtx 580 και σηκώνει πάρα πολύ καλά ρολόγια, χωρίς θερμοκρασίες - watt κλπ.

Σίγουρα βέβαια στα 250 θα ήταν πολύ καλύτερα.

Σίγουρα βέβαια στα 250 θα ήταν πολύ καλύτερα.

Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. ΄Οτι εφόσον στην κορυφή ξεκινάνε με μια προσαύξηση στις τιμές της τάξης του 40-50%, παρασύρονται όλα τα προιόντα της ίδιας 28nm οικογένειας της κάθε εταιρείας. Ανεξάρτητα αν ο πυρήνας λέγεται GK106 ή Pitcairn οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές και ακόμα περισσότερο η πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος μέχρι να κοιτάξεις την τιμή.

'Αρα και οι 680/7970 θα ήταν πολύ καλύτερα στα 350-400 με λογική σχέση απόδοσης/τιμής σύμφωνα με έναν ανάλογα γνώμονα στα μικρότερα μοντέλα. Αν είναι να δώσω 3 κατοστάρικα σε μια 7870 είναι εξίσου δικαιολογημένο να δώσω 4 & 5 ανάλογα με την περίπτωση για μια 7900 ή 680/670.

ααα, δηλαδη τωρα δε θα μου δωκει εμενα η nvidia μια 660 στα 300Ε/$ ???

με περιθωρια για 30% ο/c ωστε να πιασω μονος μου την 7970 και να μου μεινουν και 200Ε/$ στην τσεπη ???

ααα, δηλαδη τωρα τσιτωνουν το midrange τσιπακι για να μου το πασαρουν για hi-end ???

καλα δεν τους ειπε κανεις οτι πρεπει να το δωσουν στα 300, ξετσιτωτο και χαλαρο, και να περιμενουνε με το 110 να χτυπησουνε το performance crown και το hi-end ???

ρε τους ατιμους, που πανε και τα σκεφτονται αυτα τα χαζα...

φορουμ δεν διαβαζουνε να βαλουνε λιγο μυαλο???

Οταν εγω ελεγα οτι η Nvidia θα παρουσιασει το gk104 ως high end κανεις δεν με ακουγε..Απο την στιγμη που εκλισε το ονομα 680 η τιμη φανηκε κατευθειαν.

Το ειπε και η ιδια,We expected more from AMD. Πολυ απλα το gk104 ειναι δυνατο για να νικησει την 7970 και το μεγαλο τσιπακι τους εμεινε για την επομενη γενια,μια χαρα τους ηρθε και τα σκατα παλι θα τα φαμε εμεις.

Sorry αλλα τα χω παρει λιγο..

Άσε δεν την παλεύουν..

Την είδαν Mother Company όλοι..

Εδώ οι τιμές πέφτουν από παντού λόγω κρίσης και αυτοί πάνε να επιβάλλουν την παλιά τιμολογιακή πολιτική, εποχές 2006-2007 με 8800 Ultra 700$ κλπ.

Οταν εγω ελεγα οτι η Nvidia θα παρουσιασει το gk104 ως high end κανεις δεν με ακουγε..Απο την στιγμη που εκλισε το ονομα 680 η τιμη φανηκε κατευθειαν.

Το ειπε και η ιδια,We expected more from AMD. Πολυ απλα το gk104 ειναι δυνατο για να νικησει την 7970 και το μεγαλο τσιπακι τους εμεινε για την επομενη γενια,μια χαρα τους ηρθε και τα σκατα παλι θα τα φαμε εμεις.

Sorry αλλα τα χω παρει λιγο..

ελα μη με ξεχνάς, και εγώ τα έλεγα. :-D

Πιο συγκεκριμένα είχα πει ότι κάτι δεν πάει καλά στις πληροφορίες για το kepler είτε ημερομηνία κυκλοφορίας, είτε η τιμή, είτε η απόδοση.

Τώρα μάλιστα φαίνεται ότι η 670 πάει για Μαιο, δηλαδή διαθεσιμότητα ελάχιστη σε τσιπάκια οπότε στείλτα όλα για 680. Βγάζει την σειρά τώρα απλά για να μην μείνει πίσω στα χαρτιά. Οι ποσότητες θα αργήσουν.

Πολύ πιθανό δε να δούμε ένα τσιπάκι πουσαρισμένο όσο πάει ώστε να περάσει την 7970 στοκ και ας μην αντέχει ούτε 50 Mhz overclock.

Δεν έχουν ποσότητες στα χέρια τους οπότε κρατούν υψηλή τιμή, δεν υπάρχει λόγος να ρίξουν αφού δεν θα έχουν να καλύψουν τη ζήτηση. Για να στρώσουν οι τιμές πρέπει να στρώσει η παραγωγή, για εμένα καλό φθινόπωρο και βλέπουμε.

Οπότε όσοι θέλουμε κάρτα τώρα αναγκαστικά θα πληρώσουμε ακριβά ή θα πάμε second hand.

Υ.Γ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ailuros δεν είχε πληροφορίες, απλά έδειναν προς τα έξω ότι να ναι για να θολώσουν τα νερά.

μάλλον λουζόμαστε την απευθείας μετάβαση απ'τα 40 στα 28, αν έκαναν στάση στα 32 θα βλέπαμε κάνα 15-20% παραπάνω, οπότε "νταξ μωρέ, την παλεύουνε ακόμη οι γριές" θα σκεφτόμασταν. Τώρα που το νέο "midrange" πατάει το προηγούμενο hi-end, πάρε στην κεφάλα και hi-end τιμή. Δεν την παλεύουμε πλέον με τον δικομματισμό στις κάρτες, άντε να μπει κανάς τρίτος μπας και σωθεί κάποια στιγμή η παρτίδα..

Μακαρι να μπορουσε να μπει τριτος και να τους (...)Δεν μπορω να πω την λεξη αλλα ταυτοχρονα θελω τοσο πολυ..ΑΥΤΟΙ ειναι που καταστρεφουν το pc gaming,ουτε οι πειρατες ουτε κανενας,αυτοι και μονο αυτοι.

ελα μη με ξεχνάς, και εγώ τα έλεγα. :-D

Πιο συγκεκριμένα είχα πει ότι κάτι δεν πάει καλά στις πληροφορίες για το kepler είτε ημερομηνία κυκλοφορίας, είτε η τιμή, είτε η απόδοση.

Τώρα μάλιστα φαίνεται ότι η 670 πάει για Μαιο, δηλαδή διαθεσιμότητα ελάχιστη σε τσιπάκια οπότε στείλτα όλα για 680. Βγάζει την σειρά τώρα απλά για να μην μείνει πίσω στα χαρτιά. Οι ποσότητες θα αργήσουν.

Πολύ πιθανό δε να δούμε ένα τσιπάκι πουσαρισμένο όσο πάει ώστε να περάσει την 7970 στοκ και ας μην αντέχει ούτε 50 Mhz overclock.

Δεν έχουν ποσότητες στα χέρια τους οπότε κρατούν υψηλή τιμή, δεν υπάρχει λόγος να ρίξουν αφού δεν θα έχουν να καλύψουν τη ζήτηση. Για να στρώσουν οι τιμές πρέπει να στρώσει η παραγωγή, για εμένα καλό φθινόπωρο και βλέπουμε.

Οπότε όσοι θέλουμε κάρτα τώρα αναγκαστικά θα πληρώσουμε ακριβά ή θα πάμε second hand.

Υ.Γ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ailuros δεν είχε πληροφορίες, απλά έδειναν προς τα έξω ότι να ναι για να θολώσουν τα νερά.

Αν ειναι οντως ετσι κανενας μα κανενας να μην αγορασει kepler,κανενας ομως.

Και ερχεσαι αργα ρε μεγαλε και μας το παιζεις και μαγκας κυριε nvidia?

Θα καταληξω σε μια 7950 και ας την ακριβοπληρωσω(δεν τα αξιζει) και θα τους φτυσω στην μουρη.

Την προτελευταία Πέμπτη του μήνα θα είναι η επίσημη κυκλοφορία μόνο εξακόσια ογδόντα για αρχή και τιμή έναρξης ίδια με την αρχικά φημολογούμενη τιμή έναρξης μιας επτά χιλιάδες εννιακόσια εβδομήντα.

Kαι καλή χώνεψη.Όσοι είναι αλλεργικοί στη βαζελίνη ας βάλουν κάτι σε υδατοδιαλυτό.Να 'ναι καλά ο καλός σαμαρείτης που επιβεβαίωσε τις φοβίες και τις λογικές προβλέψεις των μη φορώντων παροπίδες.Μη βιάζεστε να περιμένετε για το μπουρί (αυτό το 110 πως το λένε) θα ξανασερβίρουν γλάρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...